Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на смартфон

Featured Replies

• Автор

Не искам да вдигам до 400 и от горе, около 350-360 макс. Сега гледах Samsung Galaxy S 2 Plus и ми се стори, че и той горе долу става. Какво ще кажете за него?

За дисплея - ами не искам да е много малък, колкото по-голям по-добре. Самсунг галакси 3с мини е този диапазон на парите, но пък май е с малък дисплей. :/ Не съм го виждала на живо, но гледах ревюта в youtube.

• Отговори 56
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не искам да вдигам до 400 и от горе, около 350-360 макс. Сега гледах Samsung Galaxy S 2 Plus и ми се стори, че и той горе долу става. Какво ще кажете за него?

За дисплея - ами не искам да е много малък, колкото по-голям по-добре. Самсунг галакси 3с мини е този диапазон на парите, но пък май е с малък дисплей. :/ Не съм го виждала на живо, но гледах ревюта в youtube.

При това положение взимай HTC Desire 500 и не се замисляй.

В тази тема  можеш да разпиташ колегата, който вчера си го е взел, а и в който и магазин да влезеш го има и можеш да го усетиш как ще ти е в ръката.

Моят съвет е да НЕ взимаш който и да е апарат, без да си поиграеш с него и да видиш дали ще ти пасне в ръката и като усещане.

• Автор

Разгледах и открих и LG Optimus L9, който дори е под 350, в смартфонбг.ком е на промоция za 345 лв.

В гсмарена сравних камерите с photo compare tool - на LG е 5мп, на HTC е 8мп но ми се стори, че цветовете и детайлите излизат малко по-добре на 5мп? Или се бъркам..? Можете ли да кажете защо е така, до колкото знам колкото повече мегапиксели е камерата , толкова по-качествени са снимките. Сравнявам ги тези двата телефона също и с камерата на Samsung Galaxy S2 plus - 8мп, понеже съм виждала снимки от този телефон и наистина мисля, че са много хубави. Също пише, че OS е Ice Cream Sandwich, който може да се ъпгрейдне до Джели Бийн,това добре ли е или зле? И пише, че е 1 GHz, което май не е много добре, също предната му камера е VGA... минус..

Аз където вляза - все го няма HTC-то, било изчерпано от склад..

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

Разгледах и открих и LG Optimus L9, който дори е под 350, в смартфонбг.ком е на промоция za 345 лв.

В гсмарена сравних камерите с photo compare tool - на LG е 5мп, на HTC е 8мп но ми се стори, че цветовете и детайлите излизат малко по-добре на 5мп? Или се бъркам..? Можете ли да кажете защо е така, до колкото знам колкото повече мегапиксели е камерата , толкова по-качествени са снимките. Сравнявам ги тези двата телефона също и с камерата на Samsung Galaxy S2 plus - 8мп, понеже съм виждала снимки от този телефон и наистина мисля, че са много хубави. Също пише, че OS е Ice Cream Sandwich, който може да се ъпгрейдне до Джели Бийн,това добре ли е или зле? И пише, че е 1 GHz, което май не е много добре, също предната му камера е VGA... минус..

Аз където вляза - все го няма HTC-то, било изчерпано от склад..

LG е по-стар модел - от 2012-а, с по-голям екран, но пък е с по-мощна батерия.

В мобилебългария има мнения на хора, които го ползват и повечето не са положителни.

Имало и грешка в описанието относно светкавицата.

Ако си от София ти препоръчвам да звъннеш в магазините на Виваком в Сити центъра, в МОЛ България и в Парадайс - където ти кажат, че го има отивай да го видиш.

Може и на други да звъннеш, разбира се, но тези са добре заредени и има изложени.

А...и в Мол София също е хубаво зареден магазина им.

• Автор

Да, и аз забелязах, че е от 2012, значи остават да видя HTC-то и Samsung Galaxy S3 mini (който също е от 2012 между другото? това за него минус ли е?), на живо може да не се окаже толкова малък, не знам - в youtube го има сравнен с Iphone 4s и на размери са кажи речи 1:1

HTC - то е перфектно във всяко едно отношение, засега не съм снимал с него, времето е мрачно и едва ли е много подходящо за снимки. За тия пари обаче, апаратът си е супер. Има всичко, което трябва да има един смартфон, работи гладко, едновременно свалям филм от замунда и правя други неща, никакво забавяне, никакво натоварване.

• Автор

Ок, благодаря.

Последно искам да попитам някой наясно ли е защо този телефон е толкова евтин ? 

http://www.smartfonbg.com/LG-D686-G-Pro-Lite-Dual

Смисъл като му гледам описанието - 5 инча екран, 8 гб вградена памет, батерията и т.н. ми изглежда на по-скъп модел телефон.. 

За мен лично на първо четене тези 161 грама са ми в повече, а и резолюцията на дисплея 540 x 960 пиксела е направо потресаваща...

Ще погледна другото основно изискване към двусимов вариант - дали са активни двете карти или само едната.

Този телефон пунтира Самсунг Галакси Ноут и е по-скоро таблетфон със стилус.

Слаб процесор, малка памет и много слаби показатели на бенчмарка, което е нормално като му гледаме цената.

Екрана пикселизира почти непрекъснато, основната камера бива в общи линии, но не разбрах двете карти дали са активни.

Ако някой разбере или знае нека сподели.

• Автор

Това ми беше достатъчно, за да го отпиша.

Ходих до Виваком днес и разгледах HTc Desire 500, Samsung Galaxy s3 mini la fleur, samsung galaxy core, huawei ascend p6 (не знам защо ми го предложиха след като хич не влизаше в диапазона с пари), а за samsung galaxy s2 plus ми казаха, че бил стар модел и не го зареждат.

Galaxy-то не ми се стори много малко, но при положение, че излизат телефони с по 6 инча екран и е от 2012 ще го отпиша.

Huawei - интерфейса ми хареса много, ама ми е малко скъп

HTC-то въпреки,че предварително сравнявах камерата и мислех, че е кофти се оказа, че предната камера е доста отчетлива и картината е изчистена и не стои на квадратчета, единствено не ми хареса интерфейса, че е малко скучен. Иначе не ми го препоръчаха заради малкото вътрешна памет и ми предложиха друг да си избера.

Прочетох мненията за Sony Xperia L - въпреки, че предната камера е vga утре ще мина до глобула до нас да видя дали го имат, само да го видя, понеже е с повече вътрешна памет, само дето в интернет има смесени мнения - хем много доволни, хем много недоволни, щото камерата се бъгвала много - май заради новия android 4.2 , с 4.1 нямало проблеми, но малко се замислям дали искам да си взема телефон, който знам предварително, че камерата му има проблеми.

HTC-то въпреки,че предварително сравнявах камерата и мислех, че е кофти се оказа, че предната камера е доста отчетлива и картината е изчистена и не стои на квадратчета, единствено не ми хареса интерфейса, че е малко скучен. Иначе не ми го препоръчаха заради малкото вътрешна памет и ми предложиха друг да си избера.

Не ги слушай ония - те гледат да пробутват това, което са им казали.

Взимаш една СД карта клас 10, 8 гиги за 8 кинта и си в джаза.

16 гиги е малко по-скъпа.

Не виждам това какво те притеснява...

Едит: Ето ти един добър вариант за апарат на 2 месеца и цена 299 лева.

Има и подарък СД карта 4 гиги към телефона.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор

Казаха, че Android имал проблем с прехвърлянето на сд карти; бях чела и във форума на андроид, че като изтеглиш приложение и се запаметява на телефона и дори да го преместиш на сд картата, част от него си остава на телефона и така се трупат мегабайти и почва да забива.

Някъде бях чела също, че процесора бил Кортекс - което пак било зле, не, че имам по-добър вариант за телефон, де :D Сега взех да се чудя за това Сони, поне няма да се разправям с сд карти и такива неща... не знам кой да взема - като цяло гледам да е някой, който ще ме издържи повече време в прилично състояние и разни мнения гледам дали не се бъгва дадения модел, щото скоро друг телефон няма да видя. Ест. никога не можеш да си сигурен, че точно на теб няма да се падне някой дефектен, че и поръчан по интернет и иди се разправяй после. :D

Motorola moto G е за 369лв в смартфон бг и освен липсата на зарядно други негативни отзиви не съм чел из нета.

Това с малкото вътрешна памет не е проблем, както каза и колегата. Сега, ако наджасаш 1001 приложения, ще започне да се затруднява, разбира се... Но аз на моя Desire 500 имам два екрана с приложения, повечето от тях на сд картата, и телефона лети.

Да предложа и аз един модел, който мисля, че отговаря на изискванията - Samsung Galaxy S II Plus . Камерите са добри, има достатъчно памет за нещата, описани в първия пост на темата, Дисплеят и батерията също са на ниво. Цената му напоследък много падна, и спокойно вече се вмества в бюджета.

Не трябва да се притесняваш, че паметта може да ти дойде малко. Аз имам аналогичен модел, пак с 1GB RAM и 8GB в телефона. От тези 8 - достъпни са ми 4.75, останалото е заето от операционната система. Сложил съм му три навигации, Skype, Opera, видеоплеър с допълнителни кодеци, Photo Viewer, 2-3 по-дребни игрички. Всичко това заема общо ... 700MB :) . Така че - памет има достатъчно, за това, за което ще го ползваш.

Смятам,че ще ти трябва доста интернет за Viber, Instagram и т.н. за това разгледай модели с две сим корти. Ако сложиш една карта за разговори и интернет ще имаш по-висока месечна сметка отколкото, ако използваш една предплатена или с евтин тарифен план и друга с план за данни.

Ми аз съм на план, към който има 250 мб интернет, след изчерпването им пак имам нет, но със слаба скорост. Върши ми работа, защото вкъщи съм с wi-fi, в много случаи и навън има мрежи, а и да няма, на телефона му трябва нет за приложението за времето, форскуеъра, ако реша да проверя нещо в нета, във фейса и т.н. Колкото за най-основните неща. Рядко ми се случва да си изхабя предварително мегабайтите...

• Автор

Такааа, видях и Сони-то, но не ми хареса, много ми е ръбато на външен вид, предната камера е зле и екрана по-тесен ми се видя. Вземам HTC-то утре. :) Благодаря на всички много за помощта и съжалявам, ако съм ви досаждала :) :)

• Автор

На първата страница някой беше постнал smartfonbg.com, и аз питах дали е сигурен сайта - пък съм се объркала и бях написала smartphone.bg, пък си мислех за смартфонбг.ком - в единия е 365 лв, а в другия 440 лв - в мобайлбългария smartfonbg.com има голям рейтинг и значка за сигурен сайт. Дано да не ме изиграят от смартфонбг.ком... В противен случай ще откажа поръчката, ако нещо не ми хареса.

не си вземай HTC не са каквито бяха. сега са боклуци... съседа има HTC повече от 7 години и е доволен. имам колеги дето за няколко месеца ходиха 3 пъти на сервиз, а сервиза на НТС е в Румъния

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.