Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Христо Бисеров - следствен!

Featured Replies

• Автор
....

Не учаквах такава циничност от една булка. Ти да не си ги следила какво правят в гърнетата, или споделяш личен опит?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не учаквах такава циничност от една булка. Ти да не си ги следила какво правят в гърнетата, или споделяш личен опит?

Следя какво става последните 23 години.

Лафът за гърнетата е популярен-народно творчество. Означава, че са навързани като свински черва, опс... пак народно творчество, означава, че си знаят далаверите и се държат един друг с компромати :D 

Има неща, които трябва да бъдат казани подчертано(натурално), за да е ясно за какво иде реч. Нещо като твоята "тиква"(а ти знаеш ли, че тиквата е един много полезен зеленчук и че всъщност ласкаеш ББ :D )

• Автор

Ето че нещо щъкна в правилната посока. Не е моя...ум. Следователно, всички са в кюпа. По този повод, не виждам основание да се плюе точно в определена посока, за да излязат останали света вода ненапита и пак да им се даде възможност за връщане на бял...кон.

Ето че нещо щъкна в правилната посока. Не е моя...ум. Следователно, всички са в кюпа. По този повод, не виждам основание да се плюе точно в определена посока, за да излязат останали света вода ненапита и пак да им се даде възможност за връщане на бял...кон.

Слай, ама тя посоката е само една, не го ли разбра?! Бивши членове на БКП, ДКМС и служители на ДС(някои са вече покойници) А сегашните са техни издънки и са в пъти по-гнусни, нагли, безочливи и елементарни. Толкова свикнаха да са безнаказани, че ето на Х.Б. спокойно взе са си привежда откраднатите народни парици...

Мен буквално ме е гнус от тези "хора".

Буквално!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Автор

Ти разбираш, аз разбирам, обаче си имаме колеги, които не разбират, или разбират ама им изнася да се изказват по определен начин. А има със сигурност и не малко наивни млади(и не чак толкова млади) хора, на които въпросните коментари промиват съзнанието.

Ти разбираш, аз разбирам, обаче си имаме колеги, които не разбират, или разбират ама им изнася да се изказват по определен начин. А има със сигурност и не малко наивни млади(и не чак толкова млади) хора, на които въпросните коментари промиват съзнанието.

Ако питаш мен тук има и колеги, които се въртят като фурнаджийски лопати, но това не можем да го променим. Можем само да го забележим.

А от младите хора има и "спящи", нормално е. Те все пак са получили някакво възпитание и "крушката не пада по-далеч от дървото"(много точно народно творчество :D )

За мен по-фрапиращо е, че от зрелите хора има толкова заблудени, че да се радват на битите деца, на масираното полицейско присъствие и да аплодират Мая Манолова, Цацаров, Станишев, Доган, Местан, Волен Сидеров... тях не ги разбирам...

А Б.Б. е изпята песен. Няма да се върне на бял кон и мисля, че го е разбрал, най-вероятно чак сега и затова ще пробва с протести по градовете. 

• Автор

Темата за битите деца е..... Дали са деца, дали са бити, или са използувани помощни средства в помощ на извършването на арести, заради нападение над членове на органите на реда от въпросните "деца"...Не е тук! Нека това е последният коментар встрани от тематиката на тази тема. Ако желаеш, съответният въпрос да се обсъди по-широко, моля...в темата за протестите, развий го там. :)

Е, ами човека е кадърен за поста. Учил е достатъчно и има повече от достатъчно опит.

Ей ме на пак мене :)

Та за има-няма 10 години (от 20 до 30) ,Пеевски е минал през какви ли не длъжности.Кога точно успя да се квалифицира за шеф на ДАНС ми е въпроса.

Я му прочети биографията да го видиш какво е правил на 23-24 години,и ми кажи за един редови агент ,колко време би било нужно да бъде в ДАНС ,че да се издигне то този пост.

Това ,което каза вчера ,е плод на брутална дезинформинраност човече.

А случаят с тоя Бисеров по нищо не отстъпва на издънката с Пеевски.А от ДПС яко се опитват да замажат нещата,и явно има ефект.

Май наистина ще се окаже ,че Доган дърпа конците ,и кадрува в това правителство,а кой знае ...може и в предните.

Да отиде висш полицай в сараите на Доган да му каже ,че Бисеров гърми ,смятай за какво говорим.

Някой в предишните постове каза за китайската система с разстрелите на стадиаона.

+1 от мен ако говорим за 240 разстреляни като предатели депутати !

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Автор

Ами , не знам дали това съм имал предвид, като съм споменавал за китайската система(то далеч не само аз съм я споменавал). Но ако предположим, че е в такава връзката, вероятно  съм имал предвид всички политици, а те са доста повече от наличните в настоящото НС, обаче това е предположение, защото спомените ми не са особено добри за онези моменти. :D

Щом на Бисеров са хванали "само" няколкостотин хиляди, представете си колко не са хванали. Хеле пък колко е изнесъл Доган, пък и останалите маскари. Ех, къде е Китай с неговите разстрели на корумпирани политици....

Имах предвид поста на доктора ,а не твоят :)

• Автор

Имах предвид поста на доктора ,а не твоят :)

Е, и аз се чудех и маех, даже се разтърсих в историята си, защото не е невъзможно и аз някъде да съм го писал. Ма... не, не се показа резултат. :)

П.П.:

Бисеров отиде в следствието, за да бъде обвинен и разпитан

Бившият зам.-председател на парламента и ексдепутат от ДПС Христо Бисеров отиде в Столичното следствие, където се очаква да му бъдат повдигнати обвинения и да бъде разпитан. Явяването му бе отложено с един час. Той беше призован да се яви в Столичното следствие в 10 часа, но в 10.30 часа БНР съобщи, че разпитът се отлага по неясни причини.Малко преди 11 часа Бисеров пристигна заедно с адвоката си Христо Ботев и доведения си син Ивайло Главинков, който вероятно също ще бъде обвинен.Бившият депутат влезе в кафенето на следствената служба, без да каже нищо пред множеството журналисти, които го очакваха.Той отказа да вземе и статуетка "Златен скункс", която репортер на предаването "Господари на ефира" опита да му връчи.

източник: dnes.dir.bg

Темата за битите деца е..... Дали са деца, дали са бити, или са използувани помощни средства в помощ на извършването на арести, заради нападение над членове на органите на реда от въпросните "деца"...Не е тук! Нека това е последният коментар встрани от тематиката на тази тема. Ако желаеш, съответният въпрос да се обсъди по-широко, моля...в темата за протестите, развий го там. :)

Нещата са до болка свързани. Толкова, че забележката ти е безсмислена, но щом те кефи да се правиш на важен...

Защото студентите протестират срещу липсата на морал(политически, обществен, социален, човешки) у нашите законотворци.  Наричам ги "деца", защото са бъдещето на България. Влагам в тази дума майчината си обич към тях-будните, искащите нормален живот в чудесното ни Отечество. Колкото до "използаването на помощни средства", благодаря за пояснението, но съм с отлично зрение. :D  Добрата новина тук е, че живеем в 21-и век.

Сугарев: Животът на Христо Бисеров е в опастност!

Христо Бисеров винаги е поставял свои хора на ключови места, за да управлява сделки и процеси, без да подписва нищо. Това заяви пред bTV Едвин Сугарев.

Според Сугарев животът на Бисеров, който напусна политиката и всичките си постове с изненадващо съобщение в неделя, е в опасност, защото „който проговори в ситуация като неговата, не живее дълго".

„Има реална заплаха за живота му, дори да не проговори, защото може", допълни Сугарев.

„Ако той проговори за това, което се прави в ДПС, как Доган е разпределял порциона в държавата, това ще струва скъпо на самата етническа партия, а и на коалицията, която сега се е вкопчила във властта", обясни Едвин Сугарев.

По думите на Сугарев, главните приватизационни сделки при управлението на ОДС са били осъществени чрез Бисеров, който в началото на 90-те години създава партийните структури на СДС като главен секретар на партията, откъдето намира и кадрите за ключови държавни постове.

„Всички критични от гледна точка на корупционния си потенциал приватизационни сделки са минавали през Бисеров", заяви Сугарев, според когото причината за разрива в отношенията между Христо Бисеров и лидера Иван Костов била именно такава - сделката за „Петрол".

По думите на Сугарев, не сделката за авиокомпания „Балкан", а тази за бургаската рафинерия „Нефтохим" е най-скандалната в историята на приватизацията у нас, защото обектът е бил оценен на повече от 3 млрд. долара, а е продаден за едва 106 млн. долара - над 30 пъти по-евтино.

„Ако някой от местните лидери трябваше да реши нещо по приватизацията, отиваше директно при Бисеров, който дори беше наел специална кантора и се ходеше там", каза още Едвин Сугарев.

„Бисеров върви в комплект с една одиозна личност и това е Йордан Цонев", подчерта Сугарев. „След напускането на СДС двамата заедно отидоха при Доган, защото той имаше нужда от такива далавераджии, които да въртят обръчите му от фирми", допълни Сугарев.

Той подчерта, че партията ДПС е била ключов фактор при много сделки при правителството на Тройната коалиция и изреди т. нар. „заменки" с гори, ощетили България с около 6 млрд. евро.

Той изрази съмнение, че след като Бисеров е бил „консолиер" - най-близкият до Ахмед Доган, и за да напусне така изненадващо по всяка вероятност „си е позволил нещо повече и се е намесил където не е трябвало да се намесва". Сугарев се съгласи с тезата на бившия лидер на Младежкото ДПС Корман Исмаилов, според когото оставката на Бисеров може да е свързана с интереси около проекта „Южен поток".

„Забележете как от „българското лице" на ДПС, сега се превърна в едно лице. Ако наистина е напуснал България, това не е заради каквито и да било парични потоци", подчерта Едвин Сугарев.

„ДПС беше основана с помощта на Андрей Луканов за да бъде патерица на БКП, те са политически брокери, осребряват своя електорат, който живее в мизерия и невежество", каза още Сугарев.

От тук

• Автор

Наричам ги "деца", защото са бъдещето на България.

За съжаление, според мен си в основна грешка. Будността е фалшива и заплатена. А колкото до реалното положение на нещата, те никого не будят, а още повече успиват зомбираните консуматори.

За съжаление, според мен си в основна грешка. Будността е фалшива и заплатена. А колкото до реалното положение на нещата, те никого не будят, а още повече успиват зомбираните консуматори.

О, Мая Манолова с мъжки ник. :D 

Кои са зомбираните консуматори, би ли ми пояснил?

• Автор

О, Мая Манолова с мъжки ник. :D

Кои са зомбираните консуматори, би ли ми пояснил?

О, благодаря ти, че ме квалифицираш. Ясно е че тази сутрин си неадекватна. Надявам се да си починеш, да релаксираш и тогава на ясна глава да се включиш отново, за да водим дискусия.

О, благодаря ти, че ме квалифицираш. Ясно е че тази сутрин си неадекватна. Надявам се да си починеш, да релаксираш и тогава на ясна глава да се включиш отново, за да водим дискусия.

"Има тарифа, по която всеки участник си получава възнаграждението за съответния ден"

- Мая Манолова

От тук

Будността е фалшива и заплатена.

Това ако е неадекватност... :D  здраве му кажи.

А сега по темата:

Не може ДАНС да отиде да информира първо човека от Сараите. От ДПС се скриха като мишоци. Те мълчат. Не може да става нещо със зам.-председател на НС и всички да казват, че нищо не се е случило. Едва ли не действа законът на мафията – не чух, не видях, не разбрах. Явно Бисеров си е позволил да прави нещо против човека от Сараите", заяви Касим Дал.

Целият материал

И все пак държа да разбера кои са "зомбираните консуматори" според теб, Слай!

Бисеров и доведеният му син - обвиняеми с гаранция от 25 хил. лв. и забрана да напускат страната
Публикувано изображение
Снимка: Йордан Симеонов

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняеми Христо Бисеров и Ивайло Главинков, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Бисеров е обвинен за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Той е обвинен и за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Главинков е обвинен за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел, или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Спрямо двамата обвиняеми е определена мярка за неотклонение „парична гаранция" - в размер на по 25 000 лв. Наложена им е и забрана да напускат пределите на страната.

Съобразно закона, с оглед така повдигнатите обвинения е уведомена Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. В изпълнение на споразумение между главния прокурор на България Сотир Цацаров и председателя на Комисията от 3 септември 2013 г., за първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип между прокуратурата и представители на Комисията.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2446818

Бисеров е обвинен за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария.

На някои журналисти им е трудно да използуват правилните думички срещу някои хора :)

На някои журналисти им е трудно да използуват правилните думички срещу някои хора :)

Все пак се разбира за какво става дума. :D 

"Затаил истина" е правен термин, както и "потвърдил неистина".

Този път журналистите съвсем коректно отразяват обвинението на прокуратурата.

"Затаил истина" е правен термин, както и "потвърдил неистина".

Този път журналистите съвсем коректно отразяват обвинението на прокуратурата.

"Затаил истината" по смислъл е равно на "излъгал".Този смислъл ли влагат правистите когато използуват този термин ?

Ако е така значи няма проблем :) В противен случай го броя като замяна на по-силните термини,с цел да се омаловажи постъпката.

Този термин се използва специално когато стане въпрос за данъчни декларации. Не означава точно "лъжа", защото той не е излъгал, а е "пропуснал" да декларира част от състоянието си.

Мисля, че се налага такъв термин за по-голяма прецизност в обвинението. Не съм правист. Знам го от обща култура.

Не означава точно "лъжа", защото той не е излъгал, а е "пропуснал" да декларира част от състоянието си.

Когато си декларирал нещо с невярно съдържание ,не означава ли че си излъгал ?

Сори,за оффтопика ;)

• Автор

Това ако е неадекватност... :D  здраве му кажи.

Това показва просто, че и аз мога да чета. Трябва ли да не мога, за да ти изнасям?

Това показва просто, че и аз мога да чета. Трябва ли да не мога, за да ти изнасям?

Виж... четем едни и същи неща, но явно имаме огромно разминаване в мисленето, ценностите, изобщо в приемането на това, което идва отвън като информация, емоции и т.н. В това няма нищо лошо.

Но в "религия и мистика" ти заяви, че не вярваш на нищо, което не си пипнал. Да разбирам ли, че си ходил на протест, било ти е платено и затова си толкова сигурен, че са платени всички протестиращи.

Не изключвам да има и такива, но познавам доста, които протестират и никой, никога не им е предлагал каквото и да било.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.