Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На кой сайт да се доверя при покупка на нов смартфон?

Featured Replies

• Автор

Ходих днес до магазин та германос, виваком и хенди. Разгледах S2 Plus и LG L9 2 (мисля, че така му беше модела) И много ми хареса LG-то. Мисля да го купя, но не съм сигурна дали е по-добрия избор спрямо S2 Plus. Надявам се да ми помогнете в избора :)

• Отговори 104
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оля, до като се чудиш и може вече да го нямат в наличност! Ако ще купуваш действай, а от кой сайт ще купиш е все едно - и двата техно са се доказали като коректни! Пък и телефона ти ще го ползваш, че да се чудиш кой от двата да вземеш ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря, вече го поръчах и пристигна. Доволна съм, но имам едно питане свързано с приложение, за което ще пусна нова тема.

• 1 година по-късно...

Добър ден. По случая да споделя само ... защото почва да ми писва да бъда учтив с търговци които ме слагат на едно секретно място! Та на въпроса ... 10-ти месец 2014 година си закупих Sony Xperia Z3 Compact от Smartfonbg.com, дотук добре ... обадиха ми се, потвърдих и на другия ден беше при мен телефона! Телефончето е много добро и много му се радвах. За мое най голямо съжаление обаче се оказа че явно бройката ми е била дефектна и започна да ми се разлепва целия преден панел в горният ляв ъгъл. Звъннах и попитах какво се случва ... и ми казаха да го пратя. Така и сторих! На 5-ти март 2015 г. го

изпратих. След като почти мина 30-дневния период в който трябваше телефона да бъде ремонтиран, на 3-ти Април 2015 г. ми се обади служителка на SmartfonBG.com и ми каза че телефона ми е готов, и ще пристигне на 4-ти Април с куриер. Телефона пристигна и наистина беше залепен предния панел, но когато го пуснах видях много неприятна неизправност в горния ляв ъгъл на екрана която преди това я нямаше. Ето снимки на това произведение на изкуството ... лепено с ... незнам Капчица сигурно. Но драмата не свършва дотук ... след 4 телефонни разговора и 3 иейл-а, ми се извиняват че така е станало и да го пратя пак?!?!?! Да не говорим че не ми върнаха абсолютно никакъв документ че телефона е бил на ремонт! И отново на въпроса ... пращам го пак ... този път за тяхна сметка (първия беше за моя и отиване и връщаме, но това са бели къхъри) и очаквам след такава осирация (с извинение), нещата да станат малко по екпедитивно. Уви ... на 7-ми април съм им го пратил ... и до днешна дата ни вест ни кост. Писах им една пощичка да ме информират поне какво ще го правим този Z3 Compact, че вече месец и кажи речи половина съм без смартфон и си плащам по 30 лв. план на виваком ... само дето няма на какво да го ползвам, отговор ощя няма. :( Снимките отдолу са на телефона след така наречения ремонт. Изключително съм разочарован от това че всеки гледа да ти продаде нещо и да вземе едни пари, но после ако трябва да поеме гаранция или гледа да претупа нещата или да те отсвири по някакъв начин. Надявам се да бях полезен!

post-358591-0-10633600-1429121170_thumb.

post-358591-0-79471400-1429121170_thumb.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте хора! Може ли да ми кажете нещо за Citytel.bg? Коректни ли са? Телефоните оригинални ли са? Гледам, че цените им са супер, но искам да попитам дали са точни?  

Здравейте хора! Може ли да ми кажете нещо за Citytel.bg? Коректни ли са? Телефоните оригинални ли са? Гледам, че цените им са супер, но искам да попитам дали са точни?  

Всеки сайт има положителни и отрицателни мнения, събрани от ползвалите ги хора.

Собствениците тук ги познавам лично и това е сайт с един от най високите рейтинги, даден от хора, които са пазарували от тях.

Кажи кой модел си избрал и това, което мога да направя е да ти помогна с още някоя отстъпка (евентуално, разбира се).

Точно със ситител бих ти  препоръчал да не се занимаваш, пробутаха ми телефон със спукан заден капак, вероятно върнат от някоя онлайн продажба. Взех го на доверие, но в колата видях сцепения капак, като се върнах ми казаха , че аз съм си го чупил и да си гледам работата, а много добре знаеха за какво става дума. От който и онлайн магазин да купуваш, винаги настоявай за телефон  в запечатана кутия!

Всеки сайт има положителни и отрицателни мнения, събрани от ползвалите ги хора.

Собствениците тук ги познавам лично и това е сайт с един от най високите рейтинги, даден от хора, които са пазарували от тях.

Кажи кой модел си избрал и това, което мога да направя е да ти помогна с още някоя отстъпка (евентуално, разбира се).

Става въпрос за HTC One M8 :)

Точно със ситител бих ти  препоръчал да не се занимаваш, пробутаха ми телефон със спукан заден капак, вероятно върнат от някоя онлайн продажба. Взех го на доверие, но в колата видях сцепения капак, като се върнах ми казаха , че аз съм си го чупил и да си гледам работата, а много добре знаеха за какво става дума. От който и онлайн магазин да купуваш, винаги настоявай за телефон  в запечатана кутия!

Без да бъда адвокат на който и да е, но в случая защо не си прегледа нещата на място?

И аз съм се прецаквал сам по идентичен на твоя начин, но от тогава вече години нямам проблем, защото чета и гледам внимателно на място, каквато и стока да си купувам.

При най-малкото съмнение за нередност директно си искам друг апарат и никой не ми е отказвал до сега.

Аз си купих телефон от Citytel, и видях, че там всички телефони са в кутия, а и могат да ти извадят телефона да го разгледаш и тогава да го купиш!!!

Какво мислите за SmartfonBG.Com ? Мога ли да им имам доверие ?

Какво мислите за SmartfonBG.Com ? Мога ли да им имам доверие ?

Около мен има няколко човека, които са купили от тях апарати.

Двама са стигали до сервизни услуги и изобщо не са доволни, ама хич.

Тоест за покупка е ок, но ако се стигне до рекламация не е ясно колко ще си доволен.

Цената ли те привлича там или друга е причината да се спреш на тях?

• 1 година по-късно...

Искам само да вметна нещо за Елит Мобил Варна. Пиша това само и само да се индексира в гугъл и да предпазя хората от тези мошеници. 

Нямам думи, с които да опиша възмущението си от тази "фирмичка". Обикновено собствениците на малките бизнеси се грижат да поддържат невероятно висока репутация за да могат да се издигнат сред огромната конкуренция. Някои дребни душици обаче си мислят, че все още живеем в 90-те. Свързах се с тях за iPhone защото предлагаха най-ниската цена в интернет. Потвърдиха ми по мейл и по телефон, че апаратът е нов и го имат наличен. Оказа се Refurbished (Pre-owned). Още като видях кутията с надпис Pre-owned ми стана ясно. Питах ги защо ме излъгаха, че е нов и неразпечатван? Твърдяха, че е нов. Телефонът имаше два стикера отгоре (прозрачни) а под стикерите ясно личаха драскотини и мазни отпечатъци. Ръцете им трепереха и нямаха търпение да напишат гаранцията. Не платих и си тръгнах разочарован. Преди да тръгна един от служителите направи най-непрофесионалния и нагъл коментар, който съм чувал през живота си - "Еее вие какво искате, стар модел е, няма да намерите нов". Ако искате да се опарите, купете си от тези класни мошеници! 

При наличие на 100000000 магазина за телефони да се пита за сайт е направо хумор . Ако човека живее на село което е на поне 70 км от най-близкото населено място ок , но аз такова село и паланка в България не знам .

• 2 месеца по-късно...

Само да спомена, че не съществува фирма Нюфон ЕООД Варна. Няма такова чудо регистрирано до сега в Търговски регистър. На мен ми мирише на измама.

• 1 година по-късно...

Реших да Ви споделя, да не изгорите и Вие!!!
Миналата година си закупих телефон LG Nexus 5x от online магазин gsm-bg.eu (фирма НЮ ФОУН 2013 ЕООД). 
Тази година Юли месец изпратих апарата за ремонт в сервиза им с адрес, с проблем описан във форума на LG (Bootloop) - често срещано "явление" при LG. Teлефонът никога не е бил изтърван или подлаган на условия, които нарушават гаранционните им условия. Телефонът винаги е бил с протектор  и оригинален калъф на LG. След като получиха телефона, ме информираха, че телефонът ще бъде изпратен в оторизиран сервиз на LG в София. Няколко дни след като го получиха се свързаха с мен и ме помолиха да им изпратя шаблон за отключване на, защото не са могли да го отключат (успели са да го включат и да стигнат до отключване). Няколко дни след това, са установили какъв е проблема (смяна на платка), и от сервиза ме информираха, че е поръчана част за апарата, която очакват да пристигне, и ще бъде сменена, и телефонът ще бъде отремонтиран. В края на месеца ми се обадиха да ме информират, че телефонът ми не подлежи на гаранция, защото според тях е бил изтърван и това не се покрива от сервиза. След проведен телефонен разговор, се оказа, че телефонът не е изпратен в оторизиран сервиз на LG, а в сервиза им в гр. София. Как първо установяват каква е повредата и поръчват частта за телефона, а в следващия момент ми казват, че телефонът не подлежи на гаранция? не ми стана ясно... Беше ми изпратен на e-mail снимков материал след отваряне на телефона. На телефона е нанесена щета от "техниците" по време на отремонтирането. Бяха отпени конекторите на антената от самата платка - бяха изкъртени и от двете страни + отлепени писти към конекторите. Проведох телефонен разговор с управителя на фирмата (изключително арогантно се държа), който ме уведоми, че телефона е изпратен в оторизиран сервиз на LG (K&K, Most Computers), а в протокола на решението, което ми изпратиха от сервиза - решението е от SKYFON Варна. Получих си телефона по SPEEDY без да бъда уведомен от магазина, че ще ми бъде върнат. Преди да го изпратя в сервиза им поне можех да го включа, в момента телефона дори не иска да светне и не се зарежда. 

Звънях в Most, където цената на платката е 430лв 

При положение, че платката струва 430 лв, много ясно да откажат гаранционно обслужване.

Има още един случай, като моя само, че телефона се оказа не изтърван а наводнен, явно имат аквариум в магазина или там квото е...
И още много случаи с други телефони.

Реших да Ви споделя това, да внимавате с тея измамници!!!

Не гледайте звездичките във Pazaruvaj или квото е било. Първо прочетете негативите, тогава позитивите...

преди 4 часа, dondale написа:

Миналата година си закупих телефон LG Nexus 5x от online магазин gsm-bg.eu (фирма НЮ ФОУН 2013 ЕООД). 

Съжалявам за простотиите, на които сте бил подложен, но да попитам вие при покупката поискахте ли си фактурата и касовия бон?

И всъщност отказахте ли се от борбата за правата си?

Ами то като цяло от моя опит със SKYFON Варна ... при закупуването на Sony Z3 Compact ... когато беше модерно още и струваше около 900 лв. (аз го взех за 800 от тях) ... та тези титани в продажбата на мобилни телефони ми бяха пратили само една преснимана измислена гаранционна карта (без касова бележка или някакъв законен документ за покупка). След като ми се наложи да ползвам сервиз и 2 месеца ходене по мъките ... трябваше да стигнем до заплахи със Комисия за защита на потребителя и Данъчните че да разрешим проблема. И между другото само да кажа че "Smartfonbg.com", "Skyfon" и фирма НЮ ФОУН 2013 ЕООД са едно и също нещо.

Dondale ... трябвало е да снимате телефона отвсякъде преди да им го пратите както направих аз ... за да не могат после да ви излизат с такива номера от сорта на "Телефона е изпускан" и така нататъка. Имате ли снимки че сте им го пратили в изряден външен вид ... няма как да ви приказват такива простотии. И ако се наложи да се разправяте с тях законно ще имате доказателство че лъжат ... ако изобщо имат сервиз или само го гледат че не работи и си измислят как да ви отхвърлят гаранцията. :)

Редактирано от Dragoonski (преглед на промените)

преди 13 часа, algor написа:

Съжалявам за простотиите, на които сте бил подложен, но да попитам вие при покупката поискахте ли си фактурата и касовия бон?

И всъщност отказахте ли се от борбата за правата си?

Фактура и касов бон имах. Във момента чакам КЗП да кажат какво са направили. Едва ли нещо ще направят. Следващата стъпка ако не мине нищо перз КЗП е СЪД. Ще си търся правята до последно.

преди 1 час, Dragoonski написа:

Ами то като цяло от моя опит със SKYFON Варна ... при закупуването на Sony Z3 Compact ... когато беше модерно още и струваше около 900 лв. (аз го взех за 800 от тях) ... та тези титани в продажбата на мобилни телефони ми бяха пратили само една преснимана измислена гаранционна карта (без касова бележка или някакъв законен документ за покупка). След като ми се наложи да ползвам сервиз и 2 месеца ходене по мъките ... трябваше да стигнем до заплахи със Комисия за защита на потребителя и Данъчните че да разрешим проблема. И между другото само да кажа че "Smartfonbg.com", "Skyfon" и фирма НЮ ФОУН 2013 ЕООД са едно и също нещо.

Dondale ... трябвало е да снимате телефона отвсякъде преди да им го пратите както направих аз ... за да не могат после да ви излизат с такива номера от сорта на "Телефона е изпускан" и така нататъка. Имате ли снимки че сте им го пратили в изряден външен вид ... няма как да ви приказват такива простотии. И ако се наложи да се разправяте с тях законно ще имате доказателство че лъжат ... ако изобщо имат сервиз или само го гледат че не работи и си измислят как да ви отхвърлят гаранцията. :)

Телефона е сниман преди да се изпрати. По принцип и тоя дето са ми го върнали (този който им изпратих) няма никакви следи по корпус и квото и да е било. Приказват такива простотии. Разправях се по телефона със някви индивиди, които посто заекваха по телефона и някакъв който се представи за управител ме лъга през цялото време. Гаранцията е отхвърлена от SKYFON, защото платката струва повече от самия телефон в момента. "Smartfonbg.com", "Skyfon" и фирма НЮ ФОУН 2013 ЕООД както каза са на едини и същи. Под НЮ ФОУН има различни други фирми НЮ ФОУН 2014 и там +1 нагоре... С Китайците се разбирам по-лесно отколкото с тези индивиди.

Че тебе като клиент какво те интересува колко струва платката ... след като е в гаранция, или да ти го ремонтират .... или като не могат да ти подменят апарата с нов.

Какви са тия струвало повече от телефона ... ми ок да ти дават нов апарат и готово. Принципно Sony-то Z3 Compact което ми продадоха беше версията която е за Азия произведена, но след всичките разправии през които минах ми го подмениха с европейска версия ...  явно сервиза им не е на ниво ... ако изобщо имат такъв.

преди 9 минути, Dragoonski написа:

Че тебе като клиент какво те интересува колко струва платката ... след като е в гаранция, или да ти го ремонтират .... или като не могат да ти подменят апарата с нов.

Какви са тия струвало повече от телефона ... ми ок да ти дават нов апарат и готово. Принципно Sony-то Z3 Compact което ми продадоха беше версията която е за Азия произведена, но след всичките разправии през които минах ми го подмениха с европейска версия ...  явно сервиза им не е на ниво ... ако изобщо имат такъв.

И мен не ме интересува колко струва платка. Исках да ми го отремонтират или да ми го сменят с нов! Уви нищо не стана.

Просто преди два дни звънях да питам колко струва лично информативно, за това го и споделих... Просто за SKYFON предполагам защо си измислят някакви тъпи решения за отказ от гаранция. Наводняват, чупят...

преди 10 часа, dondale написа:

Фактура и касов бон имах. Във момента чакам КЗП да кажат какво са направили. Едва ли нещо ще направят. Следващата стъпка ако не мине нищо перз КЗП е СЪД. Ще си търся правята до последно.

А защо "имах", а не имам?

Щом имате тези документи, ще имате успех.

на 13.10.2017 г. в 19:59, algor написа:

А защо "имах", а не имам?

Щом имате тези документи, ще имате успех.

Имам все още...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.