Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разочарован съм от Win и Linux от личен опит. Няма добра ОС.

Featured Replies

Не можах да се стърпя и прочетох и 3-те страници ... Авторчето .. имаш машина за хиляди левове и ще я ползваш за торенти уеб странички фейсбук и абв поща и не можеш да си избереш ОС? Отиди в един магазин купи си първият лаптоп който видиш и воала той ще е перфектен за теб ! Най-много ме жегна с това, че казваш Уиндоус най-добре ... е по-голяма глупост да напишеш не може. Съгласен съм че Уиндоус е 200 пъти по разпространена в живота на обикновения фейсбук маняк ама по-добра ТВЪРДО НИЕ! 

На Дебиан пък какво не ти хареса - с него ми беше първият опит да работя с линукс и така ми допадна, че се карах с родителите ми като малък, защото те не можеха да работят с него. Всичко си е apt-get dpkg а за магазините на Убунту си гледаш работата, че всичко е платено на 1 платено има 10 безплатни стига да си отворил бай Гугъл 

Има и милион други Линукс базирани дистрота било известни или не който са прекрасни! 

Всеки с нагласата ... знанията, стимул за знание, стимул за четене и не на последно място ПРОБА/ГРЕШКА от години си имам един пентиум 3 и си играя на него ...

И защо казваш ликус не струва аа ууу "от личен опит ви го казвам" пич .. ама... ти нямаш опит ... !! 

Както каза един пич от форума давай го този проблемния компютър и в замяна ще ти дам моя на уиндоус 8.1 на БГ ще ти го направя ако искаш даже. Последно: Защо не си избереш един линукс със затворени очи и не започнеш да си играеш само с него 1 месец? Когато срещнеш проблем някъде има достатъчно мили и отзивчиви пичове тук който наистина помагат от сърце и душа за едно БЛАГОДАРЯ накрая(е може и бира) " ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ТИ ГО КАЗВАМ" 

И мене да ме прощаваш ако съм те обидил ама се постарах да изглежда повече като градивна критика, че като обидят линукс все едно ми обиждат любимият футболен отбор ! 

• Отговори 54
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Много Благодаря от Сърце и Душа на h1x0r1 , че ми отвори очите. Най- после намерих идеалната съвместима мощна операционна система за сравнително мощният ми компютър. Тя е Windows 8.1 Enterprise 64 bit  с допълнително инсталиран Български език.  Отлично съвместима е и с MS Office 2013 Professional x64 с допълнително инсталиран Български език. И двете засега са активирани. Имах проблеми с активацията на Windows 7 Ultimate BG x64 и затова се принудих да се върна да Дебиан за да запиша 8.1 на диск. Бразеро не тръгна, а с инструмента за запис на дискове ми похаби десетина диска. Върнах се на Дебиан, защото при инсталацията на Минт почна да става мазало. Позволих си наглостта да потърся помощ- съвет за инсталацията на Линукс на лични съобщения от няколко човека в форума за Линукс. Никой от тях досега не ми отговори. Не им се сърдя, а им Благодаря, защото Неволята учи. Няма база за сравнение между Windows 8.1 Enterprise 64 bit  БГ и никой Линукс при условие, че успееш да инсталираш последния.  Сега си гледам сръбска музикална телевизия през интернет, нещо което с никой Линукс не можах да постигна и много съм доволен и щастлив. Линукс бил голямо нещо с много приложения. Най- голямата програма за Линукс, която аз съм срещал е 6 МБ заедно с библиотеките.  Нямам нищо против Линукс. Вярно, че пак на Скайпа не можах да чуя звук, но имам 10,1" таблет и там мога да говоря по- скайпа със силна микрофония.  Благодаря от сърце на всички, който ми отговориха в темата и на лични съобщения за съветите и напътствията. При Windows 8.1 Enterprise 64 bit  БГ не е нужно да се чете много, не е нужно да пишеш команди и др. Софтуера е Богат на възможности и е съвместим помежду си.  Моля да не ми се сърдите и смеете за коментарите ми. Писах така, както съм го видял. Смятам темата за приключена и затворена.

Ох, маминият, ма той сърбежи слушал. Ама оттам трябваше да започнеш, драги : ) И никой не ти е говорил за големината на софтуера, а за бройката. А иначе си доста в час - 6 мегабайта бил най-големият размер, който бил срещал. Само вездесъщият Скайп, с който ти не можга да се оправиш, е няколко пъти по-голям. Всъщност, какво значение има колко е голям софтуерът? Ако е от такова значение, инсталирай си Red Hat на няколко DVD - та, тогава сигурно ще се чувстваш ГОЛЯМ.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Хора не разбрахте ли, че е напълно безсмислено да се обяснява. Тази тема трябваше да приключи още на 2-рия пост първото изречение. Прекалено много внимание и обърнахте като за сериозна. Просто хубаво трябваше да се посмеем :)

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Много Благодаря от Сърце и Душа на h1x0r1 , че ми отвори очите. Най- после намерих идеалната съвместима мощна операционна система за сравнително мощният ми компютър. Тя е Windows 8.1 Enterprise 64 bit  с допълнително инсталиран Български език.  Отлично съвместима е и с MS Office 2013 Professional x64 с допълнително инсталиран Български език. И двете засега са активирани. Имах проблеми с активацията на Windows 7 Ultimate BG x64 и затова се принудих да се върна да Дебиан за да запиша 8.1 на диск. Бразеро не тръгна, а с инструмента за запис на дискове ми похаби десетина диска. Върнах се на Дебиан, защото при инсталацията на Минт почна да става мазало. Позволих си наглостта да потърся помощ- съвет за инсталацията на Линукс на лични съобщения от няколко човека в форума за Линукс. Никой от тях досега не ми отговори. Не им се сърдя, а им Благодаря, защото Неволята учи. Няма база за сравнение между Windows 8.1 Enterprise 64 bit  БГ и никой Линукс при условие, че успееш да инсталираш последния.  Сега си гледам сръбска музикална телевизия през интернет, нещо което с никой Линукс не можах да постигна и много съм доволен и щастлив. Линукс бил голямо нещо с много приложения. Най- голямата програма за Линукс, която аз съм срещал е 6 МБ заедно с библиотеките.  Нямам нищо против Линукс. Вярно, че пак на Скайпа не можах да чуя звук, но имам 10,1" таблет и там мога да говоря по- скайпа със силна микрофония.  Благодаря от сърце на всички, който ми отговориха в темата и на лични съобщения за съветите и напътствията. При Windows 8.1 Enterprise 64 bit  БГ не е нужно да се чете много, не е нужно да пишеш команди и др. Софтуера е Богат на възможности и е съвместим помежду си.  Моля да не ми се сърдите и смеете за коментарите ми. Писах така, както съм го видял. Смятам темата за приключена и затворена.

Както и да е ... не си ме разбрал ама хич. Все пак радвам се че си намерил най-удобният за теб продукт. След като ти излезе "усмихнатия син екран на смърта" пак ще те очакваме тук :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.