Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Tехника в даскалото ?

niki292002

Препоръчан отговор

Здравеите днес отидох на даскалото и докато си рова в телефона в коридора един ми конфискува телефона но понеже аз не знаех за това правило ми направи компромис

И казаха че ще раздават някакви таблети но не разбрах дали ще са с нас или ще стоят само там.

Така аз много ясно че ще бунта но искам да попитам при някои друг има ли подобно нещо ?!

Благодаря ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно - та ти дори не знаеш кой се е опитал да ти конфискува телефона - директор ли е, учител ли е, портиер ли е, външен човек ли е...

Що се отнася до училищния правилник, то той следва да бъде оповестен така, че никой от учениците и учителите да не може да се оправдае, че не е запознат с него - явно някъде нишката се е скъсала, вероятно при теб. 

Ако ще раздават таблети - супер, ама нещо не ми се вярва, пък дано да съм кривият.

П.П. Пишеш, че имаш много интереси, но ще ти е от полза, ако добавиш и пунктуацията към тях...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ники или на мен ми се струва, или ти на ден пускаш по 2-3 теми, само й само да трупаш мнения? Това можеше да го напишеш и на 'статуса си'.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно - та ти дори не знаеш кой се е опитал да ти конфискува телефона - директор ли е, учител ли е, портиер ли е, външен човек ли е...

Що се отнася до училищния правилник, то той следва да бъде оповестен така, че никой от учениците и учителите да не може да се оправдае, че не е запознат с него - явно някъде нишката се е скъсала, вероятно при теб. 

Ако ще раздават таблети - супер, ама нещо не ми се вярва, пък дано да съм кривият.

П.П. Пишеш, че имаш много интереси, но ще ти е от полза, ако добавиш и пунктуацията към тях...

Беше учител a колкото до пунктуацията клавиутурата ми е ето това и както виждаш на фонетика липсват някои букви ;)

Ники или на мен ми се струва, или ти на ден пускаш по 2-3 теми, само й само да трупаш мнения? Това можеше да го напишеш и на 'статуса си'.

не просто от време на време ми става скучно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...a колкото до пунктуацията клавиутурата ми е ето това и както виждаш на фонетика липсват някои букви ;)...

Но, както виждам, препинателните знаци са на мястото си. Не че нещо, не го приемай лично, ама утре ще пораснеш, ще станеш голям човек, може и да ни управляваш, а аз много мразя да се подчинявам на неграмотни хора. Една пропусната или поставена на неподходящо място запетая може да спаси или отнеме живот, дано не се налага!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Клавиатурата ти не само че няма липси, но дори имаш и допълнителни бутони. Това е твърде  глупаво оправдание, дори за тийн.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че в моето даскало не ми правят проблеми заради таблета и смартфона,че ще умра :D Само естествено не ни дават да си играем в час :P 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само телевизора не са помъкнали още!!! За какво им е таблет!?!

На смартфона имам карта за разговори а на таблета имам карта за мобилен интернет :P По някой път си пускам точка за достъп и си джиткам през телефона. :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На смартфона имам карта за разговори а на таблета имам карта за мобилен интернет :P По някой път си пускам точка за достъп и си джиткам през телефона. :D

И това ти помага на учебния процес!? Освен да се актуализирате статуса във фейсбука, за друго работа не върши си мисля :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И това ти помага на учебния процес!? Освен да се актуализирате статуса във фейсбука, за друго работа не върши си мисля :)

Да помага ми, пускам през часа точка за достъп от таблета оставям го на чина, и питам г-жата дали ме пуска до тоалетна(мен винаги ме пускат), а аз до вратата в коридора ровя из интернет да видя за някой отговор например на контролното. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много помага. За това на мен, от доста години вече, любимото ми четиво са кандидатстудентските бисери :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Една пропусната или поставена на неподходящо място запетая може да спаси, или отнеме живот, дано не се налага!

Една пропусната ,или поставена на неподходящо място запетая може да спаси, или отнеме живот, дано не се налага!

Запетая се пише пред втората (и пред всяка следваща) част насъотносителните разделителни и съпоставителни съюзи и... и, или... или.......

Запетая се пише пред изяснителния съюз или – когато той се употребява в смисъл на "тоест, сиреч, с други думи, иначе казано" и поставя в синонимна връзка две названия на един и същ предмет или признак, при което втората от двете еднородни части е обособено приложение и се огражда със запетаи (или се поставя в скоби).....

Източник 

http://zapetaia-teoriia.ezikova-kultura.tutmanik.com/

Изречението не започва със съюз ,или съюзи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Запетая се пише...

Не приемам забележката - прочети отново съдържанието на текста от линка. И няма никакво нарушение на правописните и правоговорни правила, ако изречението започва със съюз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не приемам забележката - прочети отново съдържанието на текста от линка. И няма никакво нарушение на правописните и правоговорни правила, ако изречението започва със съюз.

1.Не съдете, за да не бъдете съдени.  

2. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери.

Източник 

Матей 7:1-29

http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?r=bc&b=matthew&c=7&v1=1&v2=29

Какво има да чета ? Пишеш запетая при повторения.

Не претендирам ,че съм компетентен по Българска филология,или знаещ човек ,но важното, тук, във форума са компютрите и най-важното ТЕМАТА .

Всички сме хора ,но чара се състои в това ,че не сме идеални.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1.Не съдете...

Не съдя, а незлобиво коментирам елементарната пунктуация, т.е. за липсата ѝ - нищо повече. Освен това съм твърде невеж в църковните дела и въпросният Матей, както и последващата го номерация, поражда в мен съвсем бегла асоциация, която е напълно възможно и да е погрешна. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма лошо да има леки забежки, с цел да се налее още малко знание на автора на темата. Без да се прекалява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Представям си какъв кеф е да се ходи на училище с умен телефон.Нямаше да ги усещам дните с 6-7 предмети (часа) на ден. Ех че ми мина времето а така ми се учи ...

Навремето ходих с магнитен шах или джиткахме на бикове и крави докато върви урока.

Учителите прибираха само локмени ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Представям си какъв кеф е да се ходи на училище с умен телефон...

А навремето ползвахме това :

klz1410955044p.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Представям си какъв кеф е да се ходи на училище с умен телефон.Нямаше да ги усещам дните с 6-7 предмети (часа) на ден. Ех че ми мина времето а така ми се учи ...

Навремето ходих с магнитен шах или джиткахме на бикове и крави докато върви урока.

Учителите прибираха само локмени ...

То на мен ми правят проблем аз един малък шах малко по голям от ръката ми (играех с приятели в междучасието) но винаги ми викат "Прибери го или аз ще го прибера...) или някакви подобни игри като не се сърди човече ...

П.П. На практика повечето даскали ни правят проблем за всичко което ни доставя кеф :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имахме ел.часовници,а на един приятел часовника имаше ЕЛКА, всичи му се кефиха. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това се случва, защото на учениците не им е интересен учебния материал. Факторите за тази ситуация са доста. Докато не се промени това нещо българското училище просто ще запада все повече и повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...