Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Прозорец на Овертон


henny

Препоръчан отговор

..Няма тема в тоз сайт с такова наименование,а със сигурност е важно..Що ли ?!

"Съгласно Прозореца на възможности на Овертон, за всяка идея или проблем в обществото съществува така наречения прозорец на възможностите. В рамките на този прозорец идеята може или не може да се обсъжда, открито да се поддържа, пропагандира, или да се правят опити да се закрепи законодателно. Прозореца се мести, изменяйки по този начин ветрилото от възможности, от стадий «немислимо», тоест съвършено чуждо за обществения морал, напълно неприемливо, до стадий «актуална политика», тоест вече широко обсъждано, прието от масовото съзнание и описано в закон.

Това не е точно промиване на мозъци, а значително по - фина технология. Ефективна е защото е последователна, системно прилагана и незабележима за обществото - жертва..."

Овертон описва ТЕХНОЛОГИЯ, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

Обърнете внимание! Той не предлага концепция, не просто е формулирал своите мисли – той описва работеща технология. Тоест такава последователност от действия изпълнението, на които неизменно довежда до желаият резултат. В качеството си на оръжие за унищожаване на човешки общества такава технология може да бъде по-ефективна от термоядрен взрив."
В пределите на този „Прозорец“ идеите широко могат да се обсъждат, открито да се поддържат, пропагандират и накрая да се закрепят законодателно. „Прозорецът“ променя своите възможности, той може да приеме и идеи съвсем чужди на обществения морал, напълно отхвърлени, но ги предлага на всеобщо обсъждане, натрапва в масовото съзнание и накрая побеждава. Те стават закон в обществото."

..Аз лично и други като мен, виждат нещастното поколение от тийнейджъри и тяхното продължение в България и не само,поголовната Простотия ,която се шири!!

Кой е виновен? - чалгата,политиците,метъла,рапърите ,ченгетата..??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поредната конспиративна глупост и политическа подгоотвка на четящите да бъдат наклонени към дадена партия. Много хитро прикрит начин. Хвърля  се име  с интересно звучене, писания изглеждащи все едно са научно четиво, а всъщност набор от опорни точки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 години по-късно...

Темата е интересна и е странно, че никой не е проявил интерес към нея.

В цитираната от мен статия който има желание може да се запознае по-подробно с технологията за легализиране на всяка идея, дори най-налудничавата.

Прозорецът на Овертон

01-01-%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%84_%D0%9E%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BD.jpg

Джоузеф П. Овертон (1960-2003) е старши вицепрезидент в центъра за обществена политика Mackinac Center. Загива в самолетна катастрофа. Формулира модела на променяне на проблемите в общественото мнение, посмъртно наречени Прозорец на Овертон.

 

Цитат

Чували ли сте някога нещо за „Прозорецът на Овертон“? Ако не, то ви препоръчвам да прочетете тази технология за легализиране на всичко, каквото ви хрумне. Ще разберете как се легализира хомосексуализмът и еднополовите бракове. Ще стане съвършено ясно, че работата по легализацията на педофилията и кръвосмешението ще бъде завършена в Европа в близките години. Както и детската евтаназия впрочем.

Джоузеф Овертон описва как съвършено чужди на обществото идеи се вадят от помийната яма на общественото презрение, измиват се и накрая се закрепват законодателно.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9/5/2014 в 21:59, sliderum написа:

Поредната конспиративна глупост и политическа подгоотвка на четящите да бъдат наклонени към дадена партия. Много хитро прикрит начин. Хвърля  се име  с интересно звучене, писания изглеждащи все едно са научно четиво, а всъщност набор от опорни точки.

Ами не е съвсем така :) Запознай се по-подробно моля :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на ‎13‎.‎12‎.‎2016‎ г. в 18:18, Мойра написа:

технологията за легализиране на всяка идея, дори най-налудничавата.

Като например- че имаме един татко горе на небето, който ни бил създал, а след като умрем, щял да ни съди. :Д

п.п. дали има и един човек в този форум, който би могъл да направи обоснован и смислен критичен анализ на тази теория - се питам аз, че даже и джокер съм подал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, sound написа:

Като например- че имаме един татко горе на небето, който ни бил създал, а след като умрем, щял да ни съди. :Д

п.п. дали има и един човек в този форум, който би могъл да направи обоснован и смислен критичен анализ на тази теория - се питам аз, че даже и джокер съм подал.

А ти остава да докажеш как се създава Земята а после всичко живо от нищото? По чиста случайност.

pinga loca translated in english is "crazy cock"

хаха Мохини!! Just amazing!:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, 3,14 написа:

Хахааа, няма такава тема, благодаря на всички участници, искрено се забавлявам! :D

С възбудени сетива, Сирена, няма как да изпиташ нирвана, а само интензивен оргазъм. Знам, и на мен по време на оргазъм ми се е струвало, че преживявам и достигам неподозирани измерения, но, уви, това чувство трае кратко…и измеренията, в които ме запраща, също са краткотрайни. Бих искала да съм прасе в следващия си живот, при свинята оргазмът е най-дълъг -

И аз се забавлявам. Просто те викам!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 година по-късно...

Как работи прозорецът на Овертон

Цитат

Сергей Ценков, Фейсбук:

Как работи Прозорецът на Овертон!

Заменяме думата "кражба" с не толкова стресираща и по този начин размиваме границите между добро и зло...

Ето как бащата на лъжата гали ушите на заспалото общество!

Кражба на средства - Отклоняване на средства

Кражба на средства - Неправомерно изразходване на средства

Кражба на средства - Набиране на финансов ресурс

Кражба на средства - - Точене на пари

и т.н. от типа на - теглене/даване на необезпечени кредити, активно пренасочване на милиони, несанкционирано проникване в жилище, нерегламентирано отнемане на превозно средство, нерегламентирана транзакция от банкомат и други подобни, активно налагани от органите за масова дезинформация - телевизия, радио и преса...

Същият похват се ползва и за "лъжа", "прелюбодейство" и "убийство", като мерзостта стига предела си, заменяйки думата "убийства" със "загуби" или "травми, несъвместими с живота"...

Уши, който има да чуе!

...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 11 месеца по-късно...

Шведска телевизия шокира: Да ядем хора, за да спасим климата

Цитат

Шведският канал TВ4 изненада зрителите си със сериозна дискусия по идеята да ядем хора, "за да спасим климата".

Доклад за стокхолмския панаир „Гастро Норд“, обявена за „най-важната гастрономическа платформа в Европа“, съобщава за изследователят на поведенческите процеси Магнус Зьодерлунд, професор по маркетинг и ръководител на Центъра за потребителски маркетинг (ЦПM) в Стокхолмското училище по икономика, който е провел семинари на възможността от хранене с човешка плът.

За шокиращото телевизионно предаване разказва Спутник.

В отговор на въпроса на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд, експерт по потребителско поведение, спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“.

Зьодерлунд подчерта, че има много табута сред широката общественост в западния свят, което затруднява играчите, които искат да влязат в индустрията с човешко месо. Той стигнал до извода, че хората като цяло възприемат трудно мъртви хора, което му изглеждало странно, тъй като „хората се убиват един друг в огромни количества в течение на човешката история“.

Освен това изследователят подчерта, че има много табута за оскверняване на мъртво тяло. Третият фактор, който затруднява играчите да се утвърдят в тази индустрия е, че обществеността е склонна да се придържа към това, което е работило добре в миналото.

„Хората, широката общественост са малко консервативни, когато става дума за ядене на неща, с които не са свикнали“, каза Зьодерлунд.

В заключение изследователят подчерта значението на повдигането на този въпрос в името на климата.

„Ако искаме да не оставим нито един камък непреобърнат, що се отнася до въпросите на климата и сигурността, важно е да повдигнем въпроса“, заключи Зьодерлунд.

Въпреки че са известни със страстта си към опазване на околната среда, обикновените шведи обаче смятат, че това е прекалена стъпка.

„Глупави консервативни изостанали хора, които отказват да се хранят един с друг, за да спасят климата!“, Саркастично туитва журналистът Матиас Албинсон.

„Всичко е ясно. Да изядем първо него“, се казва предложение, визиращо ТВ събеседника.

„Какво образование притежава жалкият професор канибал? Той е възпитаник на най-мрачните дупки в Нова Гвинея? Ще повлече ли крак? Ще има ли отглас призива му? замислено пише друг потребител.

„Ами ако вече ядем човешка плът? Какво знаем за месната промишленост в ЕС? “, пита един от потребителите.

„Храната на бъдещето: Червеи, скакалци или човешка плът?“, се казва в брошура, издадена за панаира Гастро. В нея се задава на читателите следния въпрос: „Дали канибализмът е решението на проблема с изхранването в бъдеще?“

Източник: Канал 3

Свързани текстове: Прозорецът на Овертон*

И това доживяхме...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 седмици по-късно...

Разделът е ПСИХОЛОГИЯ и става въпрос за наука. Много моля на нуждаещите се от идеологиите си да не въвеждат в заблуда четящите, които избират този раздел с идеята да видят нещо сериозно. СЕРИОЗНО!

ПРОЗОРЕЦЪТ на ОВЕРТОН не се обяснява със статия на руски свободен райтъри причината за малоумията в статията му стават лесно обясними от определена идеологична гледна точка. Нито същото има каквото и да е отношение към конспиративните народни религии..

ВИЗИРАНОТО ЯВЛЕНИЕ си има сериозна рационална и научна обосновка и е част от регулативните социални механизми. Нуждата от самозаблуди, сред които живеят някои повторяеми личности сред форума, ги кара да спускат в него глупости с цел да утвърждават самозаблудите си. А има толкова много други раздели за тази им толкова нужна за тях девиация

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...