Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC до 1100 лв. и мнение за конкретна конфигурация

Featured Replies

Оо ето го мишока кво стана бе нали уж на лична ми пишеше разни псувни обиди и как си щял да ходиш със "семейството си" на къде :>

да разшириш познанията си не само от интернет,а и на практика.

Това от Сетком форум ли го научи след като рева че си повредил видеокартата си ? :>

Все пак не си казал с какво един i3 който предлагаш е за предпочитане пред един FX :> Особено за споменатата игра която не би се разсърдила на повечето процесорни ядра на FX

Специално заради теб гледах разни други чужди форуми какво предлагат хората в същия ценови бюджет но никъде за около 900 - 1200 лева не съм видял Интел като адекватно предложение. Явно че това е само в България тенденция :> А и в ония интел фенбой сайтове като анандтех.

Жалко че тук няма бутон игнорирай потребител :> иначе щях да реша доста проблеми

Обиди,псувни към мен и квалификации за жена ми бяха от твоя страна,а докато ти ревеш или обиждаш по форумите,аз си бръмча където ми е кеф,защото мога да си го позволя (да си чешеш клавиатурата пари не трябват).

пп Как не те изгониха след всички обиди и псувни към форума,модераторите и редовите?!

• Отговори 98
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Клипчето точно какво показва в игрите, ако сте гледали внимателно? Обърнете внимание на минималните кадри при FX-a и се вижда, че само в Skyrim е мааалко по-добър от Интел-а. Да не говорим, че i5-4440 може спокойно да се комбинира с дъно за 80лв. без никакви последствия, харчи много по-малко ток и ще е тих дори с BOX-a, което изобщо не може да се каже за 8320. Да не говорим, че сравнението в клипа е с Ivy, a не с Haswell. Много ме радват такива индивиди, които никога не са имали досег с хардуер, различен от личния им компютър, но ръсят акъл, понеже гледали две клипчета в Интернет. :D Колко удобно пренебрегнахте ревюто, което дадох по-горе. Ето малко картинки, ако ви мързи да отваряте линка:

Публикувано изображение

Ето две силно зависима от процесора игри, където реално се вижда разликата между Haswell и FX-a:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и т.н.

Пък вие вярвайте и в Дядо Коледа ако искате.

И защо трябва да сравняваме Piledriver архитектура от 2012та година с Хасуел който е от тази година ?

Това е все едно да сравняваме S класа от 2012та и S класа от 2014та 2 години са много време в които много неща се променят :>

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Щото това предлагаш, че било по-добро за игри, а колегите предлагат именно Хазуел и ти ги заклейми, че АМД било по-добре. Нали точно от цена/производителност при дадена цел на използване произхождаме при асембилране на конфигурация и се стремим да вземем най-доброто за точно определен бюджет, а не вехта архитектура от преди три години.

п.п.

Пачов, докладвах ти и тоя акаунт.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Обиди,псувни към мен и квалификации за жена ми бяха от твоя страна,а докато ти ревеш или обиждаш по форумите,аз си бръмча където ми е кеф,защото мога да си го позволя (да си чешеш клавиатурата пари не трябват).

пп Как не те изгониха след всички обиди и псувни към форума,модераторите и редовите?!

Айде не бъди лицемерен че мога да извадя логове от дискусии колко си ме обиждал по лични съобщения. Където си говорил за мен майка ми баща ми и прочее. Не се прави на мушица.

• Автор

Хахаха пичове, по-спокойно бе, какви са тези панаири в темата ми...

Дайте последно мнение за конфигурацията, която избрах, пускам я пак:

I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150ASROCK B85 PRO4 /LGA11502X4GB DDR3 1600 GEIL EVO POTENZA1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARRCM N300 BLACK /USB3 /NO PSUFORTRON RAIDER 550W SILVERGIGABYTE Radeon R9 270X OC 2GB 256bit

За захранването още се колебая леко, но реших да избера 550W, защото смених и видеото с r9 270x. Не мисля, че 550W би оказало някакъв негативен ефект.

Ох людмиле, затъваш все по-дълбоко и по-дълбоко.

Боксовото охлаждане на АМД-то е толкова шумно, защото перката му си има терморезистор и дори без контролиране от биоса, като се напече отдолу радиатора, си надува оборотите. След като и на мен ми трошеше нервите, отскубнах терморезистора от тъпата перка и сега не вдига повече от 3000 оборота. На 3000 оборота не вдига повече от 50 градуса, а дори когато е задръстен до неузнаваемост с прах си държи 57-58 градуса под максимален товар на всичките ядра. Докато точно Хасуел е по-голяма печка, от което и да е АМД. Ама ти надали изобщо си имал досег с някое АМД.

На АМД базирани машини, има много по-евтини дъна с много по-хубави чипсети от АМД и дори на най-евтиното дъно имаш съвременни интерфейси, Crossfire и PCIe 2.0 поддръжка, и на по-евтино дъно можеш да направиш безпроблемен овърклок.

На видеото много ясно си личи, че АМД държи по-стабилни кадри.

И друго, че АМД-то е по-добро дори без овърклок

http://www.cpu-world.com/Compare/366/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_Intel_Core_i5_i5-4440.html

а му предлагате интела

Редактирано от mindblowers (преглед на промените)

• Автор

А защо не Sempron + 290?  :D

Е, FX-6300 не е много по-зле от i5-4440, доколкото виждам, а разликата е 130 лв. Просто питам за мнение, ако ще ми излезе на същата цена дали не е по-добре.

Абе няма да се занимавам с глупости, оставям си я както си е, утре я поръчвам.

Редактирано от icak (преглед на промените)

FX-6300 леко ще я спъва в игри с повече физика и Радеонска карта.

Чета глупости тук, а реалността е различна. Засичахме скоро как се държи FX6300  с GTX 660  и как се държи  Xeon E3-1230V2 с GTX750Ti  при Crysis 3. GTX660  не само дава десетина fps  по-малко минимални кадри ( някъде 35 срещу 25), но и дропа на кадри е огромен доста често. Това липсва при Xeon. Направихме клипчета за онагледяване на ситуацията. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Колеги, моля спазвайте добрия тон. Говоря за (Росен Александров, Людмил, johny010 .Дори постващия темата Icak Ви е помолил да се посрепте. Темата е за конфигуация до 1100 лева. Никой не го нитересува, кой кого е заплашвал, псувал и т.н. Мисля, че сме големи и културни хора.

Ако постващия вече е намерил правилната конфигурация моля да ми пише, за да затворя темата. 

Замислих се за нещо сега - вместо i5-4440 + r9 270x, да сложа AMD FX 6300 + Sapphire R9 280x. Какво мислите?

Ще се сетиш.

За тези игри FX6300 е презадоволителен като с спестените пари ще си купиш по-хубава видеокарта.

Ох людмиле, затъваш все по-дълбоко и по-дълбоко.

Боксовото охлаждане на АМД-то е толкова шумно, защото перката му си има терморезистор и дори без контролиране от биоса, като се напече отдолу радиатора, си надува оборотите. След като и на мен ми трошеше нервите, отскубнах терморезистора от тъпата перка и сега не вдига повече от 3000 оборота. На 3000 оборота не вдига повече от 50 градуса, а дори когато е задръстен до неузнаваемост с прах си държи 57-58 градуса под максимален товар на всичките ядра. Докато точно Хасуел е по-голяма печка, от което и да е АМД. Ама ти надали изобщо си имал досег с някое АМД.

На АМД базирани машини, има много по-евтини дъна с много по-хубави чипсети от АМД и дори на най-евтиното дъно имаш съвременни интерфейси, Crossfire и PCIe 2.0 поддръжка, и на по-евтино дъно можеш да направиш безпроблемен овърклок.

На видеото много ясно си личи, че АМД държи по-стабилни кадри.

И друго, че АМД-то е по-добро дори без овърклок

http://www.cpu-world.com/Compare/366/AMD_FX-Series_FX-8350_vs_Intel_Core_i5_i5-4440.html

а му предлагате интела

Колега защо говориш глупости?Читавите дъна за клок на FX се броят на ръка и половина +/- един пръст и никак не са евтини , за справка питай Росен защо си изхвърли камъка.Не е като да нямам 8320 от както излезе + 990FXA-UD5 не , че не съм доволен (даже много съм доволен от PC-то си) , но ако имаше налични (колкото и да не харесвам Азис бих си взел саблезъб) или поне някоя формула ако имах парите.За мен не е нормално въпреки , че съм много доволен от конфигурацията си вместо да се чудиш как да хладиш процесора да се притесняваш за хубавото си и не евтино дъно в хубавата си кутия с добър въздушен поток .

П.П. Да не говорим за мегахелем-а за процесора и ъндерволтнатия северен мост за да не грее толкова.....

П.П.1 Лично според мен евтините и удачни за FX са 1 ,2 и 3 не съм гледал какво предлагат Biostar и MSI защото не са толкова добре представени в България

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

Колега защо говориш глупости?Читавите дъна за клок на FX се броят на ръка и половина +/- един пръст и никак не са евтини , за справка питай Росен защо си изхвърли камъка.Не е като да нямам 8320 от както излезе + 990FXA-UD5 не , че не съм доволен (даже много съм доволен от PC-то си) , но ако имаше налични (колкото и да не харесвам Азис бих си взел саблезъб) или поне някоя формула ако имах парите.За мен не е нормално въпреки , че съм много доволен от конфигурацията си вместо да се чудиш как да хладиш процесора да се притесняваш за хубавото си и не евтино дъно в хубавата си кутия с добър въздушен поток .

П.П. Да не говорим за мегахелем-а за процесора и ундерволтнатия северен мост за да не грее толкова.....

Изхвърлих го щото е голям боклук. Няма кво да се лъжем. Но в интерес на истината всяко друго дъно като производител дори по-евтино от моя Асрок е по-добро дори и за клок.

За сметка на това съм много доволен от GA-990FXA-UD3 Rev 4.0

Ще се сетиш.

За тези игри FX6300 е презадоволителен като с спестените пари ще си купиш по-хубава видеокарта.

Това ще бъде най-голямата глупост, която ще направи. FX6300  е под нивото на един i3  без клок. С клок може и да го минава на места, но има много игри, при които всички AMD  процесори дават много малко кадри. Това е истината. i3  не е върха, но за видеокакарти до към 250-300 лева става. От там нагоре се плаща скъпо за видео, а сметката е друга - малко по-скъп процесор  в много случаи се представя по-добре спо-слаба видеокарта. Дори и кадрите да са малко понякога, то предимството на по-мощния процесор е в по-плавните кадри и почти липсата на дроп, който в много случаи се е дължал на ограничението от процесора в отделни отрязъци от играта. 

Това ще бъде най-голямата глупост, която ще направи. FX6300  е под нивото на един i3  без клок. С клок може и да го минава на места, но има много игри, при които всички AMD  процесори дават много малко кадри. Това е истината. i3  не е върха, но за видеокакарти до към 250-300 лева става. От там нагоре се плаща скъпо за видео, а сметката е друга - малко по-скъп процесор  в много случаи се представя по-добре спо-слаба видеокарта. Дори и кадрите да са малко понякога, то предимството на по-мощния процесор е в по-плавните кадри и почти липсата на дроп, който в много случаи се е дължал на ограничението от процесора в отделни отрязъци от играта. 

Ползвай си го със здраве бе кво ми го хвалиш като те кефи предлагай на хората безсмислени конфигурации за по 5 бона с i3

Ползвай си го със здраве бе кво ми го хвалиш като те кефи предлагай на хората безсмислени конфигурации за по 5 бона с i3

Какво да си ползвам? Аз каквото си ползвам, си ползвам. Казвам ти, че сравнявахме съвсем скоро как е положението при Crysis 3. Моя видеоклип го пазя, но за жалост колегата с когото сравнявахме, го е изтрил от сървъра. Мога да ти дам само моя клип, а за неговия ще помолиш отново да ти го качи. Значи, аз гледам обективно на нещата. А обективността е, че FX6300  е добър процесор, но дори и при Crysis 3, където може да се възползва от 6-те си ядра, не е толкова добър за GTX660. А тук се говори за много по-бързи видеокарти. Казвам ти, че аз получавам минимални 34 fps, a колегата 24, като дропът в кадрите е видим. Записвали сме при реална игра, като кадрите от FRAPS  се виждат.  Та в случая какво излиза? Аз получавам средно с 5-10 fps  повече при игра като Crysis 3 и то с видеокарта, по-евтина с 30 лева. Сега...аз ползвам Xeon, но съм си правил тестове преди, където разликата спрямо i5  е минимална или изобщо липсва. Тоест, за видеокарта, струваща 300 лева е все едно дали ползваме i5  или i7. С FX6300  обаче разликата е видима и с просто око. Виждаш как аз само на едно-две места играя с 34-35 fps,  а средните са 44 и виждаш как с FX6300 кадрите доста често са под 30 и минимумът е 24. А сега се опитай да играеш с кадри под 30 тая игра, пък аз ще си играя с над 35. Това го казвам, щото тук се изписаха куп глупости, как FX6300  щял да се съчетае едва ли не с двуглави видеокарти. Ами то ако бе така, всички щяхме да караме с процесори за 200 лева. А FX6300 ограничава доста дори карта като GTX 660  за 300 лева. 

ПП: Или като си ербап, дай да пуснем една игра, да играем, да запишем и да покажем резултатите. После ще си правим заключенията. Стиска ли ти?

Какво да си ползвам? Аз каквото си ползвам, си ползвам. Казвам ти, че сравнявахме съвсем скоро как е положението при Crysis 3. Моя видеоклип го пазя, но за жалост колегата с когото сравнявахме, го е изтрил от сървъра. Мога да ти дам само моя клип, а за неговия ще помолиш отново да ти го качи. Значи, аз гледам обективно на нещата. А обективността е, че FX6300  е добър процесор, но дори и при Crysis 3, където може да се възползва от 6-те си ядра, не е толкова добър за GTX660. А тук се говори за много по-бързи видеокарти. Казвам ти, че аз получавам минимални 34 fps, a колегата 24, като дропът в кадрите е видим. Записвали сме при реална игра, като кадрите от FRAPS  се виждат.  Та в случая какво излиза? Аз получавам средно с 5-10 fps  повече при игра като Crysis 3 и то с видеокарта, по-евтина с 30 лева. Сега...аз ползвам Xeon, но съм си правил тестове преди, където разликата спрямо i5  е минимална или изобщо липсва. Тоест, за видеокарта, струваща 300 лева е все едно дали ползваме i5  или i7. С FX6300  обаче разликата е видима и с просто око. Виждаш как аз само на едно-две места играя с 34-35 fps,  а средните са 44 и виждаш как с FX6300 кадрите доста често са под 30 и минимумът е 24. А сега се опитай да играеш с кадри под 30 тая игра, пък аз ще си играя с над 35. Това го казвам, щото тук се изписаха куп глупости, как FX6300  щял да се съчетае едва ли не с двуглави видеокарти. Ами то ако бе така, всички щяхме да караме с процесори за 200 лева. А FX6300 ограничава доста дори карта като GTX 660  за 300 лева. 

Ще спестя всякакви коментари. Тъй като при мен видеокартата спъва процесора под Crysis 3 не помня колко кадъра имах. Мисля че около 30 но като изключа заглаждането вертикалната синхронизация и други и играя според монитора ми 1680x1050.

Но все пак мен игрите не са ми главен приоритет.

Ще спестя всякакви коментари. Тъй като при мен видеокартата спъва процесора под Crysis 3 не помня колко кадъра имах. Мисля че около 30 но като изключа заглаждането вертикалната синхронизация и други и играя според монитора ми 1680x1050.

Но все пак мен игрите не са ми главен приоритет.

Добре. Виждaм си с по-слабо видео и по-бърз процесор. Защо тогава даваш обратните препоръки? Защо ти не си взе FX6300 с R9 280X? 

• Автор

Отказах се от FX6300, конфигурацията си остава с i5-4440 и R9 270X.

Можете ли само да ми дадете някакви отзиви за Gigabyte, Asus и останалите марки при 270x, какви са разликите и коя е за предпочитане в случая.

Редактирано от icak (преглед на промените)

Добре. Виждaм си с по-слабо видео и по-бърз процесор. Защо тогава даваш обратните препоръки? Защо ти не си взе FX6300 с R9 280X? 

Когато аз поръчвах имаше явен дефицит на АМД компоненти както и тогава все още беше актуална серията HD79XX. Още нямаше RX.

И все пак не смятам че FX6300 би бил чак толкова зле, днес разглеждах доста чужди форуми хора които разбират повече от нас, и там са съчетавали FX6300/6350 с карта GTX670 или R9 280 пак за същия ценови диапазон 600 долара. Направих го само за справка като толкова яростно скочи срещу мен.

Отказах се от FX6300, конфигурацията си остава с i5-4440 и R9 270X.

Можете ли само да ми дадете някакви отзиви за Gigabyte, Asus и останалите марки при 270x, какви са разликите и коя е за предпочитане в случая.

Много зависи от предпочитанията а и от парите. Аз лично предпочитам Гигабайт. http://www.gigabyte.bg/products/page/vga/gv-r928xoc-3gd#ov

HAWK (не я бъркай с Gaming) на MSI е добра но цената е солена - http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_270X_HAWK/

Иначе най-оферта си е Сапфирката - http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-DUAL-X-R9-270X-2GB-GDDR5-OC-WITH-BOOST/description.html

Power Color имат с 9 лв. по-евтино предложение ако не те притеснява охлаждането.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.