Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC до 1100 лв. и мнение за конкретна конфигурация

Featured Replies

• Автор

Аз не мога да разбера последно, по-добре ли ще е с по-мощно захранване или по-зле, или все тая? Ако правилно разбирам от поста на колегата Кико, по-мощно захранване би било по-неефективно в случая, но как би се отразило това на системата като поведение?

Искам с 2 думи да разбера, ако взема по-мощно захранване ще имам ли някакъв проблем? Просто искам да избера най-добрия вариант за конкретната конфигурация.

Извинявайте, че малко като олигофрен питам едно и също, но един ми казва 450W ще е слабо, друг, че от по-мощно няма смисъл и се обърквам вече.

Редактирано от icak (преглед на промените)

• Отговори 98
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз не мога да разбера последно, по-добре ли ще е с по-мощно захранване или по-зле, или все тая? Ако правилно разбирам от поста на колегата Кико, по-мощно захранване би било по-неефективно в случая, но как би се отразило това на системата като поведение?

Искам с 2 думи да разбера, ако взема по-мощно захранване ще имам ли някакъв проблем? Просто искам да избера най-добрия вариант за конкретната конфигурация.

Извинявайте, че малко като олигофрен питам едно и също, но един ми казва 450W ще е слабо, друг, че от по-мощно няма смисъл и се обърквам вече.

Проблема с по - мощното ти захраване :По-скъпо , по-голяма сметка за ток.

Къде съм написал, че ме интересува сметката за тока? Искам качествено захранване.

Това е единствената разлика , кой е казал , че захравнията , които се предлагат в горните постове не са качествени? Според мен VS не е удачен избор , при положение ,че за същите пари има по-добри модели.Аз спирам.

Редактирано от Alphavillain (преглед на промените)

Ако искаш качествено захранване може да се насочиш към 400W а не към 650W.  :D Ето ти примерно - Цък.

Захранването се справя без проблем с HD6970 и i7-3960X на 4GHz. Както казаха по-нагоре не бъркай качеството с обявената мощност на етикета и съвети от приятели които ти продават нещо.

Вече при по-евтините това или това е добър избор. Но GX-то си остава приличен избор ако не ти се харчат много пари.

пс. Може да погледнеш това ако държиш на 500W но е излишно.

Ето ти и пример за лош избор на захранване - Цък. От такива трябва да се стой далеч!

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

А стурва ли си да заменя процесора (i5-4440) с i3-4150, за сметка на по-добра видео карта - примерно GTX760? Каква ще бъде разликата?

И ако е GTX760, към коя марка да се насоча, защото цените им варират доста.

Примерно този Palit:

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX760-2GB-D5

..и тези:

http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX760-GV-N760OC-2GD

http://nikem-bg.net/computer-components/Gainward-GTX760-Phantom-2GB-GDDR5-426018336-2999

Не. Може да намалиш парите като вземеш стария I5-3350P и минеш на с.1155. Поне докато е на промоция за 285 лв.пс. И имам предвид всеки I3 но най-вече посочения за които първо още няма дънни платки второ първоначално ще са висок клас (скъпи) с H97/Z97 чипсет.

• Автор

Не разбрах само, дъното същото ли остава, ако взема I5-3350P или трябва друго?

Трябва на сокет 1155 и по-възможност с B75 чипсет.ASUS B75M-AASUS B75M-PLUSпс. За кутия и N200 ти върши отлична работа.

Точно пък на VS  серията на Corsair  не се хвърляй. Това са евтини захранвания, направени с икономии от компоненти. Типичен пример, как трябва да бягаш от етикети. Сам си го дал, не се наложи някой друг да дава примера. Аз коментирах конфигурациите с GTX750Ti. Ако забелязваш, дори твоята в първи пост е такава, а аз в моя първи пост предложих SSD, което да се вмести в бюджета, като се икономиса от захранване и се вземе примерно 400W  Fortron  за 60 лева, вземе се по-евтина GTX750Ti  на Palit  за 267 лева вместо GTX660  за 318  и се добави още малко до 120 лева за някое 120 GB SSD.  Конфигурацията на onogondur  е за 1084 лева. махаш 20 лева от захранване и подменяш дъното и процесора с тия, предложени от @naruto. Добавяш и едно SSD. Остават ти дори за доставка и почерпка. С тая GTX660  не печелиш нищо. Дори губиш при игри като Crysis 3:

Публикувано изображение

Eто примерно по какъв начин може да се вмести и едно 120 GB SSD, което ще ти е много повече от полза, отколкото GTX660, каквато явно искаш да вземеш, но пък аз не виждам никакъв смисъл да се взема тая карта. 

Публикувано изображение

+ процесора i5-3350P от e-mag  за 285 лева, стига докато се наканиш да е все още продаваем. 

Общо става 1137 лева.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите. Ето какво реших засега, малко повече надвиших бюджета.

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150ASROCK B85 PRO4 /LGA11502X4GB DDR3 1600 GEIL EVO POTENZA1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARRCM N300 BLACK /USB3 /NO PSUFORTRON RAIDER 550W SILVERGIGABYTE Radeon R9 270X OC 2GB 256bit

В понеделник ще поръчвам, така че има още малко време за размисъл дотогава все пак.

Благодаря на всички за отговорите. Ето какво реших засега:

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150ASROCK B85 PRO4 /LGA11502X4GB DDR3 1600 GEIL EVO POTENZA1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARRCM N300 BLACK /USB3 /NO PSUFORTRON RAIDER 550W SILVERGIGABYTE Radeon R9 270X OC 2GB 256bit

В понеделник ще поръчвам, така че има още малко време за размисъл дотогава все пак.

Ами щом така си решил, добре, имаше една песничка ;)

И да се похвалиш!

Последния ми коментар. Мразя програми като Фотошоп да ми отварят файлове по 30 секунди. 

• Автор

Ами щом така си решил, добре, имаше една песничка ;)

И да се похвалиш!

Последния ми коментар. Мразя програми като Фотошоп да ми отварят файлове по 30 секунди. 

Липсата на SSD ли визираш в случая? 120 лв. не са толкова много, по-нататък ще взема едно.

Иначе така както съм я дал, добре ли е конфигурацията?

Да, разбира се :)  Не виждам нищо стряскащо в нея. 

За нисък бюджет като този не разбирам защо всички натиквате в носа неизгодни оферти с Интел? Човека вече започна да се чуди на кое да вярва.

Бюджета хич не е нисък, така че Intel е правилния избор. Това, че ти си с червени очила и си заслепен от манията ти по AMD не ги прави правилния избор. Всъщност в момента нито едно AMD не е изгодно в никой ценови клас, дори и при най-евтините системи.

Относно захранването, аз на единия компютър съм с Core i5-760 клокнат на 3,8GHz и HD7850 на 1100/1350 и съм с 360W захранване Seasonic G360. Измервал съм с ватметър консумацията и при пълно натоварване едновременно на видеокартата и процесора(нарочно пуснати Linx+Furmark), което няма как да се случи в реални условия консумацията от контакта е 250W, a при игра на тежки 3D игри е под 200W. Така че тоя със съветите да купуваш 550W захранване да си ги завре на онова място, където слънце не огрява.

Бюджета хич не е нисък, така че Intel е правилния избор. Това, че ти си с червени очила и си заслепен от манията ти по AMD не ги прави правилния избор. Всъщност в момента нито едно AMD не е изгодно в никой ценови клас, дори и при най-евтините системи.

Относно захранването, аз на единия компютър съм с Core i5-760 клокнат на 3,8GHz и HD7850 на 1100/1350 и съм с 360W захранване Seasonic G360. Измервал съм с ватметър консумацията и при пълно натоварване едновременно на видеокартата и процесора(нарочно пуснати Linx+Furmark), което няма как да се случи в реални условия консумацията от контакта е 250W, a при игра на тежки 3D игри е под 200W. Така че тоя със съветите да купуваш 550W захранване да си ги завре на онова място, където слънце не огрява.

А ти си оня с сините цайси :>

А и мога да ти покажа и докажа че Интел изобщо не е толкова добър колкото мислиш.

Ако говорим за Уиндоус да Интел може да е по-добре, ако говорим за Игри не виждам как би бил по-добър, а да не говорим под Линукс и други ОС там Интел просто няма предимство а дори пасив. :>

Край на офтопика.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Бегай си там в темата за Линукс и не цапай тук с неадекватните ти предложения за конфигурация. И точно в игрите Хазуел е доста по-добър от FX при еднаква цена. Eто чети да се образоваш:

AMD FX-9590 and FX-9370 Gaming Performance

Intel Core i3-4340, Core i3-4330 and Core i3-4130 Gaming Performance

Да не говорим за предложението ти за конфигурация, че там нещата са трагични. Ясно е, че не играеш игри, нямаш идея какво е нужно за да вървят добре и не можеш да предложиш адекватна конфигурация, за какво се пънеш? Да не говорим, че в една друга тема беше предложил ATX дъно с ITX кутия, ама ме домързя да коментирам и тая глупост.

Бегай си там в темата за Линукс и не цапай тук с неадекватните ти предложения за конфигурация. И точно в игрите Хазуел е доста по-добър от FX при еднаква цена. Eто чети да се образоваш:

AMD FX-9590 and FX-9370 Gaming Performance

Intel Core i3-4340, Core i3-4330 and Core i3-4130 Gaming Performance

Да не говорим за предложението ти за конфигурация, че там нещата са трагични. Ясно е, че не играеш игри, нямаш идея какво е нужно за да вървят добре и не можеш да предложиш адекватна конфигурация, за какво се пънеш? Да не говорим, че в една друга тема беше предложил ATX дъно с ITX кутия, ама ме домързя да коментирам и тая глупост.

Знам добре какво е нужно за игри, но не са ми приоритет, и съвсем не е интел това което е нужно за игри, да предложиш на някой 4 ядрен процесор от Интел нали защото да е Интел в времена когато игрите използват все повече процесорни ядра е глупаво.

Както и да твърдиш че някъв си i3 щял да е по-добре в сравнение с FX .

А относно FX9370 и FX9590 си много далеч от истината и идеята на тези модели. Те изобщо не са с предназначение за игри. Но в главите на хора като теб няма как да се осмисли този факт.

За кутиите да бях объркал кутиите и не можах да ги сменя от конфигуратора но аз съм крив. Но в същото време колко други постове четох където специалисти като теб предлагат с несъвместима кутия там проблем няма. Айде няма нужда. Знам че винаги каквото и да кажа ти Джонката и другите там "специалисти" ще сте насреща.

Темата е точно за конфигурация за игри, другите случай, в които FX показва зъби изобщо не интересуват автора на темата, а ти си пей колкото искаш. За i3 не твърдя нищо, хората са тествали и се вижда, а FX-9xxx не е нищо повече от фабрично клокнат FX-83xx. О, чакай ти си предложил AMD A10-7850K и да се ползва вграденото видео... Трагедия спрямо всяка 150-левова видеокарта и произволен съвременен процесор:

Публикувано изображение

Даже умрялата GT640 е 25% по-бърза от най-доброто вградено видео в игрите, а 26FPS са на границата играта да стане некомфортна за игра, при това тук са тествали на ниски детайли, какво ли ще стане на средни или високи. Какво повече да говорим!

Росене,пожелавам ти да позабогатееш и да имаш възможност да разшириш познанията си не само от интернет,а и на практика.Споделям мнението на Людмил.

Росене,пожелавам ти да позабогатееш и да имаш възможност да разшириш познанията си не само от интернет,а и на практика.Споделям мнението на Людмил.

Оо ето го мишока кво стана бе нали уж на лична ми пишеше разни псувни обиди и как си щял да ходиш със "семейството си" на къде :>

да разшириш познанията си не само от интернет,а и на практика.

Това от Сетком форум ли го научи след като рева че си повредил видеокартата си ? :>

Темата е точно за конфигурация за игри, другите случай, в които FX показва зъби изобщо не интересуват автора на темата, а ти си пей колкото искаш. За i3 не твърдя нищо, хората са тествали и се вижда, а FX-9xxx не е нищо повече от фабрично клокнат FX-83xx. О, чакай ти си предложил AMD A10-7850K и да се ползва вграденото видео... Трагедия спрямо всяка 150-левова видеокарта и произволен съвременен процесор:

Публикувано изображение

Даже умрялата GT640 е 25% по-бърза от най-доброто вградено видео в игрите, а 26FPS са на границата играта да стане некомфортна за игра, при това тук са тествали на ниски детайли, какво ли ще стане на средни или високи. Какво повече да говорим!

Все пак не си казал с какво един i3 който предлагаш е за предпочитане пред един FX :> Особено за споменатата игра която не би се разсърдила на повечето процесорни ядра на FX

Специално заради теб гледах разни други чужди форуми какво предлагат хората в същия ценови бюджет но никъде за около 900 - 1200 лева не съм видял Интел като адекватно предложение. Явно че това е само в България тенденция :> А и в ония интел фенбой сайтове като анандтех.

Жалко че тук няма бутон игнорирай потребител :> иначе щях да реша доста проблеми

И точно в игрите Хазуел е доста по-добър от FX при еднаква цена.

Хахахахахахахахах...

Бе що още му четете глупостите на тоя ?

i5-4440 ще го сравнява с...FX-8350 :D :D :D

АМД-то дори с по-нисък performance ще се справя по-добре от интела, щото игрите вече използват много ядра и то все по-ефективно и разпределено.

При останалите умряли бенчмаркове и тонове глупав софтуер за гъзомерене, интела ще се справя по-добре защото са направени некадърно и не ползват ефективно всичките ядра на АМД-то.

Ай, ето ти и едно видео, което много добре го доказва.

АМД-то въпреки, че има 10% по-нисък performance дори в multitheaded, в игрите се справя по-добре от интелчето.

Хайде сега ми сравни цените на двата процесора във видеото и си прочети пак поредната ти върховна изцепка

Всъщност в момента нито едно AMD не е изгодно в никой ценови клас, дори и при най-евтините системи.

А като стана дума тук, i5-4440 отключения вариант е по-скъп от FX-8350 и за да го клокнеш ти трябва по-скъпо дъно, и пак няма да успееш да го клокнеш колкото АМД-то, защото да не ти казвам аз на евтино дъно до колко гхз съм стигал с АМД, без да съм вдигал волтажа. Играл съм си с интел - пълна скръб. Колкото и да го изтискаш, пак няма да догониш АМД-то защото то дори и без овърклок е много по-добро от интелчето.

Редактирано от mindblowers (преглед на промените)

Хахахахахахахахах...

Бе що още му четете глупостите на тоя ?

i5-4440 ще го сравнява с...FX-8350 :D :D :D

АМД-то дори с по-нисък performance ще се справя по-добре от интела, щото игрите вече използват много ядра и то все по-ефективно и разпределено.

При останалите умряли бенчмаркове и тонове глупав софтуер за гъзомерене, интела ще се справя по-добре защото са направени некадърно и не ползват ефективно всичките ядра на АМД-то.

Ай, ето ти и едно видео, което много добре го доказва.

АМД-то въпреки, че има 10% по-нисък performance дори в multitheaded, в игрите се справя по-добре от интелчето.

Хайде сега ми сравни цените на двата процесора във видеото и си прочети пак поредната ти върховна изцепка

А като стана дума тук, i5-4440 отключения вариант е по-скъп от FX-8350 и за да го клокнеш ти трябва по-скъпо дъно, и пак няма да успееш да го клокнеш колкото АМД-то, защото да не ти казвам аз на евтино дъно до колко гхз съм стигал с АМД, без да съм вдигал волтажа. Играл съм си с интел - пълна скръб. Колкото и да го изтискаш, пак няма да догониш АМД-то защото то дори и без овърклок е много по-добро от интелчето.

Точно че са пълни глупости но тук е така ако някой има различни виждания и се опитва да отвори очите на нищо не подозиращите хора които са дошли за съвет. И веднага му се нахвърлят тълпи разярени интел фанатици :D:D:D:D:D

Клипчето точно какво показва в игрите, ако сте гледали внимателно? Обърнете внимание на минималните кадри при FX-a и се вижда, че само в Skyrim е мааалко по-добър от Интел-а. Да не говорим, че i5-4440 може спокойно да се комбинира с дъно за 80лв. без никакви последствия, харчи много по-малко ток и ще е тих дори с BOX-a, което изобщо не може да се каже за 8320. Да не говорим, че сравнението в клипа е с Ivy, a не с Haswell. Много ме радват такива индивиди, които никога не са имали досег с хардуер, различен от личния им компютър, но ръсят акъл, понеже гледали две клипчета в Интернет. :D Колко удобно пренебрегнахте ревюто, което дадох по-горе. Ето малко картинки, ако ви мързи да отваряте линка:

Публикувано изображение

Ето две силно зависима от процесора игри, където реално се вижда разликата между Haswell и FX-a:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и т.н.

Пък вие вярвайте и в Дядо Коледа ако искате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.