Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим ако срещнем диво животно пред нас

Featured Replies

• Автор

ми то да не се ходи на море само да плаваш

аз не мога да плавам и си пия биричка на капанчетата

:D

по същата логика в гората можеш да идеш и за гъби само

там обаче не е като в морето - защото у гората живеят много много животни някои опасни

Ако те е страх по-добре си стой в къщи! ''Никога не позволявай на страха да проваля живота ти!''

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

ми то да не се ходи на море само да плаваш

аз не мога да плавам и си пия биричка на капанчетата

:D

по същата логика в гората можеш да идеш и за гъби само

там обаче не е като в морето - защото у гората живеят много много животни някои опасни

Никой не казва на постващия да не ходи в гората. Просто си има правила, които трябва да се спазват. Наруши ли ги резултата може да е опасен или плачевен.

• Автор

Не, никакъв шум няма да вдигаш. Внимаваш и гледаш да избягаш при всички положения ( естествено не с викове и крясъци). Ако все пак бъдеш нападнат единствения вариант е да се качиш на дърво или на нещо, на което прасето не може да те достигне. На раздразнен глиган не можеш да му избягаш с колелото особено в горска местност.

Като казах гориста местност не мислете че съм в центъра на гората.. Смисъл такъв си карам по шосе, но е в гората 

За най-сигурно си вземи един пистолет. Ако има опасност за живота ти се цели в главата и се моли да уцелиш :-) 

За най-сигурно си вземи един пистолет. Ако има опасност за живота ти се цели в главата и се моли да уцелиш :-) 

В чия глава. Ако ще го раздаваме на ковбои, може да стане жежко. Все пак не сме САЩ и режимът за носене на оръжие не е толкова свободен(колкото е и още по-малко, отколкото беше преди 11.09.2001). Пък и не го виждам на колелото, препасал някой "Колт" на боксерките :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Нали..както съм и пълнолетен  :nono: Абе аз си имах два-три ключа в чантата, но се моля да няма нужда да ги използвам за самозащита  ;)

Последно ? Да дигам ли шум или зависи от ситуацията? 

шум не вдигай.

ако нямаш пушка - просто се изнасяй от там.

• Автор

Ясно..Разбрах доста неща за което благодаря на всички :) Мои приятели бяха разказвали, че точно там където и аз видях глигана са виждали и те и са се катерили по дървета, но аз не повярвах, защото то точно там започва самата гора и ми е малко странно защото карам по този горски маршрут вече 3-4 месеца и той е 20км и за първи път срещам глиган и то точно на доста неочаквано място.. 

Най-голямата глупости, която може да направи.

Най-голямата глупости, която може да направи.

Друго остава ли му ? - Не може да избяга, не може да се бие (с глиган) с голи ръце.  Това е като крайна мярка разбира се, не съм казал, че ако види животно да пука по него. Ако успее да избяга бързо и преди да го види животното ще е най-добре, но за всеки случай, може да му потрябва да се защити :-)

Друго остава ли му ? - Не може да избяга, не може да се бие (с глиган) с голи ръце.  Това е като крайна мярка разбира се, не съм казал, че ако види животно да пука по него. Ако успее да избяга бързо и преди да го види животното ще е най-добре, но за всеки случай, може да му потрябва да се защити :-)

Чувал съм че черепите са им много дебели и здрави. Не знам какъв пистолет трябва да е просто. Овен някой барабан ама пак ме съмнява. Те какви бриникета не могат да го свалят де пушката ще ти откъсне рамото при изстрел пък какво остава пистолет.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Глиган с пистолет не може да убиеш, освен ако не е със специални патрони. Стреляш ли срещу глигана и го раниш край с теб.  Темата се взема малко на майтап. За да се ходи на подобни места трябва да се спазват някой правила и всичко ще е наред.

• Автор

Глиган с пистолет не може да убиеш, освен ако не е със специални патрони. Стреляш ли срещу глигана и го раниш край с теб.  Темата се взема малко на майтап. За да се ходи на подобни места трябва да се спазват някой правила и всичко ще е наред.

По-точно какви правила? Да си нося ножче с мен ли? 

По-точно какви правила? Да си нося ножче с мен ли? 

Правила, когато навлизаш в дивата природа, а нямаш опит. Правила, когато си на море и не може да плуваш и т.н. Не знам какво общо има ножа тук в цялата работа.

Какъв колоездач ще си, ако не можеш да "надбягаш" едно диво прасе.... Може да си вземеш http://www.pushka.eu/catalog/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5

Ако си гъзар : http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=1602

Редактирано от Misty Gates (преглед на промените)

• Автор

Какъв колоездач ще си, ако не можеш да "надбягаш" едно диво прасе.... Може да си вземеш http://www.pushka.eu/catalog/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5

Ако си г*зар : http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=1602

Абе то аз мога да го надбягам, но този терен има много изкачвания... както и да е :) 

Абе то аз мога да го надбягам, но този терен има много изкачвания... както и да е :)

Не няма да може да го надбягаш даже на равен терен. От ядосан глиган бяга даже глутница вълци, защото той тогава напада без да мисли и без страх.

Значи стигаме до извода че ти трябва нов велосипед :Д

Публикувано изображение

Доста забавна тема.Ами не  само ти си срещал диви прасета.http://life.dir.bg/news/gligani-silvestar-staloun-15132580

Гледай какво трябва да правиш като ги срещнеш..

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.