Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми .mp3 плеър.

Featured Replies

Добри и надеждни марки: Apple iPod, iriver, iAudio (Cowon), Creative, Rio, Archos. Всяка една от тях предлага качествени плеъри с отлично качество на звука и добра изработка.

А моделчета ще предложиш ли?

• Отговори 205
  • Прегледи 63,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това са моите предложения: SanDisk Sansa Clip+ 2GB FM, black- предимство им FM радио, изключително малък и издръжлива батерия. Недостатък: малък монохронен дисплей SanDisk Sansa Fuze 2GB - малко

Публикувани изображения

А моделчета ще предложиш ли?

Казах ги, защото всичките им продукти са добри и каквото и да вземеш, ще е на ниво. Остава да прецениш какво точно ти трябва. А и не зная в България кои от марките ги има и кои техни модели, защото в България трудно се намира друго освен iPod и Creative.

Само IRIVER T30 (1GB, диктофон, запис от външен източник и OGG възпроизвеждане, което може да е полезно понякога) видях в Техномаркет, който да има 1GB в този ценови диапазон.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Ето ти един МП3 Плеяр http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09019881 моя е същия за коледа ми го зеха :) мн е як варши ми работа на мене зарежда се от компа има 2гб място можеш да си разглеждаш и снимки ФМ Радио

Ето ти един МП3 Плеяр http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09019881 моя е същия за коледа ми го зеха :rolleyes: мн е як варши ми работа на мене зарежда се от компа има 2гб място можеш да си разглеждаш и снимки ФМ Радио

Пропуснал си това:

Препоръчайте някое добро MP3 плеърче между 100-150 лв.

Другият път чети по-внимателно (ако си чел въобще, де). ;)

Какво ще кажете за това? :)

Ами на хартия не звучи зле, за звучене не мога да кажа. Радиото не е лоша екстра; сменяемата литиево-йонна батерия е приятна изненада за плеър от този клас; може да се зарежда през USB, което е много добре; караокето и screensaver-ът ми се виждат излишни "шарении"; не поддържа DRM - WMA файлове, изискващи лиценз, което не е болка за умиране, но понякога може да се окаже полезно.

Препоръчайте някое добро MP3 плеърче между 100-150 лв.

Желателно е да има повече пространство. Марката не е от голямо значение - важното е да работи и да свири качествено.

Няма нужда да има много екстри (MP4 клипове, големи екрани и тем подобни), ще се използва само за слушане на музика и толкова.

Казвайте, а после ще черпя :)

От година и половина използвам това без никакви проблеми. Много качествено изпълнение, с вграден еквалайзер, показва пълна информация за песните, поддържа поддиректории, звукът е доста добър. Незнам обаче дали ще го намериш в България. Донесоха ми го от Германия, като цената му е около тази, която си посочил. Други добри модели са:

http://www.time.nl/engels/Entertainment/pe...l/dpa25vmp3.htm

http://www.time.nl/engels/Entertainment/pe...pa25v%2Bmp3.htm

Лично аз в скоро време ще си взимам това, така че препоъчвам него. Аз ще си го взимам с 1GB, но ако не ти стигат парите, за 512MB горе-долу се вместваш.

Официалния сайт за повече информация.

Не е много разпространен по магазините ни, но го има на няколко места в София. Ако се заинтересуваш мога да дам линкове на няколко места, където се предлага.

Бях забравил за немците от TrekStor. Останал съм с добри впечатления от продуктите им и доброто съотношение екстри/мангизи. Списъкът на официалния сайт го доказва.

И все пак, колкото и банално да звучи, марката да има най-важна роля при избора ти. Night Raven ти изброй няколко фирми, чиито плеъри са качествени и на какъвто и модел да попаднеш, няма да съжаляваш. Останалото е въпрос на лични предпочитания (външен вид и екстри).

Като става въпрос за MP3 -общо взето, марката е iRiver - погледни това , после това , а това пък е "черешката на сладоледа" (верно че не влиза в цената,но е ....... ня,ам думи).

Успех в избора !

Подкрепям с две ръце - от около месец ползвам T30 1GB - страшен. Нямам думи да опиша колко съм доволен.

Звукът, изработката, визията, всичко е на ниво. Слушалките, с които идва звучат доста добре като за тапи. Има сума настройки на звука, плейбека и т.н. и т.н. Поддържа SRS Wow®. С една батерия (AAA) откарва 20 часа (по данни на производителя).

Няма нищо общо с масовите боклуци.

И най-важното - на много изгодна цена е като се вземе предвид качеството - 99лв за половин гигабайт и 120 за цял (Самсунзите струват доста повече).

И още веднъж - много съм доволен.

• 2 седмици по-късно...

MP3 плейър FX50

дисплей : OLED 2 цвята,външна памет MicroSD/T-flash слот , USB 2.0, вградена литиево-полимерна батерия, формати MP3 и WMA,32-320kbps, VBR/ 8 - 48kHz, еквилайзери. диктофон : формат: WAV, 32kbps, FM радио.

Дайте ми съвет да си го купя ли, видях го в метро и за това ви питам, защото нямам голяма вяра на метро. Кажете. Благодаря предварително. :whist:;)

Ако беше споменала и цена щеше да е още по-добре, но при всички положения - Метро.... :ass:

От личен опит: Cretive ZEN Photo Перфектният избор, 20ГБ, добра софтуерна поддръжка, чуден саунд, интуитиено меню.... въобще много съм доволен... само едно подобрение бих направил - бих си взел слушалки от ново поколение на Sony или Creative със гумени малки заглушителчета, които напълно спират външните шумове.... пък нека в трамвая си дъни чалга.... :nono:

Дам.... прав е човека... и с най-добрия player да си без слушалки звука се губи. От личен опит ти го казвам.... И не искам да те отчайвам, но едни наистина качествени слушалки и те вървят по 100-на лв... Но аз съм пристрастен :nono: ако докато си слушам музика чуя каквоото и да било друго откачам :ass:

Прочетох темата и се колебая между http://www.trekstor.de/en/products/detail_mp3.php?pid=19 и http://www.rts-bg.com/?show=item&item=618&id=1854. Трекстора ми изглежда много добре, но пък другият е два пъти по-евтин. Заслужава ли си разликата? Скоро ще се връща един познат от Америка. Чудя се един http://www.amazon.com/Apple-iPod-Nano-Silv...p;s=electronics дали не е доста изгодна сделка?

Редактирано от estario (преглед на промените)

Прочетох темата и се колебая между http://www.trekstor.de/en/products/detail_mp3.php?pid=19 и http://www.rts-bg.com/?show=item&item=618&id=1854. Трекстора ми изглежда много добре, но пък другият е два пъти по-евтин. Заслужава ли си разликата? Скоро ще се връща един познат от Америка. Чудя се един http://www.amazon.com/Apple-iPod-Nano-Silv...p;s=electronics дали не е доста изгодна сделка?

Trekstor на каква цена го намираш? По принцип и трите марки са качествени. Може би Trekstor има да догонва малко, но при всички положения е добър избор, а и компенсира с много екстри. В случая идва и със слушалки на Sennheiser, което си е предимство пред другите два плеъра, има радио и е с вградена литиево полимерна батерия. Последното малко оскъпява плеъра. Тук ти трябва да прецениш доколко са ти необходими радио и екстрите на Trekstor и дали те бърка с каква батерия е, защото iriver e със стандартна AAA батерия, което значи, че трябва да си купуваш нова всеки път или да си купиш батерии със зарядно (ако вече нямаш). Като издръжливост (поне на хартия) Trekstor е с по-дълъг живот на цикъл на батерията. Като марка iriver обаче е над Trekstor. Колкото и да е марка обаче везните клонят в полза към Trekstor заради батерията, слушалките и факта, че ще можеш да го използваш като USB Flash устройство, докато iriver май няма да можеш, защото комуникира с Windows посредством Media Transfer Protocol на Microsoft. Това последното е непотвърдена информация, просто попаднах на него.

iPod откъдето и да го погледнеш все хубаво излиза, докато не дойде време да се погледнат цифричките на етикетчето. Там идва плесницата по бузката, която те изкарва от замечтаното състояние и падналото чене. М'дааа, красавец е iPod-ът. Лек е също. Има си цветно дисплейче, вградена батерийка, удобен интерфейс, качествен звук и доста екстри, но струва ли си всичко това парите? Зависи. Ако ги имаш, давай ги. Няма какво да му мислиш. Ако обаче погледнем нещата от по-практична гледна точка iPod вече не е озарен с толкова светлина. За мен продуктите на Apple винаги са били надценени (на етикетчето) заради самата марка. Качествени са, но разликата в екстрите и качеството спрямо останалите според мен не си струва разликата в цената. Говоря за по-обикновения потребител. Иначе iPod си е гъзарийка. Ако става въпрос за фукане, то по-добро от iPod няма. ;)

Разлика в качеството надали ще усетиш между плеърите, така че ако ще ги ползваш в шумна среда, не наблягай на качествен звук. Откъм издръжливост на батерията Trekstor и iPod мисля, че са съпоставими, защото ги обявяват съответно по 25 и 24 часа издръжливост. Надали ще е толкова, защото хем вписват максималното време за работа (да оставиш плеъра да свири и да драснеш някъде), хем вписват оптимистични числа в тези графи. Все пак ти ще го ръчкваш отвреме навреме и там вече идват разликите. Онтосително е. iPod поддържа AAC формата, докато друите 2 плеъра - OGG. Личните ми препочитания са за втория, но и двата са слабо разпространени и по всяка вероятност няма да окажат влияние върху избора. На iPod-а можеш да разглеждаш и снимки.

От всички глупости казани до момента, мога направя следните обобщения:

- ако имаш парите (и се чудиш какво да ги правиш), ще се фукаш/искаш да си със стил и/или искаш най-доброто - iPod

- ако си на по-ограничен бюджет, но все пак искаш да е по-скоро функционално и практично, отколкото добре изглеждащо - Trekstor

- ако... хм, то iriver бива победен на всички фронтове, дали от Trekstor или от iPod. Може би единствено цената, но с тези АА батерии е малко неудобно.

Крайното решение си остава твое. :yanim:

Мерси за обстойния отговор. Накара ме да се замисля и осъзнах, че TrekStor-a ще е идеален-малък, с възможност да си слушам мачовете ако се наложи и с хубава батерия. iPod си е гъзария, но ще се пробвам да компенсирам с други работи cool.gif .

Както обещах, ето местата от където знам, че може да се намери в София Organix-а:

http://www.store-bg.net/ - това е фирмата, посочена от Mobile Bulgaria

http://www.vali.bg/ - официален оторизиран от TrekStor дистрибутор за България

http://www.sky.bg/

http://get.bg/catalog/product_info.php?cPa...oducts_id=16808

Като гледам, в зависимост от магазина, за момента цените за 1GB варират между 181 и 209 лв.

Ако някой узнае и за друго място, ще съм благодарен ако го сподели, т.к. на мен тази покупка все още ми предстои.

Не зная дали не е късно но преди седмица си купих това : Sony E407

Цената е малко вискочка: 170 лв. 256 мб памет.Предимство е Atrac 3+ компресията, но няма радио, цветен дисплей, малко памет за тези пари и се зарежда през USB порта който е стандартен (Например същия кабел пасна на всички тънки Мотороли, като L7, V3 и т.н.)

Предимствата : Всички са чували за Sony.Марката си казва своето, като цената е малко солена. Всичко се компенсира от ВЕЛИКОЛЕПНИЯ ЗВУК.Няма такова нещо !!!!!!!!! Скъсах се да слушам Neo, Samsung, и дори I-Pod, но дори техните собственици признават явната истина- Сони си е Сони ! Друг елемент е зашеметяващия дизайн.Ако идеш в Техномаркет Европа помоли търговците да ти дадат да подържиш тая играчка за да се увериш, че има съвършенство на тая планета.Трети факт- Батерията издържа над 40 часа непрекъсната работа.От Сони и дават 50 часа но малко се изхвърлят.Батерията има функция за бързо зареждане, като за 3 минути зареждане ти осигурява около 3 часа свирене.Батерията може да се сменя.Всички ми казват че съм луд, защото за тези пари има плеъри по 1 Gb дори и по 2, но който чуе дълбокия бас и кристалните вокали ми признава качествената покупка.Реши какво искаш.Перфектен звук или мноооооого памет ама за снимки...

Не зная дали не е късно но преди седмица си купих това : Sony E407

Цената е малко вискочка: 170 лв. 256 мб памет.Предимство е Atrac 3+ компресията, но няма радио, цветен дисплей, малко памет за тези пари и се зарежда през USB порта който е стандартен (Например същия кабел пасна на всички тънки Мотороли, като L7, V3 и т.н.)

Предимствата : Всички са чували за Sony.Марката си казва своето, като цената е малко солена. Всичко се компенсира от ВЕЛИКОЛЕПНИЯ ЗВУК.Няма такова нещо !!!!!!!!! Скъсах се да слушам Neo, Samsung, и дори I-Pod, но дори техните собственици признават явната истина- Сони си е Сони ! Друг елемент е зашеметяващия дизайн.Ако идеш в Техномаркет Европа помоли търговците да ти дадат да подържиш тая играчка за да се увериш, че има съвършенство на тая планета.Трети факт- Батерията издържа над 40 часа непрекъсната работа.От Сони и дават 50 часа но малко се изхвърлят.Батерията има функция за бързо зареждане, като за 3 минути зареждане ти осигурява около 3 часа свирене.Батерията може да се сменя.Всички ми казват че съм луд, защото за тези пари има плеъри по 1 Gb дори и по 2, но който чуе дълбокия бас и кристалните вокали ми признава качествената покупка.Реши какво искаш.Перфектен звук или мноооооого памет ама за снимки...

И плеърчето чисти, пере и готви, нали? :)

Качественият звук е относително нещо. Това, което за едни е хубав бас, за други е кофти, например. Зависи и от слушалките. Така че нека не изпадаме в полуфанатични изказвания. Със сигурност плеърът е добър, Sony винаги са имали добра портативна аудио техника, но "Сони си е Сони" е малко старомодно. Отмина времето, когато Sony доминираха пазара и бяха #1. Сега лежат повече на стари лаври, както се и вижда. Работиха за името на марката с качествени продукти, сега то само продава техниката. По принцип iPod трябва да е по-добре звучащ плеър от Sony, но дори и да не е, ме съмнява да е така осезаемо по-зле. А да използваш за сравнение плеъри на Samsung и още повече Neo е просто смешно. Все едно да се радваш, че BMW M5 е по-бърз от някое Opel-че или Ладичка. Съвет: чуй и Creative, iriver, iAudio, Archos и Rio преди да възхваляваш. ;)

Sony абсолютно лежат на стари лаври. Имам една стерео уредна на повече от 10 години, но е перфектна във всяко едно отношение. А сега кво правят, на някои от продуктите си просто лепват марката (същата тази, която е или по-скоро беше синоним за качество), а всъщност производителят е друг. Нямам опит с мп3ките им, но не вярвам да са лоши, но не и съвършенни.

trekstor vibez бе номер 1 в една класация на computerbild, но аз лично ти препоръчвам ipod, когато става дума за качествен звук. Смених 4 плеъра преди айпода, но неговия звук наистина ме грабна (с фабричните му слушалки). Качването на песните през iTunes още не мога да го приема, но все пак мисля, че това е малък косур и си заслужава. Не случайно са номер 1.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Радиото никога не съм го предпочитал. Ако и ти си като мен, вземи creative muvo (ако го намериш), ще ти излезе около 100 лева.

Sony абсолютно лежат на стари лаври. Имам една стерео уредна на повече от 10 години, но е перфектна във всяко едно отношение.

И какъв модел е тя?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.