Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD

Featured Replies

аз мисля да си взема или самсунг или амд ssd.

но много от писаното са само общи приказки преписани от други форуми но нали все пак си е джони. Той не предоставя информация от личен опит. Тъй като говори че имал няква конфигурация която всъщност няма но това е друга тема.

И една забележка към темата. Тук не всеки се интересува от игри.

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HD-000-AM&groupid=701&catid=2104

До колкото знам има само Intel 520. Дал е линкове откъде черпи информация, който иска да си я прочете. На базата на тази информация се е опитал да напише кои дискове заслужават внимание, според него. Сподели ми, че за него темата е изчерпана и освен zlinaka, gyps и playalistic,който отвори приказка за проблемите на 840ЕВО, няма други,които да разбират от ССДта, както и че няма да търпи малоумието на някои участници,които си мислят,че светът се върти около тях.

Ето и един негов личен шот от ССД-то му - Intel 520

7648106u.jpgНякои момчета се опитват да помогнат на форума и да налеят информация в главите на другите потребители, но някои хора развалят всичко.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Росене, нещата са ясни но все пак автора на темата се е постарал да направи такава, която да бъде полезна за читателите. Друг е въпроса дали наистина е така. Да вметна и аз, че бързодействието на SSD-то не зависи само от него само по себе си. Важен е и контролера на дъното, процесора и някои други дребни детайли. Не споделям мнението, че Samsung Evo са некачествени и проблемни. Имах възможността да тествам в последно време няколко такива и не забелязах спад в работата им. Ето и от мен няколко шота само за информация:

5D4VsFY.pnglgUDHYx.pnggxrlTMZ.png

Нека автора на темата да даде разяснения кои характеристики на SSD-та да се гледат за да е ясно на читателите и по-лесно да се ориентират, а не само сухи данни за цени и скорости. Така темата би била по-полезна.

Малко инфо за Transcend SSD370. Бюджетно ССД за 69 евро и 128 лв. в hl-eshop.com.

20nm синхронни MLC (Multi Level Cell) чипове. TS6500 контролер, за разлика от SSD320, който е със LSI SandForce SF-2281.

370 е на цената на ToshibaQPro и ADATA SP920, но им отстъпва като скорост и качество. 

Като размер са 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB и 1TB, като най-голямото е най-бързо. 3 години гаранция.

Samsung 850 PRO 128GB на добри цени: еМАГmegamag и stealtech.

Разяснения са дадени още в началната част на темата кои характеристики да се гледат. Ако се чете, ще се разбере.

Автора е наказан и няма да може да пуска мнения и да отговаря на въпроси.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

...

Повтаряте се!!! Трябва ли да приложа 2.19?

Добре е да се събере в една тема информация за най-продаваните SSD, като бенчове, сравнителни тестове, цени и т.н. за да може всеки който се интересува да добие представа без да рови с часове в мрежата за което. Като цяло нещата започват от общото и отиват към частното - ако някой потребител има интерес към точно определен модел SSD може да му се помогне с допълнителна информация. Другото съществено нещо е - да се направи разлика между @johny01 и jonnyGURU.com , където могат да си позволят финансовата възможност да тестват всичко новоизлязло. Едва ли има някой тук във форума да разполага с неограничен бюджет и да купува дискове само за един бенч и мнение от няколко изречения, само за да е "на гребена на вълната".

Има и къде къде по-стара и голяма тема за ссд от както са се появили дет се вика. 

Я да видим дали мнението ми ще се делне.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Има и къде къде по-стара и голяма тема за ссд от както са се появили дет се вика.  http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/74475-Всичко-за-SSD-устройствата

Я да видим дали мнението ми ще се делне.

Те там са напред с матриала, ний тук сме друга бира.

Разяснения са дадени още в началната част на темата кои характеристики да се гледат. Ако се чете, ще се разбере.

Ако разясненията бяха изчерпателни нямаше да пиша в темата. Извинявай, но ти какъв се явяваш на автора на темата? Личен асистент, секретарка? За в бъдеще не е лошо да си спестяваш подобни изписвания, че най-малкото биеш по репутацията на форума.

Те там са напред с матриала, ний тук сме друга бира.

Сигурно. :D

Росене, нещата са ясни но все пак автора на темата се е постарал да направи такава, която да бъде полезна за читателите. Друг е въпроса дали наистина е така. Да вметна и аз, че бързодействието на SSD-то не зависи само от него само по себе си. Важен е и контролера на дъното, процесора и някои други дребни детайли. Не споделям мнението, че Samsung Evo са некачествени и проблемни. Имах възможността да тествам в последно време няколко такива и не забелязах спад в работата им. Ето и от мен няколко шота само за информация:

5D4VsFY.pnglgUDHYx.pnggxrlTMZ.png

Нека автора на темата да даде разяснения кои характеристики на SSD-та да се гледат за да е ясно на читателите и по-лесно да се ориентират, а не само сухи данни за цени и скорости. Така темата би била по-полезна.

Хубаво се е постарал но той си знае защо го резвам. Защото и аз съм писал теми които да са полезни но Джони и неговите двойници Нико и Виктатор ги осираха до една и после се оказваха заключени.

А бе момчета, откровено ви питам, добре ли сте? Кога ще спрете със заядливите коментари и мнения по адрес, на който и да е било от форума? 

Аз и johny01 не сме един и същи човек. За стотен път го казвам. Потребителя Viktator дори не го и знам. Имаме съвсем различен стил на писане и съвсем различно поведение. Ако нямате какво да кажете по темата, по-добре не пишете. Ако ще пишете - казвате по 5 думи за някое ССД и това е. Нека темата се развива и ако някой е решил да си взима ССД, влиза в тая тема, чете и избира. Ако има нещо неясно - пита, който е наясно му отговаря и така. Дали ще е прочетено от интернет или ще е мнение от практиката това не от значение. Важното е питащия да вземе най-доброто и да не остане в заблуждение. Стига вече с вашите интриги и комплексарски изказвания. Уж сте големи хора, пък се държите като 10 годишни хлапета. 

Ще помоля модераторите да не трият мнението ми и да се види от всички, които следят темата.

Нека не се получава така че другите български форуми да дърпат напред, а ние да тъпчем на едно място. 

Лека Ви вечер!!

А бе момчета, откровено ви питам, добре ли сте? Кога ще спрете със заядливите коментари и мнения по адрес, на който и да е било от форума? 

Аз и johny01 не сме един и същи човек. За стотен път го казвам. Потребителя Viktator дори не го и знам. Имаме съвсем различен стил на писане и съвсем различно поведение. Ако нямате какво да кажете по темата, по-добре не пишете. Ако ще пишете - казвате по 5 думи за някое ССД и това е. Нека темата се развива и ако някой е решил да си взима ССД, влиза в тая тема, чете и избира. Ако има нещо неясно - пита, който е наясно му отговаря и така. Дали ще е прочетено от интернет или ще е мнение от практиката това не от значение. Важното е питащия да вземе най-доброто и да не остане в заблуждение. Стига вече с вашите интриги и комплексарски изказвания. Уж сте големи хора, пък се държите като 10 годишни хлапета. 

Ще помоля модераторите да не трият мнението ми и да се види от всички, които следят темата.

Нека не се получава така че другите български форуми да дърпат напред, а ние да тъпчем на едно място. 

Лека Ви вечер!!

Без да се обиждаш, но личното ми мнение е, че потребители като теб и Джони дърпат форума назад и няма какво повече да се направи докато не се откажете или не ви забранят достъпа по някакъв начин. Естествено второто е в противоречие с принципите в едно демократично общество, но каква демокрация да очакваме в частна собственост. Мисля, че силата ти е по-скоро във футболните занимания на чорбата, отколкото тук. Поради тази причина други форуми ще изглеждат по-добре от този.

Поздрави! 

Колеги, моля да се дават мнения и да се коментира самата тема и въпросите свързани с нея. Това дали някой дърпа форума назад има кой да го прецени.

Лек и спорен ден от мен.

Да разбъркам темата с един странен феномен. Имам въпросния SSD Samsung 840 EVO 250 GB и получавам различни резултати в три операционни системи - Windws 7 Pro, 8.1 Pro и Technical Preview (aka Windows 10). Резултат близък до този от тестовете по-горе с по-малкия му събрат постигам на 10-ката, на 7-цата стигат чак до 2100, а на 8.1 - около 1190. Всичко това на Dell Latitude e5530, i5 3320, 8GB RAM. Тези тестове из нета сигурно се правят на зверски машини, от което съдя, че не са меродавни за нашего брата с простосмъртен хардуер.

Наистина много добро решение за SSD e 

SSD твърд диск SAMSUNG 850 Pro Series 2.5" 256GB SATA III - 326.40 лв. с включен ДДС

...силни качества и с тази гаранция от 10 години го прави много апетитна покупка!!! Ето и едно ревю със сравнения ТУК

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

И 5 години гаранция на линка които е даден :)

Инфо за OCZ Vector 150 120ГБ

19nm Toshiba Toggle чипове с Indilinx контролер. Малко по-бавно от 850PRO, но е по-евтино.

Размерите са 120, 240 и 480ГБ. Естествено най-голямото отново е най-бързо. 5 години гаранция.

Четене: 550 Мбайт/c

Запис: 450 Мбайт/c при следната тестова конфигурация:

Дъно - Gigabyte G1.Sniper M3

Процесор - Intel Core i5-2400
РАМ памет - G.Skill Ripjaws 8 GB (2 x 4 GB) DDR3-1866 @ DDR3-1333, 1,5V

samsung-850-pro-atto.jpg

Цена от 180 до 195 лв. - dekadahttp://bgmall.bg/.

Смятам, че си заслужава и е добър избор, най-вече заради 5-те години гаранция.

И 5 години гаранция на линка които е даден :)

A , прав си ! Недоглеждане от моя страна , благодаря ти. Значи това си остава най - добрата цена с 10 год. гаранция 336 лв.

Ето още една оферта , но не виждам никъде с каква гаранция е : 

Най важното за тези дискове за един краен потребител , поне според мен не е дали единия е с 20-50 МБ/с по бърз или по бавен от другия.

Дори един и същи диск с различни драйвери или дори различна ОС на един и същи хардуер на тестовете изкарва малко по-високи или ниски резултати на тестовете. Честно не вярвам някой краен потребител да успее да я хване тази разлика.
По важното според мен е failure rate и то на отделните марки, а не на конкретен модел.

SSD Failure Rates:

From Marc Prieur, of hardware.fr, here are the SSDs failures rates according to a French e-tailer as of April 2014:
- Samsung 0,54%
- Sandisk 0,70%
- Kingston 0,72%
- Intel 0,90%
- Corsair 0,91%
- Crucial 1,08%
- OCZ 5,66%

The failure rates are based on parts sold between April 1st 2013 and October 1st 2013, for returns before April 2014, which represents 6 months to one year of usage. The statistics per brand are based on a sample of at least 500 sales.

Do note that although these numbers don’t paint the complete picture of world wide failure rates, but they are still an interesting sample to look at.

Редактирано от Samo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.