Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителите имат ли право да ми посягат ?

Featured Replies

Здравейте :) Днес г-жата (Класната ми) ме удари много-силно в глават с пръстена си (пръстена е огромен) и ме заболя доста силно. Тя ме удари навън, когато всички часове свършиха за деня. Аз на нея нищо не съм и направил, просто слушах с приятели музика (касетофон с флашка) (100 kila Freestyle 2) бяхме на 30м. от училището и тя дойде ядосана към мен и ме удари в главата с пръстена си ?!? Та се питам сега имат ли право учителите да ме удрят ? 

Лелеее, баси тънко ......ка? Кво ревеш? Нали тарикат го раздаваш, па сега мрънкаш като третокласник, че Класната те "натърсила" в главата. Бъди маж бе, урева целия форум, а нали си тарикат. Принципно никой няма право да те удрия, но ти също нямаш това право. В случая, май никой не е разбрал какво е станало, та остават само твоите думи - трай си. Явно бая нерви сте скъсали на тая жена, че да се реши на подобно нещо, но не виждам да е тръгнала да хленчи по форумите.

• Отговори 98
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво не знаеш? Всяка втора дума в песента е цинизъм. Бих постнал текста тук, но е прекалено вулгарен и е против правилата на форума. Ето линк към него, който иска да го отваря и гледа (в сайта има предупреждение 18+) http://tekstove.info/browse.php?id=46336

Пак леко си минал и понеже касетофона е твой ти си го отнесъл. Не е редно в училищен двор където има вероятно и малки деца да пускаш подобни неща (не че не ги знаят де).

Ако беше някой по-така даскал или директора заслужавате да ви изключат цялата компания заради такава псувни на публично място.

И защо я слушате като нямате 18 години?

Не съм я слушал в училищния двор а на 30м. от училището. Хаха те родителите не ми правят забележки, че слушам такива песни камо ли пък някоя учителка. 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

те родителите не ми правят забележки, че слушам такива песни камо ли пък някоя учителка.

Това не е задължително да е хубаво или правилно, нали знаеш.

Добре дошли в Америка  радвай те се че тези сополанковци нямат достъп до оръжие ,била го ударила с пръстена баща му не му забранявал .Пиши и на Обама че ти се е одраскал маникюра.Липсата на дисциплина винаги е водела до анархия и разруха.Това което учите днес е  1/3 от това което сме учили ние .99% са ВИНОВНИ РОДИТЕЛИТЕ ЩЕ ГО ПОВТАРЯМ 1000 ПЪТИ.  

Не съм я слушал в училищния двор а на 30м. от училището.

Значи не те е ударила на територията на училището. Това все пак значи нещо.

Относно какво ти казват родителите и какво не ти казват е друга тема. Не е нормално да се слуашт такива неща. Някой ден ще го осъзнаеш. И текста е достатъчно обиден, не мислиш ли? Или сте слушали без да чувате думите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Абе не знам аз текста защото и пред класната сме слушали такива песни като например Dim4ou Ши ги кла*я и забележки не ни е правила. 

Значи първо аз намирам за голяма... най-малкото селяния, да си надуеш от колонки/касетофона на обществени място някаква музика, още повече и подобна. Но това е въпрос на възпитание...

Също обаче е и вярно, че се намират (рядко, но все пак ги има) подобни учители с лабилна психика (в следствие на дългите години стрес), които, дори при на пръв поглед несериозна провокация, биха реагирали по подобен начин...  Естествено, че нямат право да реагират така... Това което аз бих те посъветвал е, засега да си траеш, но ако разбереш за друг подобен случай, е добре да говориш с родителите си и те да отидат да поговорят с директора (просто да му обяснят проблема, без агресия и пр.) , тъй като на подобен учител явно вече не му е там (в училището) мястото. Разбира се това в случай, че въпросната учителка се отнася така и с други деца...

А относно коментарите, които прочетох за възпитанието от едно време с палката, най-малкото е отживелица... Това е все едно тебе шефа, като мине покрай бюрото ти, да те фрасне с клавиатурата по главата. щото не си свършил нещо както той иска, и като те фрасне да се очаква вече да си се научил какво се иска от тебе... Глупости!  

Също не е и работа на учителите да възпитават, камо ли с шамари... Плаща им се да обучават (да предават знание) . Възпитанието е работа на родителите!

П.П Само за пример пускам едно клипче, за да разберете какво имам предвид под учители с лабилна психика, в следствие на годините... Не се среща често подобен учител, но определено това не е единичен случай...

http://www.youtube.com/watch?v=ajY8-AALdv0

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

Значи първо аз намирам за голяма... най-малкото селяния, да си надуеш от колонки/касетофона на обществени място някаква музика, още повече и подобна. Но това е въпрос на възпитание...

Също обаче е и вярно, че се намират (рядко, но все пак ги има) подобни учители с лабилна психика (в следствие на дългите години стрес), които ,дори при на пръв поглед несериозна провокация, биха реагирали по подобен начин...  Естествено, че нямат право да реагират така... Това което аз бих те посъветвал, е засега да си траеш, но ако разбереш за друг подобен случай, е добре да говориш с родителите си и те да отидат да поговорят с директора (просто да му обяснят проблема, без агресия и пр.) , тък като на подобен учител явно вече не му е там (в училището) мястото. Разбира се това в случай, че въпросната учителка се отнася така и с други деца...

П.П Само за пример пускам едно клипче, за да разберете какво имам предвид под учители с лабилна психика, в следствие на годините... Не се среща често подобен учител, но определено това не е единичен случай...

Да, но учителят е само на 38 години за сега! А да е "изперкала" толкова много - не ми се вярва. Какво да кажем, ако е бил на 60?Все пак "коката " да си има едно на ум. И да не се жалва за такива детски работи, защото само баща му да му прочете ника в КАЛДАТА, може и да си счупи пръстена в главата му. Един друг коментар подсказа, че в Плевен не си бил "цвете за мирисане" Я го потърси!

е за това не завърших аз педагогиката

щото имаше да чупя глави сега

е за това не завърших аз педагогиката

щото имаше да чупя глави сега

Че ти и така можеш да "чупиш глави" стига да искаш! Или чакаш да станеш на 60 години?

Аз пък съм благодарен, че баща ми ме е биел навремето!

И мен ме биеше като тъпан на манифестация и пак не постигна нищо. Накрая се умори а и физически не можеше вече да ме бие на излизане от пубертета. Та боя само изостря отношенията това е. Все пак се радвам ако при баща ви е дало ефект.

Да ме бие за някакви оценки сякаш съм длъжен като него да изкарам две висши образования и едвам да издържам децата си.

Е сега сме в идеални отношения но спомените остават. Аз лично никога не съм посягал на децата си и не смятам изобщо да го правя по какъвто и да е повод.

Да, но учителят е само на 38 години за сега! А да е "изперкала" толкова много - не ми се вярва. Какво да кажем, ако е бил на 60?Все пак "коката " да си има едно на ум. И да не се жалва за такива детски работи, защото само баща му да му прочете ника в КАЛДАТА, може и да си счупи пръстена в главата му. Един друг коментар подсказа, че в Плевен не си бил "цвете за мирисане" Я го потърси!

Баща ми знае за ника VIPKOKATA и няма нищо против, защото този ник ми е от 2006г. Когато бях на 6 години си го измислих в квартала с приятели. "Един друг коментар подсказа, че в Плевен не си бил "цвете за мирисане" Я го потърси!" Това не можах да го разбера.

Значи първо аз намирам за голяма... най-малкото селяния, да си надуеш от колонки/касетофона на обществени място някаква музика, още повече и подобна. 

Хах селяния викаш в целия квартал на моите години всички се разхождат с касетофон или с "музикални коли".  По нова тв. даваха за нашия луд квартал преди 1 час.

KOKA  според мен си свясно момче, макар, че повечето от колегите във форума виждат различно нещата. Мога само да те посъветвам без чалга,цигари,алкохол,трева и кока.А даскала ако го е направил ,както казваш без причина, както твърдиш, можеш да попиташ ,на КАКВО основание го е направил и защо , като няма право на това.Просто стани и пред целия клас, примерно преди да започне часа попитай.И ни пиши за отговора.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

"без чалга,цигари,алкохол,трева и кока" Такива неща не използвам.

Хах селяния викаш в целия квартал на моите години всички се разхождат с касетофон или с "музикални коли".  По нова тв. даваха за нашия луд квартал преди 1 час.

А целта на коментара ти беше да ме убедиш, че не е селяния ли?! 

И в няколко други твои предишни коментари (по спомен) се оправдаваше с това: "Ами то всички..." , " Ами то и другите" ..

Наистина е опасно когато си подрастващ и се намираш в подобна среда да станеш като другите, просто защото не си бил вероятно в друга среда и си мислиш, че понеже всички правят/се занимават с нещо (било то алкохол, наркотици или дори нещо несериозно, на пръв поглед, като твоето - " Вижте ме какъв съм гъзар, мога да си вървя по улицата и да си оглушавам всички наоколо с това, което аз си слушам...") то това нещо  е нормално и правилно... Това да подръжаваш на околните, попринцип е нормална "реакция" за някой на твоята възраст, но тук трябва да се намесят родителите ти, за да те насочат кое е правилно и кое не е...

Мнението ми беше малко извън темата, но се надявам да се замислиш над него и да имаш едно на ум...

Живота е такъв, че ако на някой учител се опита да възпитава и учи някой, когото само му се качва на главата, има два вариата.

Първия е да се опита до край  - включително и с бой. Втория да го остави на произвола на съдбата.

И в двата случая, според голямото стадо наречено общество, учителя е виновен.

Живота е такъв, че ако на някой учител се опита да възпитава и учи някой, когото само му се качва на главата, има два вариата.

Първия е да се опита до край  - включително и с бой. Втория да го остави на произвола на съдбата.

И в двата случая, според голямото стадо наречено общество, учителя е виновен.

Не съм съвсем съгласен колега... 

При първия ти вариант не мисля, че трябва да се стига до бой. Всъщност когато се стига до бой, това е ясен знак, че възпитателя, просто не знае какво друго може да направи (некомпетентност). С въпросният подход никога няма да се стигне до позитивен изход...  В много от случаите, деца бити като малки и сериозно наказвани, в бъдеще стават престъпници...

Що се отнася до втория ти вариант, детото няма да бъде оставено на произвола, в случай, че родителите му се отнасят адекватно към възпитанието му...  

С други думи: работата на учителите не е да възпитават децата, това е работа на родителите. Разбира се аз бих адмирирал постъпка на учител, при която той се опита да поговори с детето, да му обясни нещо (свързано с възпитанието имам предвид) , но само когато преподавателят знае какво прави (компетентен е, що се отнася до възпитението) .

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

Не съм съвсем съгласен колега... 

При първия ти вариант не мисля, че трябва да се стига до бой. Всъщност когато се стига до бой, това е ясен знак, че възпитателя, просто не знае какво друго може да направи (некомпетентност). С въпросният подход никога няма да се стигне до позитивен изход...  В много от случаите, деца бити като малки и сериозно наказвани, в бъдеще стават престъпници...

Що се отнася до втория ти вариант, детото няма да бъде оставено на произвола, в случай, че родителите му се отнасят адекватно към възпитанието му...  

С други думи: работата на учителите не е да възпитават децата, това е работа на родителите. Разбира се аз бих адмирирал постъпка на учител, при която той се опита да поговори с детето, да му обясни нещо (свързано с възпитанието имам предвид) , но само когато преподавателят знае какво прави (компетентен е, що се отнася до възпитението) .

От коментара, +1 глас за Втори вариянт.

На теория, дори и според тези които пиша книгите за методи на преподаване(а това са хора с доста голям стаж), твърдят че възпитанието е съвместен порцес, както от страна на родител така и от страна преподавател. Защото това дете или тийнейджър напрактика прекарва по-голяма част от времето в училище.

Учителя иска или не, има една учебна програма, 20 и повече човечета в стаята, които не ги интересува дали пишат "Ас" или "Аз" и дали има разлика между двете, и стотици отговорности защото е на работа.

Да не казвам, колко са стимулите на учител да си върши качествено работата и колко престиж има професията.

Редактирано от martinsi (преглед на промените)

Аз съм за боя...нас като са ни поплясквали да не би да не сме станали хора?

ми който не слуша -  шамарената фабрика

Не само учителката, а и Господ няма право да ти посяга,мен ако ме беше ударила, щях да я нокаутирам на място( без да преувеличавам) Свикнеш ли от сега да разрешаваш да те бият, нищо добро не чакай в живота,пък после защо имало толкова битово насилие...ето защо..

Не само учителката, а и Господ няма право да ти посяга,мен ако ме беше ударила, щях да я нокаутирам на място( без да преувеличавам) Свикнеш ли от сега да разрешаваш да те бият, нищо добро не чакай в живота,пък после защо имало толкова битово насилие...ето защо..

Има защото имат твоето мислене, човек. Значи какво ти си привърженик на "зъб за зъб, око - за чене" и казваш, че това е Начина. Така ли? С това мислене, ако бяха всички се учудвам, че има хора все още на тази земя. Не, не, това ако наистина го вярват - а то много хора баш така си мислят - лошо. Голяма част от хората, които така мислят обикновено обаче не удрят този, който ги удря, понеже обикновено удрящият първи е по-нагъл и знае, че ако достатъчно силно удари, другия няма да му отвърне. Удареният отива и прилага същото на някой "по-слаб" и те така.

Не съм за "ако те ударят по едната буза - подложи другата", но това е скандално. А ако човек, който мисли така е учител? И един петокласник да речем го зашлеви? Да речем мен. Какво - да му откача главата? Че нали ще го оставя там? Така ли? Боя не разрешава проблеми само създава. Може би не е случайно, че най-големите каратеки в света не се бият също така... Те са се били достатъчно и знаят нещо, което други не знаят - в боя няма победител. По-силния не е този, който е нанесъл повече щети, победител е този, който е успял да спре боя - избрал е да не отвърне на удара.

И да удариш учител? 

По темата: @автора: няма право с пръв да те докосва, но се оправдаваш супер евтино и не казваш ми се струва някакви неща. Защото крушката си има опашка. Винаги!

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Еми не знам какъв е начина, но не мисля, че някой има право безнаказано да ме бие,удря и тем подобни, ти явно си на друго мнение, сега в конкретния случай ако са надули музика може да им се направи забележка или там каквото е предвидено в правилника, но да ме бият...няма как да стане,отделно ми се ще да видя как ще реагира въпросната учителка, ако някой удари нейното дете...

Не съм на друго мнение. Няма право да го докосва. Възмутих се от мнението, че на удара трябва да се отвръща с удар. А учителката явно не знае много по-успешни методи на маипулация, след което прилагане пръстена ще е късмет.

И ква, музика, кви пет лева? Тва дискотека ли е? "Ми те и другите така правят". Баси овчето мислене. Добре, че не мислят всички тинейджъри така.

Не знам аз как бих постъпил на мястото на даскалицата. Честно. Пък и пред мъжете поначало им се дръпва онуйто. Първо нямаше да позволява на първия да почне да слуша музика, щото то се е почнало отнякъде - контролни до спукване - да се оплачат на хисарския поп. Бих им показал, че аз съм алфа-пича - качат ли ти се на главата - патил съм много. Аако всички са некви спрели имбецили (включая и директор и тъ нъ) направо ще си бия камшика. В случая "спрелите" ще са победили, ок, ма ще си спестя някой и друг тик и бял косъм. Заради какво - заради полумаймуна, която не знае как да се държи и гледа другите, белким хване нещо!

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.