Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Модификацията на компютъра.

Featured Replies

• Автор

1000.лв

Ето тази http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GTX750-GAMING-N750-TF-1GD5-OC/picture.html

• Отговори 78
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Забравих да попитам от готова ли ще ми донесат конфигурацията или аз трябва да си я сглобя ?

Ами не е всичко.Единият ви линк води до несъществуващ продукт.Картата пък,и тя не е налична.Вие сигурен ли сте,че наистина искате конфигурация и как точно ги давате тия части и линковете към тях? И си тагвайте линковете,че някой модератор може да се намеси.

• Автор

Да и като теглим чертата всичко ми излиза за 882.лв без хард диска

Редактирано от Emanuil Qnkov (преглед на промените)

• Автор

По телефона, можете да им кажете да я сглобят. Безплатно е. Ако не им кажете, ще ви я донесат на части. 

А какъв им е телефона за връзка търся търся в сайта и не намирам нищо с което можем да се свържем и говорим 

Ами нали си дал заявка и си оставил координатите си.Като ти се обадят за потвърждение на поръчката,ще си кажеш каквото имаш да си казваш.

• Автор

Ето всичко  

http://nikem-bg.net/cart/49616p1r1001993p1r52259p1r49639p1r1000587p1r51003p1rf.html

Моля ви ако тук има някой част която ще направи компютъра шумен да ми кажете защото изискванията ми са за безшумен компютър.Благодаря ви предварително!

За 1 бон се купува машина с i5 и по бърза и по хладна и тиха 750 ti на Palit- Storm X Dual OC. Лошото е че 400 ватовия чифтек който е с 140мм тиха перка и е изчерпан но има и други алтернативи или да се попита дали ще може да бъде доставен. 

ПП: На такава машина ако имаше едно читаво 250 ватово захранване щеше да бъде отново достатъчно... Просто е икономична поради картата която е 60W TDP но билдера беше споменал че не минава под товар 37-40 W та не ти трябва такова 600 ватово.

BB код:

Обща стойност - 63.05 лв. с ДДС

може да минеш и с по евтина кутия. и ако не си някой спец програмист повече от 2х4ГБ оперативна памет  за към 135 лв. на 1600 MHz се намира на GEIL , няма да ти трябва с тази машина докато издиша.

ПП2: Нямам я картата но съм чел по ревюта и коментари на хора от форума която я имат тази карта на палит и бяха доволни според писанията им.

Редактирано от НЛО (преглед на промените)

За 1 бон се купува машина с i5 и по бърза и по хладна и тиха 750 ti на Palit- Storm X Dual OC. Лошото е че 400 ватовия чифтек който е с 140мм тиха перка и е изчерпан но има и други алтернативи или да се попита дали ще може да бъде доставен. 

ПП: На такава машина ако имаше едно читаво 250 ватово захранване щеше да бъде отново достатъчно... Просто е икономична поради картата която е 60W TDP но билдера беше споменал че не минава под товар 37-40 W та не ти трябва такова 600 ватово.

BB код:

Обща стойност - 63.05 лв. с ДДС

може да минеш и с по евтина кутия. и ако не си някой спец програмист повече от 2х4ГБ оперативна памет  за към 135 лв. на 1600 MHz се намира на GEIL , няма да ти трябва с тази машина докато издиша.

ПП2: Нямам я картата но съм чел по ревюта и коментари на хора от форума която я имат тази карта на палит и бяха доволни според писанията им.

Да, аз казах нещо такова и се сетих, че ще станат недоразумения. Сега да поясня. 37 W  е ограничено ядрото. Когато минеш тая мощност, то тротва - намаля честотата и напрежението паралелно, за да влезе в лимита. Но освен ядрото голям консуматор може да бъде и памета и кеша от второ ниво. Така, че реално консумацията е по-голяма. Това ограничение от 37 вата се премахва, за да може да се клокне ядрото без тротване на честотата. Консумацията пак не минава ограничението от 75 вата на PCI-E  шината, мога да дам и графики за потвърждение. При клок TDP  при мен достига максимум до 60-65% от заявените 66 W Консумация от моя страна. рядко съм виждал да достигне 70%. да кажем, че пика е 70 %. Значи консумацията е 52 вата, което пак е далече от границата 75 W. на практика без допълнително захранване няма как GTX750Ti  да мине консумация от 75 W,  защото толкова доставя PCI-E  шината. Асус имат допълнително захранване с 6 пинов конектор, но това на практика е ненужно, защото и след клок няма как тая карта да достигне 75 W консумация по една мнопго прозаична причина - напрежението на ядрото може да се вдигне максимум 31 миливолта и аз досега не съм срещал начин това да се променя. Все пак тия карти имат малък коз с възможността да се промени TDP  от 37 W  на колкото искаш, но в случая най-удачната стойност е 66 W. Всичко това естествено с мод на BIOS.  А Palit  е най-добрия вариант, защото е най-клокнатата версия фабрично. Вентилатора при мен стига максимум 40% през лятото при тежки игри. Не се чува на фона на всичко останало, дори човек да долепи ухо. Да, има някаква разлика, но ако тръгне да си играе с MSI Afterburner и оборотите на вентилатора ръчно. На практика картата е безшумна и лично при мен много по-висок шум издават вентилаторите на кутията. Дори само задния вентилатор да оставя включен или най-новия ми 140 мм FD,  картата не се чува на техния фон и при 40% обороти на вентилатора. В idle  е 30%, както и в много от игрите, особено ако играя с вертикална синхронизация и там човек не може да различи абсолютно никакъв шум. 

Относно захранването, тоя 600 W  Corsair  е ненужно изхвърляне. С оглед на по-нататъшен ъпгрейд с карта като GTX 970  примерно, е добре да има някакъв запас от мощност, но докато се стигне до такава покупка, най-вероятно и старото захранване ще е за смяна. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Защо  ти е тая  скъпа рам ? Кога си виждал рам да прегрява на стокови честоти ? Сложи си тая  като държиш  на марката Corsair DDR3 1600MHz 8GB 1X240 DIMM 1.5V Unbuffered

И помисли за  някой хубав охладител за процесора щом гониш тишината. Никога няма да я напълниш тая  една плочка рам,че да ти  притрябва още една 8-ца и ще си загубиш  двуканалния режим  ей така от глупост.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ето всичко  

http://nikem-bg.net/cart/49616p1r1001993p1r52259p1r49639p1r1000587p1r51003p1rf.html

Моля ви ако тук има някой част която ще направи компютъра шумен да ми кажете защото изискванията ми са за безшумен компютър.Благодаря ви предварително!

Ето аз как виждам нещата.

Количка

Обща стойност - 694.83 лв. с ДДС

Плюс Intel® Core™ i5-4440 Processor 308,80 лв. 

Или ,като сложите и доставните цени 30-35 лв,всичко ще излезе към 1040 лв.Ако ви идва много,ще се помисли за някой по-евтин вариант.Например някое захранване Фортрон или пък само една плочка рам,или още по-евтино дъно,ако няма да ползвате допълнителните му екстри и слотове.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Да, аз казах нещо такова и се сетих, че ще станат недоразумения. Сега да поясня. 37 W  е ограничено ядрото. Когато минеш тая мощност, то тротва - намаля честотата и напрежението паралелно, за да влезе в лимита. Но освен ядрото голям консуматор може да бъде и памета и кеша от второ ниво. Така, че реално консумацията е по-голяма. Това ограничение от 37 вата се премахва, за да може да се клокне ядрото без тротване на честотата. Консумацията пак не минава ограничението от 75 вата на PCI-E  шината, мога да дам и графики за потвърждение. При клок TDP  при мен достига максимум до 60-65% от заявените 66 W Консумация от моя страна. рядко съм виждал да достигне 70%. да кажем, че пика е 70 %. Значи консумацията е 52 вата, което пак е далече от границата 75 W. на практика без допълнително захранване няма как GTX750Ti  да мине консумация от 75 W,  защото толкова доставя PCI-E  шината. Асус имат допълнително захранване с 6 пинов конектор, но това на практика е ненужно, защото и след клок няма как тая карта да достигне 75 W консумация по една мнопго прозаична причина - напрежението на ядрото може да се вдигне максимум 31 миливолта и аз досега не съм срещал начин това да се променя. Все пак тия карти имат малък коз с възможността да се промени TDP  от 37 W  на колкото искаш, но в случая най-удачната стойност е 66 W. Всичко това естествено с мод на BIOS.  А Palit  е най-добрия вариант, защото е най-клокнатата версия фабрично. Вентилатора при мен стига максимум 40% през лятото при тежки игри. Не се чува на фона на всичко останало, дори човек да долепи ухо. Да, има някаква разлика, но ако тръгне да си играе с MSI Afterburner и оборотите на вентилатора ръчно. На практика картата е безшумна и лично при мен много по-висок шум издават вентилаторите на кутията. Дори само задния вентилатор да оставя включен или най-новия ми 140 мм FD,  картата не се чува на техния фон и при 40% обороти на вентилатора. В idle  е 30%, както и в много от игрите, особено ако играя с вертикална синхронизация и там човек не може да различи абсолютно никакъв шум. 

Относно захранването, тоя 600 W  Corsair  е ненужно изхвърляне. С оглед на по-нататъшен ъпгрейд с карта като GTX 970  примерно, е добре да има някакъв запас от мощност, но докато се стигне до такава покупка, най-вероятно и старото захранване ще е за смяна. 

Понякога трябват и разяснения относно нещо за което нямаме много информация. Та сега може да се каже от нищото нещо за тази карта! Понякога коментарите ти и да изглеждат като частичен роман(то нямам как иначе за да се обясни нещото :)) и мисля че тази информация ще бъде полезна и на други не информирани потребители.

Количка

Или ,като сложите и доставните цени 30-35 лв,всичко ще излезе към 1040 лв.Ако ви идва много,ще се помисли за някой по-евтин вариант.Например някое захранване Фортрон или пък само една плочка рам,или още по-евтино дъно,ако няма да ползвате допълнителните му екстри и слотове.

2X4G DDR3 1600 GEIL EVO POTENZA имах предвид тази рам - 1.5v, CL9 пише в сайта на производителя. Едно фортронче може да се купи за 55-65 лв. и готово с цената. По добре няма ли да бъде за същите пари B85 на гигабайта или някое по евтино H81. Това с нищо не превъзхожда останалите H81...? :)

ПП: А допълнителните слотовете едва ли ще ги ползва под графичната част на това пълноразмерно H81 дъно.

Редактирано от НЛО (преглед на промените)

• Автор

Количка

И като купя процесора от друг сайт как Nikem NET. Ще ми сглоби цяла конфигурация  :(

Не е толкова трудно и сам да го монтирате.Ако ли не,трябва да дадете по-голяма цена за наличният в никем.А ако ли не,трябва да се задоволите с по-евтини части,за да се вместите в бюджета.

• Автор

Здравейте това с купуването на нов компютър за съжаление отпада защото се наложи да дадем парите другаде :mad:  ще мога да го купя само ако е на изплащане та въпросът ми е дали може да се купи на изплащане от 

Никем Нет ????

Процесора е 30 лева по-скъп в никем,по-добре си е от там да ти го сглобят те...

Здравейте това с купуването на нов компютър за съжаление отпада защото се наложи да дадем парите другаде :mad:  ще мога да го купя само ако е на изплащане та въпросът ми е дали може да се купи на изплащане от 

Никем Нет ????

Да,предлагат и стоки на изплащане.Дано да ви удовлетворят условията.

Вземи го от емаг на изплащане докато имаш промоции в момента.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.