Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stealth вирус..

Featured Replies

КАк да го премахна, при положение, че ми зарази втори хард диск и флашка, след формат на хард диска или изтриването на дяловете на хард диска пак остава?

Инсталирам операционна система win7/win8,1 и т.н при инсталирането на приложение вирусът се активира и изтрива файловете..

Бихте ли ми дали съвет , как да премахна вируса?

Заразява всичко и трие операционната система..

• Отговори 54
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Вирусът се крие в сектори на хард диск и заразява биоса паметта.

Здравейте.!Умишлено не ви отговорих до този момент..за да се сетите че в този подраздел има специфични правила и изисквания..Следвайте стъпките на темата:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?
  • Автор

НЯма махане, заразява всичко...

Не помагат анти-вирусни, само флаш на биоса е решението, но като се вкара хард диска или флашката, пак...

Редактирано от holer (преглед на промените)

• Автор

Badbios virus се казва и не знам, как да го оправя, а заразява всички, което бива вкарано в компютъра..

НЯма махане, заразява всичко...

Не помагат анти-вирусни, само флаш на биоса е решението, но като се вкара хард диска или флашката, пак...

Ти прочете ли предния пост какво трябва да направиш

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

Ако наистина е badbios, то едва ли екипа ще може да помогне. Това е доста нов бацил за който се знае сравнително малко...и от 2013 не се е чуло нищо повече за него. Няма и до момента теми свързани с него за евентуалните стъпки, които да се предприемат. Евентуално освен да го занесете на сервиз за да видят дали не могат да префлашнат биоса или прекодират hot swap bios чипа. или дори смяна на дъното...

Малко странно е точно вие да сте заразени с този бацил, защото той е доста напреднало творение (от рода на Stuxnet) и не е разпространен из дебрите на интернет...подобни атаки се осъществяват върху доста "специфични" обекти, а не върху обикновени домашни системи.

БТВ...четох из скритите раздели и там видях, че дори това "творение" не съществува...автора на материала е направил reverse на bios файла и се оказа, че е сгрешил с анализа си и оттам всички, които са копирали материала... С други думи всичко е предположения и догадки...по-скоро това е proof-of-concept...

Holer, а как разбра, че е badbios? Кой го идентифицира като такъв?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Компютърът не е мой, взех да го видя, но зарази eдна моя флашка, хард диска и дъното, каквото се вкара в дънната платка или където се включи хард диска, нещата заминават.

Опитах да оправя флашката от същата машина и вече не работи въобще..

Вкарам ли хард диска в друго дъно всичко заминава...

Биоса се прекопирва от вируса..

Не може да се флашне , чрез флаш памет, а флопи нямам да тествам.

И все пак аз не вярвам да е badbios...този според експерите съществува само като концепция. А останалите биос бацили като mebroni и т.н. се чистят следно с префлаш на биоса и поправка на MBR-то особено като се закачат на друга система. Дали проблема не е хардуерен? Ако наистина е толкова сложен бацила, не виждам как екипа може да помогне и то от разстояние и без физически достъп до системата.

Не може да се флашне , чрез флаш памет, а флопи нямам да тествам.

Освен ако има опция за флашване от CD, което е със затворена сесия и вируса не може да пише по диска...

Може да е за проследяване на местонаходещението как се сдоби с бацила да не изтегли някой спам файл от някоя поща .По принцип колегата е прав по горе ,че такива вируси не се пускат в домашна система ако се пускат то явно е за някаква цел проверка на файлове,местонаходещение ако за нещо сте издирван . Такива вируси се пускат в големи коопорации,банки,правителства и т.н все пак може да става тука дума за шпионаш.Но все пак сподели как дойде вируса при тебе..

Освен ако има опция за флашване от CD, което е със затворена сесия и вируса не може да пише по диска...

Нали няма достъп до CD/DVD

Упс, моя грешка от четеното в дивото (нета) - там пише, че отхвърля достъпа до C/DVD

Аз си мислен и за флаш с ключ за забрана на запис.

KanguruSS3_TwoSticksGlamourShot.jpg?4286

http://www.altech.bg/bg/product/34418

• Автор

Нямам Флопи, CD имам но трябва да намеря как със CD се прави флаш на биоса...

Хванах го от хард диск с ата, който включих от по стар компютър да прегледам какви файлове има. 

Биоса е заразен, защото, когато влезна в биоса и опитам да запазя настройките ми показва това, което избира да или не черното маркиране отстрани като дефект, което ми подсказва че е заразен.
Всеки път щом сложа, който и да е уиндолс(много бавно ми зарежда инсталацията, на който и да е) ми работи 2 минути и показва син екран и файловете на уиндолса почват да се трият.
Само в Сейф Мод се задържа без рестарт и не трие файловете.
Ще опитам така да видя дали ще стане: http://www.biosflash.com/e/bios-boot-cd.htm
Аз флашнах биоса веднъж с флашката, която бях форматирал в сейф мода, ама едва ли се беше изчистила, но забравих да махна хард диска от сатата и пак се зарази.
Флашката ми отиде, чете я като лош диск сега.

• Автор

Някой, ако може да ми каже, качествена програма за update на bios, чрез cd?

Ето ощедин медтод за създаване на Bootable CD

http://www.hiren.info/pages/bootablecd

Редактираш config.sys и autoexec.bat

• Автор

Флашване на биоса, при изкаран хард диск, пълно форматиране на хард диска, инсталация на windows-a, вирусът остава?

Когато е на safe mode with networking работи нормално, а 10GB или различна стойност при всяко пускане на windows-a, рестартира се , когато се опитам да пусна и не се пуска, трябва да изкарам рам паметта и пак да я вкарам и се пуска ..

• Автор

Показва ми син екран и веднага се рестартира и след това ми пише : 

The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum. Или пък ми стои черен екрана и компютъра си върви...

И не се пуска уиндоуса и трябва да вадя и пак слагам рамта за да тръгне..

Но пък в сейф мод щом тръгне няма проблеми, явно щом драйверите изгаснат и вируса спира?

Опитах с уиндоус 8 и две различни 7-ци, пак същата работа..

Още отначало като вкарах харда с вируса, след като ми заби компа и го реснах ми изписа три грешки(DQS нещо си BANK и другата я забравих) и след това не тръгваше след биоса изкарах рамта и я сложих и пак тръгна....

а пробва ли да резетнеш биоса като махнеш батерията от дъното,защо не запишеш едно Life Cd с линукс и не видиш дали там ще имаш тоя проблем ?,не вярвам да няма начин под линукс да направиш флашка или cd за префлашване на биоса,но тук вече ще кажат хората който са запознати с тази Ос

• Автор

Защото майка ми ползва компютъра и няма да се оправи с Linux-a :D

Ще сложа Ubuntu да видя, вирусът заразява веднага биоса, префлашва го, когато се вкарва хард диска и започна да инсталирам windows на ново, щом се инсталира и пусне , веднага префлашва биоса, после се рестартира и дава черен екран.

Компютърът, след като биоса му бива заразен, отначалото не може да се пусне, трябва да се изчака някакво време или да се извади рам паметта, после да се премести на друг слот, флашвам биоса и се оправя.

Но искам да оправя хард диска, няма повредени сектори, ще пробвам с линукса и ще кажа, как седят нещата.

След чисто префлашване на BIOS, направи low level format на твърдия диск.

ами щом с линукс няма проблеми,инсталирваш линукс,правиш фулл формат на хардовете и префлаш на биоса и проблема ще се реши,вече как става формата,трябва да кажат хората който го разбират

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.