Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Еми да ти кажа и аз предпочитам амд .. незнам защо просто ми харесва .. но нещо не могат да влезнат във по-ниския бюджет на ам3+.. дъната им не падат под 90 лева на ам3+

http://nikem-bg.net/cart/51818p1r1143p1r1002p1r1002735p1r2050p1rf.html това ми е последната идея (FM2+) а интел може би ако имах 1500 минимум можеше и да си направя накоя стабилна машинка но е прекалено скъпо не е много като за България Публикувано изображение А и имам мерак да овърклоквам ама не ми се рискува с по стабилни процесори от сорта на FX-6300 (освен това за по-стабилен клок ще ми трябва и  по-скъпо дъно) а и ако го претовара и финишира после няма да мога да спя спокойно Публикувано изображение

Edit: Не съм избрал още видео карта чудя се между

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX750-STORMX-2G-D5

и 

http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-AXR7-260X-2GD5-DHEV2-OC

Редактирано от alex997359 (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/51818p1r1143p1r1002p1r1002735p1r2050p1rf.html това ми е последната идея (FM2+) а интел може би ако имах 1500 минимум можеше и да си направя накоя стабилна машинка но е прекалено скъпо не е много като за България Публикувано изображение А и имам мерак да овърклоквам ама не ми се рискува с по стабилни процесори от сорта на FX-6300 (освен това за по-стабилен клок ще ми трябва и по-скъпо дъно) а и ако го претовара и финишира после няма да мога да спя спокойно Публикувано изображение

Edit: Не съм избрал още видео карта чудя се между

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX750-STORMX-2G-D5

и

http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-AXR7-260X-2GD5-DHEV2-OC

Палитката взимай ..ааа незнам във някой игри като бтф4 амд то ще е по добро

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

• Автор

Палитката взимай ..ааа незнам във някой игри като бтф4 амд то ще е по добро

И аз натам се бях орентирал (но пък r7 260x има mantle and true audio) а за процесора е ясно, че ще бъде с AMD (150лв за 4 ядрен с възможен овърклок  срещу 200лв за двуядрен заклучен процесор...) 

Ако ще се занимаваш с клок вземи дъно на гигабайт поради една единствена причина: гигабайт имат два биоса на всяко дъно. Ако единият нещо сдаде багажа - имаш резервен. Освен това любопитен факт е, че световният рекорд за овърклок е 6800к на 8,2 гигахерца на дъно Gigabyte F2A85-WI-FI...Освен това, спести си главоболия и вземи един Cooler Master Hyper 212 Evo за 51лв.

• Автор

Ако ще се занимаваш с клок вземи дъно на гигабайт поради една единствена причина: гигабайт имат два биоса на всяко дъно. Ако единият нещо сдаде багажа - имаш резервен. Освен това любопитен факт е, че световният рекорд за овърклок е 6800к на 8,2 гигахерца на дъно Gigabyte F2A85-WI-FI...Освен това, спести си главоболия и вземи един Cooler Master Hyper 212 Evo за 51лв.

За дъното се чудех търсех си някое по-добро а за  Cooler Master Hyper 212 Evo той е   задължителен.

Пич ако си решил да се лигавиш с възможно най-скапаната конфигурация не му е тук мястото! Още по-малко с линкове към части които не са налични нито по-правилата.

• Автор

Пич ако си решил да се лигавиш с възможно най-скапаната конфигурация не му е тук мястото! Още по-малко с линкове към части които не са налични нито по-правилата.

Публикувано изображение Базика ми се компютъра извинявам се Публикувано изображениеhttp://mallbg.com/GB-F2A88XM-D3H-A88X-FM2_43015.html  Това е линкът който исках да постна.

Редактирано от alex997359 (преглед на промените)

Ти май продължаваш да ни взимаш за мезе? Няма нормален човек които да предпочете скапания атлон и въобще тая смотана платформа без каквото и да е бъдеще вместо I5 + 750TI.

Ако разумът не проговори почваш да търсиш на старо Феном и по-нормално дъно с което да си угодиш на манията. Ще ти излезе колкото това на с. FM2 но е много по-добро и дори игри ще играеш.

Това обаче си остава най-абсурдната тема която някога съм виждал.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ти май продължаваш да ни взимаш за мезе? Няма нормален човек които да предпочете скапания атлон и въобще тая смотана платформа без каквото и да е бъдеще вместо I5 + 750TI.

Ако разумът не проговори почваш да търсиш на старо Феном и по-нормално дъно с което да си угодиш на манията. Ще ти излезе колкото това на с. FM2 но е много по-добро и дори игри ще играеш.

Това обаче си остава най-абсурдната тема която някога съм виждал.

Искрено се извинявам ако съм обидил някой. Ако искате можете да изтриете темата така и така компютъра ще почака малко.

Брат, няма смисъл...

Щом нарути може да събере в бюджет от 541лв Core i5 и всичко останало - евала му правя... Щото конфигурацията със 750K е 541лв...

Ама нищо, щом предпочитат в калдата да продължават да говорят глупост след глупост - нека дават смело...

На мен ми писна още преди месец, когато казаха, че 8350 е на нивото на PentiumG... Не ме карайте само да търся темата, че ще я намеря...

За бюджетни конфигурации цял свят казва 750К, само тука в тоя форум са умни всички... В 540лв ще ми вкараш i5 - успех...

PS: alex997359, не си убидил никой, просто Наруто е фен на интел, както аз съм фен на AMD...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Психото не ти ли омръзна да се излагаш във всяка тема? Избраната конфигурация в първия пост е за над 900 лв. а не за 540 лв. а след това сумата беше раздута още повече не без твоята намеса.

Споменатите FX-8320 + дъното на GB, охладителя и якото захранване може би излизат по-евтино? НЕ? В такъв случай изведнъж се минава на умрелия с. FM2 и се кефим колко сме гениални... 

Човека очевидно грам не е наясно с материята или просто не си знае интереса ама твоето постоянно тролене във всяка тема освен да обърква още повече хората друго не прави.

По мое мнение дай още няколко лева и вземи направо 8 ядрен, да няма спорове...

FX 8320 ще помете земята с i3, FX 6300 и т.н.

Останалото от скай:

Gigabyte 970A - DS3P

Kingston HyperX 4GB 1600MHz

Western Digital Caviar Blue 1TB

Sapphire R7 265 DualX

До тук всичко общо излиза около 820лв. С доставките - 840лв, но няма захранване.

Безплатен съвет - гледай поне 80+ сертофокация да има...

Добри варианти:

Cooler Master G450M, Corsair CX430, или според мен най-доброто под 100лв - Seasonic S12II 430W...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Много се извинявам,ама на "80+сертофокация"Публикувано изображение не можах да се въздържа.Иначе е улучил-SS 430 GB,макар и стара платформа,си е добро захранване. 

Johny, стават и грешки, казал таралежа и слязал от кактуса...

Naruto, обясни ми кое те издразни толкова много във факта, че човека реши да слезе на по-нисък бюджет и да не избере интел?

Кое те издразни толкова много, че направи темата спамерска с 3 поста? Супермного откачи, че избраната машина не е i5, процент от интел ли вземаш, не знам... Ама не видях никъде един pentiumG3258 с хубаво дъно за клок и с няколко теста да си докажеш теорията, че FM2 е умряла платформа...

Хора, дето разбират повече от тебе по цял свят я предлагат за бюджетни системи... Май само тука в тоя форум няколко човека си мислят, че е умряла платформа...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.