Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ревете от Миро а най-много внимание му обръщате, е това не го разбирам?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Виждате лъжежа в действие. Казваш му, кой и кога създава и използва 'хибридни войни', той си знае тъпотиите. САЩ ги измислят и ползват от десетилетия, тоя пак повтаря - 'Путин виновен' После защо го наричат, с разни епитети. Алооо шефчето му, вземи го стегни малко. Хептен се оляхте. :ph34r:

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 5 часа, AntiAlGor написа:

Виждате лъцежа в действие. Казваш му, кой и кога създава и използва 'хибридни войни', той си знае тъпотиите. САЩ ги измислят и ползват от десетилетия, тоя пак повтаря - 'Путин виновен' После защо го наричат, с разни епитети. Алооо шефчето му, вземи го стегни малко. Хептен се оляхте. :ph34r:

Още един дето  е скаран с летоброенето  Аз му представям стратегия на Сталин от 1929 г, той ми говори за края на 20-ти век :):)

преди 6 часа, miro20 написа:

Още един дето  е скаран с летоброенето  Аз му представям стратегия на Сталин от 1929 г, той ми говори за края на 20-ти век :):)

Вече на всички е ясно, че не правиш разлика между диверсия и хибридна война.Ето ти малко материал за ограмотяване-Бащата на правителствената пропаганда:https://www.youtube.com/watch?v=7D-ZCOVtg04

преди 10 минути, M.Николов написа:

Вече на всички е ясно,

Вече ми е банално колко такива като теб ме квалифицират как " всичко е ясно " :)

Клипа е наистина мн добър, но виждам такива като теб  си мислят че са над тези неща и над тази медийна пропаганда и методика.Не ти ли прави впечатление че всички режими  се пропагандират като най демократични ? КНДР е такъв пример , 

Парадокса е точно в това - жертвата винаги си мисли че е над това... Както в КНДР си мислят че целия свят нищо не разбира, как те трябва да се борят да наложат своя КНДР-модел , и че са във война със САЩ, Както в Украйна се обаждат руснаци и/или роднини , и им обясняват как те нищо не разбират, как са под ботуша на фашистката хунта, как ги изнасилват , разпъват на кръстове и разстрелват.

мхм... :)

Напротив, наясно съм, че всички сме облъчвани ежедневно с пропаганда от всички страни, за това се опитвам да си ползвам повече мозъка по предназначение и не вярвам на всичко което чуя или прочета.;)

С терористи не се преговаря! Политическата коректност и мултикултурализмът дават кървави плодове

Цитат

Полският вътрешен министър Мариуш Блашчак заяви в интервю за полското радио и телевизия, че идеите за мултикултурализъм и политическа коректност ще погубят Европа.

Според министър Блашчак, терористичните актове в Европа и други, свързани с мигрантите произшествия, са „резултат от два процеса”. „Първият е политическата коректност, която не позволява да се реагира решително на явления, застрашаващи сигурността”, каза Блашчак. „Вторият процес е идеологията на мултикултурализма, която дава вече кървави плодове”.

„Ако тези процеси продължат, това ще е самоубийство и загуба за Европа”, подчерта вътрешният министър. „Те дават трагични плодове, на които бяхме свидетели във Франция, а наскоро и в Германия”, заключи Блашчак.

Според полския вътрешен министър, в Западна Европа полицаите са длъжни да се съобразяват с политическата коректност. „С терористите не се преговаря. С тях трябва да се действа решително и твърдо. Така работят полските служби”, категоричен е Блашчак.

Медиите в Полша са още по-категорични, особено след последните събития в съседната им Германия. Дали Вюрцбург, Ройтлинген или Ансбах - всичко изглежда кристално ясно - събитията са пряк резултат от бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел, пише националният ежедневник Die Welt.

Германските елити сами са оставили "убийствените, ислямистки орди" в страната им, а сега медиите и службите за сигурност "ще измислят различни глупости, за да прикрият катастрофата на политиката на Ангела Меркел". Трудно човек би могъл да коментира този "самоубийствен импулс", който явно имат в Берлин, коментира новинарският портал wpolityce.pl.

Най-остър е тонът на държавната радио и телевизия TVP: "Въпросът сега е да се прикрият доказателствата, които потвърждават, че политиката на отворени врати на Ангела Меркел е опасна за Европа".
Друг коментар гласи, че събитията в Мюнхен са били терористичен атентат, прикрит от властите. Полски експерт уверява, че аргументите на полицията, съгласно които убийството на деветима души е било действие, извършено в резултат на амок, са абсурдни. Медиите пък са замаскирали хаоса и паниката, която са обхванали баварската столица миналия петък.

Един поглед върху начина, по който случващото се в Германия се отразява в медиите на Полша, може да бъде достатъчен, за да бъде уловена тяхната цел. Правителството във Варшава е критикувано остро зад граница заради отказа да се включи в солидарното разпределение на бежанците в Европа. Последните събития в западната им съседка изглежда ще даде още един убедителен аргумент, че позицията на полските политици е правилно, отбелязват от редакцията на германския вестник.

Орбан: Пътят на бежанците през Унгария е окончателно затворен

Цитат

Пътят на бежанците през Унгария е окончателно пресечен. В момента унгарско-сръбската граница от наша страна е на 100% затворена за всякакви нелегални мигранти. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан след разговор с австрийския канцлер Кристиан Керн в Будапеща. "На практика никой в момента не може да премине през нашата граница. Това става благодарение на охраната, в която участват 8000 военни и полицаи", допълва унгарския премиер.

Двамата правителствени ръководители обсъдиха участието на австрийската полиция в охраната на унгарско-сръбската граница. Австрийският канцлер съобщи, че много скоро властите във Виена ще изпратят австрийски полицаи на границата между Унгария и Сърбия, предаде БГНЕС. Керн уточни, че двете държави в момента обсъждат включването и на австрийската армия. "Австрийските войници може да отговарят за хуманитарната дейност и да съдействат в изграждането на инфраструктурата", каза канцлерът.

Орбан и Керн изразиха готовност да включат и неправителствени организации в тази област. Керн подчерта, че подкрепата на Виена за охраната на унгарско-сръбската граница е в пълен синхрон и спазване на Международната конвенция за правата на човека.

Виктор Орбан остро разкритикува Еврокомисията и по-специално поради искането на Брюксел за затварянето на приемните центрове за търсещите убежище, което е довело до тяхното изчезване от Унгария. Според него това е и основната причина всяка седмица от Унгария в Австрия да пристигат по 200 мигранти.

Керн се надява да се стигне до стабилизиране на ситуацията и да се намели броят на мигрантите благодарение на взетите мерки по охраната на границата. Той очаква в началото на месец септември да се разбере дали тези мерки дават резултати.

Днес стана ясно, че властите в Унгария отказват да приемат обратно от Австрия така наречените дъблински казуси, защото мигрантите най-напред са пристигнали в ЕС на територията на Гърция. Следователно тя носи отговорност за тези хора.

Нова среща на Кери  и Лавров

http://www.mediapool.bg/keri-smyata-che-ima-napredak-s-rusiya-po-temata-siriya-news252138.html

Всички се надяват на резултати . ама все нещо няма такива.

Относно споделянето на разузнавателна информация, позицията на запада е разбираема... Някак си не върви да даваш на тепсия позиции на опозиционери към нелоялен и непредвидим партньор като руснаците, които са там не за мир, а са взели страна в конфликта . Все едно да предоставяш на Хитлер позиции на партизани антифашисти ....

Вмирисаните меса, нищо ново не казват. :D САЩ са тези, дето са заели страна - страната на главорезите от ИД. Техните хора, режат глави на деца. А после съжаляват, че е трябвало да го сварят живо. :ph34r: Но такова е положението, директивата е да се лъжа и манипулари, макар и по-тъп начин.

Малко добри новини. Дано да е ИСТИНА!

Цитат

Сирийската армия с подкрепата на руските ВКС започна мащабно прочистване на Алепо от терористите. Към момента е известно, че правителствените войски са успели да поставят под свой контрол едновременно няколко стратегически важни участъка.Войските на Башар Асад са изтласкали бандитиет от районите Бани Зейд, Ашрафия и Лайрамун, които терористите държаха в лапите си в продължение на четири години. Съобщава се, че в момента сирийските военни продължават успешно настъплението си квартала Дарет Абдрубба, държан от „Джебхат ан Нусра”.

По-рано стана известно за началото на мащабна хуманитарна операция в Алепо на сирийските и руските войски. Руският център по помиряване на враждуващите страни ще отвори три коридора, по които мирното население и предалите се бандити да напуснат града. На мирното население ще бъде раздадена топла храна и ще бъде оказана медицинска помощ. 

Не е от топфейк, или свобода, но става. 

на 27.07.2016 г. в 10:22, AntiAlGor написа:

САЩ са тези, дето са заели страна - страната на главорезите от ИД

Тц.Руснаците са взели страна  и трепят тези които се бият ВКЛЮЧИТЕЛНО И срещу ИД.

преди 21 минути, иноТ написа:

Не е от топфейк, или свобода, но става. 

Не си дал линк, но малко съм резервиран от помпозни статии в които се употребяват термини като "лапи" , и още по странно ми е че говорят за хуманитарна помощ за хора, които всъщност те отрязаха от света, и не допускаха до момента външни хуманитарки за мирното население, това отделно че бомбардираха наскоро 4 полеви болници... ах колко хуманитарно , нали ?

А стопфейк , да ти напомня , не е новинарска медия, а сравнява публикувани такива, и хваща лъжците на калъп :)

Картечни гнезда по българските граници и изгонване на всички джихадисти от Европа и всички мюсюлмани, които живеят от по-малко от 10 години. За останалите - строги правила и постоянен контрол. Без религиозни училища и без изяви по джамиите.
Нека поведем война срещу исляма. Той си го заслужава.

преди 2 минути, miro20 написа:

Тц.Руснаците са взели страна  и трепят тези които се бият ВКЛЮЧИТЕЛНО И срещу ИД.

А турските рязани пишки не се бият срещу кюрдите, които се противопоставят на ислямска държава? Турците не купуваха кървав петрол от ислямска държава, нали така? Сирия няма друг шанс, освен Башар Асад.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Така е  . прав си - и турците не са коректни  спрямо ИД, както и руснаците. :)

Остава пак да се надяваме на единстено възможното решение - международна коалиция, с одобрение на СБ на ООН, и изтегляне на тези които пречат на борбата срещу ИД  и които подкрепят Асад, който не е решение, а ЧАСТ  от проблема.

преди 3 минути, miro20 написа:

Остава пак да се надяваме на единстено възможното решение - международна коалиция, с одобрение на СБ на ООН, и изтегляне на тези които пречат на борбата срещу ИД  и които подкрепят Асад, който не е решение, а ЧАСТ  от проблема.

Асад е решение, защото ако не беше тоя силен диктатор, до момента ИДИЛ да е стигнал чак до българската граница. Няма нито една стабилна мюсюлманска държава без светска диктатура.

Добре, че са Асад и Владимир Путин, че не ми се мисли.

преди 2 минути, simtech написа:

Асад е решение, защото ако не беше тоя силен диктатор.........

Замислих се с кавка лекота съчетаваш тези изрази... аз се замислям, а ти дали ?

преди 1 минута, иноТ написа:

Добре, че са Асад и Владимир Путин, че не ми се мисли.

И защо Пу не трепе ИД ? дали защото май около 1/3 от бойците  са руски граждани от постсъветското пространство .... ? :) 

Не, защото 100% са руски граждани. :D

Интересно, че после се връщат в сърцето Европа, за да думкат такива, като теб. Останалите - кореняци. Кой франсе, кой белгиец. 

Oще една добра новина. Дано да е ИСТИНА! 

Цитат

Сирийските правителствени войски в Алепо ликвидираха главатаря на отряд на терористичната групировка „Нуреддин аз Зинки” Омар Салху, който заедно със свои съратници-ислямисти преди дни закла 12-годишно момиче, което бе обвинено в подкрепа на режима на президента Башар Асад. Това съобщава телевизионният канал Al Mayadeen, позовавайки се на свои източници.Кадри с жестоката екзекуция на 12-годишното момче бяха публикувани миналата седмица. На клипа бандитите от „Нуреддин аз Зинки” отрязват главата на невинното дете, което е заподозряно във връзки със сирийската армия и обвинено в шпионаж.

В САЩ терористичната организация, която обезглави детето, се смята за умерена опозиция. Говорителят на Държавния департамент Марк Тонер определя бандитите като бунтовници и заяви, че те са отрязали главата на детето по грешка.

Блиц.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 7 минути, miro20 написа:

И защо Пу не трепе ИД ? дали защото май около 1/3 от бойците  са руски граждани от постсъветското пространство .... ? :) 

Всъщност точно заради това има голямо желание да ги трепе.

преди 9 часа, hristo58 написа:

Тая "истина" от червената кремълската пропагандаторка, защитаваща путинското вторжение  в Украйна още от 2014 г. я знаем  :)

С познатите спекулации как САЩ са създали абсолютно всичко що е терор :)  Наш човек  пък измисли компютъра. Значи сме флагмани и водеща сила в целия световен ИТ прогрес

нали ?

Да де, платения трол иска, 'умерените' дето режат глави на деца, да са на власт в Сирия. Затото такива са подкrепяните от САЩ 'демократи'. :D Такива са тези, дето се борят срещу Асад. Хора изпитващи съжаление, че са обезглавили едно дете, а е трябвало да го сварят живо. Те такива защитава, тоя тук. :ph34r:

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 24 минути, AntiAlGor написа:

Затото такива са подкrепяните от САЩ 'демократи'

Не е вярно. Още когато се разтръби този  случай, американците осъдиха това пестъпление, и спряха подкрепата на такива. Не ми се повтарят отдавна говорени неща, ако искаш погледни отговорите ми по назад. :)

преди 26 минути, AntiAlGor написа:

Те такива защитава, тоя тук. :ph34r:

Отново тролска лъжа :)

Чакай.. не си ли ти който се бори с такива ? :):)

Винаги акцента ми е кой се бие /или не/ сещу ИД. Защото за мен това е първостепенно. Руснаците например, доказано не им е.

преди 14 часа, miro20 написа:

....

М да...

http://soufangroup.com/wp-content/uploads/2015/12/TSG_ForeignFightersUpdate3.pdf
c32a03080.png

преди 15 минути, Васил А. написа:

мдаа :

http://www.bbc.com/russian/news/2015/10/151016_putin_cis_isis

:)

Ама щом ще спорите с бога Пу .. н.пр.  кой съм аз че да ви преча :)

Та, ето и това което споменах по назад за цинизма на руските галактически военни сили при Алепо :

http://www.bbc.com/russian/news-36921436

Статията е хубаво да се прочете от края към началото , а именно - първо асадовско-руските войски обкръжават и изолират града, бомбардират полеви болници и сега Шойгу излиза гордо като спасител с инициатива за хуманитарна помощ....

Но коммент.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.