Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за офис работа

Featured Replies

• Автор

Ама ти сериозно ли? "Нещо криеш"?!?!!? Всичко съм написал, както е едно към едно. Дори сам им казах "хора, защо не казахте - това дъно го няма да предложим да го сменим с еди си какво". Ама не, те от чужбина ми го поръчали и чакали от митницата да го освободят. Ама и това да бяха казали. Не, ще стане еди си кога, ама после друг ден, а накарая след неопределено време. Бизнеса си е техен, да си го гледат, както искат.

Нямам намерение да се оправдавам при положение, че някаква фирма се е изгъбаркала с мен. Взех си компютъра вчера от друга фирма. Казаха, че това дъно го нямат и предложиха да го сменят с идентично. Понеделник следобяд го поръчах и казаха да дойда на следващия ден следобяд да си го взема. Взех го вчера. Това е. Повече не искам.

Още един път благодаря на съфорумците, които ми помогнаха със съвети. Считам темата за приключена.

Наистина странен проблем. Защо ли на мен не ми се случват подобни работи? И ако се случи малък гаф, защо ли на момента всичко се оправя? Нещо криеш. Поръчал си нещо, което няма и хората са те убеждавали да поръчаш друго? И на мен ми се е случвало да избирам нещо от Sky примерно, а после да се оказва, че няма нищо, та почвам да избирам наново още ден-два. В такива случаи се прави друго. Вземаш аналог. А ако искаш това, което искаш, чакаш ако трябва и месец. Аз навремето поръчах почти цяла нова конфигурация за себе си, когато сменях LGA 478, но исках да си взема и 8800GT, която бе излязла току що, със супер бързина за парите си и никаква наличност на пазара. Или поне не за хора като мен. Затова взех една карта на заем временно и чаках един месец доставката в България. Кола си поръчвах два пъти и двата пъти чаках по 20-30 дена. Сега като не ми я пратят за два дена да се отказвам от поръчката ли и да минавам на друг боклук?

Редактирано от ops5 (преглед на промените)

Стига сте хвалили тази гаражна  кабеларка Никем на която дейността и е да  предлага телевизия.

Ми не хвалим никого. Просто имат средностатистически ниски цени на офертите и удобен конфигуратор. А как странно се завъртяха нещата от доста потентни конфигурации с не лош i5, които уж автора на темата хареса и щеше да поръча с такъв процесор, той падна до мижав i3, здраве да е. Не че няма да върши работа.

Ами значи все пак дъното го е нямало. Защо бе цялата тая патаклама? От Никем не предложиха ли замяна, че замяната стана в друга фирма? И защо тая другата фирма не Ви достави това дънмо? Никем поне имат достойнството да премахват несъществуващи стоки навреме, за разлика примерно от Sky. Един пример. Поръчвам аз дъно на GB  и ми казват, че няма. Това по телефона. Директно им казвам резервния вариант, който съм обмислял дълго - Asrock. На момента ми казват, че Asrock  били дефицитни и нямало да намеря. Почнах все пак да питам какво има и се отказах от поръчката временно.  Прибягнах до друг вариант, понеже исках всичко да е от една фирма. Гледах листата в Никем и поръчвах от Sky. Щом в листата на Nikem  го има, значи и в Мост го има. Така избрах сегашното си дъно, гледано за наличността му в Никем и поръчано от Sky. Това е за Никем и тая тема ми е много странна, още веднъж казвам.

• Автор

Аз не разбирам ти четеш ли предните постове?!?!

1. Питам за съвет за конфигурация и получавам няколко.

2. Поръчвам си компютър.

3. Считам, че ме прецакват тъпо от фирмата, от която съм поръчал и го споделям. Не виждам смисъл да отварям друга тема за това.

4. Накрая поръчвам от друга фирма, която си спази уговорения срок.

Темата не е за Никем. Помолих за консултация, получих и вече имам компютър. Споделих за Никем, за да имат впредвид други, които поръчват.

И понеже явно се съмняваш отново за думите ми относно поръчката, ще повторя отново - наистина си мисля, че не си чел преди това.

1. Поръчвам вторник следобяд конфигурацията.

2. В сряда се обаждат и казват, че ще е готова в петък. НЕ СПОМЕНАВАТ ЗАЩО В ПЕТЪК. Аз не се и интересувам, защото не бързам. Просто казах ОК, до петък тогава.

3. В четвъртък ми звънят и ми казват, че имат проблем с дъното, но ще го доставят от склада и в петък ще е готов компютъра след 14:00ч. Попитах ги защо ми звънят, нали предния ден ми казаха, че ще е готов в петък. И пак им казах, ОК до утре.

4. В петък в 15:10 часа звъня и питам готов ли е, за да мина да си го взема. Ами не, нали колежка ми била казала, че в понеделник ще е готов. Стана малка драма, че това никой не ми го е казвал.

5. В понеделник звъня в 15:10 часа и питам дали е готов. Ами не, не се знае кога ще стане защото дъното е поръчано от чужбина и сега се чака да се освободи от митницата. Попитах защо не ми казаха това по-рано, а трябва да чакам една седмица, за да разбера. Попитах също защо не казаха в началото, че го нямат и да предложат алтернативен вариант на това дъно. И понеже попитах на висок тон, момичето ми се направи на обидено, че те чак от чужбина го поръчват, а аз съм се сърдел. Пожелахме си всичко хубаво накрая и това е.

Та патакламата е, че казват един срок, после казват друг, а най-накрая се оказа, че няма срок. Можеха да спестят този срок и да кажат "това го няма, дайте да го сменим с друго". Не да ме мотаят. Надявам се този пост да го прочетеш и да спреш да търсиш под вола теле. По-подробно от това няма смисъл да пиша, а и вече доскучава на другите съфорумци. Ако не вярваш, се обади и питай в Никем какво се е случило.

Ами значи все пак дъното го е нямало. Защо бе цялата тая патаклама? От Никем не предложиха ли замяна, че замяната стана в друга фирма? И защо тая другата фирма не Ви достави това дънмо? Никем поне имат достойнството да премахват несъществуващи стоки навреме, за разлика примерно от Sky. Един пример. Поръчвам аз дъно на GB  и ми казват, че няма. Това по телефона. Директно им казвам резервния вариант, който съм обмислял дълго - Asrock. На момента ми казват, че Asrock  били дефицитни и нямало да намеря. Почнах все пак да питам какво има и се отказах от поръчката временно.  Прибягнах до друг вариант, понеже исках всичко да е от една фирма. Гледах листата в Никем и поръчвах от Sky. Щом в листата на Nikem  го има, значи и в Мост го има. Така избрах сегашното си дъно, гледано за наличността му в Никем и поръчано от Sky. Това е за Никем и тая тема ми е много странна, още веднъж казвам.

Всички  пазаруват на едро от Мост,Асбис  които са големите играчи на пазара. Никой няма да тръгне да поръчва една платка заради конкретен клиент. Цените са ниски защото имат една идея разлика в отстъпката заради количество и не им е това основната дейност както казах. Даже не ги и сглабят те а директно така ги взимат  от Мост. Със здраве да си ползваш  компютърчето и бързо да ти се  върне инвестицията за него. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Разбрах какво казваш. Все пак никой не е длъжен да ти продава почти на едро готова конфигурация. Да си я бе поръчал от iskampc, щяха даже и да ти я клокнат " фабрично" . Ама на каква цена? Пропускаш нещо много важно - цената. Защото Никем и Скай продават може би най-тънко, но ако аз  продавах и трябваше да ти сглобявам конфигурация, да губя няколко часа и да взема 20-30 лева за това, е няма как да стане. Времето е пари. Затова като искаш качество, плащаш! Същото е с колите. Аз искам качество, вземам нова кола и чакам месец, два, три...колкото трябва. Като не искам качество, отивам в някоя автокъща и купувам на момента.  Обаче после липсвал талон, номерата не отговаряли...ами това са рисковете на евтиното и бързото. Тая другата фирма дето си поръчал мислиш, че не действа по подобен начин понякога? Действа и още как!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Ти заяждаш ли се?

Казват, че ще е готов и не е готов в говорения срок. И в новия им срок пак не е готов. Какво се пънеш да ме убеждаваш, че съм сам виновен? Въобще какви ги говориш? Не били длъжни това да правят-онова да правят. Че кой ги кара? Те сами си предлагат.

Честно ти казвам, ако работиш в тази фирма, по куца защита не съм виждал.

Аз повече няма да пиша в тази тема. Безсмислено е. Ти си ги защитавай.

P.S. И все пак ме подразни - те сами казват кога ще стане и са обявяли на еди си каква цена. Не съм спорил и не съм се пазарил. Накрая обаче не си спазиха срока. И то два пъти.

Разбрах какво казваш. Все пак никой не е длъжен да ти продава почти на едро готова конфигурация. Да си я бе поръчал от iskampc, щяха даже и да ти я клокнат " фабрично" . Ама на каква цена? Пропускаш нещо много важно - цената. Защото Никем и Скай продават може би най-тънко, но ако аз  продавах и трябваше да ти сглобявам конфигурация, да губя няколко часа и да взема 20-30 лева за това, е няма как да стане. Времето е пари. Затова като искаш качество, плащаш! Същото е с колите. Аз искам качество, вземам нова кола и чакам месец, два, три...колкото трябва. Като не искам качество, отивам в някоя автокъща и купувам на момента.  Обаче после липсвал талон, номерата не отговаряли...ами това са рисковете на евтиното и бързото. Тая другата фирма дето си поръчал мислиш, че не действа по подобен начин понякога? Действа и още как!

Редактирано от ops5 (преглед на промените)

Не се дразня, но ми е интересна логиката. Хем искаш евтино, хем недоволстваш. Казах ти, поръчай от iskampc  и ще ти доставят всичко тествано и обработено до последния детайл. Тръгнал си да поръчваш от бакалия за части на едро и недоволстваш. От Никем лично аз не съм поръчвал може би от година и половина. А защо не се радваш на новата конфигурация, а коментираш някаква фирма? Аз когато купя нещо, коментирам не фирмата от която съм го купил, а продукта, който се радвам да ползвам.  Ама че хора.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Сега видях интересите в профила ти - "Чешем си езика". Поглеждам на нещата с насмешка вече. Ти го чешиш, аз ти се вързвам.

Жив и здрав :).

Не се дразня, но ми е интересна логиката. Хем искаш евтино, хем недоволстваш. Казах ти, поръчай от iskampc  и ще ти доставят всичко тествано и обработено до последния детайл. Тръгнал си да поръчваш от бакалия за части на едро и недоволстваш. От Никем лично аз не съм поръчвал може би от година и половина. А защо не се радваш на новата конфигурация, а коментираш някаква фирма? Аз когато купя нещо, коментирам не фирмата от която съм го купил, а продукта, който се радвам да ползвам.  Ама че хора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.