Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Desktop компютър и сравнение между няколко модела

Featured Replies

• Автор

Извинете ме, но не съм запознат с тези конфигурации и си нямам и идея

Ако може само да ми кажете дали поне това ще ми върши работа за игрите  http://www.technopolis.bg/b2c/details/517902/P11010201/Nastolen-kompyutar-ACER-ASPIRE-TC-605-i3-4150

ако му добавя 1-2 плочи от 4 GB за РАМ Памет

И какъв е проблема ако е директно сглобен или аз сам си поръчам частите . Ако може ми кажете разликата,  защото не мога да си го обясня

П.П Кой трябва да ми сглоби компютъра

Размера на видеопаметта не е критерий за нейната производителност. От значение е графичното ядро, скоростта и вида на самата памет и шината към паметта. Не гледай само с колко памет разполага, въпреки че почти всички нови игри заемат над 1ГБ видеопамет. Тия готови сглобки не ги гледай въобще. 

Ето едно предложение от мен:

Общо: 1 018 лв. Ако не можеш да си го сглобиш сам ще помолиш приятел или ще отидеш в някой сервиз. Никем могат да го сглобят, но ще трябва да вземеш процесора от тях, който е 36 лв. отгоре. Така получаваш отделна гаранция за всеки компонент, без лепенки по кутията и т.н. 750 се справя по-добре от 260X, по-ново поколение е, по-тиха, по-хладна, по-икономична, не и пука особено какво е захранването и не се нуждае от външно такова ( захранва се от слота на дъното). Заедно с i5 ще играеш абсолютно всички игри на 1920x1080 със средни-максимални детайли с достатъчно високи за нормална игра кадри.

Значи тези части да ги поръчам на Nikem и да им кажа да ми го сглобят ? Или на някой сервиз да дам частите

Явно си имате вътрешна( или външна) нагласа, да си давате парите за готови кашони, закупени от бакалия, или правите реклама на въпросната бакалия. Вече не виждам смисъл да си губим с колегите времето. Достатъчно добри предложения има. Ако желаете изберете едно от тях, ако не, се набутвайте с щайга.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Явно си имате вътрешна( или външна) нагласа, да си давате парите за готови кашони, закупени от бакалия, или правите реклама на въпросната бакалия. Вече не виждам смисъл да си губим с колегите времето. Достатъчно добри предложения има. Ако желаете изберете едно от тях, ако не, се набутвайте с щайга.

Явно ще избера части по части но не знам  .... Все пак ви благодаря Ще помисля още и тогава ще направя избора си

Благодаря за отделеното време

Предимството на купуване на части:

1/ излиза по-евтино
2/ конфигурацията е по-балансирана и отговаря по-добре на нуждите на потребителя

3/ при нужда от сервиз на сервиз може да се занесе само повредената част, няма гаранционни лепенки и може сам да правите ъпгрейдите си ( при готовата конфигурация за да добавите още памет примерно трябва да ходите задължително до сервиз)

Предимство на купуване на готови конфигурации

1/ Ако изобщо не разбирате от техника, това е най-добрият вариант, защото в общият случай взимате компютъра от магазина и го включвате в контакта и е готово (особено ако е с Уиндоус).

Недостатъците обаче са доста - обратните на плюсовете 1/,2/ и 3/ при пазаруване на части, т.е. излиза по-скъпо, конфигурацията е небалансирана, дори за едно почистване или увеличаване на рам паметта трябва да се ходи с целият компютър до сервиз, защото има гаранционна лепенка на кутията.

Според мен, ако човек ще ползва компютъра за нещо повече от скайп и фейсбук, то си заслужава да се отдели малко повече време и внимание, да се понаучат нещата и да се подберат отделни компоненти, а не цялостна конфигурация. Човек трябва да си цени парите.

• Автор

Предимството на купуване на части:

1/ излиза по-евтино

2/ конфигурацията е по-балансирана и отговаря по-добре на нуждите на потребителя

3/ при нужда от сервиз на сервиз може да се занесе само повредената част, няма гаранционни лепенки и може сам да правите ъпгрейдите си ( при готовата конфигурация за да добавите още памет примерно трябва да ходите задължително до сервиз)

Предимство на купуване на готови конфигурации

1/ Ако изобщо не разбирате от техника, това е най-добрият вариант, защото в общият случай взимате компютъра от магазина и го включвате в контакта и е готово (особено ако е с Уиндоус).

Недостатъците обаче са доста - обратните на плюсовете 1/,2/ и 3/ при пазаруване на части, т.е. излиза по-скъпо, конфигурацията е неб*лансирана, дори за едно почистване или увеличаване на рам паметта трябва да се ходи с целият компютър до сервиз, защото има гаранционна лепенка на кутията.

Според мен, ако човек ще ползва компютъра за нещо повече от скайп и фейсбук, то си заслужава да се отдели малко повече време и внимание, да се понаучат нещата и да се подберат отделни компоненти, а не цялостна конфигурация. Човек трябва да си цени парите.

Много благодаря ! Навихте ме да си взема на части и да си го конфигурирам сам :) Благодаря отново . :)

• Автор

Само не разбрах кое е ДВД - записвачката

Размера на видеопаметта не е критерий за нейната производителност. От значение е графичното ядро, скоростта и вида на самата памет и шината към паметта. Не гледай само с колко памет разполага, въпреки че почти всички нови игри заемат над 1ГБ видеопамет. Тия готови сглобки не ги гледай въобще. 

Ето едно предложение от мен:

Общо: 1 018 лв. Ако не можеш да си го сглобиш сам ще помолиш приятел или ще отидеш в някой сервиз. Никем могат да го сглобят, но ще трябва да вземеш процесора от тях, който е 36 лв. отгоре. Така получаваш отделна гаранция за всеки компонент, без лепенки по кутията и т.н. 750 се справя по-добре от 260X, по-ново поколение е, по-тиха, по-хладна, по-икономична, не и пука особено какво е захранването и не се нуждае от външно такова ( захранва се от слота на дъното). Заедно с i5 ще играеш абсолютно всички игри на 1920x1080 със средни-максимални детайли с достатъчно високи за нормална игра кадри.

Обаче къде е DVD записвачката ? Или тя е вградена в кутията ?

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Само не разбрах кое е ДВД - записвачката

Обаче къде е DVD записвачката ? Или тя е вградена в кутията ?

Къде е ЗАХРАНВАНЕТО ? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.