Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бюджетна конфигурация

Featured Replies

ASROCK H81M-DGS, H81, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150  
  INTEL CORE i3-4130, 3.40GHz, 3MB, BOX, LGA1150
  GEIL 4GB DDR III 1600 /BULK/  
  TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050  
  COOLER MASTER K280, with 500W PSU  
  SAPPHIRE 1024M R7 250X DDR5 PCI-E 3.0

Крайна цена 685,89 лв.

Oт конфигурацията на Нико само съм сменил видеокартата с малко по-евтина и малко по-бавна, но все пак напълно достатъчна за игра на средни детайли и на най-новите игри. Eто например BF4 на средни детайли:

Публикувано изображение
 А по-стари и леки игри дори на max ще може да играе. Плюс това конфигурацията като цяло е много икономична, съответно ще е тиха и хладна.

Зелен диск, неподходящ за системен, слаб процесор и гадна кутия, както и дъното е с много стар чипсет. А и надвишаваш бюджета, за който автора изрично спомена, че 700лв. е абсолютния максимум. Ако ще всеки ден да си сменяш ника не те прави автоматично по-компетентен. Трябва ти още много практика, много четене и много по-малко писане.

Атанасе, поне да му беше сложил FX-6300, който не е кой знае колко по-скъп, но определено е доста по-добър от 4300. Ние му предлагаме i3-4130, който дори е по-добър от 6300, а ти предлагаш 4300..., то да беше само процесора де! Ако нямаш вариант за по-добра конфигурация, от тези които са предложени по-горе, по-добре не се напъвай да предлагаш, че някой ще се излъже да купи твоята конфигурация и после ще те псува.

Атанасе, поне да му беше сложил FX-6300, който не е кой знае колко по-скъп, но определено е доста по-добър от 4300. Ние му предлагаме i3-4130, който дори е по-добър от 6300, а ти предлагаш 4300..., то да беше само процесора де! Ако нямаш вариант за по-добра конфигурация, от тези които са предложени по-горе, по-добре не се напъвай да предлагаш, че някой ще се излъже да купи твоята конфигурация и после ще те псува.

И защо непременно ще го псува? Защото не пише интел на нея ли ?

Зеленият WD е 100 пъти по-добър от умрелите ти тошиби от стари партиди с 16 мб кеш, а и допълнително, че от опит мога да ти кажа, че Тошибите, особенно при лаптопите са егати боклуците.

Кутията изобщо не е гадна, а именно делукс кутиите им за 30 лева са с най-дебела ламарина.

Аз, за разлика от теб, правя баланс. Ти предлагаш силен процесор и слаба видеокарта, аз пък предлагам по-слаб процесор и по-нормална видеокарта. Ама ти май не разбираш, че видеокартата ти е твърде слаба за този процесор.

Моята конфигурация ще има много по-добър перформънс в игрите, отколкото твоята.

Дъното за цената си е перфе. Има си всичко - SATA III и USB 3.0

Какво го ебе кеша като е бавно оборотен диска? Ако му сложиш SSD за системен би имало някъв смисъл от по-тих и икономичен склад.

И ми е много интересно какви са тия стари игри дето ще ги разцъква 45 годишен човек че да му трябват карти за 200 лв.?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Разбери за какво служи кеш паметта в механичните устройства и защо по-големия капацитет подобрява скоростите и намалява четенето от диска.Прочети малко какво представлява реално SSHD технологията и как действа.

Държа да отбележа, че ползването на няколко акаунта от едно и също лице във форума не се толерира ! Това напомняне се отнася специално за baaaa , ********* ,da fuq , the sucker ,AMD fanboy и прочие знайни и незнайни акаунти на лицето, известно като Атанас Пачов! Поради тази причина, всеки акаунт на въпросното лице ще бъде блокиран !

Този  ( звездния ) втория в поредицата, също ще бъде баннат, след като се валидира !

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Какво го ебе кеша като е бавно оборотен диска? Ако му сложиш SSD за системен би имало някъв смисъл от по-тих и икономичен склад.

И ми е много интересно какви са тия стари игри дето ще ги разцъква 45 годишен човек че да му трябват карти за 200 лв.?

Ми те старите игри долу горе карта за толкова лева искат :P Това че е стара не означава, че безпроблемно ще върви на FullHD  примерно. Ще ти кажа няколко стари, дето трудно ще подкараш добре със слаб процесор и слаба видеокарта, вкллючително вградените в процесора - GRID 1  от 2007 година, Crysis  от 2007 година, NFSShift1, 2 И т.н. Все игри, дето трудно ще подкараш на FullHD  с детайли и малко АА, ползвайки вградено видео. Crysis  дори ще си я гледаш като слайдшоу на много по-ниска резолюция.  промените дето настъпиха от едно време са тия, че навремето игрите си вървяха добре с мощен хардуер на 1280х1024, ама днес вече искаме да ги играем на новите FullHD монитори и старите карти няма как да ни помогнат за това. Така, че карта за 170-200 лева си е ОК, а вгреденото видео шит. Ако на някой му се гледат квадратчета на FullHD монитора си, нека си кара с вградена видеокарта на 1280х720 и дори по-ниски резолюции. Щото вграденото на Интел не може да се справи с GRID  дори при 800х600 резолюция и Low детайли. Всъщност, справя се, но с 30-40 fps. 1024х768 са невъзможни при тая стара и престара игра. Няма що, играе се добре на 800х600:

http://vbox7.com/play:88003bd3b6

Нов съм във форума, но ето едно предложение от мен: http://nikem-bg.net/cart/49609p1r51110p1r45925p1r49866p1r48235p1r1000579p1r1139p1r50818p1rf.htmlМоята конфигурация е подобна (същите дъно, процесор и рам), но видеото ми е HD7750 и съм много доволен. Повечето игри ми вървят на Medium-Hight настройки с прилични кадри. 

Поздрави.

Зелен диск, неподходящ за системен, 

Не знам какво не ти харесва на зелените дискове, но аз използвам от 2010г. точно такъв само, че 640GB и нямам проблеми със температури, бавна скорост, лоши сектори и шум (чувал съм други хард дискове и моя е 5 пъти по-тих). Какво имаш в предвит неподходящ за системен ? 

Не е подходящ да се инсталира ОС на него. Просто не е направен за това, не че не може да се ползва. По-бавен е, има някои енергостпестяващи функции, които доста често причиняват микронасичания и забавяне в работата на ОС и т.н. Иначе са чудесни дискове за сторидж(за втори диск), точно заради ниските температури и безшумната работа. Те хората са го написали - http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=780

Recommended use

WD Green storage is tested and recommended for primary use in desktop and All-in-One PCs, as secondary storage for archiving, in external cases or as reliable backup storage.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.