Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим ако срещнем диво животно пред нас

Featured Replies

Здравейте! По принцип карам много горско с байка, днес както обикновено имах да правя 30км из гората, но уви на 10-тият километър видях глиган а.к.а диво прасе  :D (черно с малките си) и съм чувал че много нападът като са с малки си веднага крагом!  :D  За първи път срещам глиган, иначе съм виждал не точно там, по-навътре но от кола, а така нищо не му беше да дойде да ме удари  :eek:  Тъкмо спрях да пийна водица и чух ''грух-грух''  :D и си викам едва ли е катерица и като го видях... Та въпросът ми е какво да правя или ако сме група какво да правим ако срещнем диво животно: примерно: чакал,глиган,лисица и тем подобни

Чакал и лисицата ще избягат и няма да те нападнат. Изключвам случая ако са заразени от бяс. Колкото го глиган с малките си това е опасно и то много. Може да бъдеш нападнат без предупреждение. Още по опасно е ако и мъжкия глиган е там. 

Когато бях на 25 години и на село гледахме прасета се спусна женската свиня срещу мен заради едно от прасенцата.

ми то у гората без пушка не се ходи

Викаш НПО-тата, природо"защитници". Те те спасяват, снимат се с глигана за фейсбук мястото си , а като се махнеш от мястото, изключват камерите и правят глигана на пържоли.

ми то у гората без пушка не се ходи

подстрекателка към убийство на глигани! :P

Та въпросът ми е какво да правя или ако сме група какво да правим ако срещнем диво животно: примерно: чакал,глиган,лисица и тем подобни

Отдалечавате се възможно най-полека, молейки се животинката да не е решила, че сте заплаха или вкусни.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Приготвяш се и когато си отвори устата бъркаш и го хващаш за опашката след това го обръщаш с хастара на опаки.

п.п. Кръстиш се и си плюеш на петите, това се прави.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Сваляш колчето и седалката, които се превръщат в чук. Успех!

Доста е безсмислено да питаш какво се прави в гората като видиш животно по форумите, но все пак като прочетох постовете до тук и аз да се изкажа за дивотo прасе. Казаха ти кога трябва да бягаш, но не ти казаха "как ?". Дивото прасе няма периферно зрение, което го прави "лесно" за отбягване. 

Редактирано от -JAX- (преглед на промените)

• Автор

Доста е безсмислено да питаш какво се прави в гората като видиш животно по форумите, но все пак като прочетох постовете до тук и аз да се изкажа за дивотo прасе. Казаха ти кога трябва да бягаш, но не ти казаха "как ?". Дивото прасе няма периферно зрение, което го прави "лесно" за отбягване. 

Значи съвсем спокойно мога да го подмина  :D

Вадиш едно джобно ножче,............и си остъргваш гащите :)

• Автор

Виждал съм чакал да минава пред мен, но на разтояние 1 километър е то не ме забеляза мина си по шосето...Предполагам не беше тук мястото да питам за това :) Благодаря на всичко за информацията :)

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Какъв интерес само в тази тема:

17 потребител(и) четат тази тема

10 потребители, 5 гости, 2 анонимни

Никъде другаде из разделите на форума не е било така. :D

• Автор

Какъв интерес само в тази тема:

Никъде другаде из разделите на форума не е било така. :D

Ех ако не бях аз, кой ще пусне такава тема  ;)

взимаш една пръчка и като вървиш удряш по дърветата, както правят някои по оградите - суркат пръчка по решетките

абе направо вдигаш шум като вървиш - животното да те чуе от далеч и да побегне

Няма да избяга ако е с малки прасенца ами ще го нападне на момента.

• Автор

Последно ? Да дигам ли шум или зависи от ситуацията? 

последно кат те е страх от мечки пардон глигани с глиганчетата си - не Оди у гората

Но пък има прекрасно обоняние...Така че, не е чак съвсем лесна работа.

• Автор

последно кат те е страх от мечки пардон глигани с глиганчетата си - не Оди у гората

То човек по тая логика и на море да не ходи ако не знае да плува да не вземе да се удави  ;)  Със сигурност няма да спра да ходя де... 

То човек по тая логика и на море да не ходи ако не знае да плува да не вземе да се удави  ;)  Със сигурност няма да спра да ходя де... 

ми то да не се ходи на море само да плаваш

аз не мога да плавам и си пия биричка на капанчетата

:D

по същата логика в гората можеш да идеш и за гъби само

там обаче не е като в морето - защото у гората живеят много много животни някои опасни

Не, никакъв шум няма да вдигаш. Внимаваш и гледаш да избягаш при всички положения ( естествено не с викове и крясъци). Ако все пак бъдеш нападнат единствения вариант е да се качиш на дърво или на нещо, на което прасето не може да те достигне. На раздразнен глиган не можеш да му избягаш с колелото особено в горска местност.

ми то да не се ходи на море само да плаваш

аз не мога да плавам и си пия биричка на капанчетата

Аз пък без бира не "плавам" :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.