Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова компютърна конфигурация. Бюджет около 2000 лв.

Featured Replies

Аз имам забележка и ако не е късно, обърни внимание. HL поръчват от чужбина, а след 4 ноември всички карти от 9-та серия на NVIDIA  идват по избор с една нова игра - Far Cry 4, The Crew или Assassins Creed Unity. Но за да се възползваш от промоциите в България, трябва картата да е внесена от MOST или Vali.  Лично аз не бих пропуснал тая промоция, макар да я пропуснах заради по-ранната покупка на GTX970 :) Сега ще трябва да се ръся за FC4  и The Crew. 

• Отговори 88
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Емаг беше  360лв. а в скай 283. И го поръчах от там, пък и в емага са свършили вече.

Аз имам забележка и ако не е късно, обърни внимание. HL поръчват от чужбина, а след 4 ноември всички карти от 9-та серия на NVIDIA  идват по избор с една нова игра - Far Cry 4, The Crew или Assassins Creed Unity. Но за да се възползваш от промоциите в България, трябва картата да е внесена от MOST или Vali.  Лично аз не бих пропуснал тая промоция, макар да я пропуснах заради по-ранната покупка на GTX970 :) Сега ще трябва да се ръся за FC4  и The Crew.

Ако им пратя едно mail-че да ми пратят само играта, защото вече имам картата ще стане ли? Я пробвайте и ми кажете :D

Конфигурация и много добра според мен. Да Ви е честита!

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Ако им пратя едно mail-че да ми пратят само играта, защото вече имам картата ще стане ли? Я пробвайте и ми кажете :D

Конфигурация и много добра според мен. Да Ви е честита!

Ако това мейлче е придружено със 100 лева, да, ще ти я пратят ;)

Защо този монитор? Има много модели с IPS и VA матрица в бюджета 200-300 лева.

Като държиш на яка конфигурация с кутия с отворен прозорец ,може да сътвориш нещо много красиво в бяло-черен акцент!

ASROCK Z87 EXTREME3 /LGA1150

Intel® Core™ i7-4790K, 4.0GHz, Haswell, 8MB, Socket 1150, Box

Xigmatek Dark Knight-Series Night Hawk Frostbourne Edition

HyperX FURY White 8GB (2x4GB), DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V

ADATA SSD SP920 128GB

3TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M

Asus NVIDIA GEFORCE GTX 970 OC STRIX, 4096MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port

Super Flower Golden Green HX, 500w, ATX 2.2, PFC Activе

NZXT Source 340 White

LED IPS DELL 23", Wide, Full HD, DVI, DisplayPort, Черен, P2314H

BitFenix BFA-MSC-8PEG45WW-RP

BitFenix BFA-MSC-24ATX30WW-RP

Общо 2680лв.

Няма смисъл за набиваш почети 400лв. за wi-fi дъно ,като можеш да си вземеш отделно усб адаптер - този ще ти свърши работа NETIS WF-2190 Wirelees USB адаптер

• Автор

Благодаря ви за оказаната помощ, колеги! Особени благодарности към naruto, niko_, bildera и playalistic за съветите и спестените левчета. Вече всичко е поръчано чакам да пристигнат нещата  ;)

• Автор

Днес пристигнаха и последните части и след играчка поне 4 часа уж го сглобих и не тръгна... После повиках и човек, който се занимава с PC-a и той го гледа към 2 часа и пак не тръгна. Нямах грешки, но и човека върза някой друг кабел, зашото не знаех за къде са  :( . И все пак не тръгна. Него го съмнява захранването, че ми идва слабо. Или рамта е била прецакана просто като бройка. Но в крайна сметка човека ми обясни, че дори не се зарежда Биоса като се пусне компа... Какво да се направи в този случай?

Носи се в сервиз където ще ти го сглоби човек които разбира но ще ти вземе пари. 

Ако искаш може да кажеш кой точно части си купил както и да дадеш някви снимки на сглобеното.

Но ако наистина нищо не става очевидно захранването не е свързано правилно.

Ако проблема беше друг щеше да си проличи при включване.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Човека дойде да го сглоби и да вземе някой лев, но накрая го досрамя защото компа просто не тръгна! К'ъв сервиз к'ви 5 лева?!

Asrock Z97 pro4, 3tb sata, adata 128gb, cmhyper 212, core 3500 atx, i7 4790k, msi 970 gaming 4gb, Super flower golden 500w, hyperx fury 8 gb. Всичко е сглобено и разглобено поне 2 пъти от нулата с помоща на човека. Странното беше, че компа когато е само с проц си работеше нормално, а когато сложим рамта компа се ресваше на 5 секунди... Та човека се съмнява за захранването, че идва слабо, защото дори биос не видяхме... А снимки ще има когато пусна поне една игра на този комп...

Редактирано от Raderfort (преглед на промените)

То оставаше да ти вземе и пари предвид че нищо не е направил. Не 5 лв. а поне 20 лв. си приготви. 

Пъхал некви кабелчета и казал че паметта била дефектна?!  :D

• Автор

Asrock Z97 pro4, 3tb sata, adata 128gb, cmhyper 212, core 3500 atx, i7 4790k, msi 970 gaming 4gb, Super flower golden 500w, hyperx fury 8 gb. Всичко е сглобено и разглобено поне 2 пъти от нулата с помоща на човека. Странното беше, че компа когато е само с проц си работеше нормално, а когато сложим рамта компа се ресваше на 5 секунди... Та човека се съмнява за захранването, че идва слабо, защото дори биос не видяхме... А снимки ще има когато пусна поне една игра на този комп...

Човека е ненормален или много пиян. Изгони го и не го пускай повече до компютъра си че няма и гаранция да ти признаят ако те чуят.

Паметта няма как да катурне захранването! Кой точно модел е тая рам все пак?

• Автор

Човека го познавам от поне 10 години и знам, че е точен! Преди имаше и зала, която си беше класика за времето. Просто каза, че се опасява за рамта, а не е казал, че тя е причината! Единственото което каза със сигурност е, че не зарежда биоса при каквито и условия да го беше направил! Не знам защо хейтваш човека само...

Ето тази само, че е 2x4gb. 

Защото ти явно нищо не си разбрал и пишеш глупости.

когато е само с проц си работеше нормално, а когато сложим рамта компа се ресваше на 5 секунди...

Та човека се съмнява за захранването, че идва слабо, защото дори биос не видяхме...

Интересуваше ме точния модел за да видя моделния номер ама явно няма да се разберем.

Паметта я сложи в слотове с еднакъв цвят. Ако не става пробвай само с едната а после с другата.

Но както казах в сервиз или тоя ми ти човек да ти даде няква друга рам да тестваш с нея.

Това е най-лесният начин да установиш паметта ли е проблема.

А захранването няма как да е слабо. Не търси там проблема понеже не е. 

Снимките бяха с цел да се види какво е вързано и как а не с цел да се хвалиш.

Та или го снимай подробно или го носи в сервиз понеже така само си лафим.

• Автор

Кое не съм разбрал?! Аз ако ги разбирах нещата, нямаше да търся помощ във форума. ! Аз само не знам защо насра човека, който съм извикал за помощ и не е успял да ми помогне... И като цяло аз питах дали знаете някаква причина, за посочения проблем, а това, че ти не си виждал нещо подобно не означава, че то не съществува... 

Спокойно! Няма смисъл да се ядосваш и да се изнервя темата :) Пробвай елементарни неща -друг контакт,виж дали копчето на захранването не е изключено . Виж тази тема .  Следвай стъпките , които са за рамта. 

• Автор

Това което предложи за рамта го направихме много пъти никакъв успех. Има ли рам в някой от слотовете компа се ресва сам на 5 секунди. Пробвахме само проца да включим без рам, без msi проца си летя така 30 мин поне , но така и не се зареди поне биос. Та заради това човека, каза че се опасява захранването да е слабо и спомена за рамта, че има дефектни части. Просто аз се притеснявам да не съм се набутал с парите и накрая нищо да стане  :(

• Автор

За видео картата да направихме го и проца си летя дълго време. От полезната  тема, която даде някои неща като кондензаторите съм прпуснал да погледна.   Суутринта мисля  да опитам пак от нулата и ако не стане ще се ходи на доктор верно да го съберат. Просто наистина се притеснявам да не би захранването да идва слабо.

Как така "процесорът си летя дълго време"? Махнахте картата и всичко си работеше както трябва ли ? Защо не я извадите картата от слота и  не пробвате с вграденото видео? Пробвайте без картата и тогава пишете

: ПП от важната тема няма смисъл да гледате кондензатори . 

Редактирано от venci_1913 (преглед на промените)

• Автор

И с вграденето видео пробвахме само на проц без рам и видео си летя, но така и не зареди биос. Има един звук, който се чува за биоса, но така и не се чу за 30 минути. А на монитора пишеше no cable conected, no hdmi signal. Ta заради това казвам, че биоса не зареди никога, когато имаше рам в някой от слотовете се ресваше на 5 секунди.

• Автор

Ок ще се пробва утре и това. Все пак си е трудно човек да се сдобие с нов комп  :D

Пичове за тая конфигурация трябва поне 650W  захранване. Само видео картата и  процесора  ше лапнат  280-300W  а захранването има 15% загуби  и за другите чарколяци не остана ток. За 20 лева повече да си беше взел Corsair VS650, 650W, PFC Activ Сега ще дадеш 50 лева  да го влачиш  тук и там  по-сервизите.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.