Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Iphone 5s или HTC One ?

Featured Replies

Останах между тези две телефони и не мога да избера точно кой телефон да си купя и защо ?

Ми освен да ги вземеш и двата. После който не ти допада ще го подариш. Аз от сега знам кой ще е ама ще си трая.

Избора ти е между Android и Apple OS.

Кое му е естественото, по дяволите... До автора - иди в някоя от големите вериги и вземи телефона в ръка. Няма какво да четеш технически характеристики точно при тези 2 модела. Който и да вземеш, няма да те разочарова като работа. Въпроса е кой ще ти допадне, когато го вземеш в ръка :)

Глас за HTC One. За мен Android е по-функционалната OS от двете.P.S. Скоро излиза HTC M8, който ще е подобен на One, но една идея по-добър.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Аз бих казал HTC-то. Качествена изработка, доста по-гъвкава операционна система. Сега Apple феновете ще ме погнат, но платформа със сектантско поведение никога не бих избрал. Ограничена съвместимост и то на елементарно ниво. Освен това на нещо, което ме ограничава и ми налага куп допълнителни условия, за да го използвам по-капацитетно ме връща в каменната ера, и изобщо не бих заложил. Няма да се разпростирам в детайли, за да не предизвиквам спорове, но това една песен да не можеш си качи по wi-fi в домашната ми мрежа... загубиха ме. Ако обаче си ограничен само в разговори и фейсбук, избирай iPhone, влизаш в сектата и ще си модерен. Ако нещо му се случи сектата повелява да се говори "или добро или нищо", a и как ще е по-различно, след като си изръсил една шапка пари за тамагочи.

п.п. Мнението си ми е лично и не го насаждам на никого, така че моля феновете на ябълките да не се засягат :)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Няма да се разпростирам в детайли, за да не предизвиквам спорове, но това една песен да не можеш си качи по wi-fi в домашната ми мрежа... загубиха ме.

Недей така ве човек, недей заблуждава хората поне. Музиката ли е приоритет на един телефон да те попитам първо. Има iCloud и може да теглиш колкото си искаш през wi-fi a също и iTunes бол музика. Отделно от домашната мрежа плейва всичко от NAS сървара с OPlayer.

Да ти правя ли демонстрации или ще го приемеш като факт ? Останалите платформи и те си имат подобни алтернативи но да кажеш че при iOS липсва вече клони към поклонничество към останалите.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Недей така ве човек, недей заблуждава хората поне. Музиката ли е приоритет на един телефон да те попитам първо. Има iCloud и може да теглиш колкото си искаш през wi-fi a също и iTunes бол музика. Отделно от домашната мрежа плейва всичко от NAS сървара с OPlayer.

Да ти правя ли демонстрации или ще го приемеш като факт ? Останалите платформи и те си имат подобни алтернативи но да кажеш че при iOS липсва вече клони към поклонничество към останалите.

Ееее казах, че това си мое мнение и не го насаждам, а и казах, че няма да се разпростирам в детайли, защото влизаме в спор, кое е по-най, а никой не иска това. В крайна сметка драсни едно мнение за ползите и автора сам ще си реши, вместо да ме апострофираш. Не музиката е приоритет разбира се, за мен особено, но трябва да ти кажа, че за огромна част от обикновения потребите именно и тя е приоритет. Подминаваш тънко и въпроса със съвместимостта. Облаци и тем подобни и при андроида бол.

Ако ще взимаш HTCто мисля, че сега не е точният момент. Имам в предвид че скоро (около две седмици) ще излезе новия модел и няма да е лошо да се изчака малко.

Аз бих казал HTC-то. Качествена изработка, доста по-гъвкава операционна система. Сега Apple феновете ще ме погнат, но платформа със сектантско поведение никога не бих избрал. Ограничена съвместимост и то на елементарно ниво. Освен това на нещо, което ме ограничава и ми налага куп допълнителни условия, за да го използвам по-капацитетно ме връща в каменната ера, и изобщо не бих заложил. Няма да се разпростирам в детайли, за да не предизвиквам спорове, но това една песен да не можеш си качи по wi-fi в домашната ми мрежа... загубиха ме. Ако обаче си ограничен само в разговори и фейсбук, избирай iPhone, влизаш в сектата и ще си модерен. Ако нещо му се случи сектата повелява да се говори "или добро или нищо", a и как ще е по-различно, след като си изръсил една шапка пари за тамагочи.

п.п. Мнението си ми е лично и не го насаждам на никого, така че моля феновете на ябълките да не се засягат :)

Изработката  на този телефон е толкова качествена,че се разпадаше когато излезе в продажба.Камерата е доста прехвалена,а не е нищо особено.Не съм фен на ябълката,ползвам андроид,но точно между тези два телефона аз бих избрал 5-цата. Ако ще давам една камара пари,то по-добре да си взема телефон който няма да се разглоби(отлепени лайсни и т.н.).

п.п. Не целя да се заяждам с теб ;) .Не ме разбирай погрешно!

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Ееее казах, че това си мое мнение и не го насаждам, 

Подминаваш тънко и въпроса със съвместимостта. Облаци и тем подобни и при андроида бол.

Аз уважавам мнението на всеки но вие подвеждате с вашето че видите ли тая ОС е ограничена и не струва.

Моето мнение е че и двата телефона вършат едно и също само че с различни гимнастики се постига.

Е единия май още няма

-Здравей Siri как си днес ?

Майтапя се, безмислена екстра която ми е изключена.

Аз уважавам мнението на всеки но вие подвеждате с вашето че видите ли тая ОС е ограничена и не струва.

Моето мнение е че и двата телефона вършат едно и също само че с различни гимнастики се постига.

Е единия май още няма

-Здравей Siri как си днес ?

Майтапя се, безмислена екстра която ми е изключена.

Мен лично ме ограничава и затруднява да го ползвам по предназначение. За това и казах, че си е мое мнение. Точно за тези гимнастики, за които говориш ме отказаха. При андроида се съгласи, че са в пъти по-елегантни.

Изработката  на този телефон е толкова качествена,че се разпадаше когато излезе в продажба.Камерата е доста прехвалена,а не е нищо особено.Не съм фен на ябълката,ползвам андроид,но точно между тези два телефона аз бих избрал 5-цата. Ако ще давам една камара пари,то по-добре да си взема телефон който няма да се разглоби(отлепени лайсни и т.н.).

п.п. Не целя да се заяждам с теб ;) .Не ме разбирай погрешно!

Мне не те разбирам погрешно. Всяка марка си има кусури, но не съм съгласен, че HTC са некачествена сглоба. Бих казал даже, че са една от най-качествените да не кажа най и ползват качествени материали. Племенницата ми има 5s, надраска се за две седмици ползване без протектор, много лошо впечатление ми направи. Да не говоря, че USB кабела се прецака на втория ден, въпреки че това се случва. Ама все пак говорим за хай марка, не могат си позволяват такива игри на дребно. И това е масов проблем, поне с такова впечатление останах около тази разправия.

Аз ако търсех телефон не бих избрал нито един от споменатите в заглавието модели:

Iphone 5s: Операционната система е малко разпространена, капризна, иска специални приложения за нея и ограничена от към развитие(ъпдейти) за отстраняване на бъгове

HTC One: Хубав телефон на вид, но с УЖАСТНА сглобка. Колко потребители знаят, че HTC One не се разглобява? Батерията му е между платката и дисплея. Няма дори заден капак. Липсва и слот за карта памет, което неуспешно е компенсирано с 32GB вътрешна памет. Андроида е стандартен.

От този клас може би бих избрал LG Nexus 5 или по-добър.

Iphone 5s: Операционната система е малко разпространена, капризна, иска специални приложения за нея и ограничена от към развитие(ъпдейти) за отстраняване на бъгове

Аз викам да не коментираш неща с които не си запознат. Прави впечатление че ти е практика да коментираш неща от които нямаш и грам идея.

1. Малко разпространена ха ха ха ти гугле нямаш ли за да не се излагаш ?

2. Специални приложения !!! AppStore не бие ли все още по брой на приложения магазина на гугле ? И там не качва сулю,пулю и де що набедени за програмисти сволач.

3. За ъпдейти не говори че ставаш смешен и когато излезе ъпдейт е за всички ако ме разбираш какво искам да кажа.

Iphone 5s: Операционната система е малко разпространена

Е тука вече не съм съгласен на 100%. Вярно, че повечето хорица си карат на андроид, ама и iOS не е никак зле, бих казал - по-стабилна от андроид и по-бърза. Ама iOS не ми харесва, защото съм доста ограничен на нея и наистина това за една песен да я качиш по wi-fi домашна мрежа, да правиш гимнастики... Аз си предпочитам андроид - руутове, къстъм ромове, отворен код. Но андроид ми се струва малко бъглива и недовършена ОС, получила синдрома на PC-то. Сумати производители, модели, телефони, процесори, GPU-та, резолюции, чипове и т.н. и всеки пипва по нещо и си прави собствено UI и се мъчи да направи оптимизации за него и т.н.  Докато iOS е само за пет модела на кръст от Apple - перфектно оптимизирана и бърза за тях.

ограничена от към развитие(ъпдейти) за отстраняване на бъгове

Имаш предвид андроид ли ? Да, прав си. Е не искам да те обиждам, ама да кажеш, че баш Apple нямали поддръжка си е глупост. По-скоро производителите на андроид телефони толкова ги мързи да пускат ъпдейти, че просто нямам дума. На четириглаво у-во след 1 година се спира поддръжката и трябва да минаваш на къстъм ромове. Друго ! Стоковите ромове или тея от производителя им се слага по някакво шарено UI и се барат още сумати неща, всеки дописва каквото си ще.

HTC One: Хубав телефон на вид, но с УЖАСТНА сглобка. Колко потребители знаят, че HTC One не се разглобява? Батерията му е между платката и дисплея. Няма дори заден капак. Липсва и слот за карта памет, което неуспешно е компенсирано с 32GB вътрешна памет. Андроида е стандартен.

От този клас може би бих избрал LG Nexus 5 или по-добър.

Пределно ми е ясно, че HTC One е неразглобяем. И това ти е представата за УЖАСТНА сглобка ? ццц...

Аз викам да не коментираш неща с които не си запознат. Прави впечатление че ти е практика да коментираш неща от които нямаш и грам идея.

А ти винаги имаш навика да пишеш неща не на място, което е жалко. Избиваш комплексите като пишеш, че другите го правят. Понеже не разбираш почти от нищо за да изпъкнеш подкопаваш другите.

Избягал от България, купил Китайфона и се хвали с това което има, а не с това което е. Може да лъжеш новите потребители, но мен не.

Само да знаеше колко неща спестих преди да публикувам поста само за да не изглежда цинично...

И това ти е представата за УЖАСТНА сглобка ? ццц...

Световни анализатори са на мнение, че това е един много лош ход от страна на HTC, който може да им донесе много негативи.

А относно правописа, по-добре гледай ти да си вземеш малките матури отколкото да се захващаш за една добавена нарочно буква. Защото бисерите дето ги четем всяка година след матурите са написани от такива като теб.

Айде сега очаквам да ме намразят, защото винаги този дето пише истината обира пешкира. Ама те повечето я знаят.

Световни анализатори са на мнение, че това е един много лош ход от страна на HTC, който може да им донесе много негативи.

Може.

On 23 May 2013, The Wall Street Journal reported that sales for HTC One had reached around 5 million since its launch in March.[76] By comparison, the iPhone 5 sold 5 million units within its first three days of availability[77] and the Galaxy S4 shipped 10 million units within its first month of availability.[4] While not quoting any further numbers, Mark Woodward, president of HTC’s North American division, considered HTC One’s launch to have been the most successful in the company’s history.[3]

Редактирано от Атанас Пачoff (преглед на промените)

А ти винаги имаш навика да пишеш неща не на място, което е жалко. Избиваш комплексите като пишеш, че другите го правят. Понеже не разбираш почти от нищо за да изпъкнеш подкопаваш другите.

Избягал от България, купил Китайфона и се хвали с това което има, а не с това което е. Може да лъжеш новите потребители, но мен не.

О да ! Новите мога да лъжа само. А ти ако си една риба с бастун ще те хвана.

От какво трябва да разбирам за да изпъкна ? Аз  не да правя жалки опити да ставам модератор с повърхностни знания като теб.

Я ни открехни ти какво си. И също от какво разбираш че аз поне до сега не разбрах къде ви е силата. Ти не беше ли ония с бойлера де му намаляше мощността със съпротивления !!!

И пак ти казвам не се изказвай от първа ръка за устройства които не си докосвал че си направо за бисерите.

Избягал от България, купил Китайфона и се хвали с това което има, а не с това което е.  

Мнението е като задника човешки - всеки го има и си го носи.

Няма смисъл от такава злоба и ненавист към човек, който не е заслужил това (визирам постовете в тази тема, а за останалите вие двамата си знаете).

Авторе, ползвал съм и двата апарата и за мен по всички показатели Айфона е доста напред.

Ако се поразровиш с търсачката ще видиш някъде публикувани снимки с двата апарата.

Тоест правих сравнение между тези двата и Sony Xperia Z.

Сонито е на светлинни години напред (за камера говоря в момента) и затова остана сравнението между тези двата от поста ти.

Като производителност също давам предимство на 5-цата (тогава 5S не беше излязъл и съм сравнявал с този, който имах), но все пак не забравяй, че нещата зависят и от разработчиците на програмите за Андроид и iOS.

Ти до сега какво си ползвал от двете като ОС?

По-скоро кажи кое от двете ти допада повече, а правилно ти казаха по-горе да влезеш в един магазин и да си поиграеш по 15-ина минути и с двата, за да добиеш представа кое колко ти пасва.

За мен лично цената на HTC-то е неоправдано висока, което съобразявам и с всичко изброено по-горе.

Кажи си твоите предпочитания, но не разчитай, че някой тук ще ти даде адекватно мнение, защото ти си различен човек и вкусовете няма как да съвпаднат изцяло, а такова решение е строго индивидуален избор, сещаш се.

... Новите мога да лъжа само. А ти ако си една риба с бастун ще те хвана...... Аз  не да правя жалки опити да ставам модератор с повърхностни знания като теб.

Искам да предупредя всички потребители регистрирани след 2013 година да не вярват на мненията на цитирания потребител. Постовете му са оправдано нелогични и често несвързани с темата.

Мен с бастун не можеш хванеш ама се опитвай, то от опит глава не боли. Дори и нов профил да си направиш и да пишеш пак ще те позная. Толкова просташки стил на изказване не може да се обърка.

А за желанието ми да стана модератор.... да имам го още и ще мога да помогна на форума много. Първото нещо, което ще направя е дапрехвърлям всичките ти постове в бисерите с ярко червени букви.

Усещам силно, че агитката срещу мен нарастна на трима. Дори си харесват мненията един на друг.

От algor не го очаквах, изглеждаше по-умен пък да подклажда омразата...сигурно се е подлъгал по Izabel1. Явно е заразно.

Сега може да станете свидели на злоупотреба с модераторски права. На един пост разстояние съм от това да изям наказание за една седмица от Algor. Нали е от агитката на Izabel1.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Искам да предупредя всички потребители регистрирани след 2013 година да не вярват на мненията на цитирания потребител.

...

Моля да не се вземаш толкова насериозно че някой ще те банва. И да се придържаш с аргументи към основната тема. Ако нямаш опит с iPhone да не се изказваш също. Ето вземай пример от мен както аз не се изказвам за HTC One.

Ето вземай пример от мен....

От двата модела, HTC One има по-голям екран.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ти до сега какво си ползвал от двете като ОС?

По-скоро кажи кое от двете ти допада повече, а правилно ти казаха по-горе да влезеш в един магазин и да си поиграеш по 15-ина минути и с двата, за да добиеш представа кое колко ти пасва.

За мен лично цената на HTC-то е неоправдано висока, което съобразявам и с всичко изброено по-горе.

Кажи си твоите предпочитания, но не разчитай, че някой тук ще ти даде адекватно мнение, защото ти си различен човек и вкусовете няма как да съвпаднат изцяло, а такова решение е строго индивидуален избор, сещаш се.

Ползвал съм и двете OS,но най-много ми допадна iOS

Ползвал съм и двете OS,но най-много ми допадна iOS

Тогава съвсем спокойно можеш и сам да вземеш нужното решение. Добавям само. За такива скъпи модели телефони те съветвам да вземаш мнения от хора, които са им притежатели и са работили и запознати с тях. Феновете на тази операционна система или друга, няма да са ти в полза.За мен в случая по добре iPhone. Какво, като по ми харесва Android? За iPhone добри мнения които ще са ти полезни могат да ти дадат Algor,  izabel, doktora moderator Triho  и още някой друг. За Android са много повече.. но да слушаш глупостите на деца на по 14 години и техните съвети, по добре се откажи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.