Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с госпожата по математика

Featured Replies

Ако само се заяждате по-добре не пишете. Оценките ми са 4,5,6,2,2,5,5 , а за ПМГ се иска 5 и 6.

ГВС - значение №1 Закон! :D

Ако само се заяждате по-добре не пишете. Оценките ми са 4,5,6,2,2,5,5 , а за ПМГ се иска 5 и 6.

вадиш още две шестици и средноаритметично прави 4,56 и може да се закръгли към 5, или вадиш 6 шестици и прави точно 5 (4+5+6+2+2+5+5+6+6+6+6+6+6=65 и 65/13=5)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

като гледам така, ти май и с госпожата по български имаш проблем.

какво е това "средно ретмитично"... аритметично идва от "аритметика" ама "ретмитично" от къде?

нормално е да се смята така, ако за теб направи изключение, и други ще искат...

И Вие май сте имали проблеми с другарката по български.

http://kaksepishe.com/otkade/

ГВС - значение №1 Закон! :D

13 годишно дете ли бре?

И Вие май сте имали проблеми с другарката по български.

http://kaksepishe.com/otkade/

:) прав си... обаче аз не ходя на училище от 10 години...

обаче:

http://kaksepishe.com/fasonka/ ето и тия не знаят как се пише... пише се фасунга точно щото идва от немски... http://rechnik.info/%D1%84%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0

Редактирано от the professor (преглед на промените)

13 годишно дете ли бре?

Ами няма да е все на толкова :) Ако иска нещо повече, да престане с пушенето и да намали пиенето и секса. Също и да се налегне да учи и да е редовен със заданията.

• Автор

Така! Нашата госпожа днес съвсем полудя. Писа на двама мой съученици двойки, само защото не бяха довършили една задача, която я правихме в час. Ееееее... чудят се вече как да ти пишат слаба оценка, че да попълваш паралелките им в 8 клас.  А пък за това, че някои имат интереси към по-добро, не им пука. Хубаво е, че най-после ще се  махна от това скапано даскало. 

Така! Нашата госпожа днес съвсем полудя. Писа на двама мой съученици двойки, само защото не бяха довършили една задача, която я правихме в час. Ееееее... чудят се вече как да ти пишат слаба оценка, че да попълваш паралелките им в 8 клас.  А пък за това, че някои имат интереси към по-добро, не им пука. Хубаво е, че най-после ще се  махна от това скапано даскало. 

А защо не са си довършили задачите?! С какво толкова са били заети?! Човек, който има интереси към по-добро, дали нямаше да реши задачата?! Отговори си сам. На мен отговорите са ми ясни.

...Ееееее... чудят се вече как да ти пишат слаба оценка, че да попълваш паралелките им в 8 клас.  А пък за това, че някои имат интереси към по-добро, не им пука. Хубаво е, че най-после ще се  махна от това скапано даскало. 

Това е едно на ръка, но интересно защо си мислиш, че другите "даскала" на това ниво работят на различен принцип.

Един опитен педагог, а не само учител по щатно разписание, едва ли ще заложи на механичното осредняване на оценките при годишното им оформяне. Всеки човек си има своите "лоши дни" и една слаба оценка в компанията на видимо по-високи от нея не би следвало да има особено висока тежест.

Не знам въпросната дама дали е учител по призвание или за да не е безработна, но това не е трудно за дешифриране. И ако е от първия тип, мисля, че не би следвало да има особени поводи за притеснения, стига тия изцепки с пропуснати срокове и т.н. да не се превърнат в ежедневие.

Не съм много веща по въпроса , но оценката която ще изкараш на матурата по математика играе голяма роля за оформянето на годишната оценка .. т.е ако на НВО + ДМ изкараш отличен , не виждам как госпожата може да ти остави 4 за годишна оцента , същото е и обратното ако изкараш 4 не чакай за отличен 6 или мн.добър 5 за годината 

Ами няма да е все на толкова :) Ако иска нещо повече, да престане с пушенето и да намали пиенето и секса. Също и да се налегне да учи и да е редовен със заданията.

Пак да се повтаря, Ако мисли да става човек..Ако мисли да става хулиганин, да продължава с вменяването на вина на учителката. На 90% съм уверен, че на деткото не му е читава работата, дали щото не вдява, дали щото го мързи, или защото го сърби и вместо да се занимава с развитието си, си намира причини да кръшка от часове и да не си оправя заданията. Останалите 10% го отдавам на независещи от него обстоятелства.

Ако не си съгласен с оценката и смяташ, че може да покажеш повече и го кажи. Ако не ти обърне внимание и ти пише такава оценка, поискай изпит пред комисия.

Не е добра идея. Комисията с кой се познава, с даскалицата или с ученика. Имам приятел с подобен случай, стигна се до комисия и цяло чудо беше , че не повтори годината. Беше умен и продължава да бъде, но не беше дипломат и продължава да не е, особено когато е прав.Има много полезни съвети в темата по случая. Уважението е важен момент при формиране на крайната оценка. В живота и в училището като важна част от живота, 2+2 не винаги е равно на 4.Не е необходимо да си плазмодий както правилно отбелязаха колегите , но аз с уважение съм замазвал няколко двойки(не си спомням точно колко , но бяха повече от 3) с 1 четворка и годишна 3 в крайна сметка.Така , че по добре да наблегне на разговор тип "Тет а тет" , както казват сърбите "Очи у очи" и крайно непрепоръчително е да започва разговора от негова страна с фразата "Слушай ма кво щи кажа" и да се репчи. 

Там сме за ди си оценяваме знанията, а не дали сме си дали теста на следващият или по-другият ден. 

...... или чак на Коледа. Има закони , писани и неписани. Не е честно да дописваш 5 минути (това е само пример) след съучениците си. Не би да е 1 път , а няколко пъти. Най - вероятно ти е направила забележка първия път , а ти си си направил оглушки. Сега търпиш последствията от тези свой действия. Може да си отличен ученик, което показва , че си умен , но си на години в които все още се учиш за много неща. Първо , че има правила, а те са спазване . Второ , че има последствия на всяко твое действие, независимо дали ги забелязваш или не и дали ти харесва или не, което ще рече , че е необходимо да станеш отговорна личност . И трето да се научиш , че "Срещу ръжен не се рита" . Казано по друг начин "Има без брой много начини , по които могат да се видят и да се направят нещата". Не винаги нещата ще стават както ти искаш, важното е да се научиш да извличаш ползи от всяка ситуация, а не да се инатиш и да си я караш по твоему. Сигурен съм , че има и други неща които могат да се извлекат като поука от ситуацията, но от теб зависи дали ще размишляваш върху въпроса или не.

Във формирането на  оценката влизат и още 3 фактора. ПМС проблем който държи противоположния пол около 1 седмица , МС проблем който ги държи около седмица и проблем СМС , който е с дължина, някъде около 2 седмици. :D (Моите уважение към дамите, ама до голяма степен съм прав).

P.S. За абревиатурите по-добре ползвай интернет и никога не питай даскалицата си , ако въобще някога искаш да вземеш диплома за средно образование. Сериозните ми постове са двата по-горе.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Това средно аритметично изобщо не е правилно така да се пресмята и незнам защо още го употребяват в училищата. Нашата госпожа по математика изобщо не пресмята така. Тя гледа представянето ти в часовете. Също и първоначалните ти оценки, и по-следващите. Тоест ако имаш 2,3,5,5,6, няма да ти остави 4, а ще ти остави 5.  

Пак да се повтаря, Ако мисли да става човек..Ако мисли да става хулиганин, да продължава с вменяването на вина на учителката. На 90% съм уверен, че на деткото не му е читава работата, дали щото не вдява, дали щото го мързи, или защото го сърби и вместо да се занимава с развитието си, си намира причини да кръшка от часове и да не си оправя заданията. Останалите 10% го отдавам на независещи от него обстоятелства.

А на мен ми се струва, че не е успял да препише навреме.  Лично мен много ме е яд на такива хора. Когато завършвах навремето, ми трябваше колкото се може по-висока оценка за кандидатстване във ВУЗ, за да не се напъвам толкова много на изпитите. Обаче тогава така размътиха положението, че в някои училища почнаха да приемат по бал, в други имаше изпит, а се понесе и слух, че оценките от училище няма да се вземат под внимание. Та така аз в последния час по математика имах възможността за повишение на оценка и ми бе казано, че колкото изкарам, толкова ще мипишат. Демек и аз като тоя ученик имах една слаба оценка ( слаби за мен бяха тройките, двойки не съм имал), но си прецених, че не си заслужава риска да загубя петицата. Обаче имаше един мой нахален съученик, който нищо не разбираше от математика, но реши да си повишава оценката на 6, щото щял да кандидатства. Е, той излезе на дъската, аз казах 5. Нищо не направи, не реши задачата, ама даскалицата вместо да му намали оценката, му писа 6. Това ми бе за урок, да не си мълча. Може и да не е правилно човек да се натиска без покритие, но ако си стои в ъгъла с покритие, е по-лошия вариант. 

Това средно аритметично изобщо не е правилно така да се пресмята и незнам защо още го употребяват в училищата.

Защото така е редно. Не може да имаш оценки 2,3,3,4 и да очакваш 4, камо ли 5.

При взимане на участия в часовете, това може да помогне за повишаване на оценката, но това е по преценка на учителя.

След като не е правилно, вие как предлагате да се извършва оценяването?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Защото така е редно. Не може да имаш оценки 2,3,3,4 и да очакваш 4, камо ли 5.

При взимане на участия в часовете, това може да помогне за повишаване на оценката, а това е по преценка на учителя.

След като не е правилно, вие как предлагате да се извършва оценяването?

Това че един или 2 пъти си получил слаба оценка по случайност, не означава че трябва да ти остави слаба оценка, особено ако после си се постегнал. Не знам, но това да ти пише 2 и то от невръщане на тест си е просто просташко. И то в 7 клас

Това че един или 2 пъти си получил слаба оценка по случайност, не означава че трябва да ти остави слаба оценка, особено ако после си се постегнал. Не знам, но това да ти пише 2 и то от невръщане на тест си е просто просташко. И то в 7 клас

Прочетете пост номер 20.

Човек трябва да се научи, че когато има задължения и даден срок да ги изпълни, то трябва да прояви отговорност.

Автора на темата, може да поговори с учителя и да каже, че се бори за по-висока оценка, да попита може ли нещо да направи, да решава вкъщи задачи, да става в час и пожелание да решава задачи.

Приятна вечер. :)

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Какво неясно има в това, че учителят за това е учител, за да оценява съобразно общото си впечатление за ученика и оформеното му цялостно мнение, а не е робот, който да събира средно аритметично от оценките и да пише механичния резултат. Всъщност да - разбирате го, но само в посока повишаване на оценката... Всички сме били ученици. Всички имаме примери, в които заради немарливост и неспазване на изискванията му, учителят е намалявал оценки...Но... Варианта оценката да е под средноаритметичната заради немарливост и лошо впечатление просто не ви харесва...

Човек, който не е седнал да реши една задача за домашно, човек който знае да си търси правата, но не спазва задълженията си, явно се откроява с арогантност и това му поведение няма как да бъде толерирано. Това обаче много старателно избягвате да го споменете.

От езика, който държите, от начина, по който наричате поведението на учителя просташко, давате парченце представа за евентуалното поведение и в клас... Е, за какво говорим тогава?!

И колкото и да си мислите, че ние сме някакви динозаври, които сме живели в други времена, а сега нещата са значително по-модерни, елементарното възпитание и уважението към учителите е нещо, което и тогава, и сега има еднакви измерения.

Хубаво е човек да си търси правата, но си седнете на дирниците и си научете и задълженията, за да не ставате смешни в очите на хората, които вече са били там, където вие тепърва отивате.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Госпожата за това е учила, а вие тепърва има да учите да учите...

Това е нейната оценка за всичките ви знания по предмета.

• Автор

И колкото и да си мислите, че ние сме някакви динозаври, които сме живели в други времена, а сега нещата са значително по-модерни, елементарното възпитание и уважението към учителите е нещо, което и тогава, и сега има еднакви измерения.

Аз изобщо не намирам учителите за динозаври или някакви дяволи. Напротив отнасям се с нужното уважение към тях, особено ако учителят е добър. 

Хубаво е човек да си търси правата, но си седнете на дирниците и си научете и задълженията, за да не ставате смешни в очите на хората, които вече са били там, където вие тепърва отивате.

Знам си правилата и задълженията. Но пък чак до такава степен. На всеки се случва да забрави нещо, особено ако е преуморен или е натоварен с други занятия, не сме роботи. Хората трябва да се съобразяват с това, но както виждам не е. Но предстоят и матури, и от това зависят повечетото неща.   ;)

Редактирано от BooBoo (преглед на промените)

На всеки се случва да забрави нещо, особено ако е преуморен или е натоварен с други занятия, не сме роботи.

От какво се преумори ако не е тайна ? Да не си работел някъде нощна смяна или да сте лели бетон на вилата на някой.

На мен ми се струва че май петиците са му случайни а двойките закономерни.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Хора! Всичко се оправи. Госпожата ми остави 5-ца за годината, така че всичко е наред.  :wink12:  Дълго мислих, че може да ме прецака, но ето че съм грешал. А относно математиката, тя винаги ми била трудна и колкото и да се мъча, все не ми достига нещо

Хора! Всичко се оправи. Госпожата ми остави 5-ца за годината, така че всичко е наред.  :wink12:  Дълго мислих, че може да ме прецака, но ето че съм грешал. А относно математиката, тя винаги ми била трудна и колкото и да се мъча, все не ми достига нещо

Браво! :) Остави пораженческото мислене за другите. Ясно е, че няма човек родил се научен, но е задължително да полага усилия, дори да трябва да се докаже само пред себе си. Още повече, когато трябва да спечели останалите.

е честито

бил си й симпатичен

:P

Аз веднъж по География имах 3-петици и 2-шестици и ми остави 6 за срока. И всъщност ако учителят прецени, спокойно може да ти пише по-висока оценка, въпреки че нямаш оценки за толкова, защото по принцип няма никаква наредба, която да казва, че оценката трябва да се смята средно-аритметично

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.