Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация бюджет 2200-2500 BGN

Featured Replies

Здравейте! Надявам се,че някой " PC Geek" може да ми помогне,защото идея си нямам как да си сглобя хубава игрална машинка :))

Игрите за които ми трябва нова машинка са ММО клас.Като за момента все още си играя Айон(одъртях с тази игра),но в бъдеще евентуално ще играя Блейд енд Соул.Паричките които мога да отделя за пс(с възможност за ново екранче,че моето 21 инчово ЛГ нещо остаря)са между 2200 и 2500 лв,като искам да ползвам пс-то за известно време(всяка година не ми се купува пс).

Преди брат ми се занимаваше с тези работи,но той хвана гората по 'Мурика и сега трябва сама да се боря.Благодаря ви предварително :)

Edit:Е,тъкмо прочетох закачената тема,и виждам,че съм пропуснала няколко детайла.Трябва ми ПС,което ако е възможно да е по-тихичко.От овърклок бъкел не разбирам,пък що се касае до мишка и клавиатура,то такива си имам.Logitech G600 плъхче и някаква геймърска клавиатура с допълнителни копчета.Колонките са ми добри и те,като слушалки ползвам само за Микрофон,така че, и тях ги пропускам.

Съжалявам,че отварям нова тема,но искам да видя разлики кое,как,защо.И също така благодаря много на 2-та отговора в предишната тема.Доколкото разбрах от други играчи за ММО си трябва SSD(защо? Идея си нямам!).

Ако някоя конфигурация надхвърля малко 2500 лева не е проблем.Все ще успея да вмъкна някое и друго левче отгоре ако се наложи.

Приятен ден.

PS: Надявам се,че модератора сега ще е доволен.Ужас.

• Отговори 85
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак няма да е доволен :D Заглавието на български!

Да няма да съм доволен, но този път редактирах заглавието. За следващия път постващия да си знае:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Количка + SSD при желание.

Ревю на видеокартата.

пс. За осезаемо по-тихо захранване взимаш някоя "платина" на Seasonic или Fractal Design но това са над 100 лв. отгоре. 

Кутия с уплътнения (виж серия Silencio на CM) ще ти излезе двойно по-скъпо та не бих казал че си струва минималния ефект.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Дъното без проблем може да го земени с малко по добро.

Например с това като няма да се оскъпи конфигурацията.

Ta в този ред на мисли аз малко промених конфигурацията предложена от Наруто

Количка

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• Автор

Количка + SSD при желание.

Ревю на видеокартата.

пс. За осезаемо по-тихо захранване взимаш някоя "платина" на Seasonic или Fractal Design но това са над 100 лв. отгоре. 

Кутия с уплътнения (виж серия Silencio на CM) ще ти излезе двойно по-скъпо та не бих казал че си струва минималния ефект.

100-на лева отгоре мога да отделя.Като е гарга да е рошава :)

Дъното без проблем може да го земени с малко по добро.

Например с това като няма да се оскъпи конфигурацията.

Ta в този ред на мисли аз малко промених конфигурацията предложена от Наруто

Количка

Със тази конфигурация как е в ммо игри? В смисъл как е ФПС-а в не много оптимизирана масова игра с много куц графичен дизайн(Cry Engine 1 мисля беше на Айон-а) ? Мисълта ми е,че доколкото виждам и наса компютър да имаш в тази игра при масови битки все ще си лагва,но как ще е ФПС-а(Примерно играта си е бъгавичка и под 50 ФПС си е жива мъка).Аз в момента съм с i5 2500i(доста слабичко знам),8 ГБ Рам 1600mhz Kingston,Palit GTX 650 TI OC 1024,HDD от време оно,Захранването беше 500 вата Сега или САГА нещо си,дъното Gigabyte z77m-d3h(кутията му е зад мен на гардероба :P ).

Да няма да съм доволен, но този път редактирах заглавието. За следващия път постващия да си знае:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Ами следващия път ще си знам :)

Пак няма да е доволен :D Заглавието на български!

Е,какво да се прави нубче съм си :))

Смешно е да се наричате глупаци или нубове. Просто трябва да се прочетат правилата и нищо повече.

http://nikem-bg.net/cart/48235p1r52484p1r50101p1r51390p1r47526p1r49315p1r1190p1r50951p1r46538p1rf.html

Моето предложение,ако решиш да изхарчиш толкова пари..

Btw конфигурацията ти никак не е слаба,дори е доста добра,сигурно ссд-то помага,защото тези игри са огромни по обем и ссд-то ще пренася данните много по-бързо.

http://nikem-bg.net/cart/48235p1r52484p1r50101p1r51390p1r47526p1r49315p1r1190p1r50951p1r46538p1rf.html

Моето предложение,ако решиш да изхарчиш толкова пари..

Btw конфигурацията ти никак не е слаба,дори е доста добра,сигурно ссд-то помага,защото тези игри са огромни по обем и ссд-то ще пренася данните много по-бързо.

Длъжни ли са хората да ти кликат по-линковете, за да видят какво си предложил, гледам на във всички теми предлагаш само линкове без да става ясно какъв е компонента/конфигурацията.

Emokostov ще ти разясни правилата.

Наясно съм с правилата,но съм от телефона и не мога.

Като ще се дават немалко пари предлагам да се вземе една истинска конфигурация за игри малко над бюджета, а ако авторката продаде старите части(могат да се вземат добри парички) нещата ще си дойдат на място.

Моето предложение:

Крайна цена 2 748,96 лв.

Оувърклока в днешно време е елементарен, а дори да не го правите пак I5 4670K ще се представя по-добре от горепредложените Ксеони. Конфигурацията ще е изключително тиха, а предложената CM Silencio не е подходяща въпреки характеристиките.

Поздрави!

Като ще се дават немалко пари предлагам да се вземе една истинска конфигурация за игри малко над бюджета, а ако авторката продаде старите части(могат да се вземат добри парички) нещата ще си дойдат на място.

Моето предложение:

GIGABYTE Z97-D3H, Z97, DDR III 3100(O.C.)/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, SATA Express, LGA1150

INTEL CORE i5-4670K, 3.40GHz, 6MB, BOX, LGA1150

TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz, CML8GX3M2A1600C9W, Low Profile 1.35V

GIGABYTE 4096M GTX970 N970G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0

COOLER MASTER STORM ENFORCER, SIDE WINDOW, w/o PSU

SEASONIC Захранване SSR-750RT Gold, 750W

DELL 23" P2314H, 8ms, 2000000:1, 250cd.m2, VGA, DVI, DP, LED, IPS

ARCTIC Freezer i30 - LGA 2011/1155, 400-1350rpm

SAMSUNG 250GB 2.5" Solid State Drive 840 Evo /SSD/, SATA

Крайна цена 2 748,96 лв.

Оувърклока в днешно време е елементарен, а дори да не го правите пак I5 4670K ще се представя по-добре от горепредложените Ксеони. Конфигурацията ще е изключително тиха, а предложената CM Silencio не е подходяща въпреки характеристиките.

Поздрави!

Гледах тестове и стоковия i7 4790 размазваше i5 4690k на 4.7...

Момичето каза че няма да се занимава с клок та няма никъв смисъл да се напъвате с

по-слаби отключени процесори, скъпи дънни платки, ниско волтажни памети и охлаждания.

А базовата серия на Самсунг не предлага нито по-голяма надеждност нито по-голяма скорост

от алтернативата на същата цена та също е безсмислена освен за фенове на Самсунг.

Не виждам и предимствата на тоя малък DELL освен ако не говорим отново за марки?

Крайният резултат е по-слаба машина с по-малък монитор за повече пари което е абсурд! 

Гледах тестове и стоковия i7 4790 размазваше i5 4690k на 4.7...

Размазва ама друг път!

100-на лева отгоре мога да отделя.Като е гарга да е рошава :)

Със тази конфигурация как е в ммо игри? В смисъл как е ФПС-а в не много оптимизирана масова игра с много куц графичен дизайн(Cry Engine 1 мисля беше на Айон-а) ? Мисълта ми е,че доколкото виждам и наса компютър да имаш в тази игра при масови битки все ще си лагва,но как ще е ФПС-а(Примерно играта си е бъгавичка и под 50 ФПС си е жива мъка).Аз в момента съм с i5 2500i(доста слабичко знам),8 ГБ Рам 1600mhz Kingston,Palit GTX 650 TI OC 1024,HDD от време оно,Захранването беше 500 вата Сега или САГА нещо си,дъното Gigabyte z77m-d3h(кутията му е зад мен на гардероба :P ).

Ами следващия път ще си знам :)

Е,какво да се прави нубче съм си :))

Имата конфигурация ,която с малко ъпдейт по-нищо няма да се различа от предложените до тука!

Кажете точно с какви части разпологате, за тези които не знаете може да направите снимка.

• Автор

Благодаря ви много за съветите.Хубаво е човек да види,че все още има хора в тази държава склонни да помагат на неорентирано като моя милост. :))

Сега един малко нубски въпрос.Аз съм си невежа в тези работи,но i7 не е ли по-добро от i5(най-малкото 7-цата е с повече ядра? Не че разбирам разликата де) ?

Явно ще се размина с едно якенце и едини прекрасни ботушки,на които им бях хвърлила око за този месец,и мога да добавя още някой лев за пс(всеки със страстите си).Ако да кажем бюджета скочи до 3000(но в никакъв случай повече от това)какво бихте променили(визирам ФПС,лаг,работа на компютър и тишина)за да си взема машинка която скоро няма да ми се наложи да сменям(от ъпгрейд не разбирам,следователно това не е опция) ?

Размазва ама друг път!

Имата конфигурация ,която с малко ъпдейт по-нищо няма да се различа от предложените до тука!
Кажете точно с какви части разпологате, за тези които не знаете може да направите снимка.

В поста който сте ми цитирали съм споменала какво ползвам в момента.Но всичко вътре в пс-то ми е тъмна индия.

Редактирано от Kristina Pencheva (преглед на промените)

I7-4790K е най-добрият процесор за сокета и независимо дали ще има клок или не ще даде по-добри резултати.

За този става дума - http://ark.intel.com/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz

Заключеният които няма К в името и Xeon-те са на по-ниски честоти. Не че не са страхотни просто този е най-добрия.

При подобен бюджет не виждам смисъл да се правят компромиси.

Сега един малко нубски въпрос.Аз съм си невежа в тези работи,но i7 не е ли по-добро от i5(най-малкото 7-цата е с повече ядра? Не че разбирам разликата де) ?

Явно ще се размина с едно якенце и едини прекрасни ботушки,на които им бях хвърлила око за този месец,и мога да добавя още някой лев за пс(всеки със страстите си).Ако да кажем бюджета скочи до 3000(но в никакъв случай повече от това)какво бихте променили(визирам ФПС,лаг,работа на компютър и тишина)за да си взема машинка която скоро няма да ми се наложи да сменям(от ъпгрейд не разбирам,следователно това не е опция) ?

Всъщност I7 не е с повече физически ядра, а има функцията Hyper Threading. Както и да е. Ако бюджета литне до 3К лева е логично да се насочите към него. Тоест в моето предложение заменяте I5 4690K с I7 4790K и евентуално заменяте SSD-то от Evo на Pro серията и всичко ще е тип-топ. А щом искате да не правите скорошен ъпгрейд то клокърска конфигурация е разумния избор. Когато силата на конфигурацията почне да не достига изстисквате предвидения допълнителен ресурс.

Момичето каза че няма да се занимава с клок та няма никъв смисъл да се напъвате с

по-слаби отключени процесори, скъпи дънни платки, ниско волтажни памети и охлаждания.

А базовата серия на Самсунг не предлага нито по-голяма надеждност нито по-голяма скорост

от алтернативата на същата цена та също е безсмислена освен за фенове на Самсунг.

Не виждам и предимствата на тоя малък DELL освен ако не говорим отново за марки?

Крайният резултат е по-слаба машина с по-малък монитор за повече пари което е абсурд! 

Козунаки, нито процесора е по-слаб, нито евото е по-лошо от алтернативите(кои са те), нито като цяло конфига е по-слаб(говорим за игри все пак). А монитора е перфектен и този размер на екрана за мен е достатъчен, но всеки има своя мироглед. Специално по тази точка е най-добре авторката сама да го избере.

Количка

Ето с най-добрия процесор, по-добър монитор и захранване и кутия висок клас.

Количка

Ето с най-добрия процесор и по-добър монитор за по-малко пари. При това с захранване и кутия висок клас.

С по-слабия I5 и по-малък монитор цената трябва да пада и то много а не да се качва.

Видеокартата на Palit Jetstream GTX780 -> Количка

Нито захранването е по-добро, нито кутията. Продължаваш да пробутваш Ксеона, което вече е безумие. Дъното е нисък клас, а SSD-то прекалено малко(като се сложи ОС + разни програмки какво ще остане за игрите като пространство?). От 970-та серия Палита не е най-добрия избор, а всеки знае, че 980-ка не си заслужава. 

Keep going... :D

Мда явно съм недогледал с процесора та го смених за останалото спирам с коментарите понеже явно живееш в измислен свят.

Размера та размера. Някви мании имаш на тая тема явно?  :D

Дъното никога няма да му се ползват пълните възможности та не знам за какво и е по-висок клас?

А SSD-то не е склад че да бута всичко на него. Разбира се мога да съдя единствено по-собствения си опит

на кой му е малко би трябвало да се усети и сам а не да чака препоръки. Тя знае най-добре колко и трябва.

Мда явно съм недогледал с процесора та го смених за останалото спирам с коментарите понеже явно живееш в измислен свят.

Размера та размера. Някви мании имаш на тая тема явно?  :D

Хе-хе, не се притеснявай за моите мании, но нека разсъждаваме логично и да помагаме практично, защото не ти или аз даваме парите. 

П.П. Като знам твоя конфиг май ти си падаш по минималистични структури. :D

Изтеглете си програмата HWMonitor и дайте снимка, както и отделна на кутията и захранването!

Колеги някой от вас случайно да видя ,че авторката има наличен комп(и то много приличен) и по-написаното със смяна на някои части ще играе всички игри на макс?

Защо изобщо я вързвате да даде толкова много пари?

Защото това е желанието и а парите са си нейни. Иначе не споря. Най-малкото може да изчака за Skylake.

По-добра видеокарта и SSD ще свършат работа за сега.

Изтеглете си програмата HWMonitor и дайте снимка, както и отделна на кутията и захранването!

Колеги някой от вас случайно да видя ,че авторката има наличен комп(и то много приличен) и по-написаното със смяна на някои части ще играе всички игри на макс?

Защо изобщо я вързвате да даде толкова много пари?

Видяхме и аз предложих да го продаде. Иначе си прав, че примерно един 3770К ще свърши работа, но не е мое желанието за ъпгрейд. Все пак авторката иска нещо ново и актуално и не мога да и противореча. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.