Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри до ~ 3000 лв.

Featured Replies

Ако искаш сериозен гейминг монитор- Eizo

• Отговори 157
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако искаш сериозен гейминг монитор- Eizo

Eizo Foris серията не е IPS, а TN. Реших да си взимам IPS и да се огранича до 60 херца. ОК, освен ако не изскочи нещо, в крайна сметка вече избрах да взема P2414H. Благодаря на onogondur, че го предложи :)

Остана ми за кутията. Някой погледнал ли е горните ми предложения и има ли мнение?

Отново, благодаря на всички, вече се хващаме за доста малки детайли, така че сме накрая. :)

Хъх, явно да, в грешка съм. Ще прегледам по-сериозно този монитор, но все още май си оставам на дела, защото 360 лв>803 и вече пробвах предшественика на дела и определих, че ми харесва.

Хъх, явно да, в грешка съм. Ще прегледам по-сериозно този монитор, но все още май си оставам на дела, защото 360 лв>803 и вече пробвах предшественика на дела и определих, че ми харесва.

Има и един за 730...Прегледай ги,много са добри.

Ако ще се дават 800лв за монитор нека поне да е 120Hz+. Колкото и да са хубави тези Ейзо-та едва ли са двойно по-хубави да оправдаят двойната цена.

Еизотата са 120 херца :D

П.П.: Даже имат някакво турбо, което уж ги прави 240 херца (няма други такива, до колкото знам)

П.П. 2: Оказа се, че само един модел е 120 херца и той струва 1200 Останалите също са доста добри като спек, обаче предимставата им не съм сигурен дали си струват 300 лв. над конкуренцията. 

Редактирано от Kandula (преглед на промените)

Разходи се и погледни тоя монитор SAMSUNG S27D390H (LS27D390HS/EN) PLS

PLS  матрицата си е разработка на Самсунг  и е хибрид между MVA и IPS ,като е взела времето за реакция  от MVA  и цветовете и ъглите на IPS.  Има и телевизор със тая матрица  с което печелиш  още екстри към  домашната мултимедия SAMSUNG T24D390EW (LT24D390EW/EN)

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=576619

Този по-хубав ли е от dell-а,защото и аз dell P2414H мислех,но този ми се струва по-добър да разбирам ли,че PLS е по-добро от IPS?

Разходи се и погледни тоя монитор SAMSUNG S27D390H (LS27D390HS/EN) PLS

PLS  матрицата си е разработка на Самсунг  и е хибрид между MVA и IPS ,като е взела времето за реакция  от MVA  и цветовете и ъглите на IPS.  Има и телевизор със тая матрица  с което печелиш  още екстри към  домашната мултимедия SAMSUNG T24D390EW (LT24D390EW/EN)

Ейзо е номер 1!

Стига сте гледали тези цени, като клошари..

Като има пари, нека си вземе нещо наистина добро.

Произведени и сглобени са в Япония, колко искате да струва?

Ама онзи бил по-добър, но пък и по-евтин и т.н... Кое му е по-доброто? На картинка или на данни?

Взимай Ейзо, а другото след това. Монитор не се сменя лесно. Така, че гледай да е нещо добро. Форис серията е супер и е точно за игри.

120 херца, 240 херца.. 1000 херца??? Защо са ви тези херци? Вие с колко кадъра в секунда виждате?

Аз ще ви кажа- 60 кадъра/сек. са знатната среда и всичко изглежда просто перфектно и супер гладко на точно тази честота, стига да има добра синхронизация, а точно този монитор е създаден за да я има.

Има и G-sync монитори на Asus, но за мен това е умряла техология. Ами ако след време иска да мине на АМД карта? G-synk отива в коша..

Редактирано от deathxxx (преглед на промените)

Ейзо може да е номер 1 ама 800 лева е 1/3 от цената на компютъра. За какъв чеп  му е професионален геймърски монитор ? Някой попита ли го изобщо какво ще играе ,че се меткате  да предлагате  монитори за  фотошоп   и такива с TN  матрици дето и за филми не стават.  Нали осъзнавате ,че за тия пари се взима  6 серия  Телевизор Smart 3D LED Samsung и това Ейзо  изглежда супер смешно  на фона на 32 инча ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ейзо може да е номер 1 ама 800 лева е 1/3 от цената на компютъра. За какъв чеп  му е професионален геймърски монитор ? Някой попитали го изобщо какво ще играе ,че се меткате  да предлагате  монитори за  фотошоп   и такива с TN  матрици дето и за филми не стават.  Нали осъзнавате ,че за тия пари се взима  6 серия  Телевизор Smart 3D LED Samsung и това Ейзо  изглежда супер смешно  на фона на 32 инча ?

Аз само му предложих,кажи самсунга или дела е по-добрият вариант...

Само нали знаеш че P2414H няма HDMI порт, ако изобщо има някакво значение за теб.

Иначе аз съм за U2414H.

Да, знам, че няма HDMI. По принцип е проблем, но видях, че има Display Port 1.2a, което ти е грубо еквивалент на пълните възможности на HDMI или малко отгоре даже, просто без звук. DP ти е DVI на бъдещето :D

Да, знам, че няма HDMI. По принцип е проблем, но видях, че има Display Port 1.2a, което ти е грубо еквивалент на пълните възможности на HDMI или малко отгоре даже, просто без звук. DP ти е DVI на бъдещето :D

Ко? Нье. 

Audio signal Optional; 1–8 channels, 16 or 24-bitlinear PCM; 32 to 192 KHz sampling rate; maximum bitrate 36,864 kbit/s 

Я пак? Че нещо не те разбрах? Ако съм разбрал правилно и това е за DP, значи още по-добре :)

Значи известен е един проблем на монитори дел от серията U2_14H  при връзка на карта нвидиа и монитора с дисплей порт кабел. При смяна на digital color format от nvidia control panel (примерно от rgb на ycbcr444 или 222) се получава мазало в цветовете което се оправя само с преинсталация на драйверите на видео картата. При HDMI го няма този проблем и се чудя дали и при P2414H е възможен  тогава с DP. Ако се спреш на последния, проучи малко за всеки случай.

Значи известен е един проблем на монитори дел от серията U2_14H  при връзка на карта нвидиа и монитора с дисплей порт кабел. При смяна на digital color format от nvidia control panel (примерно от rgb на ycbcr444 или 222) се получава мазало в цветовете което се оправя само с преинсталация на драйверите на видео картата. При HDMI го няма този проблем и се чудя дали и при P2414H е възможен  тогава с DP. Ако се спреш на последния, проучи малко за всеки случай.

Благодаря за съвета. Въобще не съм чул за такъв проблем, определено ще се задълбая в това. Отново - мерси.

П.П: Сериозно ли няма кой да предложи свястна кутия?! Иначе смятам до края на седмицата да съм избрал каквото избирам и да се приключва, че много се проточи вече.

ЕДИТ: Открих ето тази тема. Ако не се лъжа, hitman0013, имаше предвид този проблем, нали? Тук се споменава, че го няма с P2414H.

Прочетох ревюто,с една дума там пише,че става,а за обикновените потребители,какъвто съм аз ще им се види добре.

Прочетох ревюто,с една дума там пише,че става,а за обикновените потребители,какъвто съм аз ще им се види добре.

За кой модел монитор говориш?

Преди 3 дни поръчахме конфигурацията от 3 различни магазина и до сега се занимавахме със сглобяване и настройване. В деня, когато поръчахме, изведнъж видео картата се изчерпа навсякъде :D. От Jar Computers ми казаха, че най-рано след месец всички ще получат нова партида, защото се снабдяват от едни складове... Така се получи, че конфигурацията ми пристигна без видео карта и имаше виртуално рязане на вени от моя страна :D. Но се оказаха глупости. На следващия ден намерих от къде да си я поръчам.
Благодаря, наистина искрено благодаря на всички! Отделихте ми много повече време и внимание, от колкото смятах, че ще получа. Сега пиша от новия компютър, който е със следните компоненти:
Поръчани от Скай Шоп, Dell U2414H (на който се спрях, въпреки, че уж финалистите ми бяха други) и HDD WD 1024GB 64MB SATA III Black на обща стойност 613.33 лв.
Поръчанa от никем количка, с единствената разлика, че нямаха налично ССД-то и поръчах ето това. Обща стойност 2020.22 лв.
И накрая, от Молбг, заветната GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD за 737.50 лв.
Общо всичко ми излезе 3371 лв. Изпробвах вече конфигурацията в игра - убиец е. Определено получих това, за което си платих. Отново и за последен път благодаря на всички за предложенията и съдействието. Надявам се да сте живи и здрави и да си прекарате добре през декемврийските празници :). Дано ви се случват само хубави работи в бъдеще. Наистина го мисля :)
Оставям ви с няколко снимки:
http://imgur.com/a/ttF42

Честито, колега със здраве и без проблеми да си го ползваш. :)

Преди 3 дни поръчахме конфигурацията от 3 различни магазина и до сега се занимавахме със сглобяване и настройване. В деня, когато поръчахме, изведнъж видео картата се изчерпа навсякъде :D. От Jar Computers ми казаха, че най-рано след месец всички ще получат нова партида, защото се снабдяват от едни складове... Така се получи, че конфигурацията ми пристигна без видео карта и имаше виртуално рязане на вени от моя страна :D. Но се оказаха глупости. На следващия ден намерих от къде да си я поръчам.
Благодаря, наистина искрено благодаря на всички! Отделихте ми много повече време и внимание, от колкото смятах, че ще получа. Сега пиша от новия компютър, който е със следните компоненти:
Поръчани от Скай Шоп, Dell U2414H (на който се спрях, въпреки, че уж финалистите ми бяха други) и HDD WD 1024GB 64MB SATA III Black на обща стойност 613.33 лв.
Поръчанa от никем количка, с единствената разлика, че нямаха налично ССД-то и поръчах ето това. Обща стойност 2020.22 лв.
И накрая, от Молбг, заветната GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD за 737.50 лв.
Общо всичко ми излезе 3371 лв. Изпробвах вече конфигурацията в игра - убиец е. Определено получих това, за което си платих. Отново и за последен път благодаря на всички за предложенията и съдействието. Надявам се да сте живи и здрави и да си прекарате добре през декемврийските празници :). Дано ви се случват само хубави работи в бъдеще. Наистина го мисля :)
Оставям ви с няколко снимки:

http://imgur.com/a/ttF42

Тоя монитор е трепач,ама е много пари... иначе както се казва gg :D :D :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.