Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран няколко минути след прейнсталация

Featured Replies

• Автор

и не трябва, ако изкара син екран по време на ъпдейта си дотам... пусни windiag - има го на инсталационния диск на win7, като пуснеш repair...

не ми стига до repair... копира файловете и чао....

Пробвай в BIOS да заредиш Failsafe настройки, запиши с F10 или Esc, дай Exit saving... или нещо подобно и зареди от CD и пробвай инсталация.

Промени настройката в BIOS на IDE/SATA на IDE и инсталирай

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Пробвай в BIOS да заредиш Failsafe настройки, запиши с F10 или Esc, дай Exit saving... или нещо подобно и зареди от CD и пробвай инсталация.

няма такава настройка в биос......могат да се заредят фабричните - пробвано

да се промени  ahci/ide и това е......

А, я вземи тествай видеокартата и паметта й в Hiren's.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

А, я вземи тествай видеокартата и паметта й в Hiren's.

тествани, сменени със други и все така....във момента има инсталиран windows xp и нарочно не съм слагал никакви драйвери...държи се само през safe mode, в момента в който го заредя нормално умира.....

Грешката 0x00000024 обикновено означава грешка във файловата система. А възможно е да има проблем с HDD. За първото трябва да пуснеш командата chkdsk /r, за другото HDAT2 като програма от Hiren`s

Не че нещо, но този hdat2 май е леко некадърна. Наскоро ми попадна лаптоп с доста лоши сектори и hdat2 беше единствената, която каза, че няма такива...MHDD, HDD Regenerator и т.н. бяха на друго мнение обаче...след смяна на диска системата просто излетя. :)

Знам, че перфектен софтуер няма, а и щом е безплатна не ми пречи да я има за трето мнение и все пак човек май не бива да се предоверява само на един софтуер за подобни диагностики...

Ъпдейтвай всички драйвери като начало.

не ми стига до repair... копира файловете и чао....

ти явно не знаеш какво правиш и на 7 и на XP repair е преди инсталацията, и аз конкретно имаш предвид само да бутнеш 7 и не да правиш нова инсталация, а да избереш менюто repair и от там мемтест (windows memory diagnostic tool)...

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/startup-repair

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/start-your-computer-from-a-windows-7-installation-disc-or-usb-flash-drive

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ти явно не знаеш какво правиш и на 7 и на XP repair е преди инсталацията, и аз конкретно имаш предвид само да бутнеш 7 и не да правиш нова инсталация, а да избереш менюто repair и от там мемтест (windows memory diagnostic tool)...

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/startup-repair

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/start-your-computer-from-a-windows-7-installation-disc-or-usb-flash-drive

нещо май не се разбираме

1. диска във CD-то

2. boot от cd-то

3. press any key from boot cd ( на което натискам пройзволен бутон...)

4. при windows 7 се появява черен екран с надпис windows is loading files....

5. още при това зареждане ми се появява синия екран...

не стигам до избора за език на клавиатурата...

това е за windows 7

при windows xp на 10 пъти веднъж се инсталира докрай след като зареди празния декстоп на windows-a на който има само кошче, 1 мин, по късно се показва син екран с грешка и до там.

другия куриоз - при инсталация просто забива на 35мин. показва синия екран и инсталацията не иска да продължи....

Не мисля че бъркам някъде...

Редактирано от plamen86 (преглед на промените)

От цялата работа не казваш какви са температурите на дъното, процесора, видеото.

• Автор

От цялата работа не казваш какви са температурите на дъното, процесора, видеото.

как да ги видя? 

като говорим че няма инсталирана OC....

В биос изкарва все някаква информация. Снимай, запиши, и я дай. Нека видим, там какво казва. А и аз бих ти препоръчал, по един много добър начин, да обновиш биос-а до последният възможен. Пиши ми на лично, ако искаш да ти обясня метода. Не ти е нужна ОС за това.

как да ги видя? 

като говорим че няма инсталирана OC....

С жива ОС или с Hiren's.

• Автор

С жива ОС или с Hiren's.

добре, имам boot диск със Hirent`s , но повече инфо къде как да го търся и намеря за да мога да кажа температурата ще може ли да ми дадеш?

добре, имам boot диск със Hirent`s , но повече инфо къде как да го търся и намеря за да мога да кажа температурата ще може ли да ми дадеш?

Ами там си има жива ОС - мини ХР. Там има няколко инсталирани програми, една от която е Еверест или Аида.

Mini XP ---> От флашка или нещо друго една Aida64 ---> записваш ---> готово

• Автор

стартирах мини xp, инсталирах програмата и пак ми се показа синия екран....предполагам ще успея да я подкарам отново през мини xp, а някакво инфо къде да гледам за температурата във aida64 за да не се мотам много много че екрана туко виж се появил отново....?

да ама не вече и mini xp не иска да зареди излиза екран с грешка 0x0000008E.....

Редактирано от plamen86 (преглед на промените)

• Автор

Търсиш Sensors.

Не иска да зареди... син екран и грешка 0х0000008Е веднага след логото на windows-a....

Не иска да зареди... син екран и грешка 0х0000008Е веднага след логото на windows-a....

Аз вече залагам за висока температура. Остави го известно време да си почини и когато изстине пробвай отново.

• Автор

Аз вече залагам за висока температура. Остави го известно време да си почини и когато изстине пробвай отново.

предната вечер не съм го пипал днес слетобяд пак..... и все тая.....

предната вечер не съм го пипал днес слетобяд пак..... и все тая.....

Не си го пипал, пък тук във форума вече колко време питаш и пробваш. Последният ти пост е от около преди 10 минути.

• Автор

Не си го пипал, пък тук във форума вече колко време питаш и пробваш. Последният ти пост е от около преди 10 минути.

Пуснах го когато ми каза да видя температурата през mini xp, снощи го рових до към 1 през ноща, сутринта от 10 съм на него до към 2 на обяд, от тогава е огасен и е пуснат одеве когато ти ми каза това да пробвам.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.