Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при зареждането на Windows - NTLRD is missing ?

Featured Replies

hi , с ХР съм... boot-вам от HDD и ми дава следната грешка "ntldr is missing ' Пробвах с repair... нищо

Не искам да преинсталирам, има ли някакво друго решение?

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Като казваш че си пробвал с repair пробва ли fixmbr и fixboot? Не бързай с преинсталацията - поглегдни тук в повечето случай проблемът може да се реши без реинстал!

• 10 месеца по-късно...

Здравейте дано да ви се намери време и за мен

имам един проблем с който за пръв път се сблъсквам и нямам идея как да го оправя - NTLRD is missing

Какво значи това ? На какво се дължи ?

Само да не се лъжа - това се показва, когато Уиндоуса зарежда. Изобщо не ти зарежда компа, нали?

Надписът означава, че липсват системни файлове за да се осъществи началното зареждане. Оправя се само чрез преинсталация. Ако не ти се занимава с настройки по компютъра по-добре си я направи под формата на ъпгрейд (repair). Така всички програми и настройки ще ти се запазят. А ако не знаеш как се прави преинсталация - питай, и без това има много дискусии тук на тая тема.

Да мисля че това беше едно hiden файлче което се намира на с:,което ако си изтрил мисля че ще се наложи реинстал на win-a,ако разбира се не намериш начин да си въстановиш по дос.

Ами всъщност можеш да пробваш с някаква rescue media примерно на Acronis Partition Expert да си активираш Windows партишъна. Не мисля че ти липсват файлове. Ако се е получило след като си инсталирал някакъв Linux, просто си активирай партишъна.

От инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\

COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\

ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini

DEL C:\boot.ini

BootCfg /Rebuild

Опциите: /fastdetect /NoExecute=OptIn

Рестарт и хайде честита ти спестена преинсталация.Въпросната абра кадабра става ако "прозорецът" е тряснат в C:\.

При мен е тръгвало, ако се копира от съседна машина въпросното файлче и се добави .

От инсталационния диск на WindowsXP, влизате в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\

COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\

ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini

DEL C:\boot.ini

BootCfg /Rebuild

Опциите: /fastdetect /NoExecute=OptIn

Рестарт и хайде честита ти спестена преинсталация.Въпросната абра кадабра става ако "прозорецът" е тряснат в C:\.

При мен е тръгвало, ако се копира от съседна машина въпросното файлче и се добави .

Много вярно! Даже в повечето случаи единствено boot.ini липсва или е повреден,а файловете са си на място,така че спокойно може да пропуснеш частта с fixbmr,copy,attrib и del.

Само че за да успееш да го копираш на РС-то от което копираш трябва да е разрешено виждането на всички скрити и системни файлове и папки.

В твоя конкретен случай копираш само ntldr (той е без разширение) слагаш го в главния дял на буутващия си диск и си готов. Никаква преинсталация не ти трябва!

Успех! :bye:

Последните 4 месеца два пъти ми се плучи това ,но начинат който е описан от Profruit лекува .

• 7 месеца по-късно...

Помагайте пичове. Сестра ми вчера е отворила някаъв линк, който и пратили по ICQ и е било вирус, който Антивирусната не го е хванала и сега не мога да си включа PC-то. Още в самото начало преди да се стартира Windows, ми изписва:

NTLDR is missing

Press Ctrl+Alt+Del to restart

и като се рестартира, пак същото sad.gif Трябва да преинсталирам Windowsa ли сега или има някакъв друг начин?

Редактирано от backata (преглед на промените)

http://www.totalbg.com/shaman/home.cgi?shaman_id=15

http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm

http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm

Хубаво ще е да не бързаш с преинстала,просто прочети малко от инфото.

Благодаря ти много. Сега се прибирам да се опитам да го оправя по 1 от тези начини :wors:

• 1 месец по-късно...

Здравейте и аз имам същият проблем.

При мене се получи когато се обитах да разделя хард диска на две на един лаптоп. Използвах Partition Magic, като искам да уточня, че и преди съм ползвала програмата при други компютри и до сега не съм имала фалове.Та както казвах започнах да разделям дисковете и всичко си вървеше нормално.Лаптопа се рестартира и когато зареди операционната система вместо две имаше три устройства. Незнам как се появи, но реших да го махна, тъй като ми показваше че съдържа някакъв си 1Mb и е абсолютно празно. Отново използвах Partition Magic за да го премахна, пак рестарт и след това се появи:

NTLDR is missing

Във форума намерих доста информация по темата и ще опитам с диска на Windows. Пак ще ви пиша дали има резултат.

Но искам да попитам дали някой може да ми обясни защо въобще се получи така.

Поздрави!!! :yanim:

Здравейте и аз имам същият проблем.

При мене се получи когато се обитах да разделя хард диска на две на един лаптоп. Използвах Partition Magic, като искам да уточня, че и преди съм ползвала програмата при други компютри и до сега не съм имала фалове.Та както казвах започнах да разделям дисковете и всичко си вървеше нормално.Лаптопа се рестартира и когато зареди операционната система вместо две имаше три устройства. Незнам как се появи, но реших да го махна, тъй като ми показваше че съдържа някакъв си 1Mb и е абсолютно празно. Отново използвах Partition Magic за да го премахна, пак рестарт и след това се появи:

NTLDR is missing

Във форума намерих доста информация по темата и ще опитам с диска на Windows. Пак ще ви пиша дали има резултат.

Но искам да попитам дали някой може да ми обясни защо въобще се получи така.

Поздрави!!! :yanim:

Обърни внимание дали когато си разделям диска с Партишън меджик, не се пропуснал да зададеш кой да ти е активен дял от двата. С ПМ задай дяла на който ти е Уиндоус-а да е активен. Успех.

Обърни внимание дали когато си разделям диска с Партишън меджик, не се пропуснал да зададеш кой да ти е активен дял от двата. С ПМ задай дяла на който ти е Уиндоус-а да е активен. Успех.

Сега вече имам нужда от помощ.

Опитах със системния диск на Windows-a, като първо се опитах на ново да инсталирам диска, а после пробвах и с Recovery Console режим. И в двата случая ми излиза един и същи текст. Не мога да ви го кача тук но общо взето гласеше нещо такова:

" не може да се намери хард диска,моля проверете дели драйверите му са поставени"

Някой ако има идея какво може да се направи моля да помага! :ph34r:

Опитах със системния диск на Windows-a, като първо се опитах на ново да инсталирам диска, а после пробвах и с Recovery Console режим. И в двата случая ми излиза един и същи текст. Не мога да ви го кача тук но общо взето гласеше нещо такова:

" не може да се намери хард диска,моля проверете дели драйверите му са поставени"

Възможно е хард диска ти да е SATA и да е от онези редки случаи, когато има нужда да се укажат драйвери от дискета при инсталацията чрез натискане на F6 още в началото й.

Със САТА диск ли си? Погледни в БИОС-а дали нямаш САТА диск, ако да намери си драйвери на страницата на производителя, и при боот с диска на Уиндоус, трябва да натиснеш F6 опция която ти иска драйвер за САТА дискове.

Харддиска ти е Сата и трябва при инсталация да му се качат драйвери с помощта на F6 - направи дискетка с драйвери и при стартиране на инсталацията качи драйверите . В книжката на дъното,която имаш ,е описано подробно как се прави такава дискета .

Изключително благодаря за бързите отговори. Лаптопа сега не е при мен, но утре ще пробвам съветите ви.

Веднага ще пиша ако има развръзката(или по- голямото огелпване:ph34r:).

Поздрави!

Само да уточня проверих и диска наистина е SATA. Но нещо не ми стана ясно. Самия системен диск ли съдържа драйверите за такива дискове или трябва аз да си ги набавя.

Благодаря!

Редактирано от the_flapper (преглед на промените)

Изключително благодаря за бързите отговори. Лаптопа сега не е при мен, но утре ще пробвам съветите ви.

Веднага ще пиша ако има развръзката(или по- голямото огелпване:wors:).

Поздрави!

Само да уточня проверих и диска наистина е SATA. Но нещо не ми стана ясно. Самия системен диск ли съдържа драйверите за такива дискове или трябва аз да си ги набавя.

Благодаря!

Желателно е да провериш марката и модела на хард диска си и сам да си набавиш драйверите от страницата на производителя.

после ги разархивираш (предполагам че ще ги свалиш в зип или рар формат) записваш ги на диск или дискета след което буутваш с диска на Уиндоус и следиш системните съобщения,

съобщението да натиснеш F6 е малко след буут-а на черен екран (трябва обаче да си бърз) защото това съобщение се показва за около 2 сек. натискаш Ф6 и по някое време инсталатора ще ти даде възможност да избереш у-во откъдето да заредиш драйвери (мисля че даваше само възможност от дискета - имай го впредвид). като заредиш драйвърите продължаваш нататък. Успех...

Ако има нещо пиши тук или ЛС. Поздрави.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.