Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация и препоръка за фирма, която да ми го сглоби.

Featured Replies

Хора... Момчето докато порасне видеото ще е слабо, а игрите ще са по-тежки (говорим докато стане на 13) има 5-6 години до тогава, а сега едва ли разбира от кадри в секунда графики и т.н. Та спокойно може да се мине с вградено видео, а като стане голям геймър да си купи видеото: BB код: ASROCK B85 KILLER /LGA1150 I5-4670 /3.4G/6MB/BOX/LGA1150 G.SKILL 2x4 Aegis 1600M C11 1.5 F3-1600C11D-8GIS 1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3 CM ELITE 371, BLACK NO PSU Dell S2340L  23 LED IPS 7ms PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE Обща стойност - 1 287.11 лв. с ДДС Линк: http://nikem-bg.net/cart/50827p1r49044p1r3008p1r46911p1r44129p1r1032p1r46974p1rf.html

Ето конфигурация с нов монитор, дъно с добро аудио, много добър процесор, достатъчно рам, отлично захранване и читава кутия :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Отговори 113
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ще се опитам да приключа темата, докато този компютър все още върши нещо. Ето какво избрах, но вероятно има компоненти, които не се връзват, тъй като почти съвпада с някои предложения, но малко съм омешала нещата. Ще разчитам да теглите чертата вместо мен. ASUS H81M-K /1150XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X4GB DDR3 1600 A-DATA 2ХPALIT GTX750TI STORMX OC 2G D52T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARRPSU CM GX 450W APFCASUS XONAR DXLG GH24NSB0Все още нямам избор на кутия, цената ми до тук е 1296.93, ако не съм объркала нещо. http://nikem-bg.net/computer-components/CM-SILENCIO-550--WHITE Тази кутия, само заради белия цвят ли е по-скъпа или има някакви други предимства? За DVD-RW имаше само едно предложение, доколкото съм се ориентирала, сега е момента да ми дадете второ, ако има нужда.Моля да потвърдите, дали в тази конфигурация се връзват компонентите. Последен въпрос, има ли разлика, дали ще купиш компютър за 500 или 1500, по отношение продължителността на живота му?

Очаква се,че в по-скъпата конфигурация ще има много по-мощни компоненти,откъм производителност,или пък откъм гаранция.Така че,конфигурацията ще остарее неминуемо,но при по-скъпата това ще се случи доста по-късно.Освен това,с по-производителни части ще можеш да момента да се насладиш на възможностите им.

С кутията лично не съм запознат,но аз не ви я препоръчвам.Излишно скъпа е.

Записвачката,мисля,че е по-добре да вземете модела на Асус.Но тия части отдавна вече са консуматив.Каквото и да вземете,все е тая.

Записвачката по-добре да е на Асус а паметта GEIL EVO LEGGERA. По-добра е а не е по-скъпа. Нищо против A-DATA но този модел не си заслужава парите.С паметта има един номер че 2х4GB ще са по-производителни от 8GB заради двуканалния режим.От друга страна дъното е с 2 слота та ако искаш възможност за добавяне на втора в бъдеще (ще спестиш и 7 лв.) трябва да вземеш един модул. пс. Кутията не е особено добър избор предвид алтернативите от FD за тези пари. С прозорче или без.Кутията е много добра (не говоря за цвета и прозорчето това си е до личен вкус) но може би е по-добре да вкарате тия пари в мъничко по-добро дъно и да се задоволите с по-нормална кутия.В крайна сметка имате микро дъно и супер икономична-студена карта та не ви трябва подобна освен ако целта не е да се връзва с бялата гарнитура?Тази или дори тази също ще ви свършат идеална работа. И се ориентирате към това дъно. Един от плюсовете е по-доброто вгр. аудио ако решите че парите идват много и си спестите външното.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Приемам последните предложения, променям записвачката на Асус а паметта GEIL EVO LEGGERA. Благодаря! За кутията, която бях избрала, да разбирам, че не си струва парите, предлагате ми друга бяла, по-скъпа, която си струва? Съпругът ми одобри цената, но има един въпрос, дали дъното е достатъчно добро, изглеждало му евтино, без други аргументи. Да подчертая, че звуковата карта не е случайно перо, както съм обяснила в началото, ако компютърът ще върши работа професионално и ще изкарва пари, то е за да послужи на съпруга ми, който е музикант и ще ползва музикантски програми различни. Не знам какво точно прави картата, но може би ще е добра за работата му. Така че ако точно нея трябва да изхвърля, за да пасне на бюджета, по-скоро ще променим бюджета. Надявам се да открия фирма в Бургас, която да ми продаде компонентите, да сглоби и поеме гаранцията, ако не, остава онлайн варианта.

Не съм сигурен как да го разбирам това с промяната на бюджета? Външното аудио е за предпочитане а щом ще се изкарват пари даже може да се наблегне още.ASUS Xonar D2XASUS Xonar DXТъй като не става въпрос само за игрички или филмчета съм сложил по-добра дънна платка, рам и захранване.Кутията идва с три хубави перки които са сравнително тихи та не трябва да се купува нищо допълнително за охлаждане.Захранването е достатъчно тихо та съпруга не би трябвало да се притеснява от разни фантомни шумове и виене на баншита.За нуждите ви Xeona без проблеми може да се ореже до I5 при това най-евтиния 4440. Това са 110 лв. разлика които могат да се вкарат в аудиото ако парите идват много.Тук става въпрос по-скоро за по-дълъг живот на машината а не че по-слабия процесор ще ви спъва по-някакъв начин работата за момента.пс. В Бургас пак ще я поръчат от тук и ако се наложи нещо пак тук ще я пращат та разликата е че ще ви треснат голяма надценка.Изгодните ви варианти са Скай и Никем а за някой части докато са на промоция може да погледнете в Емаг.В първите две предлагат сглобяване (безплатно е) та при ваше желание ще дойде готов (естествено без Windows).

Моето предложение: количка
Обща стойност - 1 300.24 лв. с ДДС

Дъното има много добро аудио VIA® VT2021
Процесора е мощен, има достатъчно оперативна памет 8гб, голям твърд диск, видео картата R7-265 в повечето игри се представя по-добре от gtx750ti.
Монитора е с VA матрица, която има доста големи зрителни ъгли, подобни на IPS матриците.
Можете да закупите монитора и една плочка памет на по-късен етап, ако бюджета е ограничен.
След време можете да ъпгрейднете конфигурацията с добър охладител и лесно да овърклокнете процесора за да бъде актуален доста дълго време.

В кои повече игри R7 265  се представя по-добре от предложената в повечето конфигурации Palit GTX750Ti StormX dual 2GB? От GTX750Ti  да, но картата на  Palit  е фабрично овърклокната с 20%. Няма друга такава GTX750Ti и в момента това е най-доброто предложение на пазара в средния ценови диапазон. 

За аудиото може да си прав донякъде, но ако става въпрос за човек като мен, дето отдавна е оставил китарата и акордеона. Обаче музикантите имат доста изтънчен слух и по-скоро тия вградени аудиокарти биха предизвикали смях. Още повече, че нямат никакви екстри за един музикант. Предлагаш и монитор, а никой не го е искал. Монитор най-лесно се сменя и не е необходимо точно в тоя момент да се прави това. Що се отнася до това, че картата щяла да бъде силна за 1280х1024 и HD7750  била достатъчна...глупости. Няма такова нещо. Я се опитайте да играете нормално Crysis 1, 2, 3  на тая резолюция с максимални детайли, та да се накефи човек. Или пък Metro 2033, да не говорим за LL. Метро 2033 ще тормози HD7750  дори при 1024х768, ако се включи и DX11. Изобщо, доста неадекватни предложения. Дано поне пусналите темата да не се заблудят по някоя отвлечена конфигурация и коментар. Все пак не искат да пипат щайгата 5 години. 

В кои повече игри R7 265  се представя по-добре от предложената в повечето конфигурации Palit GTX750Ti StormX dual 2GB? От GTX750Ti  да, но картата на  Palit  е фабрично овърклокната с 20%. Няма друга такава GTX750Ti и в момента това е най-доброто предложение на пазара в средния ценови диапазон. 

За аудиото може да си прав донякъде, но ако става въпрос за човек като мен, дето отдавна е оставил китарата и акордеона. Обаче музикантите имат доста изтънчен слух и по-скоро тия вградени аудиокарти биха предизвикали смях. Още повече, че нямат никакви екстри за един музикант. Предлагаш и монитор, а никой не го е искал. Монитор най-лесно се сменя и не е необходимо точно в тоя момент да се прави това. Що се отнася до това, че картата щяла да бъде силна за 1280х1024 и HD7750  била достатъчна...глупости. Няма такова нещо. Я се опитайте да играете нормално Crysis 1, 2, 3  на тая резолюция с максимални детайли, та да се накефи човек. Или пък Metro 2033, да не говорим за LL. Метро 2033 ще тормози HD7750  дори при 1024х768, ако се включи и DX11. Изобщо, доста неадекватни предложения. Дано поне пусналите темата да не се заблудят по някоя отвлечена конфигурация и коментар. Все пак не искат да пипат щайгата 5 години. 

Аз съм написал GTX750Ti ( а не GTX750Ti OC )

Ей тука има едно сравнение и тук още едно.

С тези конфигурации е срамота да се използва 17" монитор, този може да го продаде примерно (като не го искат какъв е проблема да не го купят)

За домашно свирене със синтезатор, това вградено аудио е идеално ако нямат излишни пари за харчене за качествена външна карта.

В последствие авторката написа, че и трябва професионална аудио карта и свиренето не е за домашно забавление.

Процесора лесно може да се овърклокне и да е актуален.

Направи ти предложение за 1000лв. с външно професионално аудио и гарантирай 5 години актулност ( може би ако бюджета беше поне 2к).

ПС: От предложените конфигурации и фирми, никой не е споменал за windowsa, че ще сглобят машината но няма да им инсталират ос система (ако не си купят лицензирана) и трябва да търсят друг специалист да им инсталира.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

• Автор

За сега оставяме цената като не най-важна, още някой лев винаги може да се добави, ако е добре аргументиран. Може да стане и 1300 и 1400лв,конфигурацията, въпросът е наистина да не пипаме машината в следващите години, освен ако нещо не се развали. Ако сте ми предложили някакъв компонент, който е умишлено избран евтин, само за да се вместим в бюджета, кажете ми и по-скъпото си предложение. Например за избраното дъно има предложения за по-скъпо, някой друг ще ми предложи ли също ново дъно, процесорът си остава този. Не разбирам ни най-малко полемиката за аудиото, поради недостатъчната ми техническа компетентност. Нека още малко да ми изясните тази част. На компютърът ще има инсталирани програми, като cubase, например и други, музика ще се записва, аранжира, ще се свърже едно пиано ямаха електронно,а и съпругът ми ще му идват и нови идеи за развитие. Той по принцип е класически китарист. За операционна програма, досегашната ни фирма ще ни инсталира нещо за 30 лева, но нямат най-модерните версии, не били.."кракнати"??. Само дето няма да сглобят компютъра, те работят вече само с корпоративни клиенти, ние сме просто остатък към времето, когато са имали и други такива. Значи мога да го поръчам готов и да им го занеса за инсталиране. Извинявам се за въпроса, но гарантирано ли е, че в кутията ще има точно това, което сме поръчали? Изобщо не познавам и двете фирми.

Аз съм написал GTX750Ti ( а не GTX750Ti OC )

Ей тука има едно сравнение и тук още едно.

С тези конфигурации е срамота да се използва 17" монитор, този може да го продаде примерно (като не го искат какъв е проблема да не го купят)

За домашно свирене със синтезатор, това вградено видео е идеално ако нямат излишни пари за харчене за качествена външна карта.

В последствие авторката написа, че и трябва професионална аудио карта и свиренето не е за домашно забавление.

Процесора лесно може да се овърклокне и да е актуален.

Направи ти предложение за 1000лв. с външно професионално аудио и гарантирай 5 години актулност ( може би ако бюджета беше поне 2к).

ПС: От предложените конфигурации и фирми, никой не е споменал за windowsa, че ще сглобят машината но няма да им инсталират ос система (ако не си купят лицензирана) и трябва да търсят друг специалист да им инсталира.

За процесора нищо не съм споменал. Все пак да вметна, че едва ли някой ще се наеме да го клоква. И какво като е 17 инчов монитор, игрите да не вървят по-лесно? Аз допреди година бях с такъв  и много игри съм ги играл не на 1280х1024, а на 1152х864, за да получа някой друг кадър отгоре. И това с долната ми карта от подписа. Може да кликнеш на линка и да видиш колко точки ми дава, като след това направиш сравнение на същия сайт и колко точки дава една HD7750. За аудиото казах, защото на 2-3 места прочетох, колко чудесно било. С VIA VT2021  съм и да, Senhaiser-a  се чува по-добре, но това е за абсолютна непрофесионална употреба. добре, приемам, че нещо не съм допрочел за аудиото. Макар че и външните аудиокарти предлагани тук, са смешни за един професионалист. Там парата почва от минимум 300-400 лева и хвърчи в небесата.А за видеокартите не знам защо спориш. Тук никой не е предлагал GTX750ti  или поне аз не забелязах. Става въпрос точно за картата, клокната с 20%, изравняваща се с R7 265 и дори минаваща я в много игри и то нови. На всичко отгоре и цената е по-ниска или поне равна с най-евтината R7 265. Да не говорим, че има и много предимства спрямо това пребоядисано АМД. Като например почти пълната липса на шум, дори при натоварване с някоя игра. Един мизикант би трябвало да знае, какво е разлика в нивото на шум 8 децибела:

Публикувано изображение

За сега оставяме цената като не най-важна, още някой лев винаги може да се добави, ако е добре аргументиран. Може да стане и 1300 и 1400лв,конфигурацията, въпросът е наистина да не пипаме машината в следващите години, освен ако нещо не се развали. Ако сте ми предложили някакъв компонент, който е умишлено избран евтин, само за да се вместим в бюджета, кажете ми и по-скъпото си предложение. Например за избраното дъно има предложения за по-скъпо, някой друг ще ми предложи ли също ново дъно, процесорът си остава този. Не разбирам ни най-малко полемиката за аудиото, поради недостатъчната ми техническа компетентност. Нека още малко да ми изясните тази част. На компютърът ще има инсталирани програми, като cubase, например и други, музика ще се записва, аранжира, ще се свърже едно пиано ямаха електронно,а и съпругът ми ще му идват и нови идеи за развитие. Той по принцип е класически китарист. За операционна програма, досегашната ни фирма ще ни инсталира нещо за 30 лева, но нямат най-модерните версии, не били.."кракнати"??. Само дето няма да сглобят компютъра, те работят вече само с корпоративни клиенти, ние сме просто остатък към времето, когато са имали и други такива. Значи мога да го поръчам готов и да им го занеса за инсталиране. Извинявам се за въпроса, но гарантирано ли е, че в кутията ще има точно това, което сме поръчали? Изобщо не познавам и двете фирми.

Извинявам се, че коментирам повече другите мнения, отколкото да дам собствено, но пък тук има деца, които се учат все още. Един музикант не е добре да ползва вградено аудио, та било то и добро за неговия си клас. А добро аудио не търсете по тия сайтове, занимаващи се най-вече с компютърни чаркалъци. По-добре си го вземете отделно. Горе дадохте примерна конфигурация, на която сте се спрели. Аз да вметна, че тая записвачка на LG  е по-шумна от подобна на Asus, предлагаща се в тия сайтове, от които са препоръките. Просто е дразнещо, когато всичко останало е тихо, някаква записвачка да разваля нещата.  При избора на дъно трябва да имате предвид, че видеокартата заема два слота и долния под нея е неизползваем. А като сложите и външна аудиокарта, то ще трябва да имате и необходимия интерфейс за свързването и. Тоест, ако още не е избрано аудиото, е добре да имате по един свободен PCI и PCI-Ex16  слот, за да не се чудите след време как да свържете аудиокартата, която сте избрали.  А избрания Asus  има само PCI-Ex1  слотове. И ако попаднете на аудиокарта с PCI  интерфейс, няма къде да я сложите. Недай си Боже да я купите на сляпо и после да се чудите какво да правите и как да я връщате.  Ето например един сайт за професионално оборудване

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Нали сглобена ще се поръчва... Ако се правят промени в последния момент при сглобяването ще се установят проблемите.

Демек неприятни изненади може да има ако аудиото се купува отделно в бъдеще и се замени с някое друго а не с посочените.

Щом може да отделите към 1400лв. то може да вземете и хубав монитор!

Процесора няма да е ксеон, но все пак от прочетеното разбирам ,че с програмите ще се занимавате повече любителски от колкото профисионално!

Та за тези пари ще имата балансирана система ,за игри ,за детето и за програми за бащата с един доста хубав монитор!

ASROCK H81M, H81, DDR III 1600/1333, DVI, HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1150

INTEL CORE i5-4440, 3.10GHz, 6MB, BOX, LGA1150

GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO LEGGERA CL9

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

POWERCOLOR 2048M R9 270 TURBO DUO, AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC PCI-E 3.0

COOLER MASTER GX 450W, Active PFC

COOLER MASTER N300 Black, USB 3.0, w/o PSU

LG 23.8" 24MP55HQ-P, 5ms, 5 000 000:1, 250cd/m2, VGA, HDMI, IPS

Общо 1413лв. , до колкото до асамблирането на конфигурация лично аз имам повече доверие на хората от скай и за това предложението ми е от тази фирма!

Аудиото е с приоритет ако не е станало ясно тъй като това му е работата на човека. За целта не му трябва нов монитор.

Семейството пък може да си гледа филмите на телевизора. Всъщност това е по-добрият вариант дори да се купи по-добър монитор.

Някой път пробвай да седнеш с жена си и сина си да гледаш филм на `23 монитор и ще ме разбереш. 

Иначе за игрите и по-добър монитор и по-добра видеокарта няма да са излишни но доколкото разбрах са на последно място... 

пс. Два пъти преглеждам темата понеже не ми стана много ясен бюджета ама поне това мисля че го разбрах. :)

• Автор

Добре, да напомня, че наистина ви се доверявам, понеже няма как да разбера всичко написано, при всичките ми усилия и напъвания, освен ако не се изразява в конкретна конфигурация, подобрена на тази, до която достигнахме до тук. Моята специалност е далеч от компютрите. Записвачката писах, че сменям с Асус, по ваши препоръки, паметта също писах, че променям,но не бях постнала точно последния вариант, защото ми отнема повечко време, отколкото на вас. Съпругът ми не възнамерява да прави домашно студио, от което да излиза някакъв професионален продукт за пазара. Имаме приятели с подобни студия, всичко е наистина друг клас техника. Но става дума съпругът ми да работи и да твори на ниво лично за себе си. Това се получи последно без кутията. ASUS H81M-K /1150XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X8GB DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERAPALIT GTX750TI STORMX OC 2G D52T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARRPSU CM GX 450W APFCASUS XONAR DXASUS DRW-24F1ST/BLACK BULKЩе се радвам да препоръчайте друго дъно, ако прецените за нужно, кутия, аудиото и каквото друго смятате. Много е вероятно утре по-някое време да поръчам всичко, защото стария компютър ме изнервя. Може ли да ми обясните на прост език какво точно прави звуковата карта?naruto, много правилно си ме разбрал, постнах последното, преди да ви прочета. Бюджетът при нас е винаги разтеглив, защото винаги тръгваме с идеята за по-малък бюджет, но тъй като обичаме да избираме неща, които да не създават проблеми и обикновено всичко се използва докато функционира, с минимум поддръжка и с колата е така :), вдигаме сумата, докато побере качествен продукт, гарантиращ безпроблемна и дълготрайна употреба. Ако ти кажа, че смятахме да купим готов компютър за към 500 лв., после си казахме, добре, нека е 1000, сега сме съгласни и на 1400, като дори това може леко да се надвиши, какво да ти кажа, въпросът е да сме доволни от избора си дълго време. Може да пробваме да купим чрез фирма на познати, регистрирани по ДДС, така взехме предния.

Добре, да напомня, че наистина ви се доверявам, понеже няма как да разбера всичко написано, при всичките ми усилия и напъвания, освен ако не се изразява в конкретна конфигурация, подобрена на тази, до която достигнахме до тук. Моята специалност е далеч от компютрите. Записвачката писах, че сменям с Асус, по ваши препоръки, паметта също писах, че променям,но не бях постнала точно последния вариант, защото ми отнема повечко време, отколкото на вас. Съпругът ми не възнамерява да прави домашно студио, от което да излиза някакъв професионален продукт за пазара. Имаме приятели с подобни студия, всичко е наистина друг клас техника. Но става дума съпругът ми да работи и да твори на ниво лично за себе си. Това се получи последно без кутията.ASUS H81M-K /1150XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X8GB DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERAPALIT GTX750TI STORMX OC 2G D52T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARRPSU CM GX 450W APFCASUS XONAR DXASUS DRW-24F1ST/BLACK BULKЩе се радвам да препоръчайте друго дъно, ако прецените за нужно, кутия, аудиото и каквото друго смятате. Много е вероятно утре по-някое време да поръчам всичко, защото стария компютър ме изнервя. Може ли да ми обясните на прост език какво точно прави звуковата карта?naruto, много правилно си ме разбрал, постнах последното, преди да ви прочета. Бюджетът при нас е винаги разтеглив, защото винаги тръгваме с идеята за по-малък бюджет, но тъй като обичаме да избираме неща, които да не създават проблеми и обикновено всичко се използва докато функционира, с минимум поддръжка и с колата е така :), вдигаме сумата, докато побере качествен продукт, гарантиращ безпроблемна и дълготрайна употреба. Ако ти кажа, че смятахме да купим готов компютър за към 500 лв., после си казахме, добре, нека е 1000, сега сме съгласни и на 1400, като дори това може леко да се надвиши, какво да ти кажа, въпросът е да сме доволни от избора си дълго време. Може да пробваме да купим чрез фирма на познати, регистрирани по ДДС, така взехме предния.

Аз предлагам да смените дъното с това, предложено от @playlistic  Има си всички интерфейси, а не се знае за 5 години какво ще ви хрумне. Разбрах какво казвате за музиката. Дори сега да поръчате външна аудиокарта, добре е да се остави вратичка и за по-професионални неща. Дори и да не ви влезе никога в употреба, нищо като цена и качество не губите в момента. Но дори по-добър вариант е примерно това дъно:

Обща стойност - 120.82 лв. с ДДС

Аудиото е с приоритет ако не е станало ясно тъй като това му е работата на човека. За целта не му трябва нов монитор.

Семейството пък може да си гледа филмите на телевизора. Всъщност това е по-добрият вариант дори да се купи по-добър монитор.

Някой път пробвай да седнеш с жена си и сина си да гледаш филм на `23 монитор и ще ме разбереш. 

Иначе за игрите и по-добър монитор и по-добра видеокарта няма да са излишни но доколкото разбрах са на последно място... 

пс. Два пъти преглеждам темата понеже не ми стана много ясен бюджета ама поне това мисля че го разбрах. :)

Първо аудиото е някъв приоритет , но докато не се изкаже бащата няма как да знаеш , понеже му се предлагат звукови и висок клас вградено аудио, които може да се окажат че няма да му вършат обсолютно никаква работа!

Щом бащата е профисоналист в тази област, той най-добре трябва да знае от кое има нужда!

Второ монитора не е нито за бащата нито за майката - щом имат телевизор да си гледат филмите там , ама тука да се начеше крастата на бащата , ще оставят детето да си оврежда зрението на стария тн монитор.

Та когато станеш баща и ти ще ме разбереш.

А до колкото госпожата пуснала темата ,нека добре помисли, кое е важно за тях и да се уточни с мъжи си от какво има нижда!

• Автор

Такааа, първо бащата няма да се изказва, нали не мислите, че ако беше по-грамотен от мен, нямаше той да пусне темата? И двамата сме боси в тази област, аз избирам всичко, поради единствената причина, че имам времето да чета и да разговарям с вас, докато той е супер натоварен. За него компютърната обработка на музика е също нещо ново, той-тепърва ще навлиза и ще се развива, защото се усеща такава потребност, но технически си изкарва парите със свирене за момента. Точно затова ви питам какво прави тази звукова карта, защото не сме компетентни, просто е добре компютърът малко от малко да откликва на нуждите му, които ще се развиват, но и аз не знам как точно. Вие ми кажете :) Относно детето, не бих позволила да се увреди зрението му, ограничавам го дори с нинтендото, което е скрито от една седмица насам. Но ако ще се ползва телевизора за игрите, не отпада ли този проблем? Не знаех, че новите монитори са щадящи очите, аз стоя най-много пред монитора.

Аз почвам да си мисля,че може би ще е по-добре да не се купува външна видеокарта.Тя ще върши работа само при игрите,а в момента от тях се възползва едно 7-годишно дете.Докато стигне до по-сериозен гейминг,ще минат поне 2-3 години.Така че,най-добре да се вземете Интел процесор с вградено видео.Например Хасуел 4570 или 4670.Сигурен съм,че вграденото видео ще е напълно достатъчно.А със спестените пари да се вземе по-добри монитор и звукова карта,ама нека татенцето да каже и той някоя дума по въпроса,че явно госпожата изпитва трудности в техническите сфери на компютрите.Без да се обиждате обаче,уважаема госпожо.

Друг вариант е,да се вземе процесор Ксеон,който пък си идва с по-голяма перспектива за ползване и да се вземе някоя нисък клас видеокарта,например 7750 или нещо такова.Сигурен съм,че тя ще е достатъчна на първо време.Сега ще се опитам да направя някоя конфигурация...

Количка

Обща стойност - 1 386.04 лв. с ДДС

Опс,писали сме едновременно.
Конфигурацията е без звукова карта.Сложил съм отделно видео,макар и нисък клас.Ако решите,може да се намали диска,да се премахне записвачката,да се вземе по-евтино захранване(някой Фортрон) и ще се съберат пари или за звукова карта,или за по-обикновено ССД.

п.п.Ако вместо Ксеон-а вземете Core i5 ,тогава смятам,че можете да махнете видеокартата,и съвсем спокойно си вземате хубаво ССД.
Колкото до ползата от външната аудиокарта,надявам се някой колега от раздела за аудиотехника да се намеси с по-компетентно мнение.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Предложението е да се намали потенциала на видео картата, защото ще се ползва от дете и да се вземе монитор на всяка цена. Моят коментар е, първо за игрите, че обикновено сина ми не прави нищо сам, у дома всички играем запалено на нинтендото, например и ние се палим активно по всичко, с което се занимават децата. Считайте, че ако големият стане геймър, ще станем и ние. Просто ни е такова семейството, изключително ориентирано към децата ни, а снощи като обсъждахме по-скъпата видео карта, съпругът ми доста се въодушеви, че ще вървят всички нови игри. За монитора, да попитам отново, ако компютърът се свърже с HDMI с телевизора, не се ли разрешава проблема? Ако старият компютър се поправи и се върже с този монитор, ще има смисъл, ще имаме два компютъра,но да хвърля автоматично нещо, което работи, малко ме е жал.

Такааа, първо бащата няма да се изказва, нали не мислите, че ако беше по-грамотен от мен, нямаше той да пусне темата? И двамата сме боси в тази област, аз избирам всичко, поради единствената причина, че имам времето да чета и да разговарям с вас, докато той е супер натоварен. За него компютърната обработка на музика е също нещо ново, той-тепърва ще навлиза и ще се развива, защото се усеща такава потребност, но технически си изкарва парите със свирене за момента. Точно затова ви питам какво прави тази звукова карта, защото не сме компетентни, просто е добре компютърът малко от малко да откликва на нуждите му, които ще се развиват, но и аз не знам как точно. Вие ми кажете :)Относно детето, не бих позволила да се увреди зрението му, ограничавам го дори с нинтендото, което е скрито от една седмица насам. Но ако ще се ползва телевизора за игрите, не отпада ли този проблем? Не знаех, че новите монитори са щадящи очите, аз стоя най-много пред монитора.

Оставам с впечатлението че всъщност няма никаква нужда от скъпа външна аудиокарта. Най-добре я отпишете и се ориентирайте към прилично бюджетно дъно а не свръх-скопено с извинение.

Разгледайте това - http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20b85%20Killer/ Дъното е с най-доброто възможно вградено аудио (Realtek 1150) и всичко под него е с по-ниски възможности.

Това е пълноразмерно дъно така че ще ви трябва кутия която събира такива. Демек CM N300 http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/n300/ или ония белите ако искате да се охарчите.

За процесор най-евтиния I5-4440 ви върши работа. Ако държите да сте актуални по-дълго време взимате 8-нишковия Xeon + видеокарта или I7-4771 ако ще карате на вградена графика.

За захранване всяко качествено 400W ще ви свърши работа с видео като GTX750TI. Качеството най-лесно се преценява по-сертификата. Бронз, сребро, злато, платина и титан.

Препоръчвам ви това - http://www.coolermaster.com/powersupply/gaming-vs-series/v450s/ ако тихата работа е важна. 

Най-добрата рам е тази - http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-2x4G-Ares-1600MHz-CL8-1.5V-F3-1600C8D-8GAB/description.html С добри тайминги CL8 на 1.5V и нископрофилна.

Дъното е с 4 слота за рам та не е необходимо да се ограничавате до един модул от 8 ГБ (по-бавно ще работи) в този случай.

Това са максимално добри части като производителност и качество ако държите да карате пет години с тази машина. 

http://nikem-bg.net/cart/51159p1r49615p1r50818p1r50827p1r3004p1r49292p1r49339p1r50876p1rf.html

пс. Ако искате да зарадвате детето най-добрия вариант на видеокартата е този - http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-GTX-750-Ti-FTW-ACX-02G-P4-3757-KR/description.html

Палитката дето я тикаме всички е най-евтината а не най-добрия избор. Но ако наистина е 7 г. по-добре си спестете парите за видеокарта и го оставете да си цъка на конзолата за сега.

Иначе вредни бяха старите CRT монитори та ако говорим за LCD няма какво да се притеснявате. Колегите говорят за резолюцията и ъгъл на видимост (комфорт) че стария е с по-ниски възможности.

А очите ще му увредят най-вече учебниците и книгите ако обича да чете не монитора.  ;)

• Автор

ASROCK B85 KILLER /LGA1150PSU CM V450S /450W GOLDXEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0XG.SKILL 2x4G Ares 1600MHz CL8 1.5V F3-1600C8D-8GAB2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARREVGA GTX 750 Ti FTW ACX 02G-P4-3757-KRASUS DRW-24F1ST/BLACK BULKВ количката не беше сменена видеокартата. Ако това е предложението, ще помоля и останалите участници за коментар, ако имат такъв.

Ако вземете 1TB хард ще спестите 50 лв. Наистина ли ви е необходим толкова голям? Аз го сложих понеже по-нагоре сте го избрали не за друго.

Оставам с впечатлението че всъщност няма никаква нужда от скъпа външна аудиокарта. Най-добре я отпишете и се ориентирайте към прилично бюджетно дъно а не свръх-скопено с извинение.

Разгледайте това - http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20b85%20Killer/ Дъното е с най-доброто възможно вградено аудио (Realtek 1150) и всичко под него е с по-ниски възможности.

Това е пълноразмерно дъно така че ще ви трябва кутия която събира такива. Демек CM N300 http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/n300/ или ония белите ако искате да се охарчите.

За процесор най-евтиния I5-4440 ви върши работа. Ако държите да сте актуални по-дълго време взимате 8-нишковия Xeon + видеокарта или I7-4771 ако ще карате на вградена графика.

За захранване всяко качествено 400W ще ви свърши работа с видео като GTX750TI. Качеството най-лесно се преценява по-сертификата. Бронз, сребро, злато, платина и титан.

Препоръчвам ви това - http://www.coolermaster.com/powersupply/gaming-vs-series/v450s/ ако тихата работа е важна. 

Най-добрата рам е тази - http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-2x4G-Ares-1600MHz-CL8-1.5V-F3-1600C8D-8GAB/description.html С добри тайминги CL8 на 1.5V и нископрофилна.

Дъното е с 4 слота за рам та не е необходимо да се ограничавате до един модул от 8 ГБ (по-бавно ще работи) в този случай.

Това са максимално добри части като производителност и качество ако държите да карате пет години с тази машина. 

http://nikem-bg.net/cart/51159p1r49615p1r50818p1r50827p1r3004p1r49292p1r49339p1r50876p1rf.html

пс. Ако искате да зарадвате детето най-добрия вариант на видеокартата е този - http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-GTX-750-Ti-FTW-ACX-02G-P4-3757-KR/description.html

Палитката дето я тикаме всички е най-евтината а не най-добрия избор. Но ако наистина е 7 г. по-добре си спестете парите за видеокарта и го оставете да си цъка на конзолата за сега.

Иначе вредни бяха старите CRT монитори та ако говорим за LCD няма какво да се притеснявате. Колегите говорят за резолюцията и ъгъл на видимост (комфорт) че стария е с по-ниски възможности.

А очите ще му увредят най-вече учебниците и книгите ако обича да чете не монитора.  ;)

Уважавам мненията ти, но в случая не си прав. Може ли да ми кажеш, защо Evga- та е по-добрия избор и то за 60 лева отгоре? Нека не говорим за клок, макар и там моята Палитка да работи на 1262 MHz  базова честота и достигайки близо 1400 MHz  при игрите след буст. Стандартната базова честота на палитката е 1202 MHz  на ядрото и 6000 MHz  на паметта. При Evga  същите показатели са 1189 MHz  и 5400 MHz. Тоест, мноооого по-бавна и мнооого по-скъпа. Къде са и предимствата? Дори и в шума няма.

Стандартно:

Публикувано изображение

Стабилен клок:

Публикувано изображение

Дай да видим сега какво може Evga-та.

Ето и какво открих за тая Evga  с допълнително захранване:

Публикувано изображение

А сега ми кажи, защо да давам 60 лева отгоре?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.