Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2014: Анкета

46 гласували потребители

1. 1. За кой ще гласувате на изборите на 5 октомври?

• Герб
      25%
      11
    • БСП
      4%
      2
    • Атака
      13%
      6
    • ДПС
      0%
      0
    • Патриотичен фронт
      0%
      0
    • НДСВ
      0%
      0
    • България без цензура
      0%
      0
    • АБВ
      2%
      1
    • Реформаторски блок
      6%
      3
    • Левицата и Зелена партия
      0%
      0
    • Десните
      0%
      0
    • Български национален съюз
      0%
      0
    • Движение 21
      0%
      0
    • Глас Народен
      9%
      4
    • друг
      6%
      3
    • Няма да гласувам!
      18%
      8
    • Ще пусна празна бюлетина.
      13%
      6

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Истината е че ако България иска да има шанс за в бъдеще, трябва да даде гласа си на ГЕРБ. Те са подкрепани от Европа, към която принадлежим географски и културно. В момента текат опити за откъсването на България от Европа. Младите хора намериха пъта към нея и не мислят да се връщат. Докато позволяваме азиатските провокатори да ни дърпат назад, няма да видим нито Европа нито полза от азиатските страни. Асия е задния двор на света и  никой нормално мислещ българин не иска да е там. 

http://iconomicabg.blogspot.com

Истината е, че ГЕРБ за 4 години нищо не направиха и властта им падна безславно след огромни протести. Ако толкова се грижеха и милееха за България, нямаше да се кланят безвъзвратно на американските и турските си господари.

• Отговори 58
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето! Колкото и да ни убеждават, че няма алтернатива или тя  е била без глас, то нека не се хващаме. Нека гласуваме за нещо съвсем ново. Защо да гласуваме за хора и партии които се провалиха, но продължават да твърдят ,че освен тях други няма. Хайде да им ударим дружен "шамар"!

Хъм - "а, дано ама надали"

То си е за главите ни!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Много ми е смешно, че има три партии на зелените. "Левицата и Зелената партия", "Партия на Зелените" и "Зелените". Не знам кой е по-зелен?

Надаавам се да отговори на въпроса. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-04-04&article=446844

Иначе всички навремето са били в "Зелена партия" заедно с някои велики евроатлантици, седесари, консервативни еколози и какви ли не още. Бая велики депутати имаше.

Ще пусна празна бюлетина,поради причината че всички до един са за затвора

Недей така, че и тях ще трябва да храним освен циганите. 

Ако гледаме реално на нещата, нищо няма да се промени. Но не защото някой от нас не иска това или защото други, които искат да ни управляват не искат. Причината я казах по-горе. За да се промени нещо, трябва човек дето да тропни по масата на всички - Вашингтон, Брюксел, мафията, ДПС и всички знайни и незнайни войни, дърпащи ни конците. Такъв човек няма  или по-точно няма да има, ако се появи. 

Гласувах за "Глас народен". И за тях ще гласувам реално. Не знам защо сме само двама, но за мен това е доста показателно... 

Оффф... аз сега видях броя на гласувалите.

И аз смятам да гласувам за Светльо. Другите са ми прекалено антипатични...

• Автор

И аз смятам да гласувам за Светльо. Другите са ми прекалено антипатични...

Глас Народен (по мое мнение) са създадени само с една единствена цел - да грабнат субсидията. Те отлично знаят, че няма как да влязат в парламента, прекалено слаби са за да го направят, просто искат да вземат поне един процент като миналата година и да си приберат паричките. Аз така го виждам.

Редактирано от eximox (преглед на промените)

Глас Народен (по мое мнение) са създадени само с една единствена цел - да грабнат субсидията. Те отлично знаят, че няма как да влязат в парламента, прекалено слаби са за да го направят, просто искат да вземат поне един процент като миналата година и да си приберат паричките. Аз така го виждам.

И аз така си мислех, ама гледам в някои анкети и проучвания се въртят около 3%... Така че ако успеят да преминат 4%-та бариера, ще ми е интересно да ги видя какво ще направят. Пък и честно казано предпочитам те да приберат моите 12лв(годишно) от данъци, отколкото някои угоени прасета, които не излизат от парламента...

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Ми нека. Аз съм със Светльо израснал (не го познавам лично - "Хиподил" имам предвид :)). Един от малкото, които ще заслужават. Бил простак, бил не знам си къв си. Нека. Млади хора са и изглеждат читави. Лицата им не крещят "ченге", "номенклатурчик", "продажник", "безродник", "корумпиран". В неделя му слушах по Дарик иначе интервюто и ми направи лошо впечатление, че не се беше подготвил... Светльо, Светльо, ако ще играеш с акулите, трябва да си акула... А може и да е време да се разочаровам. Не съм очаквал чудеса от тея, за които гласувам. На всеки му е ясно, че нещата с магическа пръчка няма да се променят. Един чичо ми беше казал по едно време, че трябва да си сменим чипа. Взе си горите и си замина. Но беше прав. Само дето, за да си сменим чипа, трябва да изключим системата. А как ще стане това? Много може да се философства, но лично за мен някаква мизерия трябва да стане, за да се променят нещата из корени. Комунистите го казаха: "С кръв взехме властта, без кръв няма да я дадем". Не можеш да вземеш милиарди от тея и да очакваш, че те ще ти кажат: "Влачи"... Ако усетят, че стола под краката им се клати, тея ще предизвикат конфликт или някаква мизерия. Под "тея" разбирай партиите, които в момента са в Парламента и сродните им. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Бил простак, бил не знам си къв си

Светльо от Хиподил е доста образован , спортува активно ,и ако останалите в партийте поне малко можеха да приличат на него ...

Това ,че говори глупости и песните са му с такива текстове си има причина ... човека пее на простаци ,за това  прави такава музика.

Това ,че говори глупости и песните са му с такива текстове си има причина ... човека пее на простаци ,за това  прави такава музика.

Ако това го ползваш като аргумент за годността му като политик и го приложим аналогично на политическите му изказвания, би станало:

"Човекът говори на избиратели и ще им обещае каквото искат да чуят."

Гот, а?

Светльо от Хиподил е доста образован , спортува активно ,и ако останалите в партийте поне малко можеха да приличат на него ...

Знам това, заради това използвах "бил"...

Ама аз не съм простак...

:( Или поне в умерени рамери :clown: 

То и Сидеров е образован, спортува активно на тая възраст, ама... Бойко също спортува активно, макар да не е образован, ама...Путин е образован, спортува активно ама...Аз също съм образован, спортувам активно ама...Ама необразованият и непознаващ спорта Обама ни го начуква на всички :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

......

За този пост бих гласувал колкото пъти може ! :wors:

някои угоени прасета, които не излизат от парламента...

По-големият проблем са някои угоени прасета, които НЕ влизат в парламента.

https://www.youtube.com/watch?v=u699Ldu4gUM

Вижте, четете и мислете за кого ще гласувате! Аз си знам :)

"Смяна на системата" означава ...

Изгледах първите 30 секунди от клипа и го изключих. Какъв според теб трябва да бъде човек, ако предположим, че ти мислиш като това, което се говори в клипа? Човек трябва да се подчинява, защото не се ли подчинява, следва анархия. Представи си сега, че на езика ми е някоя псувня към теб, модератор или просто така ми хрумне, че ми се псува. Какво ще стане? А ако на всички им хрумне да не са роби (в случая на Калдата и други фактори), колко време ще съществува тоя форум? И изобщо, ако всички решим да правим това, което смятаме за добре, колко секунди ще изтрае тоя свят? Да, има такива хора, които правят всичко каквото им дойде на ума. Затова те са по затворите или са издирвани масови убийци. Ти живееш 80-100 години максимум. Какво ще направиш за това време?Ще ходиш гол, ще пресичаш на червено, ще убиваш когото решиш, само защото живееш 80 години и не искаш да си роб? Отговори ми на тия въпроси. 

Изгледах първите 30 секунди от клипа и го изключих. Какъв според теб трябва да бъде човек, ако предположим, че ти мислиш като това, което се говори в клипа? Човек трябва да се подчинява, защото не се ли подчинява, следва анархия. Представи си сега, че на езика ми е някоя псувня към теб, модератор или просто така ми хрумне, че ми се псува. Какво ще стане? А ако на всички им хрумне да не са роби (в случая на Калдата и други фактори), колко време ще съществува тоя форум? И изобщо, ако всички решим да правим това, което смятаме за добре, колко секунди ще изтрае тоя свят? Да, има такива хора, които правят всичко каквото им дойде на ума. Затова те са по затворите или са издирвани масови убийци. Ти живееш 80-100 години максимум. Какво ще направиш за това време?Ще ходиш гол, ще пресичаш на червено, ще убиваш когото решиш, само защото живееш 80 години и не искаш да си роб? Отговори ми на тия въпроси. 

Не е точно така. Да се съобразяваш с правила, не означава да се подчиняваш. Проблема е, че световните управници командват нашите и те преобразяват правилата така, че човек да няма много опции. За управниците, както се вижда от годините "преход", такива правила не важат. Те слушкат чуждите лидери и мачкат своя народ, а самите те си веят байрака... Затова никоя партия няма нито програма, нито обещания, нито послания, просто нищо. Идват и искат да бъдат избрани.... Там е проблема, че ги избират и после се чудим защо нищо не се случва. Ами просто е: Не са ни обещали нищо...

Не е точно така. Да се съобразяваш с правила, не означава да се подчиняваш. Проблема е, че световните управници командват нашите и те преобразяват правилата така, че човек да няма много опции. За управниците, както се вижда от годините "преход", такива правила не важат. Те слушкат чуждите лидери и мачкат своя народ, а самите те си веят байрака... Затова никоя партия няма нито програма, нито обещания, нито послания, просто нищо. Идват и искат да бъдат избрани.... Там е проблема, че ги избират и после се чудим защо нищо не се случва. Ами просто е: Не са ни обещали нищо...

За обещанията си почти прав, бъркаш само партиите и това, кои партии са имали възможност да изпълнят обещанията си. А кои са тия партии? БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС. Това са партиите, които са управлявали или които са имали голямо влияние на управлението. Всички останали не са имали досег до истинската власт. Дори Атака. Да, нейните гласове дадоха възможност за съществуването на правителството "Орешарски", но те нито за момент не са имали възможност да прокарат някоя своя идея. Имаше един случай за земята и веднага последва прегласуване. Ако трябва да се сърдим на някой и да бием шута на тоя някой, то това са партиите, които са ни управлявали от 1990 година досега или които са имали голямо влияние в управлението. И макар ДПС по-скоро да е от партиите, оказващи голямо влияние, то реално и те имаха мандат за съставяне на правителство и го използваха успешно. Всички останали може да плюем въз основа на някакви медийни публикации или въз основа на някои техни действия, но те не са ни управлявали, за да твърдим със сигурност, че са същите като другите. А защо не са ни управлявали останалите? Защото същия тоя народ е като овцете - гласува за тоя, за който му кажат или за тоя, който дава парички. Тук се преувеличава малко покупката на гласове, защото няма как аз да взема мангизите и след това да ме накарат да гласувам за точно определен човек. Гласувал съм на всички избори и мога да твърдя това със сигурност. Ако искам, аз ще взема пари, ако не искам, няма. Но отида ли в тъмната стаичка, гласувам по съвест. Имах един случай преди десетина години, когато шефа на нашата фирма, лека му пръст на човека, се бе кандидатирал за общински съветник и срещу подпис, имена и ЕГН раздаваше по 10 лева. Тогава вдигнах скандал на колегите, не се разписах и не взех никакви пари. Но можех да ги взема и да не отида да гласувам или да гласувам за съвсем друг човек. Нали?  

А България както казах, е малка страна и ако някой си мисли, че ще дойде на власт и ще разтика агентите на турското, американското, еврейското или руското разузнаване, диктуващи събитията в България, жестоко се лъже. Втори Орбан никой няма да търпи в Европа, още повече че ние дори не сме изцяло в Европа. 

Не знам каква е тази цифра от около 60% които няма да гласуват според статистическите агенции. Всички около мен казват, че този път ще гласуват, а над 50 от тях не гласуваха предишните няколко пъти. Има някакво разминаване в данните ни, но аз не взимам пари за провеждане на статистически проучвания, следователно ще се доверя на собствените си проучвания. :)

Според мен, освен че не трябва да гласуваме за партии, които вече са ни управлявали, не трябва да гласуваме и за партии, в които водещите лица са хора, които вече са ни управлявали. Визирам г-жа Кунева или Пърмова или както там й е фамилията. В интервю с Дияна Найденова въпросната г-жа заяви, че според нея е взела правилното решение като е затворила реакторите на АЕЦ Козлудуй, т.е. няма значение какво иска народа, няма значение какво е добро за народа и България, важното е тя какво иска.

Днес е ден за размисъл и е недопустимо да се говори и агитира за която и да е партия.

Темата се затваря и ще бъде отворена след края на изборния ден.

Ако някой има нещо важно да каже и то не включва агитация, да ми пише едно ЛС.

Заповядайте с коментари и отзиви от изборите.

Само моля да спазвате добрия тон и да уважавате всички мнения и гледни точки.

Благодаря!

Защо всички отхвърлят коалиция между ГЕРБ и ДПС?

Защото историята показва, че коалиция с ДПС води до неминуем срив в доверието към партньора им. Пусни анкета да видиш, колко от избирателите на ГЕРБ ще го одобрят. Мисля, че терминът политическо самоубийство е горе-долу еквивалентен на коалиция с ДПС. Дори БСП с техния уж железен електорат не го преживяха.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.