Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На кой сайт да се доверя при покупка на нов смартфон?

Featured Replies

Благодаря. Дано се окажат коректни от SmartfonBG.Com, че нали го знаете женското притеснение :)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Отговори 104
  • Прегледи 41,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като ви чета коментарите и ви се чудя на акъла. Направо си я отказахте дамата с тия ваши "мъдри" мисли и изказвания. Аз препоръчвам S4 Mini и ще кажа на всички "специалисти", че това е телефон точно като за "дама"! И още нещо, което специалистите тук пренебрегват, а е от "първостепенно" значени, а именно: количеството RAM памет, която се запълва и бави телефона много повече и бързо спрямо вградената памет ROM! Също така е по-добре процесора да е с две ядра, но по-мощен, отколкото с четири ядра, но по-слаб. Другото предимство (освен формата му като за "дами"), е наличната опция за HDR панорамна снимка (нещо, което дори S3 няма). А и S4 Mini е по-нов модел, което също не е за пренебрегване. Надявам се дамата да не се е отказала от покупката след негативните ви коментари.

• Автор

@djagi Изтрил си си поста, но аз вече го бях прочела. @bakottv е прав, че щях да се откажа след твоя коментар.

Единственото което ме интересува в момента е кой от двата телефона да купя S3 или S4 Mini, както и дали да се доверя на тази Варненска фирма SmartfonBg.Com или не? Ще съм ви благодарна да ми отговорите, благодаря.

@djagi Изтрил си си поста, но аз вече го бях прочела. @bakottv е прав, че щях да се откажа след твоя коментар.

Единственото което ме интересува в момента е кой от двата телефона да купя S3 или S4 Mini, както и дали да се доверя на тази Варненска фирма SmartfonBg.Com или не? Ще съм ви благодарна да ми отговорите, благодаря.

S4 mini  препоръчвам ти го без да съм го имал някога за разлика от S3 който едно че е голям имаше и лоша виртуална клавиатура за размерите си.

Оля, за сайта аз днес поръчах от него и вече се свързаха с мен, но няма да изказвам още мнение. Ето тук можеш да видиш коментари на хора, които са пазарували от там (има значка за коректен сайт):

http://www.pazaruvaj.com/stores/smartfonbg-com-s68931/mneniq.html

Естествено има и други сайтове със значки, виж тука:

http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/samsung/i9300-galaxy-s-iii-s3-16gb-p90151901/

Елит-мобил,skyfon, gsm-i и други..

По отношение на модела ти си знаеш най-добре, прецени кое те притеснява и кое не на двата телефона (примерно според мен минус за С3 е, че е от 2012 год.). Като цяло не се различават особено много и ще ти вършат еднаква работа. Може също да гледаш и ревюта в youtube или клипчета от типа "X compared to Y". За тези два модела, ето тук: http://www.youtube.com/results?search_query=samsung%20galaxy%203%20compared%20to%20samsung%20galaxy%20s4%20mini&sm=3

Според мен се довери на вътрешния си глас кое ти подсказва, защото всеки си има различни разбирания, а ти си знаеш най-добре кое и как. :) Успех

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви. Заинтригува ме обаче функцията, за която @bakottv спомена (панорамната HDR снимка). Ако S3 не може да прави такава снимка, то значи избора ми наистина ще бъде S4 mini, но ще изчакам да видя по-компетентните в тази област, какво ще кажат :)

Оля, за сайта аз днес поръчах от него и вече се свързаха с мен, но няма да изказвам още мнение. Ето тук можеш да видиш коментари на хора, които са пазарували от там (има значка за коректен сайт):

http://www.pazaruvaj.com/stores/smartfonbg-com-s68931/mneniq.html

Естествено има и други сайтове със значки, виж тука:

http://www.pazaruvaj.com/mobilni-telefoni-gsm-c3277/samsung/i9300-galaxy-s-iii-s3-16gb-p90151901/

Елит-мобил,skyfon, gsm-i и други..

Да спомена (като варненец :) ) един интересен факт - двата сайта smartfonbg.com и gsm-bg.eu (skyfon) са собственост на една и съща фирма - Нюфон ЕООД. И адресът за контакт е един и същ - бул. "Вл. Варненчик" №55. Интересно ми е - защо една фирма ще поддържа два отделни сайта за продажба на едни и същи неща?...  :huh:

Физически говорим за това магазинче . Преди половин година си търсех телефон, и проверявах и там. Цените в него обаче са по-високи от тези в сайтовете. Като попитах продавача защо е така, ми беше казано, че няма проблем да си взема телефона и на цената в сайта. Само че трябва да направя поръчка по интернет, да напиша, че искам да го получа от магазина, да си платя транспорта ;) , и - така ...

Всичко написано по-горе ми се стори подозрително, и предпочетох да си купя телефон от сигурен магазин.

ПП. А като човек, който се занимава с фотография и обработка на снимки смятам (лично мнение), че това за HDR панорамите е пълна глупост. Едва ли ще правиш често такива снимки. А ако правиш - ще знаеш, че на компютър със специализиран софтуер стават по-добре.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

---

Е това не можа ли да го кажеш малко по-рано като питах в темата  :D Сега и мен ме хвана шубето, макар, че няколко човека споменаха, че са поръчвали от там, а и в pazaruvaj има много мнения :/

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

Ами това са си лично мои подозрения. Не знам дали са основателни. Както сама виждаш - има много хора, които са поръчвали, и са доволни.

Прегледай си пратката, преди да платиш, ако има правилно попълнена гаранционна карта към оторизиран сервиз на HTC (защото това магазинче още е и сервиз ;) ), както и фактура или касова бележка - не виждам основание за безпокойство.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Ами аз ги питах - казаха, че опцията е преглед без тест, понеже били запечатани кутиите. (практика ли е да не можеш да го тестваш?) Значи за какво да следя - дали има касова бележка/фактура и гаранцията дали е (аз си поръчах HTC)  в сервиз на HTC? Какво точно трябва да пише и как мога да разпозная "фалшива" гаранция (т.е. как да разбера, че не е сервиз на HTC? :( Ако може малко съдействие, че утре ще е тука, а ако се прекарам няма да си го простя никога... 

Ами аз ги питах - казаха, че опцията е преглед без тест, понеже били запечатани кутиите. 

Интересно :)

Този модел наистина идва от производителя в запечатана кутия (с лепенка):

Публикувано изображение

Обаче оригиналната гаранционна карта (една малка книжка)е вътре. И за да се извади, попълни с данните на телефона, и да ѝ се сложи печат на търговеца (което я прави валидна) - лепенката трябва да се скъса, и кутията да се отвори.

Разбираш ли? Ако кутията е запечатана, както са ти казали - няма да имаш официална гаранция, а най-вероятно бланка от магазина, която ще важи само към техния сервиз.

Мисля, че ако много държиш да пробваш телефона, може да поискаш от магазина да ти дадат такава възможност. Иначе няма да приемеш пратката. И не могат в такъв случай да те карат да плащаш транспорта (естествено, ако не си им превела вече пари по банкова сметка).

Решението е твое.

• Автор

Ходих до магазин на Germanos и честно казано S4 Mini ми хареса повече (пък и ми пасна идеално в ръката). Преди това обаче ходих до тукашния сервиз и техника каза, че най-много ремонти на телефони самсунг прави на модели S4 (не минито, а стандартните с твърде големия екран) и S3, като и на двата проблема бил в надуване на батерията. Даже ми показа на един S4 как батерията е счупила дисплея, като ми обясни, че капака им бил много здрав, и като се надуела батерията (проблема и на двата телефона с по-голям екран) капака пречел и от самото издуване се чупел дисплея. Неговата препоръка е S4 Mini, защото телефон с по-голям от 4,3; 4,5 инча дисплей е на 80-90% с проблемни последствия. В Germanos обаче S4 Mini е на прекалено висока цена 729,90лв. (S3 е на същата цена). Ще изчакам @Glasgow_girl да си получи поръчката, и ако не и е проблем да напише тук какво и е впечатлението като цяло от този сайт и поръчката от него.

Редактирано от Оля Илиева (преглед на промените)

Интересно :)

Този модел наистина идва от производителя в запечатана кутия (с лепенка):

Публикувано изображение

Обаче оригиналната гаранционна карта (една малка книжка)е вътре. И за да се извади, попълни с данните на телефона, и да ѝ се сложи печат на търговеца (което я прави валидна) - лепенката трябва да се скъса, и кутията да се отвори.

Разбираш ли? Ако кутията е запечатана, както са ти казали - няма да имаш официална гаранция, а най-вероятно бланка от магазина, която ще важи само към техния сервиз.

Мисля, че ако много държиш да пробваш телефона, може да поискаш от магазина да ти дадат такава възможност. Иначе няма да приемеш пратката. И не могат в такъв случай да те карат да плащаш транспорта (естествено, ако не си им превела вече пари по банкова сметка).

Решението е твое.

Ами аз ги питах дали има тест, те казаха, че само преглед се предлага, това беше отговора на запитването им. Днес като попълних в сайта поръчката писах, че искам касова бележка и някои други неща като цвявт и т.н., но по телефона после нищо не споменаха за касовата бележка.

Не съм превела пари, с наложен платеж е, но в цената е сметната и 6,90 лв такса за куриер (Спийди). ДА РАЗБИРАМ ЛИ, ЧЕ АКО НЕ ПРИЕМА ПОРЪЧКАТА И Я ВЪРНА, имам право да откажа да платя тия 6,90 за доставка и още 6,90 за връщане????? В Еконт примерно се отбелязва от купучава, че доставката е за сметка на клиента и ако се откаже поръчката, доставката наобратно пак е за сметка на клиента с тикчета. Може ли, който е наясно с това да ми разясни, какво трябва да направя в този случай и ако от Спийди ми кажат "ти плащаш"?!

Тук в нашия град е само един сервиз но в него има и телефони! С поръчка естествено, но си дават отделна гаранция от самия сервиз! Оля препоръчвам ти да отидеш отново до сервиза и да ги питаш дали предлагат въпросния телефон и на каква цена?!

Ако не е голяма разликата е по-добре да го вземеш от там, отколкото да го поръчваш онлайн! ;)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти за съвета. Непременно ще отида и ще ги питам. И ако наистина предлагат, и не е голяма разликата в цената, ще го взема от тях. :)

п.п.Ще следя обаче темата с интерес, за да видя какво ще се случи с поръчката на @Glasgow_gir и да се разбере дали наистина са коректни или не.

Току що им звънях и попитах дали гаранционната карта е към оторизиран сервиз на HTC и жената каза "Да, към оторизиран сервиз е.... не правим ние поправките. Ако има проблем, вие го пращате при нас и ние го пращаме на сервиза." и после попитах дали издават някакъв друг вид документ като касова бележка или фактура и тя каза, "Към гаранционната карта има касов бон, ако това имате предвид". И ме попита за имената ми, което ми се стори малко съмнително, де (за какво и беше?). Какво мислите?

Ако утре дойде и не мога да направя преглед - ще откажа поръчката, също какво горе долу трябва да пише на гаранционната карта като фирма, примерно "Сервиз на HTC, гр......" или? 

И това с доставката наистина ли мога да ги оставя те да си плащат, щото Спийди, ако ми кажат "отбелязано е клиента да плати", какво мога да направя...

Оля, има гугъл, но все пак ето ти снимка с различните сим карти - стандартна, микро и нано:

Публикувано изображение

Това ще рече, че за S4mini; S3 и др. ще ти трябва микро сим (могат в сервиза за който спомена да ти я изрежат)!

Току що им звънях и попитах дали гаранционната карта е към оторизиран сервиз на HTC и жената каза "Да, към оторизиран сервиз е.... не правим ние поправките. Ако има проблем, вие го пращате при нас и ние го пращаме на сервиза."

Това означава най-вероятно, че гаранцията ти ще бъде към магазина.

Ами - искрено ти пожелавам да не ти се налага да я ползваш :)

• Автор

Олеле, това никак не ми харесва :( Давайте тогава предложение за смартфон с подобни характеристики като S4 Mini и да си е със стандартна сим карта. Бюджета е същия 450-480лв.

Редактирано от Оля Илиева (преглед на промените)

Олеле, това никак не ми харесва :( Давайте тогава предложение за смартфон с подобни характеристики като S4 Mini и да си е със стандартна сим карта. Бюджета е същия 450-480лв.

Случайно разглеждайки другите теми видях, че си харесала поста на @RudeBoyhttp://www.kaldata.com/forums/topic/224470-избор-на-смартфон/?p=2805245

Много добро предложение е, но и на доста по приемлива цена от 359лв. даже и в двата сайта написани от теб в първия ти пост т.е. Техномаркет и Технополис ;)

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря. Ще видя утре какво ще кажат в сервиза, а и ще отида до магазина на оператора, към който ми е картата да видя дали не предлагат готови Micro SiM. Не ми се иска да ми режат тази. S4 Mini си ми харесва, особено след като го държах в ръка разглеждайки менюто му :)

Не разбирам какъв е този зор да пазарувате през сайтове. Отивате в някой магазин и си го купувате на място, чиста работа. Отваряш, взимаш телефона в ръка, усещаш го, разглеждаш го. Така по нета е малко на магия. Колкото до микро сим картата, никакъв проблем не е. В магазина на Германос, откъдето си взех htc-то, ми дадоха микро сим карта, безплатно е и съвсем бързо.

Не разбирам какъв е този зор да пазарувате през сайтове. Отивате в някой магазин и си го купувате на място, чиста работа. Отваряш, взимаш телефона в ръка, усещаш го, разглеждаш го. Така по нета е малко на магия. Колкото до микро сим картата, никакъв проблем не е. В магазина на Германос, откъдето си взех htc-то, ми дадоха микро сим карта, безплатно е и съвсем бързо.

Ако живееш в малък град ще разбереш защо се търси онлайн закупуване ;)

Оля за тези пари можеш да погледнеш този телефон, който мисля, че си е с нормална сим карта: Sony Хperia L прави HDR снимки и има Exmor RS (това е технология с която ще правиш много добри снимки дори и при слаба светлина). Също така можеш да погледнеш и този телефон: Sony Xperia SP C5303

Каквото и да решиш знай, че S4 мини си е много добър избор!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.