Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 700 лева за игри

Featured Replies

Не съм много сигурен ОТНОВО   :) Тоя 760К в повечето случаи е боклук. Има толкова много игри, при които АМД не става за нищо. А тая R7 265  е доста добра за тоя орязан процесор. Никой не го попита, какъв е бил досегашния му процесор. Според мен е някой двуядрен за LGA775, най-вероятно нещо от рода на E2180  или малко по-нов все от тоя калибър. Не допускам, че човек с тая карта би дал 350-400 лева за процесор навремето. Аз обаче не бих се отказал от ъпгрейдите. на практика всичко старо може да се продаде, барабар с паметта и видеокартата, като парите се дадат за една GTX750Ti  или аналогична AMD  видеокарта. 

Мога обаче и да греша за нещо, макар да е малко вероятно. А именно каква е сегашната му конфигурация. Ако е AM3,  има шанс и за евтин ъпгрейд на процесор, закупен на старо. то при тоя бюдвет и някой добър Феном ще свърши работа.

Имаш ли 760К и правил ли си тестове с този процесор? Имаш ли 6300 и правил ли си тестове с този процесор? Имаш ли 8320, 8350 и тн.? Намесвам и други модели, тъй като ти твърдиш, че АМД са боклук за игри! Сега ти ще излезеш с постановката, че си правил сравнение с колега от форума и си изчел всички руски сайтове с такава насоченост. Номера не минава. Ще напълниш страницата с твои тестове с клокнат Ксеон, даунклокнат Ксеон, Ксеон имитиращ Пентиум и т.н. Номера не минава. Според твоята логика от последните ти постове за игри трябва да си вземем минимум 4930К с GTX 780Ti за да играем която и да е игра гладко(тоест с над 30FPS). И задължително ново поколение от NVidia, защото има Shadowplay. Демек ще трябва да изчакаме новите Максуели. Айде спри се малко и си поеми дъх. ;)

Zlinaka, срещу тази конфигурация вече ще замълча. Ако бе предложена по-рано нямаше въобще да пиша моето предложение. Няма да коментирам за възрастта на процесора, нито за производителност, нито за нищо. Няма да споря как тоя процесор ще си захрани картата. Няма да споря. Не за друго, а защото твоето предложение е по-добро. Няма да споря за съвместимост на рам, за тайминги, за нищо.Кико, извинявай, ама не мога да те приема насериозно човек. Наистина.

Имаш ли 760К и правил ли си тестове с този процесор? Имаш ли 6300 и правил ли си тестове с този процесор? Имаш ли 8320, 8350 и тн.? Намесвам и други модели, тъй като ти твърдиш, че АМД са боклук за игри! Сега ти ще излезеш с постановката, че си правил сравнение с колега от форума и си изчел всички руски сайтове с такава насоченост. Номера не минава. Ще напълниш страницата с твои тестове с клокнат Ксеон, даунклокнат Ксеон, Ксеон имитиращ Пентиум и т.н. Номера не минава. Според твоята логика от последните ти постове за игри трябва да си вземем минимум 4930К с GTX 780Ti за да играем която и да е игра гладко(тоест с над 30FPS). И задължително ново поколение от NVidia, защото има Shadowplay. Демек ще трябва да изчакаме новите Максуели. Айде спри се малко и си поеми дъх. ;)

Аз имам 4 поста за 4 дена, значи съм се спрял :) Обаче гледам, че АМД фенчетата не се спират и като лавина заливат всяка тема за нови щайги с глупостите си. Замисли се и ти малко, какво предлагаш. Руски сайтове чета, защото хората там си правят труда да правят всякакви тестове, а не както при други уж реномирани сайтове да пускат по един тест в деня на представянето на някой процесор или видеокарта. Руснаците може да пуснат тест днес, но след месец ще го повторят с нови драйвери, с нови модели видеокарти или просто ще направят нещо различно. Който може да разчете тестовете им ще знае как стоят нещата. Който се пени, как под Линукс FX8320  бил равен на i7...e, той сам си е избрал тая си участ. Атлона е боклук дори спрямо FX6300. Защо изобщо го предлага някой за бърза видеокарта като R7 265? Mantle  е наличен при няколко игри. И да, имал съм Атлон като твоя, за четвърти път поне ти го казвам. И да, пробвал съм го при някои игри. И съм ти казвал, че за BlackOps  е добре, но при Far Cry2  е същата шитня като E6750. Какво толкова ми ги хвалиш тия процесори? За 120 лева става, ама не и за да поддържа дори карта като GTX460. За какво говорим изобщо?

ПП: Все пак днес Шумахер е излязъл от комата. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново.Все още се чудя и за сега съм се спрял на:

http://www.emag.bg/procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-4440-3-1ghz-haswell-6mb-socket-1150-box-bx80646i54440/pd/DX8WXBBBM/

http://www.emag.bg/d-nna-platka-asus-socket-1150-h81m-k/pd/D2N1VBBBM/

общо 587
Сега гледам за видеокарта http://www.emag.bg/video-karta-asus-amd-radeon-r7-265-directcu-ii-2048mb-gddr5-256bit-hdmi-2x-dvi-display-port-r7265-dc2-2gd5/pd/D1PYZBBBM/ тая хем е на промоция,но ми излиза от бюджета(ще намеря от някъде ) и не знам дали захранването ми fortron 400w ще я държи,което ме силно ме съмнява.Дайте предложения.  

Редактирано от Bogomil Atanasov (преглед на промените)

Паметта не е много добър избор но ако ще е от Емаг избора е почти никакъв. Захранването ще я държи но по-добре 750TI освен ако не търсиш по-лакомата карта с няква тайна цел?  

И да им имам прИмоцията на Емаг. Тя ако струваше 320 лв. никой нямаше да я купи. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Защото гледах това видео като гледам повече кадри за amd-то

И гледам да са от емаг,защото нали има безплатна доставка.Иначе доставката от никем колко ще ми излезе ?

В Скай може да се вземе 265 за 260 лв. и за доставката 5 лв. стават 265 лв. А за 300 лв. се взима 270 за това казвам че нормалната цена от 320 лв. на 265 в Емаг е смешна.

Така че по-евтиния вариант е да си платиш доставката вместо да плащаш повече пари за нещо с "безплатна" доставка и измислена промоция.

Единствено процесора и дъното излизат изгодно. Кутията е вариант само докато е на промоция но дори така ще трябва да и купиш още един 120 мм вентилатор та ще има още разходи.

• Автор

а от никем колко излиза доставката,защото някъде гледах 30 лева или нещо подобно.И наистина ли ще държи захранването защото гледам по чуждите сайтове викат 500-550 вата

Доставката се определя от куриерската фирма та няма значение от Никем или другаде е. За 30 лв. може да се говори при цял компютър а не една част и ако е до другия край на страната.

Картата е над двойно по-лакома от 750TI но 400W захранване ще я държи.

Избраната стига да не изтече промоцията докато се наканиш. Отделно ще и купиш и един 120 мм вентилатор които ще монтираш отпред да вкарва студен въздух.

Разбира се може да вземеш N400 която идва с два вентилатора и нищо не трябва да и купуваш но е по-скъпа.  

пс. Тази също е вариант докато е на промоция - http://www.emag.bg/kutija-nzxt-source-220-black-middletower-atx-bez-zahranvasch-blok-cherna-ca-so220-01/pd/DG4QCBBBM/

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте на всички!Най-накрая се реших и вече ще поръчвам конфигурацията е :

Intel i5 4440 299lv

Asus h81m-k 75lv

nzxt source 210 66lv

kinston hyperx beast 2x4gb dd3 1600mhz на промоция за 144лв.

seagate barracuda 1tb 7200 64mb 100lv

общо 702 лв. от Емаг и с една флашка Kingston datatraveler 16 gb 17лв.

Видеокарта смятам да не взимам,може по-нататък,защото смятам,че с тази ще ми вървят игрите поне на средни детайли ?

Дайте мнения,може да променя нещо.

Здравейте на всички!Най-накрая се реших и вече ще поръчвам конфигурацията е :

Intel i5 4440 299lv

Asus h81m-k 75lv

nzxt source 210 66lv

kinston hyperx beast 2x4gb dd3 1600mhz на промоция за 144лв.

seagate barracuda 1tb 7200 64mb 100lv

общо 702 лв. от Емаг и с една флашка Kingston datatraveler 16 gb 17лв.

Видеокарта смятам да не взимам,може по-нататък,защото смятам,че с тази ще ми вървят игрите поне на средни детайли ?

Дайте мнения,може да променя нещо.

Конкретно на кои игри ?

Без дискретен видеоадаптер повечето заглавия ще вървят спокойно на "средни детайли".

Да да, спокойно на "средни" (което значи поне 40-50 фрейма), ама друг път! То зависи и какви ще са заглавията де? Ако са разни стари игри под DX9 и на по-малка резолюция - съм съгласен. Но ако са от новите заглавия и на 1920х1080, то и на "ниски детайли" тези фреймове са мечта.

еми тея по-новите battlefield 4,far cry 3-4,cod:ghosts и др. 

20-30 фрейма на low което за FPS е брутален лаг.

Не се излагай, вградената в 4440 видеокарта няма да ти свърши никаква работа за тея игри. Ама айде, интел да е, нищо че е без външно видео...

Набийте си го в главите - вградените в интелските процесори видеокарти са насрани до безобразие. Без външно видео игри с интелски процесор не се играят.

League Of Legends е най-тежката игра, която можеш да играеш на 1080р с приличен фреймрейт... Тея игри, дето ги изброи, ще ги играеш на 720р без никакви екстри - сянки, филтрации и т.н.

Че тогава какви са тея 20-30 фрейма, дето ги пишат хората тука? Игрита ще си вървят гладко, ако не включваш антиалайзинг, филтрации и т.н...

Щом има вградени видеокарти, дето изкарват 30 фрейма на Battlefield 4 medium 1080p значи и тая видеокарта ще може...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.