Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

sliderum

Христо Бисеров - следствен!

Препоръчан отговор


Прокуратурата разследва Бисеров и доведения му син за преводи на големи суми към Сейшелите

 

 

Публикувано изображение

Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков са разследвани от ДАНС и прокуратурата за преводи на големи суми към банкови сметки в офшорни зони, научи "Труд" от свои източници.

Засечени са били тегления на крупни суми в долари и евро от сметки, чиито титуляри са били Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Заедно с това са установени и парични преводи от сметки извън България. "Преводите са от една европейска държава към друга европейска държава, извършвани са изцяло в чужбина", поясни нашият източник....

източник: в.труд

 

Останалата част от новината, през линка в заглавието.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

всичките са един дол дренки и отдавна не ни правят впечатление такива новини

друго си е да прочетеш че някой е зад решетките

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Решетки... по-скоро ще го наградят, отколкото осъдят за нещо. Като видях заглавието, не полюбопитствах  за какво е следствен, а за какво не е, но какво от това...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

дано да повлече крак :yanim: ...  има още доста продажници за затвора :):money6::themis:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човека взе парите...каза чакай малко...

 

http://society.actualno.com/Hristo-Biserov-napusna-stranata-news_5152.html


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...не полюбопитствах  за какво е следствен, а за какво не е...

 

 

Образувано досъдебно производство

07.11.2013

На 06.11.2013 г., следобед, главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДА „Национална сигурност” писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система. Информацията касае лицата Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри посочените по-горе лица. Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелски острови/.

 

По разпореждане на главния прокурор, информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура. С постановление от днес, 07.11.2013 г., е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров /представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата/.

 

Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура – София. Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна. Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н. От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях.

 

С оглед на това, че част от информацията в изпратената до главния прокурор справка е класифицирана, към този момент прокуратурата няма да представи повече факти от изложените в това съобщение до медиите.

http://www.prb.bg/main/bg/News/4128/

 

 

Бисеров не е единствения политик с такива престъпления, дори бих казала, че всичко, което са открили за него биха открили и за много негови колеги.

Съмнявам се, че ще се стигне до решетки.

Човека взе парите...каза чакай малко...

 

http://society.actualno.com/Hristo-Biserov-napusna-stranata-news_5152.html

 

Ако е напуснал страната ще го намерят, колкото намериха Галеви.

МВР не може да се ангажира с информация дали Бисеров е напуснал страната, казаха от ведомството пред "24 часа".

 

Бисеров няма забрана да напуска страната, срещу него няма влязла в сила присъда, така че може да пътува във всяка една страна от ЕС с личната си карта, коментираха още от МВР.

 

Христо Бисеров е напуснал страната, съобщи по-рано днес Българското национално радио, позовавайки се на свой източник.

 

Информацията не е потвърдена официално засега.

 

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2423462

 

 

Кой знае защо от МВР винаги научават последни подобни неща :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

Кой знае защо от МВР винаги научават последни подобни неща :D

 

цирк - следствен пък напуснал страната, пардон то тва разграден двор отдавна

особено за тия с кинтите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бисеров обвинен в пране на пари

Близо 450 000 долара прехвърлени по сметки в чужбина

 

Безоблачните дни на един от най-влиятелните политици доскоро - Христо Бисеров, изглежда, свършиха. Изненадващо прокуратурата започна разследване срещу него за данъчни престъпления, пране на пари, както и за представяне на неверни декларации пред Сметната палата. А смайващото е, че сигналът за финансови нарушения от миналата година е събирал прах в ГДБОП, Цветан Цветанов е знаел, но по случая изобщо не е работено. „Български политик - разследван“, светкавично съобщиха Ройтерс и АФП.

Срещу заварения син на Бисеров - Ивайло Главинков, също е образувано дело за данъчни престъпления и пране на пари.

 

Мълниеносно развитие

Събитията вчера се развиха почти мълниеносно. Рано сутринта пред БНТ главният прокурор Сотир Цацаров каза, че се проверява сигнал от ДАНС за Христо Бисеров. Малко по-късно преди заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров допълни, че го е изпратил лично председателят на ДАНС и „огромна част от информацията е класифицирана“. А по обед прокуратурата официално съобщи за започналото разследване.

Извършени са преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, техни титуляри са Бисеров и Главинков, съобщи прокуратурата. Последвало откриване на срочни депозити, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, включително в офшорки на Сейшелските острови. Тези суми не са декларирани пред българските власти.

 

Според информация на „Преса“ сметката на Бисеров е в Швейцария, на Главинков - в Македония. Тази пролет от сметката в Швейцария са преведени 400 000 долара по сметката в Македония. Вероятно по-късно е имало още един превод за около 50 000 долара. Ставало дума общо за три превода. Първият е направен в периода 2000-2003 г., вторият - през 2006-2008 г., а третият и последен е от тази година. Именно този последен превод е „разплел“ и останалите, след като партньорски служби подали сигнал до българските си колеги, твърдят наши източници.

Цветанов знаел

от една година

Скандалното е, че „секретната“ информация за Бисеров е била подадена от чужбина в ГДБОП още миналата година, научи „Преса“. Но едва след инвентаризация на „оперативното стопанство“ на ГДБОП от новото ръководство в ДАНС сигналът е открит и започнал да се разплита. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вчера сам призна, че бил информиран за тези „сериозни финансови преводи“ от една страна в друга. Но не обясни защо по сигнала не е работено. Вече тръгнаха слухове, че забравянето на сигнала е било удобно за търговия с влияние или рекет. Любопитно е дали пък прокуратурата няма да разнищи и бездействието на службата за борба с организираната престъпност.

 

Срещу Бисеров и Главинков е разпоредена пълна данъчна проверка. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна, се казва още в съобщението на прокуратурата. Предстои да бъдат изпратени съдебни поръчки „до властите на поне две европейски държави“ относно основанията за откриване на банковите сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т.н. А от ДАНС ще бъдат изискани не само наличните материали по случая, но и „данни за предишни сигнали за лицата и предприетите действия по тях“.

 

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев:            

Проверяваме за теч на информация

ДАНС работи по сигнала срещу Бисеров отскоро, веднага щом приключихме, уведомихме прокуратурата, заяви председателят на агенцията Владимир Писанчев.

По повод обвиненията, че е имало теч на информация и депутатът предварително е научил за готвеното му дело, Писанчев обяви: „Не мога да кажа дали има теч на информация от ДАНС, преди да направим съответната проверка.“

 

 

 

Обявил е само два влога у нас

 

Публикувано изображение

   

Последната имотна декларация на Христо Бисеров като депутат е за 2012 г. Пред Сметната палата той е обявил два влога на свое име - 3661 лв. в Банка ДСК и 21 330 евро в ТБ „Алианц България“. Отбелязани са и четири сметки на съпругата му Мария Добрева-Бисерова. Две от тях са в Банка ДСК - 1130 и 1155 лв., и две в Уникредит Булбанк - 310 лв. и 14 482 евро. Влоговете в евро са от наеми. Само за 2012 г. двамата са получили по 26 403 лв. по това перо.

С договор Мария Добрева-Бисерова е дала на сина си Ивайло Главинков солиден заем - 184 хил. евро, показва още документът. В по-стара декларация на Бисеров за 2010 г. прави впечатление доход от 787 647 лв., получен от „прехвърляне на права или имущество“.

http://pressadaily.bg/publication/27741-%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8

 

 

 

Знаели са, но не са действали, защото: "Гарван гарвану око не вади".

 

Сигурна съм че и други наши политици перат пари.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тоя ще излезе най бедния политик ! Какви са тия клошерски преводи по 50 000 USD съвсем друго си е например 700 000 кеш за къща в Гърция.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тоя ще излезе най бедния политик ! Какви са тия клошерски преводи по 50 000 USD съвсем друго си е например 700 000 кеш за къща в Гърция.

Е де, ти да не мислиш, че само по толкова е текло. Те няма да покажат кирливите му ризи. В най-добрия случай само копчетата на ръкавелите. Както и Ал Пачино, няма да го съдят за "убийствата", а за няколко наплатени данъка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е де, ти да не мислиш, че само по толкова е текло. Те няма да покажат кирливите му ризи. В най-добрия случай само копчетата на ръкавелите. Както и Ал Пачино, няма да го съдят за "убийствата", а за няколко наплатени данъка.

Не. Не е мисля че е било само толкова теча. И с авиоотряд 28 имаше сериозни слухове за течове с куфари.  ( знам ли може и чували да са били).

Тоя нямали богат тъст ? Какво го занимават човека. Парите са от скрина ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е де, ти да не мислиш, че само по толкова е текло. Те няма да покажат кирливите му ризи. В най-добрия случай само копчетата на ръкавелите. Както и Ал Пачино, няма да го съдят за "убийствата", а за няколко наплатени данъка.

 

Ал Пачино или Ал Капоне ?  :P  :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ал Пачино или Ал Капоне ?  :P  :D

Все тая. И Алф да бях написал, вярвам че ме разбрахте ;)

Не. Не е мисля че е било само толкова теча. И с авиоотряд 28 имаше сериозни слухове за течове с куфари.  ( знам ли може и чували да са били).

Тоя нямали богат тъст ? Какво го занимават човека. Парите са от скрина ...

То и на Вальо  - Топлото,  дъртата му баба "въртеше фирми" и имаше сейф, бъкан с пачки(които той беше ограбил от топлофикация "София")

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все тая. И Алф да бях написал, вярвам че ме разбрахте ;)

 

 

Ахам :D

Само дето този "Алф" бе се задоволява само с котката на Танерови, ами само пари е изнасял.

И си представи колко като него има из властта за които не знаем 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ахам :D

Само дето този "Алф" бе се задоволява само с котката на Танерови, ами само пари е изнасял.

И си представи колко като него има из властта за които не знаем 

Де да знам колко има и в какви мащаби, но от към MIT и ислямските фундаменталисти към ДПС "разпределителна",  се точат десетки милиони месечно(ако не и повече)... CIA са се заели със Бисеров не случайно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом на Бисеров са хванали "само" няколкостотин хиляди, представете си колко не са хванали. Хеле пък колко е изнесъл Доган, пък и останалите маскари. Ех, къде е Китай с неговите разстрели на корумпирани политици....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом на Бисеров са хванали "само" няколкостотин хиляди, представете си колко не са хванали. Хеле пък колко е изнесъл Доган, пък и останалите маскари. Ех, къде е Китай с неговите разстрели на корумпирани политици....

Колко още зор трябва да види нашият народ, че да му се дръпнат оченцата и да провиди като китайците :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Какви са престъпленията на Христо Бисеров?

Проф. ИВАН Т. ТОДОРОВ

 

С какво се различава Христо Бисеров от другите български политици? Ами основната разлика е, че не е ползвал добри адвокати. Основно правило е, че един български политик не трябва да държи реалните си големи пари в сметка на свое име.

 

Още по-малко да извършва банкови преводи в рамките на Европа. Минаха вече над 15 години от времето, когато това беше възможно, без да се забележи.

 

Дори да не ползваш адвокати, какъв е проблемът да забележиш лошия пример на Вальо Топлото с неговата сметка в Австрия? Българският народ заслужава да очаква повече от интелектуалния потенциал на своите политици!

 

Христо Бисеров е бил длъжен да декларира пред БНБ всяка притежавана от него в чужбина сметка. Съгласно Наредбаjd на БНБ отчетът за притежаваните банкови сметки в чужбина се предоставя до 31 март на годината, следваща отчетната година.

 

Декларира се сметка само ако общата сума надхвърля 50 хил. лв. В отчетната форма се посочват:

- Държавата, в която е сметката;

- Валутата на самата сметка;

- Размерът в началото на годината и в края на годината в съответната валута.

 

Според нашия Наказателен кодекс, който наруши разпоредба на обнародван акт на Българската народна банка относно действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и ако стойността на предмета на престъпление е в особено големи размери, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба в размер на двойната сума на предмета на престъплението.

 

Христо Бисеров е сред лицата, които декларират имущественото си положение пред Сметната палата. Недекларирането на притежавана от него сметка и съответните суми по нея също би било престъпление.

 

На второ място, всеки, който притежава фирма извън България, е длъжен да декларира това в данъчната си декларация и да посочи размера на акциите или дяловете си, на каква цена и на коя дата са придобити и в коя държава е регистрирана фирмата. Не е необходимо да се посочва името на фирмата.

 

Но следва да се има предвид, че плащането на пари от лична сметка към офшорна фирма не означава, че офшорната сметка е собственост на извършилия плащането. Обикновено пред банката като основание се посочва извършването на услуга или купуване на софтуер.

 

Доказването на собствеността на офшорна фирма е изключително трудно. Офшорните фирми по правило се водят на подставени лица от офшорната зона. А офшорните зони по принцип не дават информация за собствеността на фирмите. За Сейшелите примерно това е много важен бизнес на по-образованите хора, живеещи там.

 

Макар и на твърде ранен етап, налице е и обвинение на прокуратурата към Христо Бисеров, което се изразява в неплащането на данъци и след това пране на парите, за които не са платени данъците.

 

Самото неплащане на данъци не е проблем, когато е за първи път. Достатъчно е данъците да се платят и наказателното преследване завършва с административно наказание. Освен това прокуратурата ще има трудната задача да докаже, че парите по задграничната сметка принадлежат на Христо Бисеров. Защото той може винаги да твърди, че парите са на чуждестранно лице или примерно на български гражданин, който си е платил данъците.

 

Дори да се установи, че парите са на Христо Бисеров, изключително трудно ще е да се докаже, че тези пари са получени като подкуп или са придобити по друг незаконен начин. Тази трудност вече се видя в случая с Вальо Топлото.

 

Случаят с Бисеров показва само едно връхче от нашенската действителност:

- Как се реализират най-големите обществени поръчки с държавата;

- Нарочно подранилите и в пагубен размер за енерегетиката ни скъпи варианти на зелена енергия;

- Въвличането на близки роднини в изчистването на пари и пр.

 

Всъщност най-голямото реално наказание в подобни случаи е самото многогодишно наказателно производство, ако съответният потърпевш е решил да остане в страната. Трошенето на нерви в такъв случай е близко до отрицателните емоции при пребиваване в затвора. Най-често само това е наказанието за повечето разследвани политици.

 

А извън богопомазаните прокуратурата често е злоупотребявала с редовите граждани. Например някои злонамерени или некомпетентни прокурори обвиняват някого, че не си е плащал данъците, и след това, че бил прал пари, като боравел с тях. Години наред се води досъдебно производство даже без да се привлича някой за обвиняем - с цел да не може да се защити. Пък после се установява, че човекът е платил всичките си данъци и са го тормозили напразно, като са го разследвали за това, че “прал” собствените си пари. Така се губи ценно време на една от най-големите прокуратури в Европа на човек от населението. Вместо да се разследват хората, където очевидно има реален проблем с неплащането на данъци.

 

24chasa.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както и Ал Пачино, няма да го съдят за "убийствата", а за няколко наплатени данъка.

 

Алфонсе Габриел Капоне или Ал Капоне, човече. Ал Пачино е актьор. :D

 

Кой знае още колко престъпления и имена ще изплуват покрай случая Бисеров!

 

 

Спокойно.

Те престъпленията и престъпниците си се знаят отдавна, просто понякога решават да ни "зарадват" с някой "набелязан", за когото по-късно вземе, че се окаже, че няма достатъчно доказателства. Нищо ново под слънцето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Супер, значи си едва вторият ми фен, която го е забелязала :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Супер, значи си едва вторият ми фен, която го е забелязала :shy11:

 

Направо ме спечели за "фен". :D 

Особено пък като бях прочела преди това, че Делян Пеевски бил напълно подходящ за поста шеф на ДАНС.

Прихлипах от "удоволствие" да знаеш. Такива изцепки са рядкост и трябва да бъдат забелязвани.

Ама разбира се, че бивш подсъдим по дело за изнудване и злоупотреба със служебно положение, медиен магнат, предприемач си е баш за поста шеф на държавна сигурност.

Ти мислиш ли изобщо като пишеш? :(

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо ме спечели за "фен". :D

Особено пък като бях прочела преди това, че Делян Пеевски бил напълно подходящ за поста шеф на ДАНС.

Прихлипах от "удоволствие" да знаеш. Такива изцепки са рядкост и трябва да бъдат забелязвани.

Ама разбира се, че бивш подсъдим по дело за изнудване и злоупотреба със служебно положение, медиен магнат, предприемач си е баш за поста шеф на държавна сигурност.

Ти мислиш ли изобщо като пишеш? :(

Мисля :) Определено, отговорът ми е следствие изискването на Максимчо за кадърност. Е, ами човека е кадърен за поста. Учил е достатъчно и има повече от достатъчно опит. То, ако раздрусаш политическата круша, ще изпаднат всичките ни политици и, уверявам те, всички "плодове" са гнили.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Спокойно.

Те престъпленията и престъпниците си се знаят отдавна...

 

 

 

Не се знаят всички престъпници, защото са много, а ако се знаят, се крият нЕкои престъпленийца ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се знаят всички престъпници, защото са много, а ако се знаят, се крият нЕкои престъпленийца ;)

 

Знят се, знаят се. Те помежду си се знаят. Пърдят в едно гърне и си познават смрадта.

Снощи Цацаров бе толкова жалък и смешен в опита си да изглежда отговорен и загрижен... "...риба... ама цаца... "

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.