Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Я кажи тукашните никове на модове от Дата!!! Добре е да ги знаем кои са и да ги посочим с пръст!!!

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 6 минути, Джугашвили написа:

Я кажи тукашните никове на модове от Дата!!! Добре е да ги знаем кои са и да ги посочим с пръст!!!

Не съм си правил този труд, но както се казва- по акъла ще ги познаеш... Избират ги с конкурс, все пак. :)

преди 3 часа, Phused написа:

С ТОЗИ СИ ПОСТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА, ЧЕ СИ ТРОЛ И ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЕШ КОЙ С КОГО СЕ БИЕ В СИРИЯ. И ДОКАЗА, ЧЕ ТОВА ТВОЕ НЕЗНАНИЕ ОБЕЗМИСЛЯ ДОСТОВЕРНОСТТА НА ВСИЧКИТЕ ТИ ПОСТОВЕ. КЛАСИЧЕСКИ ТРОЛ.

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-damascus-idUSKBN17V0DJ

Ето още очеизвадни факти, които те уличават в лъжа.

Не веднъж и дваж съм го уличавал в лъжа и непристойно поведение, което е явно от дискусията, но това не му пречи да упорства, лъже и да се изплъзва от отговор като змия. Даже го и докладвах два пъти, но нямаше никакви последствия. Какво трябва да се случи, че да бъдат взети мерки? Аз съм взел за себе си, и нито го взимам на сериозно, нито го чета. Но той продължава да спамва във форума, по темите, които му пасват на профила. Очевидно с одобрението на тези, които му позволяват, макар и да има криво-ляво 80 харесвания на повече от 500 поста и всички да го знаят какъв е и какво прави... и му доставя перверзно удоволствие да руши и да провокира. В лайната си се валя, хили се и с кеф вика: "Аз съм чист." Това за мен не е човек и неговото не е човешко поведение. Не знам по правилата подчовеци може ли да участват във форумите? Все едно трябва да слушам безконечните простотии и диарии на неговия Плевнелиев.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 4 минути, Lumberman написа:

Не веднъж и дваж съм го уличавал в лъжа и непристойно поведение, което е явно от дискусията, но това не му пречи да упорства, лъже и да се изплъзва от отговор като змия. Даже го и докладвах два пъти, но нямаше никакви последствия. Какво трябва да се случи, че да бъдат взети мерки? Аз съм взел за себе си, и нито го взимам на сериозно, нито го чета. Но той продължава да спамва във форума, по темите, които му пасват на профила. Очевидно с одобрението на тези, които му позволявам макар и да има криво-ляво 80 харесвания на повече от 500 поста и всички да го знаят какъв е и какво прави... и му доставя перверзно удоволствие да руши и да провокира. В лайната си се валя, хили се и кеф вика: "Аз съм чист." Това за мен не е човек и неговото не е човешко поведение. Не знам по правилата подчовеци може ли да участват във форумите? Все едно трябва да слушам безконечните простотии и диарии на неговия Плевнелиев.

Аз също го докладвах. Причината е, че лее проджихадистка, прохалифатска деструктивна пропаганда. Доколкото съм запознат това не е законно.

Може би всеки освен лайкове трябва и да го докладва, особено когато систематично е уличаван в лъжа. Така се трови форумната атмосфера, пречи на воденето на качествена дискусия с представяне на различни гледни точки. Неговата точка не е различна, не може да стане сблъсък на мнения и обоснован дебат, поради простата причина, че човекът е трол. Той това цели - заяждане, конфронтация, разводняване на дискусията. Неведнъж и дваж съм го виждал да говори за Украйна в темата за Сирия. Или да политизира излишно.

Примерно говорим за оперативни сводки, бойни действия, карти, обсъждаме тактика, маньоври, той говори за някакви „рашисти-асадисти“ и Украйна.

Е, щом форума на калдата има нужда от такава пъстроцветност, граничеща с инфантилщина, нека си стои безнаказан.

преди 9 минути, Phused написа:

Аз също го докладвах. Причината е, че лее проджихадистка, прохалифатска деструктивна пропаганда. Доколкото съм запознат това не е законно.

а на кой го докладва

http://www.gdbop.bg/bg/contacts

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

преди 8 минути, Phused написа:

Причината е, че лее проджихадистка, прохалифатска деструктивна пропаганда. Доколкото съм запознат това не е законно.

Не веднъж съм казвал, че той е зле прикрит джихадист.

преди 14 минути, Lumberman написа:

но това не му пречи да упорства, лъже и да се изплъзва от отговор като змия.

Цар е на това.

преди 26 минути, Phused написа:

Може би всеки освен лайкове трябва и да го докладва, особено когато систематично е уличаван в лъжа. Така се трови форумната атмосфера, пречи на воденето на качествена дискусия с представяне на различни гледни точки. Неговата точка не е различна, не може да стане сблъсък на мнения и обоснован дебат, поради простата причина, че човекът е трол. Той това цели - заяждане, конфронтация, разводняване на дискусията. Неведнъж и дваж съм го виждал да говори за Украйна в темата за Сирия. Или да политизира излишно.

Примерно говорим за оперативни сводки, бойни действия, карти, обсъждаме тактика, маньоври, той говори за някакви „рашисти-асадисти“ и Украйна.

Е, щом форума на калдата има нужда от такава пъстроцветност, граничеща с инфантилщина, нека си стои безнаказан.

Не се занимавайте с въпросния дрон защото освен да си докарате някое наказание ( ако ви дреме за това де..) няма да постигнете нищо. Хлъзгав като шаран с липса на всякаква памет за минали събития. Смисъл от докладване също няма понеже правите връзка с работодателя му. Давайте по темата и го игнорирайте.

Предлагам да му направим един форумен съд!!! Както в доброто старо време в началото на славния комунистически период на България!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Виж ти -значи качествени модератори биват изхвърляни, а на тяхно място хора с по няколко профила и получили неколкократно бан, стават модератори. И в тоз форум същите циркове, като в десетки други форуми. Равносметката от ~15 години интернет: либералния толерантен глобализъм, чиста утопия. 

преди 4 часа, Джугашвили написа:

Предлагам да му направим един форумен съд!!! Както в доброто старо време в началото на славния комунистически период на България!!!

Това няма как да се случи. По простата причина, че ние сме просто участници във форума. Има си администрация и това е в тяхната юрисдикция. Ако преценят, че е по-добре да го толерират и да му дават поле за изява, от това губят всички - и форума. Смятайте, ако имаше още 7-8 потребителя като Миро какво щеше да е положението?!

Иначе пропагандата, която лее и одобрението за главорези и доказани престъпници (които оправдава и хвали), според мен би трябвало да е престъпление и по законите на Република България. Но кой следи да се спазват законите, когато престъпници ни управляват, че и законите творят?

Но току-виж някой се позасрамил, ако се надигне вой против трола във форума... и този някой няма да е Миро. Тогава евентуално може нещо да се получи. Пък ако тръгнат да наказват нормални участници заради един трол, тогава с форума в свършено.

Смешното е, че има и други тролове... но те не са толкова нагли и провокативни, нито активни, и с тях никой не си прави труда да се занимава.

Между другото, в една от темите въпросният участник се закълна, че не работи за американски интереси и не му плащат да пропагандира тяхната гледна точка... вика "да пукна, ако лъжа". Сам привлича проклятие върху главата си, ако е излъгал. И тук никой админ не може да му помогне.

на 5/5/2017 в 21:26, miro20 написа:

Спекуланти като теб спокойно могат да кажат на база по горните видеота и дискусия за оръжията  - България подкрепя ИД

Абе дрон-България продава оръжеие на САЩ и Саудитска Арабия-ето как попада в ръцете на ИД,Ал-Нусра и сие...

Saudi Arabia buying millions of dollars worth of Bulgarian weaponry

Цитат

The report also concludes that the weaponry is being bought for opposition groups fighting the Syrian government. Saudi Arabian forces do not use soviet-style equipment, however, the armed opposition in Syria does.

https://www.almasdarnews.com/article/saudi-arabia-buying-millions-of-dollars-worth-of-bulgarian-weaponry/

преди 40 минути, Без умствен капацитет написа:

ако той е прав а вие не сте прави, вас ли трябва да баннат ?

Че иска ли питане ....

п.п. .... а да - ама интересите на администрацията на форума били еди какви си, та кой крив, кой прав няма значение. 

преди 11 минути, sound написа:

Че иска ли питане ....

п.п. .... а да - ама интересите на администрацията на форума били еди какви си, та кой крив, кой прав няма значение. 

Саунд до сега няма баннат заради тази тема-инак Мирката докладва постове ама ....къде изтрити,къде останали в на някой мейла ;)

преди 6 часа, Phused написа:

Може би всеки освен лайкове трябва и да го докладва, особено когато систематично е уличаван в лъжа.

По горе ти отговорих и те уличих теб в лъжа.

Даже  с цитат от твой линк.

Нещо замлъкна по темата а ? :)

То е смешно , но ми е интересно все пак... как "лея проджихадистка пропаганда" , след като се радвам и акцентирам как се водят боеве срещу джихадисти и че опозиционни групировки искат да изтикат бойци на Ал Нусра - клона на Ал кайда ?

Айде кажи ми :)

преди 6 часа, Lumberman написа:

Какво трябва да се случи, че да бъдат взети мерки?

Ами  на твое място бих се замислил върху собственото си поведение. Защото нито си ме уличавал в лъжа, докато единстевното което правиш е да сипеш измислици , обиди  , офтопици и простотии  спрямо други .

Останалата помия на доказани тролове разбира се, няма да  коментирам, очаквам от другаря с ник на рибка да си спази обещанието :):) ето - те се обадиха сами за които питаше. :)

преди 1 час, Вacко написа:

Абе дрон-България продава оръжеие на САЩ и Саудитска Арабия-ето как попада в ръцете на ИД,Ал-Нусра и сие...

Драги, никой не спори за това.

Не ми се връща назад по темата,  и да повтарям неща че тези техники и оптики за които ставаше въпрос, са доста специфични , и сАЩ и РФ са подписали доста стриктни споразумения за неразпространяване и търговия с такива.

Много се съмнявам тези конвенционални оръжия с които България търгува с трети страни, по чиито канали евентуално попадат при незаконни групировки, да са в този ресор или списък.

преди 7 минути, miro20 написа:

Много се съмнявам тези конвенционални оръжия с които България търгува с трети страни, по чиито канали евентуално попадат при незаконни групировки, да са в този ресор или списък.

Верно не знаеш или не се досещаш,а?

преди 9 минути, Вacко написа:

Верно не знаеш или не се досещаш,а?

И не знам, и няма как да знам. Ак оимаш конкретна информация за точно тази специфична и изключително скъпа оптика, за която ставаше въпрос, заповядай. Ще се радвам да си обогаття знанията.

преди 10 минути, miro20 написа:

И не знам, и няма как да знам. Ак оимаш конкретна информация за точно тази специфична и изключително скъпа оптика, за която ставаше въпрос, заповядай. Ще се радвам да си обогаття знанията.

Клипа на заловената база нищо ли не ти говори?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 минути, Вacко написа:

Клипа на заловената база нищо ли не ти говори?

...със старото руско изоставено оръжие ли ?

Мисля вече го коментирах по назад....

И не, не дава отговор на въпроса ми  за високотехнологичното стриктно пазено специализирано оръжие..

преди 14 минути, miro20 написа:

И не, не дава отговор на въпроса ми  за високотехнологичното стриктно пазено специализирано оръжие..

Старо?!?
Ей слагай очилата когато гледаш....

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

понякога малцинството е право ;)

ако той е прав а вие не сте прави, вас ли трябва да баннат ?

Това кой крив и кой прав се доказва чрез аргументи и здрава логика, не е като да се хвърля жребий. Особено пък в писмена форма е лесно да се види. Един съд как процедира? Гледа факти, доказателства, изслушва свидетелски показания и се произнася. Не вика: "То ние го осъдихме човека - ами ако той е прав и ние не сме прави?" Ако съдът е читав, и съди НА БАЗА на доказателствата и фактите, той трябва да съди право. Вече ако самите доказателства са фалшиви или частични, тогава, ако базира решението си на тях, той може да бърка и да осъди несправедливо... Тъй че ако не сме прави, има си начин да бъдем изобличени аргументирано и всеки да прецени. А не да се смита казаното под килима, да се говори по принцип или да се обръща всичко в лични и субективни, и уж "неангажиращи" мнения.

Отделно въпросът не е толкова в това, кой е прав и кой не е прав в дискусията. Кой ли не бърка? Проблемът е, когато ти се посочват несъотвествията, неискреността, пристрастността и ти реагираш все едно нищо не се е случило, затваряш си очите, запушваш си ушите, подминаваш чуждите доводи. Проблем е, когато правиш всяка тема за Русия и Москва (или по-точно анти-Русия) и се опитваш да станеш център на всяка дискусия. Проблем е, когато агресивно пропагандираш линията на своите хора, и то на хора във форума, които въобще не искат да дискутират с тебе каквото и да било, понеже не вярват че си искрен или смислен, а платен и продаден. Проблем е, когато използваш снизходителни, подигравателни и презрителни наименования като "рашисти", "Путлер" и прочие, без ответната страна да използва подобна терминология. Проблем е, когато много пъти си хванат в лъжа, и въпреки това продължаваш смело да твърдиш никога лъжа да не си казвал. Така процедират или хора, които са си изгубили паметта и акъла, или безсъвестни и изпечени манипулатори и лъжци. Така мисля.

Така че дори човек да е прав, никой да му дава право да налага и пропагандира "истината си" с подобни не-прави методи, които опорочават дискусията и дискредитират него самия.

преди 34 минути, miro20 написа:

Мда руснаците участват в Сирииския конфликт със старо оръжие....още нещо да кажеш?

Spoiler

преди 26 минути, Lumberman написа:

Проблем е, когато използваш снизходителни, подигравателни и презрителни наименования като "рашисти", "Путлер" и прочие, без ответната страна да използва подобна терминология. Проблем е, когато много пъти си хванат в лъжа

"Моралиста" обаче е сляп за километричните  личностни заяжданици и откровенни нагли гаменски обиди и тотални офтопици , които и сам ръси  :) 

И да, това ми е мнението за пропагандата и някои политици, но никого не обиждам тук заради мнението му по темите, нито в личностен план.За лъжите също вече казах, и за ваше съжаление, нямам такива :)

преди 16 минути, Вacко написа:

още нещо да кажеш?

Ми и аз чакам да кажеш нещо смислено.

До сега гледам как по инерция се стараете да ме убедите че високопрецизната оптика, която само сАЩ и рФ имат ресурс и възможности да произведат, и която е под изключително стриктен контрол... е... МОЖЕ БИ намерена от ислямистите в изоставените руски позиции  ИЛИ доставена от България ....

Е , не мерси... а и вече сме го гледали този "филм" на закупени във "Военторг" танкове гаубици , и едни безкрайни донбаски шахти от които извират ли извират муниции и чистак ново руско оръжие.... :)

Някои може да си вЕрвате на тези неща и да се убеждавате, но за мен тези теории отдавна  не вървят :)

преди 28 минути, Lumberman написа:

Така че дори човек да е прав, никой да му дава право да налага и пропагандира "истината си" с подобни не-прави методи, които опорочават дискусията и дискредитират него самия.

Това пък е култова реплика :):):)

Значи може да съм прав, но нямам право да го кажа, защото да не накърня нечия фейкова пропаганда   :):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, Lumberman написа:

всяка тема за Русия и Москва (или по-точно анти-Русия) 

Мен е те това ме дразни най- много - какво, що все Русия и Москва ...... няма значение каква е темата и какво се обсъжда, той все за Путин нещо си, прокремълската пропаганда, "а пък Русия" нинам си кво. То ясно, че Русия е основен играч в редица международни събития, ама ай всяка тема  все за Русия да говорим, колко са лоши, гадни и несправедливи: е русофоб да съм и на мен ще ми омръзне. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.