Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър до 500лв

Featured Replies

Здравейте, компютърчето ще се ползва от родителите ми които ще използват само интернет, включително и гледане на клипове от сайтове и сваляне на филми. Игри няма да се инсталират, та се надявам да може да се спести от видео карта, ако е възможно въобще да не се купува. Друго което трябва да се знае е че периферия не е нужна имаме и монитор и всичко останало. Монитора е syncmaster 920n

Редактирано от ma57er2 (преглед на промените)

Можете да минете и с компютър втора употреба за доста по-малко пари.Поразгледайте обявите.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

SSD няма нужда мерси все пак, по-добре да се вложи в процесор или рам за цялостна скорост, нищо че ще зарежда операционна система за нищо време... Втора употреба не мисля че е добра идея т.к. Имаме един компютър на 10 години и на времето беше бърз, но частите се износват така да се каже, а целта е да се ползва максимално дълго време. Другата седмица ще го поръчаме, мерси за сега.

SSD няма нужда мерси все пак, по-добре да се вложи в процесор или рам за цялостна скорост, нищо че ще зарежда операционна система за нищо време... Втора употреба не мисля че е добра идея т.к. Имаме един компютър на 10 години и на времето беше бърз, но частите се износват така да се каже, а целта е да се ползва максимално дълго време. Другата седмица ще го поръчаме, мерси за сега.

Частите не се износват, а остаряват морално, т.е. не отговарят на изискванията на софтуера... Ако искаш да изкара по-дълго, то заложи на нов компютър. Старият я изкара година, я не и няма как да знаеш за "скрити" проблеми...

Точно с SSD  ще се почувства бързината на PC-то. Ако ще и i7 с 16 GB RAM  да вземеш, компютъра няма да работи по-бързо при общи дейности, като интернет и гледане на филми. Точно там е достатъчен и двуядрен процесор с вградено видео. 4GB  RAM  са достатъчни дори и при много отворени прозорци на браузера и изобщо за всякакви дейности от общ характер, включително тежки игри, за каквито тук не става въпрос. Вече 8-16 GB  са необходими на хора, които извършват някаква работа с тоя компютър с програми струващи по 500-1000 долара и на тия, дето си мислят че не могат да играят CoD  с 4 GB. SSD-то дава бързината на системата, а не мощния процесор или многото RAM  памет. Причината е, че операционната система използва много малки файлове, четенето на които става десетки пъти по-бързо отколкото при обикновения хард диск. И тук не става въпрос за това, ОС да зареди за 30 секунди, а за съвсем друго - като цъкнеш някъде, да ти се отваря на момента, та ако ще това да е някой тежък редактор на снимки или документи.  В крайна сметка като не желаеш SSD( което е глупост), може да дадеш тия пари за още 4 GB RAM и дори за някой по-скъп Пентиум, но ефектът ще е обратен - по-бавна система и никаква ползва от допълнителното количество рам, както и от процесора, работещ на 200-300 MHz  по-висока честота. 

• Автор

Варянта с i3 ми харесва доста, а да попитам това дъно има ли sound карта или да купя допълнително. Тъй като може да се възползвам да връзвам колони, които ще са две отделни 2.0 колони т.е. 4 с по един изход общо 2 входа ще ми трябват.

Точно с SSD ще се почувства бързината на PC-то. Ако ще и i7 с 16 GB RAM да вземеш, компютъра няма да работи по-бързо при общи дейности, като интернет и гледане на филми. Точно там е достатъчен и двуядрен процесор с вградено видео. 4GB RAM са достатъчни дори и при много отворени прозорци на браузера и изобщо за всякакви дейности от общ характер, включително тежки игри, за каквито тук не става въпрос. Вече 8-16 GB са необходими на хора, които извършват някаква работа с тоя компютър с програми струващи по 500-1000 долара и на тия, дето си мислят че не могат да играят CoD с 4 GB. SSD-то дава бързината на системата, а не мощния процесор или многото RAM памет. Причината е, че операционната система използва много малки файлове, четенето на които става десетки пъти по-бързо отколкото при обикновения хард диск. И тук не става въпрос за това, ОС да зареди за 30 секунди, а за съвсем друго - като цъкнеш някъде, да ти се отваря на момента, та ако ще това да е някой тежък редактор на снимки или документи. В крайна сметка като не желаеш SSD( което е глупост), може да дадеш тия пари за още 4 GB RAM и дори за някой по-скъп Пентиум, но ефектът ще е обратен - по-бавна система и никаква ползва от допълнителното количество рам, както и от процесора, работещ на 200-300 MHz по-висока честота.

Звучи логично каква конфигурация предлагаш с SSD

Дъното има вградена звукова карта.

Споделете какви точно са колоните и с какви кабели ще ги свързвате? Варианта да вържете по две колони заедно не ми се струва удачен.

Колкото до варианта с ССД,ами погледнете си по-горе предложенията.

Аз бих взел това:

Обща стойност - 526.49 лв. с ДДС
Ако махнеш едната плочка РАМ и ССД-то ще може да сложиш i3, но определено не си заслужава.
Не ти трябва скъпо дъно, както и скъпо захранване.

Варянта с i3 ми харесва доста, а да попитам това дъно има ли sound карта или да купя допълнително. Тъй като може да се възползвам да връзвам колони, които ще са две отделни 2.0 колони т.е. 4 с по един изход общо 2 входа ще ми трябват.

Звучи логично каква конфигурация предлагаш с SSD

Аз съм предложил в първия си пост. Според мен това е оптималното, ако компютъра ще се ползва само за описаните дейности - интернет и филми. Малко ще се отклоня и ще дам пример със себе си. Имам на компютъра си над 100 инсталирани игри, включително най-тежките. Никога не съм бил с повече от 4 GB RAM  и не изпитвам голяма нужда да купя още 4. А нали не мислиш, че не гледам филми и не драскам в интернет? Единствено SSD  ме спасява често, макар че моето SSD  има съвсем различна роля, а именно използването му за кеш на големия хард диск, което не е толкова ефективно, но при 120 включени процеса и 231 инсталирани програми и игри, без него системата е умряла. Сега тук се предлагат различни варианти, включително с малко по-бързи и скъпи процесори. Но бих посъветвал всеки едно. Всички имате сравнително нови или нови процесори. Пуснете си по две ядра на 2-2.4 GHz  и се опитайте да гледате филми и да сърфирате в интернет. Каква е разликата?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Ясно SSD ще е, ако сложим и 1TB какво се получава, трябва ли да променям захранване или нещо друго да се сменя от дадените до сега варянти. Около 540 става по мой сметки с 1ТБ и ЕсЕсДи :)

Дъното има вградена звукова карта.

Споделете какви точно са колоните и с какви кабели ще ги свързвате? Варианта да вържете по две колони заедно не ми се струва удачен.

Колкото до варианта с ССД,ами погледнете си по-горе предложенията.

Колоните ще са microlab solo 7c и microlab solo 6c. Добър ли ще е звука?

Ясно SSD ще е, ако сложим и 1TB какво се получава, трябва ли да променям захранване или нещо друго да се сменя от дадените до сега варянти. Около 540 става по мой сметки с 1ТБ и ЕсЕсДи :)

Колоните ще са microlab solo 7c и microlab solo 6c. Добър ли ще е звука?

Нищо не трябва да се променя. Предложените захранвания са с голям резерв. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ако имате и двата модела колони,не виждам смисъл да ползвате и двата.Не виждам и как ще стане да подадете сигнал и на двата модела.

• Автор

Нищо не трябва да се променя. Предложените захранвания са с голям резерв.

Варянта който ми продложи, просто му слагам 1ТБ и цената се вдига с 10лв което е идеално.

Ако имате и двата модела колони,не виждам смисъл да ползвате и двата.Не виждам и как ще стане да подадете сигнал и на двата модела.

А ми да търся звукова карта освен, след като нямало как да се подаде сигнал към двете. Мислех че и с разклонителна букса ще стане, но щом казваш добре.

Но защо искате да ползвате и двата модела колони?Пък и доколкото разбирам,не сте ги купил все още.Те за вашите родители ли са?

• Автор

Ще се ползват само solo 6c ежедневно, идеята ми е че при желание за по-силно озвучаване тъй като стаята е голяма, да се възползваме а и не само за по-силния звук, другое когато с 4 колони, а не 2 особенно при правилно разположение.

Добре,но трябва да си отговорите на въпроса дали ще се слуша повече музика,или ще се набляга на филмите.Ако толкова искате силен звук,купете някой усилвател и колони.Надявам се,че някой от разбирачите на аудио проблемите ще се включи тук,да ви разясни към какъв филм с трагичен край се стремите.

Направи е тъпо, не е трагично. Два модела колони да се включват паралелно, щото "да било ставало по-силно озвучаването". Все едно една за тенджера да се пускат два котлона.

• Автор

За музика ще се ползва, благодаря но не виждам кое е тъпото, както и сравнението.

Вече съм дал пример. Като се търси озвучаване от повече посоки и с по-голяма мощност се взема една долби система(5.1) хем ще има и по-приличен буфер за басите. След това, когато се иска да не е твърде силен звука просто се намаля, когато се търси по-силен, се увеличава. Тия копчелъци на управлението, дали на конзола или на дистанционно, за чий са поставени?

Добре,ще го кажем по-завоалирано.Това което искате да постигнете заслужава място във форумните бисери.Нищо лично.Но ви моля да се спрете.Съберете парички,купете си един усилвател дори и втора употреба и го комбинирайте с чифт хубави колони за стерео звук.Ще има несравнима разлика.

п.п.Или пък просто си купете Соло 7с и се радвайте.

• Автор

Колоните ги ползвам година вече и ги слушам без усилвател и се справят повече от добре, като събера някой лев и усилвател или ресийвар ще си купя но за сега просто ме интересува, в този вид дали ще има достатъчно изходи за букси от дъното, адекватността на отговорите за това не бяха от първа но ще се ореантирам и сам явно, та мерси.

А да попитам кой ще ги сглоби, тъй като са от различни магазини? И гаранцията не отпада ли ако се отвори кутията за да се слагат други части от друг магазин ако ги купя както казваш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.