Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на рутер до 30 лв.

Featured Replies

Автора на темата иска да ползва вътрешна безжична (WiFi) мрежа. Интересно ми е, как при изключен рутер и без дори да има нет, то той (нета) ще прелети до телевизора? Наистина, четете по-внимателно преди да пишете!

Говоря за изключен модем не за изключен рутер , чети внимателно ! Пак казвам дори и да няма модем и нет само с рутер ще има вътрешна мрежа . А автора иска да гледа филм който е на  харда на лаптопа си на Тв-то си . Няма работа с нетове и доставчици . Сега по-ясно ли се изразих ?

Взимаш този и си свиркаш: TP Link

Този съм го тествал... Определено си става за домашни условия... +++++

Говоря за изключен модем не за изключен рутер , чети внимателно ! Пак казвам дори и да няма модем и нет само с рутер ще има вътрешна мрежа . А автора иска да гледа филм който е на  харда на лаптопа си на Тв-то си . Няма работа с нетове и доставчици . Сега по-ясно ли се изразих ?

Аз чета внимателно, но ти явно - не! Автора искаше да му препоръчаме рутер, защото иска да го ползва за вътрешна мрежа, но безжична. Не ти споря, че с кабел може това и онова - човека иска да си ползва DLNA.

Сега разбрахме ли се вече?

Аз чета внимателно, но ти явно - не! Автора искаше да му препоръчаме рутер, защото иска да го ползва за вътрешна мрежа, но безжична. Не ти споря, че с кабел може това и онова - човека иска да си ползва DLNA.

Не мога да повярвам :)))

С този човек няма смисъл да спорите :)))

А на мен дали ми трябва интернет, за да си използвам безжичната мишка ей така?

Тя затова вървяла толкова бавно... Явно нета ми е слаб... 

Аз съветвам автора също за 300 мегабитовия рутер.

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Ти като чуеш за мрежа веднага за кабел ли се сещаш  ? Не всичко е жица !

Ти като чуеш за мрежа веднага за кабел ли се сещаш  ? Не всичко е жица !

Ааа не.. аз съм с оптика из къщи :)

100 megabit трансфер никой рутер до 30 лв няма да ги държи... за рутиране + криптация си трябва бърз процесор и повечко рам, особено ако се дърпат торенти... ако държиш на скоростта > routerboard

или http://www.reloadbg.com/category/45/

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Интернетът който ползвам е 100 Mbts. на Булсат(ако има значение). 

Устойствата които ще се вързват са: настолен комп. ; лаптоп ; два смартфона и смарт телевизор на който ще се гледат свалени HD филми. За парите които ми се дават, предполагам няма да е върха на сладоледа, но не съм крайно притенциозен. Вазното е като си гледаме филми през WiFi , да не насича, и да използвам нета през една стена разтояние.

КАкво ще казете за този Белкин, който в момента е на промоция в Техномаркет. http://www.technomarket.bg/products/09134274/belkin-f9k1009az-n150-router

Мненията станаха много и темата тръгна в друга посока. Предполагам се досещаш, че парите, които си заделил са крайно недостатъчни и това, което искаш няма да стане. То може, но ще е мъка и ще имаш проблеми, което на практика обезсмисля нещата. Големият проблем и основен се явява гледането на HD. Ако са обикновени филми може криво-лево, аз гледам без проблеми на таблет дори, директно от компа, а мрежата минава през един WR740N. Сега има нещо важно, което пропуснахме покрай всичко. Много зависи дали wi-fi картата на ТВ-то поддържа N стандарта, защото в противен случай всичко отново ще се окаже безсмислено. Е, има варианти, примерно да пуснеш кабел до ТВ-то или ако не можеш да пускаш кабели да прекараш стриийма по ел. мрежата, но за това ще говорим когато уточниш. В случай, че wi-fi на ТВ-то поддържа N, може да помислиш за една машинка като TL-WR1043ND (аз лично бих заложил на него), но ако ти идва прекалено скъп, може да погледнеш и TL-WR1042ND. Много над бюджета са вярно, но това е минимума при така поставените от теб условия. При правилно изградена мрежа и настройки, вероятно ще ти свършат работа. Ще може спокойно да си ползваш и капацитета на връзката с доставчика. И при двата имаш гигабитови портове WAN/LAN, до 300 Mbps капацитет на wi-fi, и благинки като USB, през което може да си шернеш някой външен диск да си меткаш файлове. Освен това в сток фърма имат и IP QoS, ако се наложи да го ползваш рационално при настройка на мрежата. Всичко на долу от тези, според мен ще голям компромис и по всяка вероятност ще имаш проблеми и насичане при гледането на HD, но ти си знаеш приоритета. Хубавите неща, от които се изисква да работят безпроблемно си имат съответната цена.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

за мен белкин са маркови боклуци, вземай тъплинк... за цена/качество са без конкуренция

Към колегата exwol !!!! Колега не си позволявайте да ми казвате колко боб трябва да ям още какъв ще е тона ми в постовете и въобще каквото и да е.Не се знае никога кой колко е ял и какво му остава . Аз не съм ял боб , ял  съм и продължавам да ям месо ...всякакво .

Това какво е написал автора в желанието си можете да прочетете мъничко по- внимателно .  Нещата за мрежата се появиха доста по-късно .

По отношение за това което сте написали за скоростта на доставка  , че видиш ли няма значение каква е защото автора ще ползвал домашна мрежа - това не Ви ли звучи само по себе си повече от смешно .Аз да Ви пращам да ядете нещо ли или какво ? Каквото и да се използва рутер , кабели , домашни , и космически мрежи , зависимостта от скоростта на доставка е  от първостепенно значение . Ако Вие знаете начин как човек като си купи рутер и си направи мрежа и скоростта на доставка му е ниска да направи така просто тя да стане такава че да тегли , гледа , работи едновременно без проблем , ще съм благодарен да споделите не само с мен , но и със всички . 

Пример : Получавам скорост реална от доставчика  2 МБ/с , искам да си направя мрежа у дома , купувам си рутер , пускам 2 лаптопа(единия детето играе игри , на другия се тегли филм , а на тел . жената гледа снимки във Фейсбук .

Задача : Опишете това как ще се случи и как се прави така че всичко да работи добре и едновременно при тази скорост , щом според Вас няма значение доставената скорост .

Ще изчакам с искрено нетърпение това което ще напишете . Ако имате начина това да се случи , Ви гарантирам че масово хората че минат на тарифи най-ниските и по вашия указан предполагаем метод ще си имат отлично работещи мрежи и системи .

Още в първия си пост автора малко неграмотно е обяснил какво иска.

Всеки вижда написаното и явно го разбира по различен начин.

Нещата за мрежата се появиха доста по-късно .

Интернетът който ползвам е 100 Mbts. на Булсат(ако има значение). 

Устойствата които ще се вързват са: настолен комп. ; лаптоп ; два смартфона и смарт телевизор на който ще се гледат свалени HD филми. За парите които ми се дават, предполагам няма да е върха на сладоледа, но не съм крайно притенциозен. Вазното е като си гледаме филми през WiFi , да не насича, и да използвам нета през една стена разтояние.

КАкво ще казете за този Белкин, който в момента е на промоция в Техномаркет. http://www.technomarket.bg/products/09134274/belkin-f9k1009az-n150-router

• Автор

Да сложим кроай на темата! Чудех се за Белкина, но ще взема някой TP-link за 30-40лв.

Благодаря на колегите които исказаха мнения !

Към колегата exwol !!!! Колега не си позволявайте да ми казвате колко боб трябва да ям още какъв ще е тона ми в постовете и въобще каквото и да е.Не се знае никога кой колко е ял и какво му остава . Аз не съм ял боб , ял  съм и продължавам да ям месо ...всякакво .

Нищо не си разбрал, още по-малко и това, което ти написах. Бях решил да не ти отговарям, както казах и в началото (от опит знам, че винаги е безсмислено), но ти продължаваш все така да заблуждаваш. Ще си позволявам да ти казвам колко боб има още да ядеш (което м/у другото е просто израз, който е нарицателен) и да те коригирам, когато откровено грешиш, въвеждаш в заблуждение, а на всичкото отгоре се изразяваш назидателно. Описаното ти в пост #35 няма никаква връзка, нито с темата, нито с това, което аз казах в следствие на твойте постове. Справка си направи в пост #1 където е описано, какво се търси и особено частта, която е цитирал и подчертал с червено П.е.т.ъ.р в пост #36. Там добре е казано, че автора иска да гледа свалени HD филми по wi-fi и останалите неща, които са изброени. Освен това лично той ти отговори, като ясно уточни още в пост #14 за какво става дума, но нееее ти продължи да говориш откровени глупости. За скорости и мегабити, пък изобщо не искам да говоря. Автора каза, че пакета на нета му е до 100 Mbps. Хубаво, дори да не ги вижда тия 100, то поне едни 80-90 Mbps трябва да са на лице, в противен случай търси проблем при доставчика, за да си го отстрани. Ти обаче викаш, че е невъзможно постигането на такава скорост - хммм предполагам лично си настройвал шейпърите на Булсатком и си запознат дали тези скорости са достижими или не, при съответния абонаментен план. По-нагоре е коментирано, но сега ти ми кажи, какво общо има скоростта на доставчика с тази във вътрешната мрежа и целта на автора на темата. И само да ти поясня, че това което си описал в пост #35 аз никъде не съм дори и загатнал. Явно не са ти ясни съвсем нещата и не правиш разлика, кое какво е, но при това положение ще се изказваш малко по-меко, а не да набиваш постовете ти. Няма нищо лошо в това човек да не знае не е срамно, всички има какво да учим (човек се учи докато е жив), но има лошо, когато не знае, а твърди, че е прав и прави категорични заключения. Лек ден ти желая и ако си малко по-разумен ще се вслушаш в това, което ти приказвам, ще ти е от полза.

За около 30 лева - TP-LINK TL-WR740N

За 30-40 лева - TP-LINK TL-WR841N

Аз бих заложил на 841, заради скоростта по WiFi и като цяло по-добрия хардуер и по-добро покритие(2 антени), стига 10 лева максимум да не са над бюджета.

Ако авторът размисли мога да препоръчам рутери от по-горен клас, съответно и на по-висока цена, пак на TP-LINK, защото са масови и много надеждни.

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Ако ще е нов рутер задължително да е 2 бандов че ефира се задръсти вече на 2,4 от тия съпонерки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.