Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация и препоръка за фирма, която да ми го сглоби.

Featured Replies

• Автор

Съхранявам много музика и филми, клипчета и снимки, половината за децата, плеърът ми е с вграден 1ТВ изцяло препълнен, независимо, че незабавно трия тъпите филми. Колекцията, която бих желала да имам е доста по-голяма, този 1ТВ ми изглежда нищожен.Купуването допълнително по 1ТВ струва двойно повече от това, да купиш 2ТВ на веднъж, тези 50 лв. са оправдани от моя гледна точка.

• Отговори 113
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Palit: Base Clock 1085MHz/Boost Clock 1163MHz. - http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=2253

Evga FTW: Base Clock 1189MHz/Boost Clock 1268MHz. - http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=02G-P4-3757-KR

Кико гледам официалните спецификации... Това са вариантите на 750TI които са предложени в темата.

Твоята вероятно е модела с двата вентилатора които е друга риба стига да се намери налична някъде.

listen напълно съм съгласен че по-голям излиза по-изгодно просто ти обърнах внимание.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Оставям темата отворена и днес, тъй като някои моменти останаха недоизяснени, поне за мен - дъното и аудиото, вградено или звукова карта. Докато не напиша точната конфигурация и да ми кажете, че е ОК, няма как да поръчам. Още веднъж искам да помоля някой да обясни и на нас някакви плюсове и минуси, относно двете, защото колкото и да сме некомпетентни, някак не върви друг да избере вместо нас, а за да имаме и ние предпочитания, трябва поне нещичко да сме разбрали. По отношение перспективност, по отношение свързване с външна апаратура и аз не знам какво точно, но моля за сдъвкана информация. Много благодаря за всичко дотук, това е най-грамотния форум, в който съм попадала, на фона на други форуми,като някакво светло петно, където хората освен, че се уважават взаимно, знаят и българския правопис.

Отново се повтарям , но този път добавям видео карта.

LG DVD-RW GH24NSB0 DVD RW SATA BLACK  Цена : 1472 . Дъното е с вградено аудио , за вградено аудио не може да се желае повече. Щом на стария ви компютър мъжът Ви е работил предполагам това ще му бъде достатъчно .  Дъното има 4 слота за рам ,което си е + .Друг + е ,че има HDMI и може да си го връзвате с телевизор и да си гледате филми и да си играете през ТВ. Защо цената ви се струва малка на дъното спрямо другите компоненти ? Това дъно е достатъчно за вашите нужди ,по-скъпите дъна се използват за неща  , които няма да ползвате и няма смисъл да се слага скъпо дъно . Процесор - със сигурност този процесор ще се справя с тежки задачи поне 5 години и всичко ще ви бъде песен. Рам- тази рам със сигурност ще ви бъде достатъчна Хард - бърз и много място . Видео карта- Детето ще играе всички игри излезнали напълно задоволително Кутия - перфектната кутия. Няма смисъл да си избирате кутия по външен вид .Все едно да си купите кола по цвят... Захранване - Перфектно 
Трябва да си смените монитора , за да се насладите на този компютър .Това е компютър без компромиси , който ще се ползва много дълго време.

: ПП Ако бъде проблем звуковата карта , което не ми се вярва, винаги може да се купи допълнително .
Кажете какви програми ползва мъжът ви и ще препоръчаме някаква звукова карта . Ако не са нищо сериозно просто опитайте с вградената звукова.  

Редактирано от venci_1913 (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря, за дъно никое от последно предложените не съм намирала за евтино, ставаше дума за едно предложено в самото начало, на цена 74 лв, за което някой спомена, че е "скопено" :).Затова допуснах, че ми е предложено за да се върже бюджета предвид останалите по-скъпи компоненти. Тези звукови карти, не знам в такъв случай защо се предлагат, след като дори за музикант не са необходими, чудно ми е кой ги купува изобщо. Аз така и не разбрах предимствата им, ако има такива. Оставам с впечатление, че се ползват единствено, ако няма вградено аудио и толкова. Ако наистина някой може да ми обясни нещо повече, ще оценя това. В последното предложение са променени няколко компонента и за мен са съвсем нови, спрямо обсъжданото до момента, което леко ме обърква, предвид множеството предложения преди това за други модели. Ако на някой все още му е интересна темата, моля да се включва, ако ли не, ще си вземем някакво решение, на базата на всичко дотук.

Дъното с H81 чипсет на Asus е окастрено в доста отношения а не само от към аудио та не е добър избор за нуждите ви.

Искаш хубаво аудио купуваш дъно с по-добро вградено аудио или при достатъчно пари външно. Естествено за да има полза от външното трябват и хубави колонки а не пластмаси.

Имате и вградена графика но си купувате външна понеже искате сина ви да играе игри а вградената е слаба за целта. Това е смисъла да дадете 300 лв. за нея а не за да гледате филми.

Същото е и с останалите части. По-хубав процесор повече пари. Машината ще работи и със Селерон за 80 лв. и с Xeon за над 400 лв.

Има и процесори за над 2 000 лв. 

пс. Fatal1ty е с достатъчно добро аудио като това е само един от плюсовете му и е най-евтиното подобно дъно. 

Някой ден ако съпруга ви почне да печели сериозни пари (от последния ви пост съдя че това още не се е случило) може да отдели някоя и друга хилядарка за колони и аудиокарта.

Нищо не пречи да се бучне такава на дъното ако проима нужда. 

По-старите вградени звукови карти не стават за музикантите ,които търсят максимума от звука и перфектното качество. На някои звукови карти звукът е доста гаден и има пукане, шум и съскане. Целта на тези звукови карти е точно това (да няма никакви шумове).
Ако парите са повече Ви съветвам да вземете процесора   INTEL XEON, E3-1230V3 ,който е по-евтин и 100 Mhz надолу. Може да се сложи и по-евтино захранване,както и да се сложи и по-евтино видео. 

Не мога да ви кажа 100 % ,че звукът от това дъно ще ви задоволява,но най-добре е да се пробва. Ако не е задоволително трябва да приготвите и 200 лева за качествена звукова карта.
Без да знам програмите , които използвате не мога да ви кажа 100 %

Не е само да го запише ще трябва и да го преслуша.  Едва ли ще му излезе евтино ако трябва да ги прави редовно тия неща в студио.

От друга страна подобна техника не е евтина та ако няма печалба... 

• Автор

Здравейте отново, компютърът ми забиваше ужасно и не успявах да вляза в темата, но изглежда след два дни почивка ще успея все пак да довърша. Наистина искам да приключа днес, искам до края на деня да поръчам, даже ако може утре да пристигне всичко. Започнах оформянето на количката в скай, така че, когато коментирате, моля да ми предлагате оферти оттам, съобразено с наличностите. Това ми е избора,временния,липсва захранване, предложете ми, може и по-евтина кутия, също така не посмях да включа най-евтината записвачка от 30 лв., след като видях колко по-скъпи възможности има, а нямам представа какво отразява цената им. Няма да поръчвам аудио карта, да бъде добро вграденото аудио. Това, което ви моля е да погледнете конфигурацията, да ми предложите евентуално други компоненти, с изключение на процесора, за да има все пак нещо, около което да се върти всичко и което е вече решено. INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150 ASROCK Fatal1ty B85 Killer, B85, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 GEIL 2X4GB DDR III 2400 EVO POTENZA CL11 SEAGATE 2000GB 64M SATA III SSHD, ST2000DX001 FRACTAL DESIGN Define R4 Arctic White, w/o PSU PALIT 2048M GTX750Ti StormX OC PCI-E 3.0 Крайна цена 1 336,32 лв.Имам съмнение относно марките и модели на хард и оперативна памет, видеокарта, кутия, захранване, записвачка, но моля най-вече да ме коригирате, ако си давам парите за нещо, което не си струва, ако има по-добро за цената или ако нещо не се връзва с останалото в количката. Моля ви, пишете, нямате представа каква каша стана в главата ми след толкова четене на модели и цифри, от които не разбирам. Има ли във форума участник, който работи в скай, сто на сто има такъв, ако иска да се включи.

Паметта я смени с 1600MHz CL9. Примерно тази е хубава но скъпа - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_11&product_id=1180&sort=p.price&order=ASC Нещо наличностите им куцат...

Записвачките са един дол дренки общо взето а и цените са почти еднакви. Взимай Асус ако има ако не каквото намериш.

Кутията е чудесна.

Ако ти се дават малко повече пари виж за Fatal1ty с новия чипсет стига да са го заредили - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_6&product_id=8294&sort=p.price&order=ASC Не се притеснявай аудиото е същото.

Хубаво си се ориентирала към новия XEON.

Питай дали имат Палитката с два вентилатора по-добра е. За видеокартата говоря. Същата 750TI на Palit но с два вентилатора. Разликата в цената е около 8 лв.

пс. От Скай съм пазарувал няколко пъти включително цели конфигурации (те ги сглобяваха) и нямам забележки в това отношение.

Лошото е че нямат наличности и трябва да се изчака (исках лично да ги взема) и беше едно звънене и уточнявания три дена.

На конфигурация очертаваща се над 1400лв. на която се предполага че ще се играят игри, освен ако детето не продължи да се залъгва с нинтендото, е меко казано несериозно да се сложи видеокарта за 260лв!!! Спестете 90лв. взимайки 1TB диск и още 80лв. от кутията сменяйки я с N300 и сложете GTX760 за 420-30лв. В първият пост споменавате че ви се иска конфигурацията да изкара 5 години, та процесора е разумно да е xeon, иначе даже може да се помисли за i5 със 100лв. надолу които да се вложат в GTX770.

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

• Автор

Наруто, хиляди благодарности, че се включи, ще пиша на български, защото компютъра ми издъхва и всяко излишно щракване го забива. Препоръчват ми COOLER MASTER N300 Black,за кутия, вероятно нямат желаната от мен. Но ако казваш, че тази бялата си струва и не само цвета вдига цената, ще настоявам за нея. Паметта нямат Гейл тази честота, препоръчват ми 2Х 4 GB DDR III 1600 HyperX FURY Кингстън. Кингстън била по-добра. Препоръчаната от теб по-подходяща ли е за мен? Захранване ми препоръчват SEASONIC SS-520GM2 Bronze, 520W. Какво смяташ за тяхната оферта? Бронз ми се струва не добре, Ще ми помогнеш ли и за захранването? И дъното, ако ми кажеш, че си струва тези трийсетина лева отгоре, ще го поръчам, аз така и нищо не разбирам, само дето сметката расте, защото по-скъпото ми изглежда по-качествено, което не винаги е вярно.рecooo, ще помисля, но ми изглежда доста скъпичка тази видеокарта. Кутията е единственото, дето го вземам заради себе си, понеже се интересувам от дизайн. Разбира се, не искам да хвърлям пари на вятъра, затова предпочитам да погледнете и да ми препоръчате такава, която освен, че е бяла и красива, ще мога да я ползвам активно и за следващи конфигурации и си струва като качества. Обемът на паметта ми е важен, като сложиш музиките на съпруга ми, филмите и игрите и т.н., просто 1ТБ не ми стига, знам го колко е. Най-много да вдигнем още общата цена и да имаме късмет частите да се окажат без дефекти и да им се радваме по-дълго.

Не се колебайте ,а направо поръчвайте.... Ако чакате  ще си излизат нови неща и няма да решите да го купите 
Кутия - вижте тази ,ако ви харесва на външен вид..  N400 Black

Захранване FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W

Редактирано от venci_1913 (преглед на промените)

Паметта за която ти дадох линк е същите пари та взимай нея.

N300 е бюджетна кутия но ще ти свърши работа ако искаш да спестиш пари. Иначе FD-то е по-добрата разбира се. Черната нямат ли я? http://sky.bg/Details.aspx?ID=20877

Захранването - Безшумно (имам предвид безшумно а не тихо) - http://sky.bg/Details.aspx?ID=24025 Ако се гони ниска цена това не е лошо също - http://sky.bg/Details.aspx?ID=24048

• Автор

Захранването , което съм ви дал по-горе е напълно достатъчно  за 100 лв . Кутията не знам защо набивате толкова много пари за нея.. Ето една идея по-евтина карта.. 

• Автор

Наруто, ама аз си искам бялата кутия, вярно е, че яз я избирам, заради цвета, но пък за това вие помагате, за да не е само цвета, а да си струва и техническата част. Защото можеше да е само бяла тенекия, но щом като си струва... Всеки човек отвреме на време се изръсва за нещо, което от нечия чужда гледна точка не е рентабилно. Ако някак успея да намеря приятел с фирма, който да ми спести ДДС-то, ще откача близо триста лева и ще докарам сумата от 1700 на 1400. Но за сега не съм успяла.

Точно техническата част имах предвид (аз по-цвят не избирам кутия). Черната е същата. Ако държиш на бялата ще трябва да чакаш или да я поръчаш от другаде явно.

N400 и 300 която ти препоръчват нямат бял вариант. Та като се абстрахираме от техническата част не отговарят и като цвят на изискванията.

• Автор

Това е последния вариант, с ваша помощ, но ще го поръчам единствено ако си уредя ДДС-то, което ще го разбера вероятно до утре. Ако не се получи, ще трябва да ми помогнете да орежем едни триста лева от конфигурацията, с минимален компромис за качество. Предполагам, че е перфектна за нуждите ни, но леко над бюджета за сега - 1731,82. Все още е отворена за коментар и непоръчана, за мое съжаление. От Скай и бездруго си настояват за едни 24 часа технологично време, така че нямаше да тръгне днес. INTEL XEON, E3-1231V3 QUAD, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1150 SEAGATE 2000GB 64M SATA III SSHD, ST2000DX001 FRACTAL DESIGN Define R4 Arctic White, w/o PSU CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz, CML8GX3M2A1600C9W, Low Profile 1.35V ASROCK Fatal1ty H97 PERFORMANCE, H97, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 PALIT 2048M GTX760 JETSTREAM DDR5 PCI-E 3.0 SEASONIC Захранване SS-400FL2 Platinum, Fanless, 400W Крайна цена 1 731,82 лв.Оказа се, че имат кутията, но за останалите части не са направили проверка, може нещо да липсва от тях.

Следял съм темата малко по диагонала, но ми се струва, че ако решите да спестите малко пари, първо трябва да се отреже видеокартата. Може да се кара с някоя съвсем обикновена, докато не дойде време да се играят игри. Дотогава ще са излезли нови модели видеокарти, по-бързи срещу по-ниска цена, та като продадете старата (тази която ще вземете сега) нещата горе долу ще се наредят и от финансова гледна точка.

Тя ситуацията е комплицирана,както се казва.Конфигурацията май трябва да послужи за всичките хора наведнъж.И за сякаш е по-добре от сега да се вземе хубава видеокарта.

• Автор

За наша радост нещата се уреждат около закупуването и ще поръчам конфигурацията в този вид. След малко ще помоля от скай да направят проверка за всички компоненти и да изпратят. Ако имате някакви последни коментари, сега е момента, тъй като за мен не са малко тези пари и ако имате препоръка за някой елемент или нещо по поръчката, ще бъда на линия още час поне, може и малко повече. Най-вече по отношение на това да са добре похарчени пари и всеки компонент да е на ниво. Смятам да ги поръчам частите по отделно, новички и пакетирани, защото съпругът ми не хваща вяра на сглобен компютър. И сега малко ще ви изненадам, но препоръчайте и монитор, замислихме се, че ако старият компютър се оправи някак, ще бъдат два компютъра и всеки да е с монитор.Може да е без орязване на конфигурацията, може и нещо да се ореже леко, вие пишете варианти, а ние ще помислим. Според мен, ако има орязване, да е от последните 3-4 компонента. Предпочитам да е от Скай всичко, за по-лесно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.