Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация бюджет 2200-2500 BGN

Featured Replies

http://nikem-bg.net/cart/48235p1r51060p1r50101p1r51947p1r47526p1r51380p1r44261p1r51329p1rf.html

+

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_13&product_id=8935

Почти 3к,смисъла от тази карта е да настигнеш gtx 980 с клок.Тоест не съм сигурен дали от палитката ще изкараш колкото от тази...Клока не е огромен,гледах един клип,в който с клок 970 на някои места задминаваше 980,забравих вече каква беше точно използваната карта в клипа.

• Отговори 85
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://nikem-bg.net/cart/48235p1r51060p1r50101p1r51947p1r47526p1r51380p1r44261p1r51329p1rf.html

+

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_13&product_id=8935

Почти 3к,смисъла от тази карта е да настигнеш gtx 980 с клок.Тоест не съм сигурен дали от палитката ще изкараш колкото от тази...Клока не е огромен,гледах един клип,в който с клок 970 на някои места задминаваше 980,забравих вече каква беше точно използваната карта в клипа.

Edit:Е,тъкмо прочетох закачената тема,и виждам,че съм пропуснала няколко детайла.Трябва ми ПС,което ако е възможно да е по-тихичко.От овърклок бъкел не разбирам,пък що се касае до мишка и клавиатура,то такива си имам.Logitech G600 плъхче и някаква геймърска клавиатура с допълнителни копчета.Колонките са ми добри и те,като слушалки ползвам само за Микрофон,така че, и тях ги пропускам.

Добре,и да не клоква пак картата е най-добрата к'ъв е проблема,Кристияне?

Проблема е, че прати за зелен хайвер сума ти хора от август месец насам. Ако помагаш 20%, то вредиш 80%.  Явно не разбираш от дума и явно останалите във форума, а и модераторите са доста толерантни към теб.

П.П: Къв клок в поне 2 теми в рамките на 1 час тази вечер те гони. Що тези които не им се занимава с клок и не им се учи да си губят времето вместо да си живеят живота.

Проблема е, че прати за зелен хайвер сума ти хора от август месец насам. Ако помагаш 20%, то вредиш 80%. Явно не разбираш от дума и явно останалите във форума, а и модераторите са доста толерантни към теб.

П.П: Къв клок в поне 2 теми в рамките на 1 час тази вечер те гони. Що тези които не им се занимава с клок и не им се учи да си губят времето вместо да си живеят живота.

Пратил съм не знам кого за зелен хайвер,не съм видял някой да се е оплакал...Като сте такива играчи всичките защо не дадете по-добър вариант,мога да дам вариант с xeon и 980-ка за по-малко пари,но аз се опитвам да им предложа максимума.

Щом е зор нищо да не се клоква може и така..

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

27 LG 27MP75HM-P IPS

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

ADATA SSD SP920 256GB

ASROCK H97 PRO4 /1150

FD CORE 3300 ATX BLACK

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X

PSU FD 650W INTEGRA BLACK

PALIT GTX980 SUPER JETSTR 4GB

Обща стойност - 3 003.12 лв. с ДДС

Пратил съм не знам кого за зелен хайвер,не съм видял някой да се е оплакал...Като сте такива играчи всичките защо не дадете по-добър вариант,мога да дам вариант с xeon и 980-ка за по-малко пари,но аз се опитвам да им предложа максимума.

Щом е зор нищо да не се клоква може и така..

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

27 LG 27MP75HM-P IPS

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

ADATA SSD SP920 256GB

ASROCK H97 PRO4 /1150

FD CORE 3300 ATX BLACK

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X

PSU FD 650W INTEGRA BLACK

PALIT GTX980 SUPER JETSTR 4GB

Обща стойност - 3 003.12 лв. с ДДС

implied-facepalm.jpg

• Автор

Здравейте отново!

Да кажем,че намерих човек който да ми сглоби работите,следователно стигам до следния въпрос(хич не искам да се размина с якето и ботушките >.<): Какво мога да ползвам от стария ми компютър.След като се порових малко из книжата които пазя имам следното:

Main board: GB Z77M-D3H/Z77/LGA 1155

CPU:I5-2400/3.1/6m/box/lga1155(объркала съм се предишния пост.Все си мислех,че беше 2500,ако въобще има такъв)

RAM 8GB DDR3 1600 Kingston

Video Card Palit GTX 650 TI OC 1GB D5

CASE CM ELITE 430 Black Edition NO PSU

Хард диск и захранване са от предишният ми компютър и следователно са за подмяна.Картата е без опция за оставане както и Процесора предполагам(тормози се от време на време :)) ).Монитора и той си е старичък(от 2010-та,то и Хард диска и Захранването са от тогава).

ОТ цялата работа ще мога ли да си спестя поне една част? :)

Прави ми впечатление ,че големият размер  на дисплей (телефон) монитори/телевизори при жените винаги е най-важен  :clown: 
За мен лично вашата конфигурация е доста прилична и може ли да ни кажете каква е причината за смяната? Можете да минете с доста малко пари !
Рамта,Кутията може да ги използвате и няма смисъл да купувате други . Захранване задължително смяна
Моето предложение е да си купите хард за 105 лева

SSD -145 лв
Процесор  - 655
Дъно - 130
Захранване 120
Видео 420
Монитор без ШИМ  за 400 DELL P2414H

Малко под 2000 лева. Ще си го ползвате години  и ще си играете игри . Отделно старите си части може да продадете на добри пари. Ще имате за много якета ,блузи и там женски глупости 

Може да запазите единствено паметта и записвачката ако имате. Сама казвате че искате нов процесор което налага ново дъно.

Искате по-добро видео нов хард нов монитор и тихо захранване та няма какво друго да запазите.

Машината може да ви я сглобят и в магазина (безплатно е) тамън ще пътува по-безопасно в уплътнения кашон на кутията.

Паметта може да си я монтирате и сама. Просто дърпате едно палче пъхате в слота и връщате палчето.

Всъщност като я вадите от стария ще разберете как става. Тренировка.  :D

http://vbox7.com/play:bf8fade2&start=5

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Най-евтиният вариант е:

1/ Ново захранване
2/ Процесор i7 3770/i7 3770k - може би втора ръка

3/ Видеокарта - Palit 970 gtx

4/ Aко тази рам е само една плочка, трябва да вземете още една плочка за Dual Channel

5/ Hdd-то може да се тества и ако няма лоши сектори или други проблеми да се остави - взима се SSD

Ползвате всичко останало, което не съм споменал в коментара. Т.е. предлагам да използвате: Кутия, дъно, рам и хард диск и да добавите: нов процесор, нова видеокарта, ново захранване, още една плочка рам и SSD.

Ще ви излезе почти наполовина по-евтино от чисто нова конфигурация за 3000 и ще е по-бавна с някакви си само 10-15 процента може би. Доста изгодно според мен.

Може да запазите единствено паметта и записвачката ако имате. Сама казвате че искате нов процесор което налага ново дъно.

Искате по-добро видео нов хард нов монитор и тихо захранване та няма какво друго да запазите.

Машината може да ви я сглобят и в магазина (безплатно е) тамън ще пътува по-безопасно в уплътнения кашон на кутията.

Паметта може да си я монтирате и сама. Просто дърпате едно палче пъхате в слота и връщате палчето.

Всъщност като я вадите от стария ще разберете как става. Тренировка. :D

Ако мноого й се иска якенцето,може да запази дъното и да вземе втора ръка i7 2600k и охладител да докара прилични 4.8ghz

Единствено, което е за смяна ,е видеото, захранването и при желание монитора. Харда може да го оставите за сторидж, след като ще се взима ссд!

С вашето дъно ще може да завишити турбо честотата на процесора от биос,ще работи около 3.8Гхз за четерте ядра, моя с тази опция работи на 3,9 за всички ядра.

Разликата в игрите от поколението санди(какъвто е вашият) и хасуел е около 10% разлика , говоря за процесори с равни честоти и ще е напълно безсмислено да го сменяте в момента!

Ето какво предлагам като вариант!

ADATA SSD SP920 256GB - 220лв. от никем

Asus NVIDIA GEFORCE GTX 970 OC STRIX, 4096MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port - 690лв. от емаг(има и по-евтина алтернатива на 970 в същия магазин на Гигабайт за 660лв. , но картата е много дълга 310мм и е в критични размери които твоята кутия събира 315мм ,5мм имаш в повече но аз не бих позвал тази карта в тази кутия. Асуса пък като не е натоварен е напълно безшумен 0 децибела.

Super Flower Golden Green HX, 500w, ATX 2.2, PFC Activе - 130лв. от емаг. Това захранване в момента е без конкуренция!

LED IPS DELL 23", Wide, Full HD, DVI, DisplayPort, Черен, P2314H -320лв. от емаг.

Общо 1360лв.

След като продадете старите частисвалите още сумата, а погледнато с тези 3000лв. , които щяхте да дадете ,благодарение и на някои колеги тука ,сметката я оставям вие да си направите!

Като ще се дават немалко пари предлагам да се вземе една истинска конфигурация за игри малко над бюджета, а ако авторката продаде старите части(могат да се вземат добри парички) нещата ще си дойдат на място.

Моето предложение:

Крайна цена 2 748,96 лв.

Оувърклока в днешно време е елементарен, а дори да не го правите пак I5 4670K ще се представя по-добре от горепредложените Ксеони. Конфигурацията ще е изключително тиха, а предложената CM Silencio не е подходяща въпреки характеристиките.

Поздрави!

Абе все се каня да не отговарям, но не съм съгласен с нещо. Тоя i5 няма как да стъпи на малкия пръст на предложените Xeon-и ако не се клоква. А доколкото прочетох, жената не иска да клоква. ( По разсъжденията и съдя, че вече е жена...). 

Но...сега малко да се върна към изискванията за SSD. Да, така е, това е една от причините при някои MMO  игри. Причината е, че тия игри имат разпръснати по хард диска над 100 000 малки файла, което забавя зареждането на текстури по време на игра. Без SSD  и новата конфигурация ще е куца, каквито и видеокарти и процесори да се слагат. Дори аз бих препоръчал нещо. Купи си сега само едно SSD  и го пробвай на старото PC. Ако не се оправят нещата, тогава добави и другите неща. 

Поздрави!

Забравих да добавя,че конфигурацията не е задължително да се упгрейдва с GTX 970, от другия лагер има доста по-евтини варианти с които също игрите ще се играят набвисокибдетайли.

В hl-eshop са пуснали добри промоции на:

MSI R9 280X GAMING за 350лв.

POWERCOLOR R9 290 PCS+ за 400лв.

Забравих да добавя,че конфигурацията не е задължително да се упгрейдва с GTX 970, от другия лагер има доста по-евтини варианти с които също игрите ще се играят набвисокибдетайли.

В hl-eshop са пуснали добри промоции на:

MSI R9 280X GAMING за 350лв.

POWERCOLOR R9 290 PCS+ за 400лв.

Втория модел си струва наистина...Охлаждането му е читаво и самия модел е читав...Според мен.
  • Автор

Единствено, което е за смяна ,е видеото, захранването и при желание монитора. Харда може да го оставите за сторидж, след като ще се взима ссд!

С вашето дъно ще може да завишити турбо честотата на процесора от биос,ще работи около 3.8Гхз за четерте ядра, моя с тази опция работи на 3,9 за всички ядра.

Разликата в игрите от поколението санди(какъвто е вашият) и хасуел е около 10% разлика , говоря за процесори с равни честоти и ще е напълно безсмислено да го сменяте в момента!

Ето какво предлагам като вариант!

ADATA SSD SP920 256GB - 220лв. от никем

Asus NVIDIA GEFORCE GTX 970 OC STRIX, 4096MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port - 690лв. от емаг(има и по-евтина алтернатива на 970 в същия магазин на Гигабайт за 660лв. , но картата е много дълга 310мм и е в критични размери които твоята кутия събира 315мм ,5мм имаш в повече но аз не бих позвал тази карта в тази кутия. Асуса пък като не е натоварен е напълно безшумен 0 децибела.

Super Flower Golden Green HX, 500w, ATX 2.2, PFC Activе - 130лв. от емаг. Това захранване в момента е без конкуренция!

LED IPS DELL 23", Wide, Full HD, DVI, DisplayPort, Черен, P2314H -320лв. от емаг.

Общо 1360лв.

След като продадете старите частисвалите още сумата, а погледнато с тези 3000лв. , които щяхте да дадете ,благодарение и на някои колеги тука ,сметката я оставям вие да си направите!

Благодаря за съвета.Въпроса е,че не знам как се овър нещо си този процесор,а и не познавам човек способен да го направи :( Аз лично не съм почитателка на стоки 2-ра ръка,а процесор от този модел(това нещо си 1155 или каквото е,предполагам е това санди за което говорите) май вече няма никъде :/ Следователно май ще ми се наложи да го сменям.Да разбирам,че ако разбирах от тези работи бих си спестила доста парички,но освен от игрички,интернет и Майкрософт офис пакет от друго не разбирам :)

Колкото и да го мисля,нещо не успявам да го измисля....

Ще поискам помощ от публиката(един колега срещу някой лев) да ми даде съвет от всичките ваши предложения(за което съм ви страшно благодарна)кое е добре да си взема.....ще хвърлям ези и тура и каквото сабя покаже :)

Лека вечер и още веднъж ви благодаря! Страшно отзивчиви сте :clown:

Благодаря за съвета.Въпроса е,че не знам как се овър нещо си този процесор,а и не познавам човек способен да го направи :( Аз лично не съм почитателка на стоки 2-ра ръка,а процесор от този модел(това нещо си 1155 или каквото е,предполагам е това санди за което говорите) май вече няма никъде :/ Следователно май ще ми се наложи да го сменям.Да разбирам,че ако разбирах от тези работи бих си спестила доста парички,но освен от игрички,интернет и Майкрософт офис пакет от друго не разбирам :)

Ще поискам помощ от публиката(един колега срещу някой лев) да ми даде съвет от всичките ваши предложения(за което съм ви страшно благодарна)кое е добре да си взема.....ще хвърлям ези и тура и каквото сабя покаже :)

Харесваш си предложение от някой тук,намираш ревютата на частите и си преценяваш.

Няма смисъл да сменяте процесора, купувате - видео ,захранване, ссд и монитор и машинката ще литне.

Всъщност може да вземе gtx 970,а по-късно да си събере пари за Z97+i7 4790k..

Всъщност може да вземе gtx 970,а по-късно да си събере пари за Z97+i7 4790k..

Спокойно с нейната кнфигурация може да изкара до появата на Skylake, и ако чивства недостиг на процесорна мощ да ъпгрейдва към тази платформа. Още не е ясно каква производитолност ще предлагат тези процесори ,но се надявам поне този път да предложат нещо интересно!

От санди, айви, хасуел и хасуел рефреш се тъпче буквално на едно място, всяко следващо поколоние е с толкова по-бързо ,че дори ъпгрейд от санди до хасуел рефреш е чисто хвърлени пари на вятъра.

Това е то за 3 години има няма 15% разлика в производителността в игрите ,да не говорим ,че различните платформи при овърклок си имат многото специфични проблеми ,стария санди си е най-студения и се клоква прекрасно дори най-евтиното дъно за целта и охладител от сорта на CM 212 EVO, пък при хасуел е много по-различно положението!

Който смята тази малка разлика в производителноста за достатъчна ,нека упгрейдва. Я погледнете какво е развитието при видео картите. Когато санди беше актуален ,по-същото време карта от средно висок клас беше gtx 470, в момента същата ниша заема Gtx 970 ,това вече е напредък в производителност , не като мижавите разлики при процесорите!

Спокойно с нейната кнфигурация може да изкара до появата на Skylake, и ако чивства недостиг на процесорна мощ да ъпгрейдва към тази платформа. Още не е ясно каква производитолност ще предлагат тези процесори ,но се надявам поне този път да предложат нещо интересно!

От санди, айви, хасуел и хасуел рефреш се тъпче буквално на едно място, всяко следващо поколоние е с толкова по-бързо ,че дори ъпгрейд от санди до хасуел рефреш е чисто хвърлени пари на вятъра.

Това е то за 3 години има няма 15% разлика в производителността в игрите ,да не говорим ,че различните платформи при овърклок си имат многото специфични проблеми ,стария санди си е най-студения и се клоква прекрасно дори най-евтиното дъно за целта и охладител от сорта на CM 212 EVO, пък при хасуел е много по-различно положението!

Който смята тази малка разлика в производителноста за достатъчна ,нека упгрейдва. Я погледнете какво е развитието при видео картите. Когато санди беше актуален ,по-същото време карта от средно висок клас беше gtx 470, в момента същата ниша заема Gtx 970 ,това вече е напредък в производителност , не като мижавите разлики при процесорите!

Тук си прав,но тези gtx 4xx си струваха наистина огромни възможности за клок и дори някои достигаха горната версия (460 достигаше 470)

Следя тази тема и все си мисля ,че ако се сложи един SSD авторката ще остане супер доволна! Защо не си купите едно SSD и не сложите на него играта и операционната система ? Сигурен съм ,че ще останете супер доволна и няма да искате да набивате толкова много пари.
Пробвайте първо да си сложите това

Точно това не е добър избор. Пък и игрите си искат видеокарта. Иначе нищо не пречи да опита. 

Ако не остане доволна ще си купи новата машина и ще прехвърли SSD-то на нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.