Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC до 1100 лв. и мнение за конкретна конфигурация

Featured Replies

Добре. Виждaм си с по-слабо видео и по-бърз процесор. Защо тогава даваш обратните препоръки? Защо ти не си взе FX6300 с R9 280X? 

Та... ето и видео

за същите пари как хора които разбират много повече от нас тук предлагат.

• Отговори 98
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато аз поръчвах имаше явен дефицит на АМД компоненти както и тогава все още беше актуална серията HD79XX. Още нямаше RX.

И все пак не смятам че FX6300 би бил чак толкова зле, днес разглеждах доста чужди форуми хора които разбират повече от нас, и там са съчетавали FX6300/6350 с карта GTX670 или R9 280 пак за същия ценови диапазон 600 долара. Направих го само за справка като толкова яростно скочи срещу мен.

Много зависи от предпочитанията а и от парите. Аз лично предпочитам Гигабайт. http://www.gigabyte.bg/products/page/vga/gv-r928xoc-3gd#ov

Чак пък яростно да съм скочил... Аз от няколко години защитавам тезата, че е по-добре по-бърз процесор с по-бавна видеокарта, отколкото обратното. Тогава дори никой в интернет пространството не правеше подобни тестове. Едва напоследък се появиха такива тестове, разкриващи слабостта на евтините процесори, съчетани с бързии скъпи видеокарти. Стотици тестове има в нета и не мисля да давам линкове пак. Вчера в една тема казах - човек може да е доволен от дадена конфигурация, стига да има база за сравнение. И ако базата ти за сравнение е P4,  то и един двуядрен Атлон ще ти се стори като ракета. В случая феновете на АМД виждат някакви резултати от своите процесори, но обикновено си нямат понятие, как би се представил друг процесор на конкуренцията. И когато видиш, че с твоя осемядрен процесор получаваш два пъти по-малко кадри при някоя игра от i5  разбираш, че нещо не е наред. Ето например една игра:

Публикувано изображение

Това е една от многото игри, при които AMD  не могат да предоставят нормални кадри за игра. Може би ако се намалят детайлите ще се получи нещо и ти, дето си с FX8320  ще продължаваш да го хвалиш, но виждаш каква е реалността. два пъти повече кадри в полза на Intel.

Сапфир или Пауърколор, но модела с два вентилатора, на другите вече цената им се приближава към тази на GTX 760 и не са изгодни.

офф

Rosen, от кога някой, който е качил клипче в youtube е критерий за компетентност? Като му гледам личния компютър какви глупости има накачурени като TuneUp и т.н. и като гледам какви конфигурации е избрал, ясен ми е.

Чак пък яростно да съм скочил... Аз от няколко години защитавам тезата, че е по-добре по-бърз процесор с по-бавна видеокарта, отколкото обратното. Тогава дори никой в интернет пространството не правеше подобни тестове. Едва напоследък се появиха такива тестове, разкриващи слабостта на евтините процесори, съчетани с бързии скъпи видеокарти. Стотици тестове има в нета и не мисля да давам линкове пак. Вчера в една тема казах - човек може да е доволен от дадена конфигурация, стига да има база за сравнение. И ако базата ти за сравнение е P4,  то и един двуядрен Атлон ще ти се стори като ракета. В случая феновете на АМД виждат някакви резултати от своите процесори, но обикновено си нямат понятие, как би се представил друг процесор на конкуренцията. И когато видиш, че с твоя осемядрен процесор получаваш два пъти по-малко кадри при някоя игра от i5  разбираш, че нещо не е наред. Ето например една игра:

Публикувано изображение

Това е една от многото игри, при които AMD  не могат да предоставят нормални кадри за игра. Може би ако се намалят детайлите ще се получи нещо и ти, дето си с FX8320  ще продължаваш да го хвалиш, но виждаш каква е реалността. два пъти повече кадри в полза на Intel.

Чак да го хваля не. Просто AMD FX в настоящия момент е най-доброто за мен. Знам че сериозно отстъпва на игри които ползват само 1 ядро където Интел имат голямо предимство. На мен ми трябваше машина която да има многоядрена мощност.

Проблема обаче при АМД FX е повече че процесорите са повече сървър ориентирани от колкото десктоп. Защото и сам знаеш че един клокнат Тубан от пенсионираното поколение е способен да настигне 8320 или ако не него поне 8120. Като при него еднонишковата производителност ще е сравнително по-висока от на FX

• Автор

За R9 270X прочетох, че Гигабайтите са по-шумни и държат по-висока температура, не знам дали трябва да ме притеснява това и дали е вярно изобщо де...

Чета глупости тук, а реалността е различна. Засичахме скоро как се държи FX6300  с GTX 660  и как се държи  Xeon E3-1230V2 с GTX750Ti  при Crysis 3. GTX660  не само дава десетина fps  по-малко минимални кадри ( някъде 35 срещу 25), но и дропа на кадри е огромен доста често. Това липсва при Xeon. Направихме клипчета за онагледяване на ситуацията. 

Кико, е прав за това но не можеш да сравняваш Fx6300-200лв и твоя Xeon-420лв :)

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

За R9 270X прочетох, че Гигабайтите са по-шумни и държат по-висока температура, не знам дали трябва да ме притеснява това и дали е вярно изобщо де...

Колега,къде прочете такава информация?Любопитен съм,защото съм разглеждал ревюта за R9 290,R9 290X на водещите производители на графични ускорители,като визирам нереферентните модели с фабричен овърклок.В тези ревюта на реномирани сайтове едни от най-добрите показатели са моделите на Гигабайт.Като притежават лек превес спрямо тези на ASUS,Sapphire,Powercolor и други.Едно от тези обстойни изследвания бе 16 страници,като са правени тестове при почти всички нови игри,синтетични и бенчмарк програми.Модела на Асус работи при по-ниски нива на шума спрямо останалите производители.Този на Гигабайт поддържа с няколко градуса по-ниска температура благодарение на охладителната система Windforce,Sapphire са малко шумни,но всеки има различно възприятие за комфорт.

• Автор

Колега,къде прочете такава информация?Любопитен съм,защото съм разглеждал ревюта за R9 290,R9 290X на водещите производители на графични ускорители,като визирам нереферентните модели с фабричен овърклок.В тези ревюта на реномирани сайтове едни от най-добрите показатели са моделите на Гигабайт.Като притежават лек превес спрямо тези на ASUS,Sapphire,Powercolor и други.Едно от тези обстойни изследвания бе 16 страници,като са правени тестове при почти всички нови игри,синтетични и бенчмарк програми.Модела на Асус работи при по-ниски нива на шума спрямо останалите производители.Този на Гигабайт поддържа с няколко градуса по-ниска температура благодарение на охладителната система Windforce,Sapphire са малко шумни,но всеки има различно възприятие за комфорт.

Ами може и така да е, нямам представа, затова попитах дали е вярно.

Ти остави, че сега ново 20 излезе - току-що попаднах на тази тема в хардуер форума. Хората пишат, че всички R9 270X имали проблем, който винаги се проявявал, без значение марката и било най-добре да се вземе GTX760, за да не стане наигравка.

Кажете сега какво да правя, че се побърках вече :D

Редактирано от icak (преглед на промените)

Дрънканици. Иначе наистина е по-добре ама и цената е друга. А още по-добре е да вземеш 780 и да приключваме въпроса.

• Автор

Ами това е една от темите във форума на AMD, проблема явно наистина е реален, става въпрос за трекпане, което се проявява в 2D режим, докато си цъкаш из нета дори.

Като напишеш r9 270x flickering в гугъл, също става ясно, че не е единичен случай.

https://www.youtube.com/watch?v=6nX3xCHEKb0

Като напишеш в гугъл ******* flickering, като замениш звездичките с произволен модел видеокарта ставя ясно, че много хора са некадърни да си инсталират правилно и едни драйвъри. Другото е, че всички съвременни видеокарти при ползване на аналогов интерфейс към монитора(D-Sub a.k.a. VGA) се появява едно гадно трептене и в 2D и в 3D.

Кико, е прав за това но не можеш да сравняваш Fx6300-200лв и твоя Xeon-420лв :)

Изтрил си клипа, аз моя мога да го пусна. при теб кадрите падаха до 24-25. Аз ей сега ще дам линк към моя. и тук не става въпрос за това кой процесор колко струва, а за това, дали един процесор спъва карта за 300 лева или не. Ако е така, както се твърди тук, че FX6300  ще подкара и R9 280X,  то защо тоя процесор дава с 10 fps по-малко при карта за под 300 лева? Не ти ли се струва, че нещо не е наред? Аз мога да дам още шотове от тестове на игри с различни процесори и там ситуацията с всички AMD  процесори  никак не е розова. Ако FX6300  бе стока, то той щяше да дава точно толкова кадри, колкото и i5  или Xeon. Или мислиш, че при мен има разлика с 4 и 8 трейда? не няма, защото i5 е достатъчно бърз за карта, струваща 300 лева и ако ще процесор за 10 000 лева да сложиш, няма да получиш нищо отгоре при игра като Crysis 3  с тая видеокарта. Но защо тогва FX6300  дава по-малко кадри и то доста по-малко? Приемам, че картите са долу горе равностойни. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Изтрил си клипа, аз моя мога да го пусна. при теб кадрите падаха до 24-25. Аз ей сега ще дам линк към моя. и тук не става въпрос за това кой процесор колко струва, а за това, дали един процесор спъва карта за 300 лева или не. Ако е така, както се твърди тук, че FX6300  ще подкара и R9 280X,  то защо тоя процесор дава с 10 fps по-малко при карта за под 300 лева? Не ти ли се струва, че нещо не е наред? Аз мога да дам още шотове от тестове на игри с различни процесори и там ситуацията с всички AMD  процесори  никак не е розова. Ако FX6300  бе стока, то той щяше да дава точно толкова кадри, колкото и i5  или Xeon. Или мислиш, че при мен има разлика с 4 и 8 трейда? не няма, защото i5 е достатъчно бърз за карта, струваща 300 лева и ако ще процесор за 10 000 лева да сложиш, няма да получиш нищо отгоре при игра като Crysis 3  с тая видеокарта. Но защо тогва FX6300  дава по-малко кадри и то доста по-малко? Приемам, че картите са долу горе равностойни. 

Ако искаш утре ще клокна моя 6300 на 4,3 или 4,4 за тест и ще кача видео да видим тогава как е ?

П.п Ти изкара моята конфигурация пълен боклук(дори почнах да обмислям да си продам дъното и процесора и да мина на i5 със някое евтино дъно :D

• Автор

Като напишеш в гугъл ******* flickering, като замениш звездичките с произволен модел видеокарта ставя ясно, че много хора са некадърни да си инсталират правилно и едни драйвъри. Другото е, че всички съвременни видеокарти при ползване на аналогов интерфейс към монитора(D-Sub a.k.a. VGA) се появява едно гадно трептене и в 2D и в 3D.

Е, то се разбира кога едно нещо е станало от некадърност и кога си е проблем. Искаш да ми кажеш, че това което виждаш на клипа, който съм дал, е нормално ли?

Не, но от двадесетина бройки 270X с които се занимавах напоследък само една прояви някакъв дефект и я върнахме за гаранционна замяна. По-назад в темата ти предложих, ако имаш 50лв. отгоре да вземеш GTX760, но ако не си остани с 270X, понеже за 320-350лв. е без конкуренция.

Е, то се разбира кога едно нещо е станало от некадърност и кога си е проблем. Искаш да ми кажеш, че това което виждаш на клипа, който съм дал, е нормално ли?

Това най-вероятно е една от първите подобни карти в предвид датата на клипа.Оттогава мина доста време смениха бая BIOS-и и излязоха много нови драйвъри.

Ако искаш утре ще клокна моя 6300 на 4,3 или 4,4 за тест и ще кача видео да видим тогава как е ?

П.п Ти изкара моята конфигурация пълен боклук(дори почнах да обмислям да си продам дъното и процесора и да мина на i5 със някое евтино дъно :D

Не съм изкарал нищо боклук. Просто коментирам фактите. Ти нямаше ли 24-25 fps  с FX6300  и моите настройки? Имаше. Това са фактите. Ако ти си ме заблудил специално в тоя случай, значи не съм прав. Но ако не си ме заблудил, как си обясняваш разликите? Разбирам, че "моето" трябва да е най-добро, но защо трябва да заблуждавам хората? Разбирам аз да съм единствения, стигнал до тия изводи. Да, ама не. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Не съм изкарал нищо боклук. Просто коментирам фактите. Ти нямаше ли 24-25 fps  с FX6300  и моите настройки? Имаше. Това са фактите. Ако ти си ме заблудил специално в тоя случай, значи не съм прав. Но ако не си ме заблудил, как си обясняваш разликите? Разбирам, че "моето" трябва да е най-добро, но защо трябва да заблуждавам хората? Разбирам аз да съм единствения, стигнал до тия изводи. Да, ама не. 

Айде стига си бъзгал момчето. Не знам какви тестове сте си правили, но явно леко си го подхлъзнал ми се струва. Всичко опира до настройките, а ти там си хитрец. Я виж това клипче и ми кажи FX 6300 колко точно спъва карта като GTX 760, която е по-бърза от картите и на двама ви?

http://www.youtube.com/watch?v=87tJB-tDnTM

Кико пиши ми на ЛС с какви графични настройки тества и ако утре имам време ще пробвам кризата,че съм на края на играта(последна мисия).Монитора ми е 1440x900 но ще пусна играта на телевизора,който е FHD.Процесора е на стокова честота.

Сапфир или Пауърколор, но модела с два вентилатора, на другите вече цената им се приближава към тази на GTX 760 и не са изгодни.

Пауърколора кара с Elpida чипове за паметта, които са много зле.

А сапфирката не се справя особенно добре със клокването на ядрото.

Може и да бъркам. Само коментирах резултатите. В смисъл, че аз не бъркам за себе си, защото при мен върви така. Друг е въпроса как колегата е пуснал играта. Но понеже на клипчето се вижда какви са настройките ми, на неговото също се виждаше това. Доколкото разбрах, процесорът му бе на стокови честоти. Виж, допускам, че е възможно това да е от видеокартите, защото те не са еднакви, но за това ще коментираме по-късно. Поне се надявам :) наистина при тая игра има възможност за измама, защото не винаги качеството на текстурите се променя при промяна на стойността дори след рестарт на играта от опциите на картината. Но не аз лъжа по тоя начин, може  друг да го направи. Затова най-добре е да се натисне "`~"  преди теста за да излезе конзолата и да се напише " r_texturesstreampoolsize". И пак казвам, за да се твърди нещо, трябва да има база за сравнение. Когато базата ти е нулева, FX6300  ще е ракета. 

Настройките са в началото на клипа. Текстурите са на максимум или VeryHigh,  но за целта трябва наистина да се провери дали това е така, защото имах случаи преди, когато промяната им бе възможна единствено чрез извикване на конзолата по време на игра и ръчна промяна на стойността. По-горе писах как. Останалите настройки са на high,  а не на VeryHigh.  Нивото е Welcome to the Jungle  . И не виждам какво странно има във всичко това, след като Crysys 3 работи с 8 потока, а FX6300 e  само с 6. 

Кико Кико бях сигурен че съм прав. :>

Може и да бъркам. Само коментирах резултатите. В смисъл, че аз не бъркам за себе си, защото при мен върви така. Друг е въпроса как колегата е пуснал играта. Но понеже на клипчето се вижда какви са настройките ми, на неговото също се виждаше това. Доколкото разбрах, процесорът му бе на стокови честоти. Виж, допускам, че е възможно това да е от видеокартите, защото те не са еднакви, но за това ще коментираме по-късно. Поне се надявам :) наистина при тая игра има възможност за измама, защото не винаги качеството на текстурите се променя при промяна на стойността дори след рестарт на играта от опциите на картината. Но не аз лъжа по тоя начин, може  друг да го направи. Затова най-добре е да се натисне "`~"  преди теста за да излезе конзолата и да се напише " r_texturesstreampoolsize". И пак казвам, за да се твърди нещо, трябва да има база за сравнение. Когато базата ти е нулева, FX6300  ще е ракета. 

Настройките са в началото на клипа. Текстурите са на максимум или VeryHigh,  но за целта трябва наистина да се провери дали това е така, защото имах случаи преди, когато промяната им бе възможна единствено чрез извикване на конзолата по време на игра и ръчна промяна на стойността. По-горе писах как. Останалите настройки са на high,  а не на VeryHigh.  Нивото е Welcome to the Jungle  . И не виждам какво странно има във всичко това, след като Crysys 3 работи с 8 потока, а FX6300 e  само с 6. 

Ако има значение да кажа моята crysis 3 със която ще тествам след малко е КУПЕНА!! 

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.