Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде сте служили?

Featured Replies

Незнам дали е имало подобна тема тук ,но реших да направя нека всеки,който желае да разкаже къде и кога е бил в казармата.

Аз Година в под. 32990 или още Парашутна бригада. 03.1997 - 09.1998 година след това 7 месеца в Белене преди Уво.

• Отговори 90
  • Прегледи 22k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. Смисълът от темата какъв е?

2. Една част от потребителите тук не знаят какво е казарма.

3. Казармата не е била двугодишен курорт, нямам приятни спомени от нея и не искам да си спомням изобщо за това.

Незнам дали е имало подобна тема тук ,но реших да направя нека всеки,който желае да разкаже къде и кога е бил в казармата.

Аз Година в под. 32990 или още Парашутна бригада. 03.1997 - 09.1998 година след това 7 месеца в Белене преди Уво.

Интересно !!! В регистрацията пише: "Година на раждане 1993"....

Никъде.И от чутото от мои познати съм късметлия,че не ме хвана донаборната комисия................................

Аз не съм бил в казарма. Не виждам да те карат да правиш нещо което не искаш толкова дълго време. И това са неща които никога няма да ти потрябват(освен ако не работиш в тази сфера).

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз не съм бил в казарма. Не виждам да те карат да правиш нещо което не искаш толкова дълго време. И това са неща които никога няма да ти потрябват(освен ако не работиш в тази сфера).

Как ги знаете с такава сигурност тези неща, след като не сте били там ?

Как ги знаете с такава сигурност тези неща, след като не сте били там ?

Накратко казано:

Стреялане с автомат -излишно. Кога ще ти се наложи? То нямаш право да притежаваш за какво ти е пък и да умееш да го разглобяваш и стреляш?

Скачане с парашут - Никой няма да те допусне да скачаш сам само защото си бил служил навремето и си умеел тогава.

Темата си е леко безсмислена реално погледнато. По интересно щеше да ми е ако се обсъждаше някой стара класическа компютърна игра, която всеки е играл. Например GTA San Andreas. Така всеки да сподели какви тайни места е откривал и подобни.

• Автор

Интересно !!! В регистрацията пише: "Година на раждане 1993"....

Е то в скайпа ми пише че съм на 107. 

36520 - 1998г.

36520 Нова Загора ли бяхте?

Накратко казано:

Стреялане с автомат -излишно. Кога ще ти се наложи? То нямаш право да притежаваш за какво ти е пък и да умееш да го разглобяваш и стреляш?

Скачане с парашут - Никой няма да те допусне да скачаш сам само защото си бил служил навремето и си умеел тогава.

Темата си е леко безсмислена реално погледнато. По интересно щеше да ми е ако се обсъждаше някой стара класическа компютърна игра, която всеки е играл. Например GTA San Andreas. Така всеки да сподели какви тайни места е откривал и подобни.

Ако беше служил в казарма, щеше да знаеш, че взводния не го интересува, какво щеше да ти е интересно на теб.

Освен двете споменати от теб "неща", в казармата се научаваш на ред и дисциплина. На колективна работа и носене на отговорност.

Един недостатък е, че преставаш да се смееш в цирка.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Ако беше служил в казарма, щеше да знаеш, че взводния не го интересува, какви щеше да ти е интересно на теб.

Освен двете споменати от теб "неща", в казармата се научаваш на ред и дисциплина. На колективна работа и носене на отговорност.

Един недостатък е, че преставаш да се смееш в цирка.

За да не губя тренинг ходя да сваля някоя мишена щото не се знае че както няма казарма ако разчитаме на момчетата които незнаят как се държат оръжие  за един ден ще ни превземат всички врагове поне на това се надявам че ще им напълня задниците с олово преди да са се усетили какво става!

1994-1996г под.24260-52 Елхово нямам лоши спомени.

Един виц по темата

- Къде си служил ?
- Недалеч от Париж.
- Еха ! А къде по-точно ?
- В Челябинск.
- Баси,  "недалеч" !
- Е не знам, но ротния казваше, че полетното време е 12 минути.

• Автор

Един виц по темата

- Къде си служил ?

- Недалеч от Париж.

- Еха ! А къде по-точно ?

- В Челябинск.

- Баси,  "недалеч" !

- Е не знам, но ротния казваше, че полетното време е 12 минути.

Така си беше ...

Ред и дисциплина - дръжки. Времето, когато човек се научава на ред и дисциплина е свършило поне няколко години преди казармата. Личните ми наблюдения бяха, че който както си влезе, така си и излезе (айде 99%). Освен това, дисциплината е като физическата подготовка - трябва да я поддържаш, иначе изчезва. Едно е да те насилят на дисциплина, друго е да си я поддържаш сам. В първия случай ефектът изчезва около половин година след като излезеш от казармата.

Носене на отговорност? По-скоро бягство от такава. Как беше - "в казарната и до тоалетна не се ходи по желание". Знаеш идеално, че ако не свършиш нещо, няма да те изгонят. Знаеш че утрешния ден ти е много сигурен, ще има къде да спиш и какво да ядеш. Всички чакаха уволнението, а мнозина не се замисляха какво ги чака после. Точно като умниците дет броят до 12 като завършват гимназия все едно следва рая.

Колективна работа? Т.е. старите кучета спят, а новобранците правят сапунка.

Научили са ви да стреляте с калашник - голяма философия - основното се учи за 10мин, останалото е мноооого практика, която също изчезва ако не се поддържа.

А и друг път съм коментирал какво влияние оказват 1-2 години върху професионалната реализация в съвременния пазар на труда. Т.е. евентуално те учат на нещо, което или е безполезно, или трябва да си го научил сам дотогава. Но за сметка на това ти отнемат безценно време, което може да оползотвориш далеч по-добре сам.

новобрански център в поделение 34570 (Грудово), 5 месеца в поделение 28260 (Звездец) и останалото в поделение 28230 (Бургас) от януари 97 до 98г.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

'92-'94 в 72360 Джебел

1988 - 1990 под. 24260 Елхово - кашимерията 

90-та - задръжка ли , ще излезем май набори ? Пазих да не бегате .

ние нямахме задръжка и се уволнихме на 31.08.1990,точно 90-та май месец намалиха казармата на година и половина и за нас като малък бонус без задръжки

1961-1964 г. във Военно-морския флот във Варна (к-р на отделение "радисти" на стражеви кораб "Дръзки").

Не съжалявам за това.

Ако сега имахме армия, тя можеше да помага при бедствени ситуации в държавата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.