Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с госпожата по математика

Featured Replies

Здравейте! Може би темата ми не е за тук, но реших, че тук ще има по-интелигентни хора. Проблемът ми е свързан с госпожата по математика, защото оценките ги смята средно ретмитично. По принцип трябва да имам 5, но няколко пъти не й върнах теста на време, при което ми писа 2 и сега съм около 4,10. На класното също имах твърдо 5, но тези две 2-ки ми проварят всичко, а пък съм в 7 клас. Как да постъпя, че госпожата да ми пише по-високата оценка и нормално ли е според вас да смята средно-ретмитично

Редактирано от BooBoo (преглед на промените)

Напълно нормална практика ,нали разбираш ,че се следи постоянството на ученика-пример не може да имаш две 4-ки после една 6-ца и хоп срочната ти да е 6 пак.Крайната оценка се формира на база знания за цялата година :)

Има ли проблем,има и две страни.Дайте да чуем какво мисли госпожата по въпроса за средното аритметично и за забавените тестове.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Здравейте! Може би темата ми не е за тук, но реших, че тук ще има по-интелигентни хора. Проблемът ми е свързан с госпожата по математика, защото оценките ги смята средно ретмитично. По принцип трябва да имам 5, но няколко пъти не й върнах теста на време, при което ми писа 2 и сега съм около 4,10. На класното също имах твърдо 5, но тези две 2-ки ми проварят всичко, а пък съм в 7 клас. Как да постъпя, че госпожата да ми пише по-високата оценка и нормално ли е според вас да смята средно-ретмитично

Да нормално е. Иначе няма да е честно спрямо съучениците ти, които са си изпълнили всичко в срок.

Ако твърдиш че си за 5, иди и я помоли да те изпита за повишаване. По принцип, при такъв изпит трябва да покажеш повече знания от за оценката, която искаш - иначе пак не е честно. Ако преподавателката ти смята, че имаш знания за 5 ще ти даде шанс.

• Автор

Напълно нормална практика ,нали разбираш ,че се следи постоянството на ученика-пример не може да имаш две 4-ки после една 6-ца и хоп срочната ти да е 6 пак.Крайната оценка се формира на база знания за цялата година :)

Това ти казвам, че оценката ми трябва да е пълно 5, но като ни връща тестовете имам 5 или 6 и после, понеже не съм ги върнал на следващият ден ми пише 2

Щом казваш, че смята "средно-ретмитично" , а си 7 клас радвай се на четворката и си свиркай  :)

Това ти казвам, че оценката ми трябва да е пълно 5, но като ни връща тестовете имам 5 или 6 и после, понеже не съм ги върнал на следващият ден ми пише 2

Млади колега. Самооценката е хубаво нещо. Един познат се самооцени като Наполеон и сега си носи последствията. А дори не беше толкова млад и имаше натрупан опит и висше образование...

• Автор

Иначе няма да е честно спрямо съучениците ти, които са си изпълнили всичко в срок.

Там сме за ди си оценяваме знанията, а не дали сме си дали теста на следващият или по-другият ден. 

По мое време тестове нямаше и не зная кое как се връща и кога се дава....Но ако става даскалицата, може ме запознаеш....Не зная дали ще ти оправи оценката, но пък кво губиш :whist:

Ако не си съгласен с оценката и смяташ, че може да покажеш повече и го кажи. Ако не ти обърне внимание и ти пише такава оценка, поискай изпит пред комисия.

Там сме за ди си оценяваме знанията, а не дали сме си дали теста на следващият или по-другият ден. 

Сега искаш някой от форума да иде и да и се скара ли? Децата станаха много нахални и невъзпитани и не заради образователната система, заради домашното възпитание. 

• Автор

Сега искаш някой от форума да иде и да и се скара ли? Децата станаха много нахални и невъзпитани и не заради образователната система, заради домашното възпитание. 

Просто искам съвет. Вече ми дадоха 1, но пак се чудя каква е тази комисия.

Обикновенно е директора и друг математик от училището.Прочети ТУК

Предполагам, че този изпит може и да ти свали оценката.
Аз се чудя на това - 

Здравейте, от много време исках да кандидатствам нещо с информатика, ама математиката ми куца доста.

По принцип трябва да имам 5, но няколко пъти не й върнах теста на време, при което ми писа 2 и сега съм около 4,10.

Колко искаш да имаш, щом ти куца математиката?

Един съвет от мен - сядаш, даваш всичко от себе си и се опитваш да решиш задачите . Щом учителката ти е казала кога да и предадеш теста, предаваш го тогава. Щом не си го дал в срок, ще имаш слаба оценка.

Предполагам, че този изпит може и да ти свали оценката.

Да. Може. При изпит пред комисия се взима оценката за крайна. Не съм чел за вариантите за повишаване на такава оценка

Писала ти е двойка само щото не си върнал някакъв си тест на време ? И ти си съгласен и се примиряваш с това ?!?!?!?! Разправи се с нея за тоя двойка, оплачи се на директора, направи нещо !

Не е точно така. Всяко нещо си има срок за изпълнение и спазването му е съществено условие от оценката. Не може примерно да си вземеш контролната за у вас и я върнеш на следващия ден, при положение че времето за задачите е 1 час.

Писала ти е двойка само щото не си върнал някакъв си тест на време ? И ти си съгласен и се примиряваш с това ?!?!?!?! Разправи се с нея за тоя двойка, оплачи се на директора, направи нещо !

Публикувано изображение

• Автор

Не е точно така. Всяко нещо си има срок за изпълнение и спазването му е съществено условие от оценката. Не може примерно да си вземеш контролната за у вас и я върнеш на следващия ден, при положение че времето за задачите е 1 час.

Не знам какво общо има едното с другото, но добре, утре ще питам госпожата за по-висока оценка 

Ми за средно ритмично не знам, но средно аритметично знам, че не просто може, а е най-използвано. В зависимост от представянето ти, поведение, и такива неща+особеностите на характера на госпожата може от 4-ка и 5-ица да ти остави 5, а ако нещо се издъниш може и 4, според зависи, но 4.10 не знам как го виждаш да стане 5... И какво имаш? 5,5,2,2, така ли? Щото то това е 3.5.

Не знам какво общо има едното с другото, но добре, утре ще питам госпожата за по-висока оценка 

Най-добре, и един съвет: бъди по-нисък от тревата пред нея - без да си плазмодий и може ако искаш да изиграеш някоя сценка, дето тая двойка ти шитва бъдещето и тъ нъ. Последното е по-скоро шега, ма кой знае. Зависи от характера на госпожата и как си си "постлал" пред нея отпреди.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Ми за средно ритмично не знам, но средно аритметично знам, че не може ли, а е най-честото. В зависимост от представянето ти, поведение, и такива неща+особеностите на характера на госпожата може от 4-ка и 5-ица да ти остави 5, а ако нещо се издъниш може и 4, според зависи, но 4.10 не знам как го виждаш да стане 5... И какво имаш? 5,5,2,2, така ли? Щото то това е 3.5.

Ако само се заяждате по-добре не пишете. Оценките ми са 4,5,6,2,2,5,5 , а за ПМГ се иска 5 и 6.

Ако само се заяждате по-добре не пишете. Оценките ми са 4,5,6,2,2,5,5 , а за ПМГ се иска 5 и 6.

Сори не се стърпях. Ми тва мога да те посъветвам. Обясни и като на нормален човек, кажи и че това ти е нещо наистина много важно и от него зависи много от бъдещето ти - което е самата истина и така. Плюс това вие имате ли регламентирано повишаване на оценката или това е само при големите - подаваш молба за повишаване на оценката и се явяваш (ако се запъне нещо госпожата). Има го в гимназията.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

като гледам така, ти май и с госпожата по български имаш проблем.

какво е това "средно ретмитично"... аритметично идва от "аритметика" ама "ретмитично" от къде?

нормално е да се смята така, ако за теб направи изключение, и други ще искат...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.