Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер TP-link

Featured Replies

да, от модема -> проблемния комп има нет. модем -> рутер -> проблемния комп няма нет.

Ами трябва да започнем от някъде и като за начало наредете нещата през рутера, свържете кабели и т.н.. После дайте изхода от комадата ipconfig /all .  Само за уточнение в случай, че не знаеш ipconfig

Ами трябва да започнем от някъде и като за начало наредете нещата през рутера, свържете кабели и т.н.. После дайте изхода от комадата ipconfig /all .  Само за уточнение в случай, че не знаеш ipconfig

благодаря ще предам на племенника това че аз не смея да им бърникам много много в компа

благодаря ще предам на племенника това че аз не смея да им бърникам много много в компа

Ок. Няма нищо опасно :) Трябва да се види какъв адрес взема картата. Евентуално да се ресетне DNS кеша и т.н. Предполагам проблема е там някъде.

здравейте! имам такъв въпрос, може ли да се увеличи доунлоуда на безжичната мрежа? значи рутера и wifi адаптера са едно до друго и адаптера показва фул хващане на сигнала но доунлода е слаб като го тествам с speed test на "близу" някъде е 4.-- Mbps. а на кабела 38.21 Mbps.

здравейте! имам такъв въпрос, може ли да се увеличи доунлоуда на безжичната мрежа? значи рутера и wifi адаптера са едно до друго и адаптера показва фул хващане на сигнала но доунлода е слаб като го тествам с speed test на "близу" някъде е 4.-- Mbps. а на кабела 38.21 Mbps.

1. пробвайте с отдалечаване от маршрутизатора, два-три метра

2. пробвайте със смяна на канала на който работи безжичната мрежа

1. пробвайте с отдалечаване от маршрутизатора, два-три метра

2. пробвайте със смяна на канала на който работи безжичната мрежа

Стана работата..... вдигна се до 18-19 Mbps благодаря :)

С кой от двата метода?

и 2-та приложих за по сигурно :)

и 2-та приложих за по сигурно :)

Трябваше само единия за да разберете къде е проблема. Но щом е ОК сега, радвайте му се :)

Стана работата..... вдигна се до 18-19 Mbps благодаря :)

Само още нещо като съвет. Доста често срещано е да се слага рутера в/у модема. Не го правете, устройствата трябва да имат възможност, да се оглаждат добре, а когато са едно в/у друго, често рутера прегрява и прекъсва/забива.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Трябваше само единия за да разберете къде е проблема. Но щом е ОК сега, радвайте му се :)

значи първо зададах канала който исках и тествах на моя комп понеже и аз имам wi-fi адаптер и тествах, и видях че е супер както писах по горе. слязах у брат ми и там тествах, не беше като при мен резултата и смъкнах надолу wi-fi адаптера и пак тествах и резултата бе като при мен 18-19 Mbps

Само още нещо като съвет. Доста често срещано е да се слага рутера в/у модема. Не го правете, устройствата трябва да имат възможност, да се оглаждат добре, а когато са едно в/у друго, често рутера прегрява и прекъсва/забива.

е, имам технически познания и знам че е така и никога не слагам уреди които се нуждаят от вентилация един върху друг.

Редактирано от hrist43 (преглед на промените)

Здравейте имам много сериозен проблем с рутер tp LINK 740n .

Не мога да вляза в настройките на рутера.

Изчетох доста ,пробвах доста ,не подава.

Стигнах дотам че провах да сменя фърмуер пак не стана.

Моля ако някой има идея да помага :help wanted4:

Така! Като за начало имам ГОЛЯМ опит с тези Blizoo. Имам АБСОЛЮТНО същия модем за VoIP услугата. Първоначално, когато ми прекараха интернета (по доста "скапан" начин, като кабела мина през ъгълчето до тавана. Вече го оравиха.) ми дадоха само твоето модемче което всъщност е SipuraSPA2102. Нямаше никакви проблеми. След време си взех рутер D-Link DIR-600, за който писах наскоро. След слагането му, той постоянно забиваше заради модема. Махам модема и има го проблема, но не през 1 минута да светва оранжево лампичката за интернет и се налага рестартиране или на модема или на рутера или на двете за по-сигурно.

Честно казано проблема е от Blizoo и до някъде от модема им. След ъпгрейд на върмуера на рутера проблема се оправи, но се появиха нови. Пробвай да ъпгрейднеш върмуера, като направиш бакъб на стария, за да не се окаже, че с новия върмуер Близу не се знае какви нови проблеми ще ти лепнат.

Късмет! И още нещо - Като ъпгрейдваш върмуера не изключвай рутера от захранването, че да не останеш без рутер!

Колкото до картата асо - Пробва ли с 30/30/30 хард ресет на рутера? Настроил ли си на PC-то да взима автоматично IP от рутера (локалната ти мрежа)? Какъв е Gateway адреса изписан в мрежовите настройки? Пробва ли да го въведеш в браузъра, вместо да търсиш "IP адреси на рутери по подразбиране в Google?"

Опитай тези неща и пиши.

Същото се отнася и за потребителя с VoIP модемчето :)

Редактирано от andreas500 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.