Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Работеше си нормално. Изгасих го.
Връщам се от работа, включвам. Само че вместо едно късо пuyкане от ПОСТ-теста се чу едно удължено. 
Мъчи се да зареди около 5, че и повече минути ....стига до четирите цвята в центъра на екрана и ....... дотам ......и се рестартирва.
Мога да вляза в биоса. Обаче всичко е бавно, бавно и компа реагира на мишката и клавятурата с по една-две секунди закъснение.
Разкачих диска. Включвам. няма го това забавяне. Значи диска нещо бави. .
Първата ми мисъл бе че диска е заминал. Обаче го закачих на другия комп, фаилове снимки всичко си е вътре. Mинах го с HD Tune. Няма лоши сектори. Health-a е добре
 
Публикувано изображение
 
Публикувано изображение
Malwarebytes - no malicios treats detected.
 
След 4-5 опита ми излиза черния екран със Launch StartUp Repair (recommanded) u Start Windows Normaly.
Избирам Launch StartUp Repair (recommanded)
всичките тестове  минават успешно и накрая ми дава това
 
Root cause found : 
Unspecified changes to system configuration might caused the problem.
Repair action : System files integrity check and repair
Result : Failed   Error code - 0x490
 
Избирам Windows Repair от инсталационния диск, обаче тука въобще не ми излиза ОС която трябва да поправя  и завършва с със син екран и грешка x00007b
B Save Mode същата работа .....х00007b
 
Мисля че е повреден boot sector(file, loader) или нещо подобно. Поне такова впечатление добих от търсенето из нета.
Някакви идеи как да го лекувам. Не ми се преинсталирва наново.
System restore ми е изключен,
 
 
P.S. Забравих да уточня ч става въпрос за втората система от подписа - бюджетната c Win 7 ultimate
Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Огледайте добре кабелите.

Хубаво е да тествате и рам-паметите.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кабела за захранване на диска дали е добре - огледай го.

Кабела за връзка с дъното на диска дали е добре - пробвай с друг.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей,Не съм много убеден, че там е проблема, но все пак преди да почнем с по-радикални неща, дали може да провериш в какъв режим работи диска: Дали е UDMA или е PIO. Знам, че текста е за XP, ама този ми излезна първи като резултат, а и разликата не е чак толкова голяма, виждам, че не си вързан и ще се оправиш.Поздрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Включвам днес и след 10 секунди 

 

Публикувано изображение

 

Опитвам няколко пъти със 

 

Публикувано изображение

 

всеки път ми дава различни резултати

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Сложих пак инсталационния диск. Този път гледам че вече се вижда последната инсталация ( disk C) и пуснах оттам 

 

Публикувано изображение

 

и ми даде това

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Помъчих се и чрез CMD със помощта на diskpart

Ако някой е на ти със командната линия да ми каже този system32/kernel32.dll какво представлява.

 

Публикувано изображение

 

 

Не е от кабелите, смених ги същата работа. 
 
Диска е във режим.....вижда се едно ПИО но диска дали е вързан на него порт, това не знам

Странното е че не позволява превключване към ДМА

 

Публикувано изображение

 

Направи ми впечатление че  в БИОС-а сата kонтролера (или нещо подобно) беше на на ИДЕ, и аз го сложих на AHCI

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложи го на IDE.Не че и на AHCI ще има кой знае каква разлика....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На какъвто режим си инсталирал ОС, на такъв трябва и да работи харддиска! А ако решиш "в движение" да смениш под Win 7 - опитай това http://support.microsoft.com/kb/922976  , но аз не съм го пробвал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Диска е в неправилен режим, ако е на пио моде. варианта е неправилен драйвер или непълен или някакво неразпознаване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Диска е в неправилен режим, ако е на пио моде. варианта е неправилен драйвер или непълен или някакво неразпознаване.

 

Ами пробвах през device manager-a да обновя драйвърите и ми показва че няма нужда.

Мога ли да му имам доверие..... или uninstal и наново instal 

Ето за диска и за трите канала на IDE/ATA контролера

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се но компа вече бутна. Още вчера след оная картинка със DOS командата където исписва kernel32...

Само че сега след като прегледах по-внимателно темата, видях че съм пропуснал да го спомена. Сега си работи добре, все едно че нищо му е нямало, Според вас какво може да е причинило цялата тая работа ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 "захапал" е. Случват се проблемни моменти понякога и не става от първият път. Може да е причинено от сбор от фактори. Не винаги може да се даде точен и еднозначен отговор, освен ако не разнищваме проблемата на още 10 страници и не си кажеш всичкото налично инфо, до последната запетайка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.