Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

pc конфигурация за игри-до 800лв

Featured Replies

Crysis 3 е ужасно тежка и иска както мощна карта, така и мощен процесор. И ако искаш да я играеш на very high resolution texture ти трябва карта с 2гб памет. Щото аз като я издупих всичко на максумум и резолюция "1680x1050" (монитора ми е шит) заемаше 1800мб от паметта на картата. Дори да си с 1гб карта - като паметта на картата е малко и не достига, започва да използва РАМ-та и ако и тя не стига, почва да зарежда текстурите от харддиска, който е най-бавното нещо в системата ти.

Call of duty ghost : За нея ти трябва поне 6 гб рам или още при старта ще ти изпищи, че не покриваш минимума. Има си рам-фиксове в нета и с един такъв, играта тръгна на 4гб рам, ама не вървеше особенно впечатляващо. 

Need For Speed Rivals е доста процесоро-зависима и доста ми натоварваше фенома, че дори спъваше тая слаба въшка " HD7790".

За бетълфилд 4 - не мога да кажа нищо. Теглих reloaded от замундата и кракнах --> тръгна, но имаше ужасно сечене за повече от 1 секунда дори на ниски настройки, и то просто не се търпеше. Деинсталирах я и нямах време да се занимавам да пробвам други торенти.

----------------------------------------------

За да ти тръгват и най-новите игри ти трябват 8гб рам. Особенно ако картата ти е 1гб...

Сякаш аз съм го писал...но да допълня нещо за BF. При мен BF3 сече, когато видеопаметта се запълни. Но не това е истинската причина, а друга - RAM паметта също минава 90% употреба. BF4  не съм я пробвал. Исках да я пробвам, но антивирусната взе да пищи и им теглих една майна. Едва ли нещата ще са по-различни там. Ако има разлика, то тя най-вероятно е към по-лошо. Не знам защо при теб BF4  сече, но вероятно причината е същата, както при BF3  при мен. Аз оправям нещата с намаляване на детайлите, които заемат много видеопамет като текстури и антиалайзинг. Но явно при BF4  има и нещо друго, свързано с РАМ паметта. Може и да греша, защото не съм тествал тая игра както казах. 

• Отговори 56
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето една и от мен. Видеото е малко слабо, но пак става. :)

И тука пак си изтопосал 2 кутии! :D  Другото е без коментар!

Колега поне малко прочети кое за какво е, че ясно се вижда че дори нямаш поне малка представа за компонентите които предлагаш. :(

Сякаш аз съм го писал...но да допълня нещо за BF. При мен BF3 сече, когато видеопаметта се запълни. Но не това е истинската причина, а друга - RAM паметта също минава 90% употреба. BF4  не съм я пробвал. Исках да я пробвам, но антивирусната взе да пищи и им теглих една майна. Едва ли нещата ще са по-различни там. Ако има разлика, то тя най-вероятно е към по-лошо. Не знам защо при теб BF4  сече, но вероятно причината е същата, както при BF3  при мен. Аз оправям нещата с намаляване на детайлите, които заемат много видеопамет като текстури и антиалайзинг. Но явно при BF4  има и нещо друго, свързано с РАМ паметта. Може и да греша, защото не съм тествал тая игра както казах. 

При мен бф4 като почне да използва около 3750мб рам и почва да сече.

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

При мен бф4 като почне да използва около 3750мб рам и почва да сече.

ем то сигурно и при мен се случва същото. Щото аз съм с 4гб рам и засега не ми се хвърля 70-80 лева за още една плочка, но при мен има сечене и прекъсване за повече от една секунда и после пак така, независимо от настройките, прави го дори и на 800x600 и всичко на минимум, а пък машинарията в подписа все пак трябва може да я поеме на малко по-високи настройки, не вярвам дори и на тези да не може. Имам 4.00 използваеми, затварям всичко преди игра - 900мб memory usage и остават около 2.5гб за играта ( над 90% почва да зарежда от харддиска)

ем то сигурно и при мен се случва същото. Щото аз съм с 4гб рам и засега не ми се хвърля 70-80 лева за още една плочка, но при мен има сечене и прекъсване за повече от една секунда и после пак така, независимо от настройките, прави го дори и на 800x600 и всичко на минимум, а пък машинарията в подписа все пак трябва може да я поеме на малко по-високи настройки, не вярвам дори и на тези да не може. Имам 4.00 използваеми, затварям всичко преди игра - 900мб memory usage и остават около 2.5гб за играта ( над 90% почва да зарежда от харддиска)

И аз имах този проблем но когато минах на Windows 8.1 се оправи всичко би трябвало ти да ги нямаш тези проблеми като картата ти е по-нова от моята!!

• Автор

Какво ще кажете за тази конфигурация и дали ще ми вървят игрите с вграденото видео.за първо време така ще карам после едно видео само ще взема ако може даже ми препоръчайте .

ASROCK H81M-HDS /1150 
2x4GB DDR3 1600 
500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200 
CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU 
PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE 
Intel® CoreTM i5-4440, 3.1GHz, Haswell, 6MB, Socket 1150, Box

Ще вървят,на ниски и средни настройки.

Конфигурацията е добра,само провери дали дъното може да влезе в кутията.Кутията е микро АТХ формат,такова трябва да е и дъното.

След време,като сложиш външна карта,всичко ще стане идеално.

• Автор

Ще вървят,на ниски и средни настройки.

Конфигурацията е добра,само провери дали дъното може да влезе в кутията.Кутията е микро АТХ формат,такова трябва да е и дъното.

След време,като сложиш външна карта,всичко ще стане идеално

ще провериш ли дали дъното ще влезе в кутията в характеристиките на дъното не пише нищо. Мерси предварително.

• Автор

Явно не ти работи Гугъл,или не умееш да търсиш.

Дъното ще влезе в кутията.

Благодаря ти много

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Благодаря ти много

ЗДРАВЕЙТЕ след много умуване днес си поръчах тази конфигурация :

CPU-I3-4330 3.5GHZ 4MB LGA 1150/BOX 

ASUS B85M-G/B85/LGA1150

HDD 1TB SG SATA 6G/7200/64M/3Y WARR

POWER AXR7 260X 2GD5-DHEV2/OC

RAM 4GB DDR 3 A-DATA 1600

CASE DELUX 872

PSU CM 500W

LAN TP-LINK 722N  

• Автор

Поне нещо такова ще ти трябва за прилична игра, на тези заглавия:

Крайна цена 936,29 лв.

доволен съм игрите да ми вървят на средни текстури 

доволен съм игрите да ми вървят на средни текстури 

Ами аз тази която съм посочил и тя е за средни детайли.

Новите игри изискат все повече памет, затова съм сложил 8Гб.

Но ти вече си поръчал, така че ти пожелавам дълго и безпроблемно използване.

Нищо не му пречи като има възможност да купи още една плочка. За съжаление с кутията се е набутал.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Жалко,че не е споменал от къде е поръчал.И жалко,и че не е казал,че няма да се съобразява с нашите

Частите са поръчани от 

MOST Computers      защото не ме устройва гаранцията  на никемнет 

Дилърските гаранций са по 1 година.Дано си ги взел директно от Мост.Но все пак,мисля,че гаранцията на никем е същата.

Частите са поръчани от 

MOST Computers      защото не ме устройва гаранцията  на никемнет 

Може ли някоя и друга снимка,да видим все пак.Новите части са си хубаво нещо.

ЗДРАВЕЙТЕ след много умуване днес си поръчах тази конфигурация :

CPU-I3-4330 3.5GHZ 4MB LGA 1150/BOX 

ASUS B85M-G/B85/LGA1150

HDD 1TB SG SATA 6G/7200/64M/3Y WARR

POWER AXR7 260X 2GD5-DHEV2/OC

RAM 4GB DDR 3 A-DATA 1600

CASE DELUX 872

PSU CM 500W

LAN TP-LINK 722N  

Първо, честито! Конфигурацията ми изглежда  прилична, но за Crysis 3  тоя процесор е слабоват, а за CoD Ghost  ти липсва RAM. На далавера си само с BF4 чрез mantle. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Първо, честито! Конфигурацията ми изглежда  прилична, но за Crysis 3  тоя процесор е слабоват, а за CoD Ghost  ти липсва RAM. На далавера си само с BF4 чрез mantle. 

Всички игри ми вървят без проблем с изключение на CoD Ghost заради рамта ,но тоя проблем ще го реша др седмица като сложа още една плочка 4гб рам

Всички игри ми вървят без проблем с изключение на CoD Ghost заради рамта ,но тоя проблем ще го реша др седмица като сложа още една плочка 4гб рам

Винаги ми е било интересно някой като каже, че игрите му вървели добре. А аз ще ти кажа, че с един нормален процесор при Crysis 3 може да имаш едно 10 fps  отгоре. Чудя се тогава, как ли ще вървят игрите? Щото аз трева не паса, имам процесор, който мога да пусна както си искам - като Пентиум, като I3,  като i5  и да си направя заключенията кое върви, с колко върви и защо не върви. Не ми говори тия за Crysis 3, защото не е така.  И между другото, минах през Пентиум, i3, i5 и i7,  като дори бях и с още по-слаб E6750.  Знам как ми вървя GTX460  с клок, без клок и с даунклок. Знам как върви и GTX750Ti, знам как върви с вградено видео и дори знам, как не върви с GF6600 и 7600GT. Пиша тия неща не за друго, а за да не се заблуди някой по тая тема и да се нашие с i3  и 260X

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Кико хубаво ,че си разбрал кое как върви ама не си разбрал,че  не всички имат по 1500 за компютри с ксеони. Я майсторе набутай твойте части в 800 лева да те видя какво ще  сътвориш ?

• Автор

Винаги ми е било интересно някой като каже, че игрите му вървели добре. А аз ще ти кажа, че с един нормален процесор при Crysis 3 може да имаш едно 10 fps  отгоре. Чудя се тогава, как ли ще вървят игрите? Щото аз трева не паса, имам процесор, който мога да пусна както си искам - като Пентиум, като I3,  като i5  и да си направя заключенията кое върви, с колко върви и защо не върви. Не ми говори тия за Crysis 3, защото не е така.  И между другото, минах през Пентиум, i3, i5 и i7,  като дори бях и с още по-слаб E6750.  Знам как ми вървя GTX460  с клок, без клок и с даунклок. Знам как върви и GTX750Ti, знам как върви с вградено видео и дори знам, как не върви с GF6600 и 7600GT. Пиша тия неща не за друго, а за да не се заблуди някой по тая тема и да се нашие с i3  и 260X

КИКО за мен една игра щом се играе и да няма лаг значе е добре  а това че не е на ултра текстура ми е през оная работа 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.