Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация и препоръка за фирма, която да ми го сглоби.

Featured Replies

Монитора гледайте да е IPS останалото зависи от бюджета.

• Отговори 113
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Видях в следващата тема Людмил да препоръчва един монитор Дел http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=7444, на мен също ми хареса, не за друго, доверявам се на мнението му. Цената ми идва малко височка, но като се е тръгнало, ще се охарчим, пък после дано имаме късмет с качеството. Но това е оптималната цена за монитор. Ако имате идея какво мога да орежа от конфигурацията, пишете, но да няма голям компромис с качеството, защото технически можем да си позволим и това, ако си струва. Заради добавянето на монитор явно ще забавя поръчката, тъй като нямам идеи от вас, а и сега ми се отвори друг ангажимент, до края на деня. Може би утре ще поръчам всичко, вече едвам издържам този комп. Относно него, не знам дали си струва да пускам тема за поправянето му. Защото може ли неграмотен човек изобщо да се справи с такова нещо. Сглобяван ми е от много надеждна фирма в Бургас, нищо не му е сменяно, процесорът е обаче AMD. Струваше 1500 лв. преди 6-7 години, с монитора. Може и да има още живот в него, но когато го занесох във фирмата последно, да ми добавят още памет, ми казаха, че е поовехтял и че не им се занимава, да се оглеждаме за нов. И това е положението. Пишете, утре вече си давам краен срок, че много време се проточи.

Монитора е AH-IPS така че е добър избор. За 30 лв. по-малко може да се вземе LG 23MP75HM-P

А ако се търси нещо евтино - AOC I2369VM. От към картина ще сте доволна които и да вземете.

пс. Може да обмислите варианта за външна записвачка ако се ползва рядко но все пак трябва. Така ще намалите излишните кабели в кутията за по-добър въздушен поток.

Другият плюс е че можете да я ползвате на колкото искате компютъра бързо и лесно. Минуса е че е по-скъпа.

пс2. Старата машина най-добре я пуснете за продажба или я предложете в някой сервиз ако ви мързи но парите ще са по-малко от колкото на части.

Има програми като AIDA64 които ще ви покажат точно какви са ви частите. Изключение е захранването но на него си има лепенка на която пише и кутията. 

След което може да ги напишете за съвет колко да им търсите в тази тема - http://www.kaldata.com/forums/topic/200411-колко-мога-да-взема-за/ 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Наруто, ти изнасяш на гърба си тази част от форума, особено по отношение на зелени несведущи като нас, много ти благодаря за отзивчивостта. Смятах да пропусна записвачката, защото всичко записвам на харда и после на плеъра, евентуално флашки. Дискове изобщо не ползвам към момента, освен старите,но колкото имах, почти всички децата ги помляха, едновремешните "касетки" издържаха доста повече. Няма проблем да взема вградена, но останах с впечатление, че мога да я бучна по всяко време по-късно, вече пестя всеки лев. Много ме зарадва, че предлагаш нещо с 30 лв. по евтино, вероятно ще взема този монитор. Но няколко пъти питах за орязване и на други компоненти, нещо не се получава, вероятно защото вече заявих, че цената ни е по силите. Но ако все пак мога да поръчам по-евтини дъно, захранване, видеокарта или друг компонент, особено видеокарта, нещо, от което няма да усетим особена разлика, също ще ми е от полза да го знам. Иначе, утре сутрин ги поръчвам :) най-накрая. Странно ми е, че някой поиска да снимам, нали всички части са с множество снимки в мрежата, защо ли е това?

Абсолютно всяка част може да се ореже. Най-вече записвачката която повечето хора използват единствено за инсталиране на ОС нещо което става и през флашка.

Монитора спокойно може да се замени с посочения модел на LG ако въртящата се стойка и усб-тата не ви трябват. Реално и двата са AH-IPS на LG с разлика във входовете и стойката.

Кутията е следващото нещо което може да орежете без да усетите разлика освен леко повишаване на шума (по-евтините са с по-шумни вентилатори и без уплътнение) както и чисто визуално.

Процесора ако се ореже на I5 не е никакъв проблем. Изискването ви беше машината да е максимално дълголетна и бюджета позволяваше да се сложи по-добър процесор като Xeon.

Видеото Кико вече каза че е достатъчно да се играе всичко. Човека има 750TI та едва ли ви заблуждава. Разбира се 760 е по-добра но по-тая логика направо на 780 да се мятаме...

Лично аз никога не съм разбирал покупката на скъпи видеокарти за по 500 лв. и още по-скъпи телефони за първокласници. Нали седем годишен беше? Много глезене не е полезно.

Дъното може да е и много по-евтино но това ще е за сметка на много неща включително и на така важното аудио така че по-добре не го пипайте. В крайна сметка вече махнахте аудио картата.

пс. Пускат се доста теми менте от хора дето си нямат работа та за това някой хора искат снимки. Пък и е интересно да види човек какво сте сглобили след толкова чудене.  :)

Edit: По-назад в темата се спомена но все пак ще повторя. Може да не купувате видеокарта а да вземете процесор с вградена графика (XEON-а няма такава).

Например I7-4790 е най-добрия възможен и ще сте актуални по-дълго както желаете. Вярно излиза 110 лв. по-скъп но като махнете видеокартата смятайте колко спестявате. 

Да вграденото не става за нови игри освен на минимум настройки но е много над необходимото за БлуРей и т.н. вкл. по-старите игри.

А на детето ще му купите видеокарта като имате финансова възможност. Например за някой рожден ден.

Да не забравяме че първо може да продадете и конзолата както и стария компютър/монитор и да съберете някакви пари за видеокарта. 

Аз исках снимка , защото като качите 1-2 снимка на новия ви компютър ще ми стане много кеф като го видя и цялото помагане е имало защо.

• Автор
INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150 SEAGATE 2000GB 64M SATA III SSHD, ST2000DX001 FRACTAL DESIGN Define R4 Arctic White, w/o PSU CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz, CML8GX3M2A1600C9W, Low Profile 1.35V ASROCK Fatal1ty H97 PERFORMANCE, H97, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 ASUS DRW-24F1ST, SATA /BULK/ COOLER MASTER V450 Semi-Modular, 450W DELL 23.8" P2414H, 8ms, 2000000:1, 250cd/m2, VGA, DVI, DP, LED, IPS PALIT 2048M GTX750Ti StormX Dual PCI-E 3.0 Крайна цена 1 911,51 лв.Това ми е количката, опитвам да ги поръчам, но имат някаква почивка в Скай. Попитаха ме за клавиатура и мишка, наистина, ако ще ползвам стария компютър отделно, ще ми трябва нова мишка и клавиатура. Имате ли идеи, може би нещо до 50 лв., каква е разликата с кабел или без, кабели не ме притесняват никак, по-ме дразнят батериите. Орязах видео картата и включих по-евтино захранване, избрах по-скъпия монитор. За снимката, някой ще ми го свърже, в някоя фирма ще го дам, хем да ми инсталират и ОС. У нас като пристигне, само кутията ще се вижда, но за големи мераклии, може да пробвам да вдигна капака, това ли трябва да снимам, отвътре свързването?Направо изпуших, като си помисля, че ме очаква избор на автомобил..ако има такива теми тук, ще продължим комуникацията. Поне ще е на нов компютър, който не забива.

INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150SEAGATE 2000GB 64M SATA III SSHD, ST2000DX001FRACTAL DESIGN Define R4 Arctic White, w/o PSUCORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz, CML8GX3M2A1600C9W, Low Profile 1.35VASROCK Fatal1ty H97 PERFORMANCE, H97, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150ASUS DRW-24F1ST, SATA /BULK/COOLER MASTER V450 Semi-Modular, 450WDELL 23.8" P2414H, 8ms, 2000000:1, 250cd/m2, VGA, DVI, DP, LED, IPSPALIT 2048M GTX750Ti StormX Dual PCI-E 3.0Крайна цена 1 911,51 лв.Това ми е количката, опитвам да ги поръчам, но имат някаква почивка в Скай. Попитаха ме за клавиатура и мишка, наистина, ако ще ползвам стария компютър отделно, ще ми трябва нова мишка и клавиатура. Имате ли идеи, може би нещо до 50 лв., каква е разликата с кабел или без, кабели не ме притесняват никак, по-ме дразнят батериите. Орязах видео картата и включих по-евтино захранване, избрах по-скъпия монитор.За снимката, някой ще ми го свърже, в някоя фирма ще го дам, хем да ми инсталират и ОС. У нас като пристигне, само кутията ще се вижда, но за големи мераклии, може да пробвам да вдигна капака, това ли трябва да снимам, отвътре свързването?Направо изпуших, като си помисля, че ме очаква избор на автомобил..ако има такива теми тук, ще продължим комуникацията. Поне ще е на нов компютър, който не забива.

Да трябва да снимате компютъра отвътре

• Автор

Аз поръчах нещата, ще тръгнат едва утре, ще пристигнат в Събота, а кога точно съпругът ми ще си отвори време през деня, да посети някоя фирма, да сглобят и инсталират програми, предполагам до Сряда трябва да се справи. Ако всичко е наред и реша да го разглобявам, ще пусна една снимчица. Поръчката ми е съвсем реална, така че целия този труд не беше напразен и съм много благодарна. Също и на продавача от Скай, много интелигентен сайт, с чат. Благодарности на всички, които ми помогнаха, сега, като преглеждам темата, виждам колко хора са ми помагали с идеи, освен Наруто и колко адекватни са били всички препоръки а информацията в днешно време е най-ценното нещо, особено коректната и навременна информация. Отново благодаря на всички и до скоро!

• Автор

Наруто, сега видях, че си писал, аз също се поколебах за клавиатурата и мишката, основно мотивът ми беше, че ако се сглоби съвсем отделен компютър и старият се оправи, ще ми трябват. А толкова ми дотегна тази тема, не за друго, но ми е трудна, че реших да не се занимавам в скоро време с купуване на нищо компютърно и да приключа сега. Утре ще ме потърсят за потвърждение на поръчката, мога да променя нещо дребно, евентуално. Да сменя клавиатурата или дори да я откажа. Специални благодарности за твоите безценни съвети:)!

То няма лошо да си купиш нови а и ще ти е по-евтино да ги вземеш сега от Скай от колкото от някоя квартална фирма по-късно.

Просто ако не ти се дават пари може да си ползваш и старите. Тези са на добра цена - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_15&product_id=7919&sort=p.price&order=ASC

Ето повече инфо на оф. страница - http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=10064 Това е комплект клавиатура и мишка ако не е станало ясно. 

Обаче не знам имат ли кирилица та е добре да попиташ.

То няма лошо да си купиш нови а и ще ти е по-евтино да ги вземеш сега от Скай от колкото от някоя квартална фирма по-късно.

Просто ако не ти се дават пари може да си ползваш и старите. Тези са на добра цена - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_15&product_id=7919&sort=p.price&order=ASC

Ето повече инфо на оф. страница - http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=10064 Това е комплект клавиатура и мишка ако не е станало ясно. 

Обаче не знам имат ли кирилица та е добре да попиташ.

Много е готин тоя комплект и си го търся дълго време, но последните няколко пъти като бях в Скай и ми казаха пичовете че няма и едва ли ще има повече от тоя модел... нещо с вносителя :)

ПП: дано да са го заредили пак ;) 

Редактирано от Кристиян Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Здравейте пак, вчера се чухме отново с продавача от Скай, този процесор не могат да ми го доставят. Не могат да ми доставят и същия, който е малко по евтин, предната цифричка. Оказва се, че има същия, но по-скъп модел, по-скъп с около 45 лева. Отново същия модел, но цифрите са други, нямам представа кой е точно, защото говорихме по телефон и изобщо не съм виждала линк. Би трябвало да е малко по-бърз. Правят ми отстъпка на част от разликата в цената, близо 50% от разликата. Теоретично би трябвало да е по-бърз и още по-добър, но ако може и вие да се произнесете. Заради разликата в цената отказах клавиатурата, обаче сега ще ги потърся и пак ще поръчам клавиатура. Хареса ми този модел, който Наруто предлага, но ми хареса и един безжичен, отново комбо, около 67 лв. беше, на Лоджитех. Сега ще видя дали ще успея да прикача линк, да ми кажете кой повече си струва и да ги помоля да потърсят. Девъстейтъра го имат. http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_15&product_id=606&sort=p.price&order=DESC&limit=Ето този ако може погледнете, разбира се съм го избрала на вид и частично по прочетеното в описанието. Безжичната работа създава ли някакъв проблем и не е ли предимство при игрите, особено ако ползваш тивито и искаш да се дръпнеш назад? Моля ако някой е на линия да се включи сега, за да оформим веднага нещата в Скай, защото ще ме потърсят за потвърждение всеки момент и ако не съм готова, ще отидат още едни 24 часа обработка на поръчка :).

Кабела , си е кабел... тези безжичните в игрите след време ще ти дадат проблеми...

• Автор

Девастатора го имат, но няма кирилица, не знам защо харесвате изобщо клавиатури без кирилица, как се оправяте с писането? Щом кабела е по-добър от безжичната, препоръчайте клавиатура до максимум 70 лв, по възможност комбинирана с мишка, с кабел, да има кирилица.

Девастатора го имат, но няма кирилица, не знам защо харесвате изобщо клавиатури без кирилица, как се оправяте с писането? Щом кабела е по-добър от безжичната, препоръчайте клавиатура до максимум 70 лв, по възможност комбинирана с мишка, с кабел, да има кирилица.

:) Защото на БДС пишат много малко хора, главно такива свикнали от едно време с пишещите машини. Почти всички ползват фонетичната подредба, която за мен включително е по- удобна и в такъв случай буквичките от горе на клавиатурата са излишна шаранийка. Въпреки всичко ако си харесала модела има в Ибей и не само за по долар/ два лепенки с кирилица и можеш да си ги сложиш отгоре :)

• Автор
http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=4476&search=bloodyhttp://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=8067&search=bloodyКаквото и да харесах, или нямаше кирилица или не ми го препоръчваха, в крайна сметка вземам това, по препоръка на Скай, има кабел, има кирилица и светещи бутони, доста е "блъди" дизайна, но те така си се и казват, Bloody. Не писахте за процесора, но би трябвало да е хубав. По-скъп, по-бърз, ще видим.

Ами не си писала кой е процесора. След E3-1231V3 идва E3-1241V3 - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_8&product_id=8273&sort=p.price&order=ASC

Ако е стария E3-1240V3 то той е същия като нямащия го E3-1231V3 и просто е по-скъп. Та гледайте четвъртата цифра да е 1 а не 0.

Друг е въпроса ако ви дават стария с отстъпка. Например E3-1240V3 за 440 лв.

• Автор
  • Автор

Не допусках, че и получаването на една пратка може да ме изпоти така :). Идва този от Спиди и пуска една от трите кутии от половин метър височина на земята и я рита, да си подпре асансьора. Представям си как са ги подхвърляли пред блока, когато не ги гледам. Внимавай, му казвам, това е техника, знаел бил. После, не позволява да видя какво има в кашоните изобщо. И аз му казвам, че не съм поръчала три кашона, а 11 отделни компонента, които нямам намерение да разпечатвам, но искам да сравня моделите с моя списък. И нямам вина, че са скрити в три кашона. Не можело, първо плащаш и после гледаш, освен ако от Скай не позволят. Обаче от Скай пуснали секретар на телефона, че не работят. Платих, хвърлих един поглед, някои от кутиите бяха отваряни, но както и да е, нямам съмнения. Обаче, питам го този, от спиди, как да знам, че при хвърлянето не се е счупил, примерно харда, монитора, за да ползвам застраховката? Те били супер компетентни куриери, не возели зеленчуци. На репликата, нали Ви видях, че го пускате отвисоко, този ми блъсна вратата на асансьора и се изсули, дим да го няма. Нали бях платила... И за какво ми е тази застраховка, като човек няма как да разбере дали не е изпотрошено вътре. И се държи така с мен, дето му говоря на вие и се съобразявам,ако попадне на някой като себе си, ще се сбият, вероятно. Сега да ви питам, специалистът, дето ще монтира, може ли да тества дали всичко работи добре, ще разбера ли дали нещо не се е повредило или ще се отрази след време? Втори въпрос, няколкото фирми, които предложиха да помогнат имат Windows осмица, настояват да го монтират, но предупреждават, че правел проблеми. Аз предпочитам по стара версия дори, но да не прави проблеми. Как да постъпя? И трето, искам да сменя монитора, с който съм в момента, на стария компютър, с новичкия. С кой от четирите кабела да свържа, DP, DVI, VGA, USB?Четвърто, да не прекалявам, но какво мога да свързвам с монитора през тези портове, които има?Честит празник на всички!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.