Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за гейминг конфигурация

Featured Replies

Моля да предложите гейминг конфигурация за 2000- 2100 лв.

Конфигурацията трябва да включва  дъно, процесор, рам,захранване, видео карта, ССД, хард диск, кутия.

Редактирано от vpdesign (преглед на промените)

Без монитор и записвачка. 

Публикувано изображение

пс. В бюджета спокойно влиза GTX770 а с GTX780 излиза 2 124 лв. Та ако много ти се харчат пари може да смениш видеото с някое от двете.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ами казваш, че трябва да включва всичко.

Публикувано изображение

Остава ти за мишка и клавиатура. Не разбрах, дали трябва тоя компютър да НЕ включва и музика.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Ами казваш, че трябва да включва всичко.

Публикувано изображение

Остава ти за мишка и клавиатура. Не разбрах, дали трябва тоя компютър да НЕ включва и музика.

Извинявам се не се изразих правилно : Частите които ми трябват са дъно, процесор, рам,захранване, видео карта, ССД, хард диск, кутия

С това смешно захранване ще стане белята. :D  Разбирам, че искате да "набутате" R9 290X ама такъв компромис със захранването ще му излезе доста солено след време. :rolleyes:

http://shop.sky.bg/index.php?route=checkout/cart 1 684,94 лв. Ето нещо от мен с АМД базирата платформа защото интел ми омръзна все едно и също SSD не съм сложил защото не разбирам от тях може да вземеш предложеното от Наруто SSD :) Поздрави

С това смешно захранване ще стане белята. :D  Разбирам, че искате да "набутате" R9 290X ама такъв компромис със захранването ще му излезе доста солено след време. :rolleyes:

Че к'ва беля ще стане ? Картата му е 250 вата, проца му е 84 вата, а 12 волтовата верига на захранването е...360 вата. Ще ги издържи.

Публикувано изображение

Тази карта за да достигне TDP-то трябва да се натовари страшно много или да се пусне Furmark, но дори и Furmark няма да бъде достатъчен за да развие 250 вата. Същото е и с процесора. На максимален товар на всичките ядра ще консумира 20-25 % по-малко от максималното описано TDP.

А при игрите натоварването е една крива и ме съмнява да достигне дори 280 вата на - процесор + карта.

Ако автора иска нещо АМД базирано :AMD FX-Series X8 9590, 4.70GHz, 8MB, BOX, AM3+GIGABYTE 990FXA-UD5, AMD 990FX, DDR III 2000(O.C)/1866/1600/1333, SATA III, RAID, USB 3.0, 1394, GLAN, AM3+, AM3GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9WD 1024GB 64MB SATA III BlackCOOLER MASTER ELITE 372 BLACK, w/o PSUCORSAIR Захранване 750W CX, CP-9020015-EUGIGABYTE 2048M GTX770 N770OC-2GD DDR 5 PCI-E 3.0Крайна цена 1 924,84 лв. 

Но нека има предвид, че АМД във високия клас издиша и предлага едни едни наклокани хилядо-ядрени кютюци с 5гхз/ядро и 220 вата TDP. Затова трябва и хубаво дъно със поне 8 фази на VRM и хубаво захранване също, а да не забравим и охлаждане на процесора. На АМД базираната машина съм ти сложил и по-слаба видеокарта за да се вместим в бюджета.

За охлаждане на проца ще му трябва минимум това :

CM HYPER 412S

Редактирано от AMD fanboy (преглед на промените)

Пачов, спри се бе, момче. Вземи чети повече и по-малко пиши. Това захранване с тия кекави 20A линии дори няма да може да запали 290X. Далеч не всичко е ватове.

Ето нещо с възможност за овърклок:

ASROCK Z87 PRO4, Z87, DDR III 2933+(O.C)/1600/1333, DVI, HDMI, SATA III, RAID, USB 3.0, GLAN, LGA1150 INTEL CORE i5-4670K, 3.80GHz, 6MB, BOX, LGA1150

COOLER MASTER Hyper 412S, s.All CPU, 1300 rpm, 22.5 dBGEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9  SAMSUNG 120GB 2.5" Solid State Drive 840 Evo /SSD/, SATA  WD 1024GB 64MB SATA III Blue  PALIT 2048M GTX770 JETSTREAM DDR 5 PCI-E  FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl, w/o PSU  SEASONIC Захранване SS-660XP2 Platinum, 660W                    Крайна цена 1 985,38 лв.

Може да сложиш 2TB диск, ако мислиш, че ще има нужда. С него крайната цена става 2030лв.

Че к'ва беля ще стане ? Картата му е 250 вата, проца му е 84 вата, а 12 волтовата верига на захранването е...360 вата. Ще ги издържи.

Публикувано изображение

Тази карта за да достигне TDP-то трябва да се натовари страшно много или да се пусне Furmark, но дори и Furmark няма да бъде достатъчен за да развие 250 вата. Същото е и с процесора. На максимален товар на всичките ядра ще консумира 20-25 % по-малко от максималното описано TDP.

А при игрите натоварването е една крива и ме съмнява да достигне дори 280 вата на - процесор + карта.

Тези захранвания в кутийте които вървят в комплект са пълен bullshit човек вземи свястно захранване да ти е мирна главата казваш 360 вата ама колко реални ще изкара това мисли ли го ? :D

Редактирано от Phewniz (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Как ги изчисли тия 280 вата? 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Публикувано изображение

Как ги изчисли тия 280 вата? 

Е гати ламята е тая карта :D + захранване пиратка= Яко пушек и мирис на изгоряли части :D

Редактирано от Phewniz (преглед на промените)

Тя и конфигурацията с FX 9590 е неизгодна - за същите пари се взима i7, а за още малко i7 с отключен множител. А той ще смачка АМД-то. Какъв е смисъла?

Просто давам и вариант с АМД

Тя и конфигурацията с FX 9590 е неизгодна - за същите пари се взима i7, а за още малко i7 с отключен множител. А той ще смачка АМД-то. Какъв е смисъла?

Ей коне с капаци същото е и при линукс и bullshit m$ НЕЩА  трябва да се знае че има и алтернатива нали се сещаш ?

Ей коне с капаци същото е и при линукс и bullshit m$ НЕЩА  трябва да се знае че има и алтернатива нали се сещаш ?

Алтернатива се казва на нещо близко или равностойно по качество, цена, пройзводителност и т.н. За каква алтернатива с тази глупост на АМД FX9590. Добре е да кажеш едно предимство спрямо i7, a ето и малко факти:

1. FX9590 е с по-ниски резултати при 90% от тестовете спрямо i7.

2. FX9590 има почти 3пъти по-голяма консумация спрямо i7.

3. За FX9590 се изисква доста по-добро и скъпо дъно, а при i7 може и такова за 100лв. да свърши работа.

4. Заради консумацията при FX9590 ще се изисква и доста по-добро захранване.

5. Възможността за клок е далеч по-добра при i7, а да не говорим че АМД-то е добре дори без клок да му се сложи друг охладител различен от боксовият.

6. Цената: Въпреки всички други минуси АМД го продават на цена равностойна на i7 4770K, така че тук не може и да се говори за предимство на АМД, където общо взето им е силата.

Има още други неща в полза на i7 ама и тези са достатъчни, та така не виждам нито една причина да се заложи на FX9590. Ако ще се предлага АМД то FX8320/8350 са къде по-добри и ефтини варианти спрямо 9590. ;)

Алтернатива се казва на нещо близко или равностойно по качество, цена, пройзводителност и т.н. За каква алтернатива с тази глупост на АМД FX9590. Добре е да кажеш едно предимство спрямо i7, a ето и малко факти:

1. FX9590 е с по-ниски резултати при 90% от тестовете спрямо i7.

2. FX9590 има почти 3пъти по-голяма консумация спрямо i7.

3. За FX9590 се изисква доста по-добро и скъпо дъно, а при i7 може и такова за 100лв. да свърши работа.

4. Заради консумацията при FX9590 ще се изисква и доста по-добро захранване.

5. Възможността за клок е далеч по-добра при i7, а да не говорим че АМД-то е добре дори без клок да му се сложи друг охладител различен от боксовият.

6. Цената: Въпреки всички други минуси АМД го продават на цена равностойна на i7 4770K, така че тук не може и да се говори за предимство на АМД, където общо взето им е силата.

Има още други неща в полза на i7 ама и тези са достатъчни, та така не виждам нито една причина да се заложи на FX9590. Ако ще се предлага АМД то FX8320/8350 са къде по-добри и ефтини варианти спрямо 9590. ;)

Хаха ем мога да ти кажа нещо линукс е 100 пъти пъ добрър от windows и мога да ти го докажа по много работи . Всеки windows е пълен с грешки и бъгове които не се оправят защото m$ са идиоти докато при линукс е отворен код и всичко се оправя много бързо . Не казвам че този процесор е хубав имах впредвид че има и друга марка освен интел от амд бх взем APU И видео карта защото те са добрите неща чистите процесори не ме кефят особено. Интел са значително пред амд това не го отричам и амд си имат сила това са APU там интел нямат шанс да предложат нещо свестно защото вградената им графика е мизерия :D . А за видео картите да не говоря защото там са ми фаворити и са на  много високо ниво . Нвидиа също ги харесвам но зависи какво искаш да постигнеш с машината . Не виждам смисъл да се наливат такива пари в някви машини щот не си заслужава за тези пари можа да се вложат в нещо друго образование и други неща . Много пъти съм го казвал излишно е просто да ръснеш примерно 2000 лева за гъзария :)

И аз съм на същото мнение. FX-9590 е просто наклокана версия на предишните дървета. Така, че тук определено i7 4770

Е тогава защо е предлагаш с другият си профил "AMD fanboy"??? Ние тук не сме слепи и виждаме пак какви ги дробиш. След като получи бан за 1седмица се подвизаваша с другият профил, а сега вече и с 2-то и се опитваш да поправиш глупостите ама нъцки. :D 

Хаха ем мога да ти кажа нещо линукс е 100 пъти пъ добрър от windows и мога да ти го докажа по много работи . Всеки windows е пълен с грешки и бъгове които не се оправят защото m$ са идиоти докато при линукс е отворен код и всичко се оправя много бързо . Не казвам че този процесор е хубав имах впредвид че има и друга марка освен интел от амд бх взем APU И видео карта защото те са добрите неща чистите процесори не ме кефят особено. Интел са значително пред амд това не го отричам и амд си имат сила това са APU там интел нямат шанс да предложат нещо свестно защото вградената им графика е мизерия :D . А за видео картите да не говоря защото там са ми фаворити и са на  много високо ниво . Нвидиа също ги харесвам но зависи какво искаш да постигнеш с машината . Не виждам смисъл да се наливат такива пари в някви машини щот не си заслужава за тези пари можа да се вложат в нещо друго образование и други неща . Много пъти съм го казвал излишно е просто да ръснеш примерно 2000 лева за г*зария :)

Интересно за 2000лв. какво образование ще направи човек, като с тези пари ще се издържа най-много 2-3месеца и после? :D  За АПУ какво го намесваш при конфигурация за 2000лв., че и Линукс вкара в цялата схема? Не те интересували процесорите без вградена графика еми тогава тук не ти е мястото в тази тема, че и спориш даже. :shock11:

Я се стегнете малко, като не можете да помогнете не виждам за какво само спамите в темите!

Е тогава защо е предлагаш с другият си профил "AMD fanboy"??? Ние тук не сме слепи и виждаме пак какви ги дробиш. След като получи бан за 1седмица се подвизаваша с другият профил, а сега вече и с 2-то и се опитваш да поправиш глупостите ама нъцки. :D

Интересно за 2000лв. какво образование ще направи човек, като с тези пари ще се издържа най-много 2-3месеца и после? :D  За АПУ какво го намесваш при конфигурация за 2000лв., че и Линукс вкара в цялата схема? Не те интересували процесорите без вградена графика еми тогава тук не ти е мястото в тази тема, че и спориш даже. :shock11:

Я се стегнете малко, като не можете да помогнете не виждам за какво само спамите в темите!

Човек почваш да ме дразниш сериозно ти тъп ли си или да ? Образование ем вместо да похачиш 2 бона за глупост ги спести за образование и като завършиш гимназия няма да се чудиш кво да правиш . Дотогава ще си събрал още пари + тия 2 бона пич . Но всеки да си носи кръста ръсете пари на вятъра за игри баси простотията да ти кажа честно ако е свързано нещо с работата ти да ама така не си струва :)

Просто предлагах и вариант с АМД бе, разбирко.

Хаха ем мога да ти кажа нещо линукс е 100 пъти пъ добрър от windows и мога да ти го докажа по много работи . Всеки windows е пълен с грешки и бъгове които не се оправят защото m$ са идиоти докато при линукс е отворен код и всичко се оправя много бързо . Не казвам че този процесор е хубав имах впредвид че има и друга марка освен интел от амд бх взем APU И видео карта защото те са добрите неща чистите процесори не ме кефят особено. Интел са значително пред амд това не го отричам и амд си имат сила това са APU там интел нямат шанс да предложат нещо свестно защото вградената им графика е мизерия :D . А за видео картите да не говоря защото там са ми фаворити и са на  много високо ниво . Нвидиа също ги харесвам но зависи какво искаш да постигнеш с машината . Не виждам смисъл да се наливат такива пари в някви машини щот не си заслужава за тези пари можа да се вложат в нещо друго образование и други неща . Много пъти съм го казвал излишно е просто да ръснеш примерно 2000 лева за г*зария :)

Айде, ся. Линукс, та линукс. Аз си се оправям перфектно с уиндоуса и никога не ми е имал грешки или поне много рядко и то заради драйвер или хардуер може да ти даде син екран. Линукс нямало, да бе, да. Странно защо точно при него се случват бъгове и не може да ми запали ubuntu-то заради нещо си, не се разбирало с драйверите на видеото, то теглене, то писане в терминала и пипане на файлове, то главоболия... Искам да си дръпна един скайп - то го няма в убунту стора. Искам да си подкарам един Quake II то ми дава грешка, че не се разбирало с някакви си пакети или сбъркани файлове, или забравих какво беше. Или пък любимото ми е когато ми даде грешка и един метър дълъг код. Тогава стоя и гледам като индианец.

И кво ? Тва убунту ми стоеше партишъна му в харддиска ми и ставаше само за една мозила и гледане на някой филм. След, което му изтрих партишъна и толкова. За какво ми е ?

И един личен въпрос : Колко имаш по български ?

Редактирано от AMDkid (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.