Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

От един филм който много ми харесва "Mr.nobody".

Кой екзотичен плод ви харесва? Или сте опитвали?

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

Цветът варира от тъмно зелено до тъмно червено, понякога с оранжеви или жълти петна. Узрялото манго се познава по аромата и по това, че при натиск кората леко поддава. Плодът е с богато съдържание на натрий, бета каротин, витамини от групата на B и E. Съдържа също така калций, желязо, калий, магнезий и мед. Липсват наситени мазнини и холестерол. /от Лидъл/

Искаш ли да промениш нещо от себе си?

Бих искала да се направя мааалко по-височка.

Искаш ли да можеш да сънуваш "осъзнато"?

аз мога да сънувам осъзнато, дали искам ...  по- добре е  осъзнатато стреса  го нямара

не тъгувам

работите ли в неделя

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 13 часа, Madonna написа:

--> Как измисли никнейма си?

Преди много години в една далечна галактика... тъкмо се беше появило нещото наречено „интернет“, и трябваше да се регистрирам някъде. Мисля, че беше за mailbox. На латиница „Жоро“ - най-често се изписва като „Joro“, но реших да добавя нещо и... се получи „jHoro“. Оттогава навсякъде се регистрирам и ползвам като „jhoro“. Вече не помня на колко места.

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

работите ли в неделя

Може да не съм много (даже почти никак) религиозен, но спазвам... поне част от Десетте Божи заповеди. Най-вече петата (за някой - четвъртата)

Spoiler

За - Евреи, Англичани, Реформирани, Презвитериани, Конгрешани, Методисти, Баптисти и Православни е пета;
а за Католици и Лутерани - четвърта.

Помни съботния ден, за да го светиш...

Spoiler

...шест дена работи и върши (в тях) всичките си работи; а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой добитък, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти; защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
(Изх. 20: 8–11)

За Православните денят е неделя.

А вие - работите ли в Неделя?

Откакто се омъжих - не :)

Хапнахте ли чеерши тази година?

преди 3 часа, divna написа:

Откакто се омъжих - не :)

Само това ли е екстрата от омъжването?  :speak:
Тъкмо се бях наканил, ама... ако е само това - аз и без това не работя в неделя.

преди 3 часа, divna написа:

Хапнахте ли чеерши тази година?

Не, но те не са ми най-любим плод.
Виж - с авокадото съм доста изостанал, тази година. Миналата  - по 2-3 на ден.

Обичаш ли авокадо?

Пробвах се един път да ам, ама нещо не му схванах смисълъ. Не си допаднахме. Вероятно вината бе колкото негова, толкова и моя.

На колко години е прахосмукачката ти, ако изобщо ползваш такава?

Пернишкио.Къв тоя въпрос :D То тука в тоя проклет град няма един магазин за читави обувки, ти ме питаш кой ми е любимия парк.Хубавото е, че поне има.А вече в какво състояние е, не ми се коменира.Уж правят детски площадки,  да има поне къде децата да играят...

Лято/зима?

Лято..

От какво си се напивал най-много..от мъка или от радост..или от нещо друго..какво?

преди 4 часа, bornofash написа:

Пробвах се един път да ам, ама нещо не му схванах смисълъ. Не си допаднахме. Вероятно вината бе колкото негова, толкова и моя.

Може би си пробвал да го ядеш още зелено? Авокадото трябва да е омекнало - тогава е добро за ядене!

преди 2 часа, Madonna написа:

От какво си се напивал най-много..от мъка или от радост..или от нещо друго..какво?

Най-много съм се напивал от пиене. Когато пия не от радост, не от мъка, ами... от сутринта!!!

Кое е любимото ти алкохолно питие?

Да, но спирам до няколко глътки :)

Обичаш ли балет?

преди 10 часа, Гретел написа:

Бяло сухо вино.

„сухо“ - това, да не се капеш ли?

преди 10 часа, divna написа:

преди 10 часа, Гретел написа:

Обичаш ли боза?

Да, но спирам до няколко глътки :)

И аз съм така, но ... ако бутилката е по-малка от 1,5 литра - няма смисъл да продължавам. Защото вече е празна.

преди 10 часа, divna написа:

Обичаш ли балет?

Обичам ли балет - това е добър въпрос, но в какъв смисъл?
Да обичам една (две - три) балерини - бива, ама целия балет много ще ми дойде. Нищо, че са слаботелесни.
Да обичам да гледам - силно казано. Както обясняваше един - „... гонѝ я, гонѝ, по едно време я фана, повърте, повърте, па я фърлѝ!“

Мога да изтърпя цяла постановка, но не ми е слабост!

А следващия - може ли изтърпя цяла Оперна постановка?

преди 9 часа, jhoro написа:

А следващия - може ли изтърпя цяла Оперна постановка?

Да, обичам :angel19:

Какъв цвят дрехи предпочиташ?

Някой беше казал - цветът няма значение, стига... да е черен! Ставаше дума за кола!

Не съм чак толкова консервативен, но предпочитам тъмни или убити цветове. Не точно основните цветове - синьо, червено, целено...
Но често нося и светли - наскоро си купих няколко други неща, много светли - мръсно бяло. 

А вие - какви цветове предпочитате?

преди 6 часа, jhoro написа:

Някой беше казал - цветът няма значение, стига... да е черен! Ставаше дума за кола!

Не съм чак толкова консервативен, но предпочитам тъмни или убити цветове. Не точно основните цветове - синьо, червено, целено...
Но често нося и светли - наскоро си купих няколко други неща, много светли - мръсно бяло. 

А вие - какви цветове предпочитате?

Напоследък си купувам шарени дрехи, предпочитам на цветчета.

Ако си убеден за нещо че си прав/а, а другият не мисли така, трябва ли да го/я убеждаваш?

Всеки има право на мнение. 

Безпредметно ми е убеждаването.

Само за проблеми от здравословен характер не търпя възражения.

Ревниви ли сте ? 

И двете сте задари въпроси, та които няма еднозначен отговор.

преди 12 часа, Sleda написа:

Ако си убеден за нещо че си прав/а, а другият не мисли така, трябва ли да го/я убеждаваш?

Когато аз съм убеден за нещо - това си е така докрай. Въпроса е кого трябв да убеждавам, кой е другия?
Ако е някой, на чието мнение държа - ще се опитам максимално подробно до му разясня моятя гледна точка. Най-вероятно той е изпуснал някой съществен момент.
Но, ако е някой, на чието мнение не държа - все ми е тая мисли ли, какво мисли, защо и прочие.

преди 12 часа, _sirena_ написа:

Ревниви ли сте ? 

Какво е ревност? Приемам, че се отнася за отношения между партньори (брачни или не)
Ако е раздразнението от повече оказаното внимение на друг, ако е демонстрация на желанието да се чувстваме важни, ценени, специални, единствени, обичани - да, може да се каже, че съм ревнив.
Но ако става дума за чувство за притежание, за следене, за ограничаване на лична свобода, за сцени и скандали. Тази ревност е присъща на хора с ниско самочувствие и липса на увереност в самите себе си.

Нека остане същия въпрос.

За мен е от изключително значение да Чувствам Уханието на Нежната , топла , едва забележима Интимна Принадлежност ! 

Нужно е да е Двустранна , за да плувам във Хармония и Благодат и да се Отдавам до край , Безоблачно ! 

Ако по някакъв маниер партньорът ми наруши тази Скъпоценна Взаимност между нас , нарушавайки стерилността на Кръга ни ... 

Ще ме Заболи .  Няма да има скандали , нито въпроси - ще се потопя в Тишина и ще откажа допир и ласки и може би тихо ще се оттегля .

Та в този ред на мисли - Ревнива съм , само когато има очебиен акцент към залитане в друга посока .

Тези процеси са ми доста добре познати - как протичат , как се случват , последиците .. 

Та , знам , че не могат да се спрат , нужно е да Изтекат ... Но нека Мъжкарят ми да ги направи Незабележими за мен ..

Нека ми спести " замърсяването" .... Защото ...ще си отида ! 

................................

Как се справяте с нежелани флиртове ?

преди 4 минути, _sirena_ написа:

За мен е от изключително значение да Чувствам Уханието на Нежната , топла , едва забележима Интимна Принадлежност ! 
Нужно е да е Двустранна , за да плувам във Хармония и Благодат и да се Отдавам до край , Безоблачно !
Ако по някакъв маниер партньорът ми наруши тази Скъпоценна Взаимност между нас , нарушавайки стерилността на Кръга ни ... 
Ще ме Заболи .  Няма да има скандали , нито въпроси - ще се потопя в Тишина и ще откажа допир и ласки и може би тихо ще се оттегля .
Та в този ред на мисли - Ревнива съм , само когато има очебиен акцент към залитане в друга посока 
Тези процеси са ми доста добре познати - как протичат , как се случват , последиците .. 
Та , знам , че не могат да се спрат , нужно е да Изтекат ... Но нека Мъжкарят ми да ги направи Незабележими за мен ..
Нека ми спести " замърсяването" .... Защото ...ще си отида !

Хммм... Ку разбрах нещо??? Ще цитирам Док - „Пфффф“.

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Как се справяте с нежелани флиртове ?

Туй пък ... кво бешИ???
Пп. - това е въпроса към следващия.

Набързо ги разкарвам..да не ме занимават с глупости..

--> Любим десерт?

преди 32 минути, Madonna написа:

--> Любим десерт?

Неизядения. Сладкото е висококалорично!!!

Ако става дума за финала на храненето, то отговора е един и категоричен - цигарка-а-а!!!

Винаги ли ядете и десерт?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.