Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На кой сайт да се доверя при покупка на нов смартфон?

Featured Replies

Не разбирам какъв е този зор да пазарувате през сайтове. Отивате в някой магазин и си го купувате на място, чиста работа. Отваряш, взимаш телефона в ръка, усещаш го, разглеждаш го. Така по нета е малко на магия. Колкото до микро сим картата, никакъв проблем не е. В магазина на Германос, откъдето си взех htc-то, ми дадоха микро сим карта, безплатно е и съвсем бързо.

Не всичко има по магазините, за да го хванеш в ръка и да го разгледаш.

А и не на всякъде има читави магазини с прилични цени

• Отговори 104
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не са лоши тия сонита, но не ми харесва камерата, колкото и да ги хвалиш! Ето ти пример - сравнение между S4 Mini и Sony Xperia SP:

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5375&idPhone2=5364

Ето ти и сравнение с Sony Xperia L:

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5375&idPhone2=5363

• Автор

...Колкото до микро сим картата, никакъв проблем не е. В магазина на Германос, откъдето си взех htc-то, ми дадоха микро сим карта, безплатно е и съвсем бързо.

И моята карта е към Globul и ще отида да видя дали ще ми я сменят с микро, но преди това ще проверя (както вече казах) в сервиза дали предлагат за закупуване телефони, и на какви цени. Утре ще пиша какъв е резултата.

Не са лоши тия сонита, но не ми харесва камерата, колкото и да ги хвалиш! Ето ти пример - сравнение между S4 Mini и Sony Xperia SP:

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5375&idPhone2=5364

Ето ти и сравнение с Sony Xperia L:

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=5375&idPhone2=5363

Вече не се доверявам на сайта за сравнението на камерите, откакто видях сравнение на моя телефон Xperia Z1 Compact. В Интернет можеш да прочетеш, че това е една от най-сполучливите камери в телефон, но не и ако видиш това... Телефона снима според мен много по-добре от S4 примерно, но не и ако сравни качеството в gsmarena...

Още по-убедително е това сравнение - един и същ телефон, снимките правени с 8Мп са по-добри от тези, правени с 20Мп... (най-добре си личи, ако в настройките дадеш 8Мп и преместиш на хората на плажа или ягодката)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Вече не се доверявам на сайта за сравнението на камерите, откакто видях сравнение на моя телефон Xperia Z1 Compact. В Интернет можеш да прочетеш, че това е една от най-сполучливите камери в телефон, но не и ако видиш това... Телефона снима според мен много по-добре от S4 примерно, но не и ако сравни качеството в gsmarena...

Още по-убедително е това сравнение - един и същ телефон, снимките правени с 8Мп са по-добри от тези, правени с 20Мп... (най-добре си личи, ако в настройките дадеш 8Мп и преместиш на хората на плажа или ягодката)

Зависи какво разбираш под добра снимка?! Сещаш се, че всички телефони са с мижав сензор (матрица) на камерата, и повече мегапиксели не правят снимката по-добра! Коментирано е подробно в темата за фотоапаратите ;)

Препоръчвам ти ако ще правиш подобни сравнения да преместиш в черно белия диапазон от снимката (вдясно горе където са лодките) и тогава се постарай да забележиш каква детайлност имат (особено сградата в далечината)?! След това размени местата на сравнените телефони и отново провери в същия диапазон! В цветния диапазон никога няма да разбереш разликата!!!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Зависи какво разбираш под добра снимка?! Сещаш се, че всички телефони са с мижав сензор (матрица) на камерата, и повече мегапиксели не правят снимката по-добра! Коментирано е подробно в темата за фотоапаратите ;)

Препоръчвам ти ако ще правиш подобни сравнения да преместиш в черно белия диапазон от снимката (вдясно горе където са лодките) и тогава се постарай да забележиш каква детайлност имат (особено сградата в далечината)?! След това размени местата на сравнените телефони и отново провери в същия диапазон! В цветния диапазон никога няма да разбереш разликата!!!

1/2.3'' sensor size - не мисля че е малко за телефон... Твърдя, че тези снимки в gsmarena не отговарят на истината... Погледни в Интернет където сравняват телефона с S4, iPhone S5 и т.н. ...

Eто всичко са сайта smartfobg.com: http://www.androidbg.com/forum/topic80878-kitaiska-versiya-na-htc-desire-500.html

Много съм разочарована и въобще не искам да се занимавам с такива измамници! Камо ли да им плащам доставки и т.н. за китайски боклуци. Не знам какво да правя с поръчката... ако въобще не отида до офиса на спийди могат ли да ме търсят или подведат под някаква отговорност или нещо от сорта?

Виж какво пише в сайта на магазина:

При покупка от разстояние, в срок от 7 работни дни,клиентът има право да върне стоката по чл.52,ал.1,т.7 на Закона за Защита на Потребителя,ако е неувредена, неразпечатана, неползвана, с ненарушена опаковка. 

Така че - няма никакъв проблем да откажеш поръчката. Нищо не могат да ти направят. Най-добре им се обади утре, да кажеш, че отказваш телефона, или пък им пиши e-mail. Така е коректно. Но дори и да не го направиш - пак можеш просто да не приемеш доставката от куриера.

1/2.3'' sensor size - не мисля че е малко за телефон... 

И какво от това? До колкото ми е известно това е най-малкия сензор (може да има е по-малък, но поне аз не знам това)! И нека да те питам: Знаеш ли какво се случва при еднакво малък сензор + мижава оптика, но с различни мегапиксели? Знаеш ли въобще колко трябва да са оптималните мегапиксели за този размер сензор? Спирам до тук с въпросите, за да не обръщаме темата в разговор за фотография (каквато тема вече има)! ;)

Аз още днес звъннах, но жената започна недоволства леко и да задава въпроси. По телефона явно няма да успея да се разбера с тях, а и не мога да споря много. На мейл няма ли да е малко тъпо, след като вече знам, че е изпратена и вече пътува насам? Все пак някой трябва да плати доставката... може би е нагло от моя страна, но предварително като ги питах за подробности казаха, че всичко е точно - тоест има касова бележка, гаранцията е в оторизиран сервиз, всичко шест, но се оказва, че телефона е на китайски, с китайски инструкции, с китайско меню, със зарядно, което не е с ес стандарт и ред други неща - може би е некоректно от моя страна да не искам да я платя, но те също не са коректни като са ме излъгали. 

Аз още днес звъннах, но жената започна недоволства леко и да задава въпроси. По телефона явно няма да успея да се разбера с тях, а и не мога да споря много. На мейл няма ли да е малко тъпо, след като вече знам, че е изпратена и вече пътува насам? Все пак някой трябва да плати доставката... може би е нагло от моя страна, но предварително като ги питах за подробности казаха, че всичко е точно - тоест има касова бележка, гаранцията е в оторизиран сервиз, всичко шест, но се оказва, че телефона е на китайски, с китайски инструкции, с китайско меню, със зарядно, което не е с ес стандарт и ред други неща - може би е некоректно от моя страна да не искам да я платя, но те също не са коректни като са ме излъгали. 

Чакай сега! Ти все още не си го получила и бързаш да твръдиш, че и твоя е на китайски?! Въпреки това в темата, към която си дала линк се оказва, че телефончето все пак си е читаво! Единствената разлика е, че е било с ROM който не е за източна европа! Ако си прочела цялата тема ще видиш, че все пак автора и не е върнал телефона и продължава да си го ползва ;)

п.с.И обърни внимание на по-горния пост на RudeBoy!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Чакай сега! Ти все още не си го получила и бързаш да твръдиш, че и твоя е на китайски?! Въпреки това в темата, към която си дала линк се оказва, че телефончето все пак си е читаво! Единствената разлика е, че е било с ROM който не е за източна европа! Ако си прочела цялата тема ще видиш, че все пак автора и не е върнал телефона и продължава да си го ползва ;)

п.с.И обърни внимание на по-горния пост на RudeBoy!

Апарата дали е читав или не е съвсем друг въпрос от това, че не продават стоката във вид, който трябва да е по закон.

А именно да има упътване на български, описание на кутията на БГ, в което се описва стоката, произхода и и основни параметри, както и прилежащо зарядно.

Липсата на меню на БГ не е фатално, но е притеснително, както и факта, че всеки потребител трябва сам да си купи зарядно.

А ако зарядното не е точно това, което трябва нали се сещаш какви бели може да причини?

Кой ще носи отговорност и ако не признаят гаранцията какво ще стане, сещаш ли се?

Спирам до тук, макар още доста може да се напише.

Да, допрочетох темата. Питах дали издават касова бележка или фактура, дали гаранцията е към оторизиран сервиз на HTC (В случая Мост Компютърс) и т.н. и те потвърдиха всичко. Накрая (не говорим дали телефона работи - и реплика да е, пак ще работи) се оказва, че нито издават касова бележка, нито гаранцията е като хората, нито зарядното, нито нищо. Всеки като пазарува иска да получи нормален продукт, а не съмнителен. Затова пазарувам от бг сайт, а не от китайски. Абе както и да е - всичко ми изглежда не както трябва, най-малкото, че това беше единтвеното мнение за конкретния сайт, което намерих, ама сама съм си виновна, като не догледах. Всеки си преценява, нали така :) Винаги съм се чудила на хора, дето се забъркват в някакви неща, но ето и на мен се случи. :) Предпочитам от нормално място да го взема телефона.

И какво от това? До колкото ми е известно това е най-малкия сензор (може да има е по-малък, но поне аз не знам това)! И нека да те питам: Знаеш ли какво се случва при еднакво малък сензор + мижава оптика, но с различни мегапиксели? Знаеш ли въобще колко трябва да са оптималните мегапиксели за този размер сензор? Спирам до тук с въпросите, за да не обръщаме темата в разговор за фотография (каквато тема вече има)! ;)

Ясно... Значи не си запознат достатъчно... За какво говорим изобщо, че не ми е ясно вече?... Да ти припомня - сравняваш камери на два телефона и даваш линк към gsmarena. Това ме накара да напиша, че не се доверявам напълно на сайта, що се отнася до сравнението на камерите. Да си говорим просто така, колкото да не заспим пред компютъра, не виждам смисъл. Ето ти един сайт, където можеш да видиш сравнени сензорите на някои телефони и аз мисля да спра до тук... И не, не знам колко трябва да са оптималните мегапиксели нито подобни неща. Не съм запознат, нека за това мислят производителите. Факт е обаче, че камери в телефоните има... Извинявам се за офтопика.

п.п. http://btekt.com/comparisons/239/iphone-5s-vs-sony-xperia-z1-compact-camera-comparison

Редактирано от djagi (преглед на промените)

... Винаги съм се чудила на хора, дето се забъркват в някакви неща, но ето и на мен се случи. :)

Ами, как да ти кажа ... Случва се на много хора, които при избор гледат единствено да им излезе най-евтино. По принцип няма нищо лошо в това, но замисляла ли си се, че ако някой магазин предлага дадена стока с около 20-25% по-евтино от конкурентите си - може да има нещо нередно? Както например в случая е възможно телефоните да са неофициален внос - предназначени за друг пазар, без гаранция към официалните сервизи. Или пък нещо друго ...

Казах ти - най-добре откажи пратката. Онлайн магазините са наясно, че такива неща се случват (едва ли си първата), и поемат този риск. Ако искаш да платиш доставката - може да ти изглежда честно, но става по-сложно. Защото за целта трябва да приемеш пратката. А това значи да дадеш на куриера наложения платеж. Оттук нататък, дори и да я върнеш на същия куриер, без да я отваряш - няма да ти дадат веднага парите. Ще ги дадат на магазина, оттам нататък те ще чакат да си получат обратно телефона, да преценят дали отговаря на условието за връщане, и тогава ще ти ги възстановят. Излишен разход на труд и време - и за тях, и за теб.

Дано прочетеш това преди да дойде куриерът (че Спиди са бързаци :) ).

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Подобни неща е хубаво да се купуват на място. Даже и да живееш в малко населено място, все пак не сме в средновековието. Има автобуси, влакове, автомобили. Отиваш до най-близкия по-голям град и това е. Нищо лошо няма в онлайн търговията, разбира се, но аз абсолютно никога не бих си купил някаква скъпа техника онлайн.

Подобни неща е хубаво да се купуват на място. Даже и да живееш в малко населено място, все пак не сме в средновековието. Има автобуси, влакове, автомобили. Отиваш до най-близкия по-голям град и това е. Нищо лошо няма в онлайн търговията, разбира се, но аз абсолютно никога не бих си купил някаква скъпа техника онлайн.

Доскоро имаше смисъл, защото големите вериги даваха по 5% отстъпка при поръчка онлайн. 

Дори и сега пак има някои неща с намаление, понякога сериозно. Заслужава си също така за по-тежки и обемисти неща, ако нямаш собствен транспорт.

Но GSM от такъв магазин и аз не бих си поръчал.

Купувал съм телефон, лаптоп и не знам още какво от интернет магазини и мога да кажа, че съм доволен. Да не говорим от e-bay колко неща съм купил и нямам абсолютно никакви оплаквания до сега. До голяма степен е въпрос на проучване за надеждност. 

Какво би ми гарантирало, че отиването до малко по-голям град, че ще намеря това което търся в наличност?

Доста разнообразни цени съм виждал на един същи телефон, от 100 до 250 лв при по-скъпите модели.

Купувал съм телефон, лаптоп и не знам още какво от интернет магазини и мога да кажа, че съм доволен. Да не говорим от e-bay колко неща съм купил и нямам абсолютно никакви оплаквания до сега. До голяма степен е въпрос на проучване за надеждност. 

Какво би ми гарантирало, че отиването до малко по-голям град, че ще намеря това което търся в наличност?

Доста разнообразни цени съм виждал на един същи телефон, от 100 до 250 лв при по-скъпите модели.

Най-вече. Ако знаеш точно кой модел искаш и нямаш колебания относно надеждността на сайта - да. Обаче ако се колебаеш относно телефона (примерно), личният опит е незаменим. Отиваш, вземаш го в ръка, разглеждаш менюта, функции и т.н. Като си купуваш кола, е нормално да я разгледаш, да покараш малко, да видиш как се чувстваш зад волана. Закупуването на смартфон не е кой знае колко по-различно...

Аз толкова се чудих и маех (в моята тема) за модела телефон, пък накрая виж какво стана - с магазина се объркаха нещата. Иначе снощи им писах на мейла, даже два пъти го пратих (от връзката в сайта и от мейла да не кажат, че не са видели), но още не са ми отговорили, пък от Спийди още сутринта ми пратиха смс. Мислех си да отида на място да им кажа направо да го връщат, но щом ще трябва да платя цялата сума - няма да ходя, че после може хич да не я видя обратно. :D

Оля, предполагам си направила заключение вече дали да пазаруваш от този магазин или не :D  

Най-вече. Ако знаеш точно кой модел искаш и нямаш колебания относно надеждността на сайта - да. Обаче ако се колебаеш относно телефона (примерно), личният опит е незаменим. Отиваш, вземаш го в ръка, разглеждаш менюта, функции и т.н. Като си купуваш кола, е нормално да я разгледаш, да покараш малко, да видиш как се чувстваш зад волана. Закупуването на смартфон не е кой знае колко по-различно...

Когато си купуваш нова кола, едва ли има кой знае какво да и тестваш. Обикновено изборът е направен много по-рано  :handshake:

Когато си купуваш нова кола, едва ли има кой знае какво да и тестваш. Обикновено изборът е направен много по-рано  :handshake:

Разбирам те, но купуването на автомобил няма нищо общо с купуването на телефон ;)

Само да кажа, че отказах поръчката и няма да рискувам със сайта. Някой, ако все пак реши да купува от там да има едно на ум и да пита подробно за всичко.

• Автор

Обещах да ви кажа резултата от сервиза. Цената само на телефона е 500лв., но не посмях да го взема от тях защото това е цена с гаранция, но имало и цена без гаранция от 480лв. Тези 20лв. не са проблем, но защо ще го дават и без гаранция? Това ме отказа и от сервиза. Сега се замислям за предложението на @RudeBoy за S2 Plus (налага се да огранича бюджета до 400лв. Мисля, че не е нужно да обяснявам причините), но бих искала да знам вашето мнение по въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.