Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация бюджет 2200-2500 BGN

Featured Replies

Точно така. Да пробва да види как е със SSD и след това вече може да се насочи към видео . Игрите ММО , които е посочила  не са нищо особено .

• Отговори 85
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно така. Да пробва да види как е със SSD и след това вече може да се насочи към видео . Игрите ММО , които е посочила  не са нищо особено .

Това 

И това са по-добри

• Автор

Поръчах от Скай картата от първата страница(На гигабайт).

Също така от МОСТ си взех(защото намерих човек,който ми взе нещата с доста прилична отстъпка,пък и живея над магазина им)

http://most.bg/zahranvashchi-moduli/psu-seasonic-ssr-750rt-gold.html

http://most.bg/diskove/ssd-diskove/disk-a-data-128gb-ssd-sx910-sata-3.html

Като в момента един колега ми инсталира разните му там работи.Ще пиша като дойде и картата.

Мислих си да купувам цяло пс,но вие тук ме разубедихте.Да видим какво ще излезе :))

Редактирано от Kristina Pencheva (преглед на промените)

То онова захранване ти го препоръчахме заради исканата тишина. Това също е добро ама има ли хибриден режим?

Ако няма ви препоръчвам да си доплатите и да вземете другото щом живеете над фирмата.

http://most.bg/zahranvashchi-moduli/psu-seasonic-ss-660xp-platinum.html

7722195j.jpg

пс. Предвид каква им е надценката всъщност не правят никаква отстъпка ама поне ви е близо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Уж го водят тихо,а и доколкото чувам(колегата инсталира разните му работи в момента,а аз съм на лаптопа)си е доста тихо.Не знам какви опции има,но и нямам възможност да го сменям вече.Човека който ми го взе с намаление си е в къщи с жена си и никакъв шанс да го притеснявам повече.Той ми го и препоръча,пък и виждам вече ми беше препоръчано и тук.

Сега си чакам видео картата и ще споделя разликата :))

ПС: Аз по принцип ги избягвам мост защото,хем никакво отношение нямат(тия за какво са ги изтипосали там-продавач консултантие никаква идея си нямам,след като каквото и да ги питаш те пращат при онези на бюрата,които пък освен да поръчват друго май не знаят),хем поръчваш на едно място,плащаш на друго,на трето взимам някакви документи,на четвърто взимаш едното нещо,пък второто на пето място и си обикаляш като идиот.

Аз преди си търсих игрална мишка и онзи,уж продавач консултант ми посочи някаква витрина и каза " ето там са мишките вижте ги" .....без коментар

А,да.И не дай си боже да ти потрябва сервиза им...там са още по-зле.Те никога не са виновни,и никакви гаранции не признават.ТИ ВИНАГИ СИ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО.

Ауу,колко ги обичам тези от МОСТ ако знаете :)))

Под моста нямат желание да работят с крайни клиенти на дребно и нарочно бичат яки цени и те посрещат едва ли не с псувни.

Аз за това се чудя на хората дето пазаруват от там. Ама щом друг е купувал с отстъпка цената трябва да е нормална и не си хабила нерви.

пс. Картата на ГБ е 312 мм та на косъм ще влезе в старата кутия.  :D

Силно ти препоръчвам да купиш един 140 мм вентилатор за кутията ако смяташ да я оставаш.

Предният 120 мм се измества отзад за да изкарва горещия въздух а новия 140 мм се слага отпред да вкарва студен.

Ако не е ясно целта е "течение" понеже с една перка няма въздушен поток и температурите са високи.

А сложната процедура с размяната е заради тишината. По-голямата перка ще е по-тиха но отзад не се събира.

monicho,в чужди форуми почти всички мнения са ,че за GAMING АDATA не е желателен. Защо смяташ ,че е по-добре ? Не съм имал нито един от двата и не мога да дам категорично мнение , но от това ,което съм чел ЕВО е по-добре?

Кристина,честити части .Ще бъде хубаво да видим по някоя друга снимка :П Може и на якето и обувките , които толкова са хубави  :)

EVO е с по-ниски скорости и две години по-малка гаранция та няма как да е по-добре при същите пари.

A-DATA е обширно понятие но едва ли е ставало дума за SX910.

Всъщност по-тия чужди форуми не прочете ли за бъговете на базовата серия на Самсунг?

• Автор

Виж,картата на моя глава си я взех.Хич не се съобразих,че кутията може да е проблем.

monicho,в чужди форуми почти всички мнения са ,че за GAMING АDATA не е желателен. Защо смяташ ,че е по-добре ? Не съм имал нито един от двата и не мога да дам категорично мнение , но от това ,което съм чел ЕВО е по-добре?

Кристина,честити части .Ще бъде хубаво да видим по някоя друга снимка :П Може и на якето и обувките , които толкова са хубави  :)

Мерси,мерси :)) Утре ще направя няколко снимчици както на пс-то отвътре,така и на дрешките( и да позна! Още вчера си ги взех :)) ).

ПС: Забравих да ви помоля за съвет(сега ми го споменаха този момент).Дайте идея за охлаждане на процесора(аз още съм с този с който си го продават мисля)

Точно това не е добър избор. Пък и игрите си искат видеокарта. Иначе нищо не пречи да опита. 

Ако не остане доволна ще си купи новата машина и ще прехвърли SSD-то на нея.

Колега по раздел, при някои ММО игри от значение е бързия хард диск. Това го писах по-горе и обясних съвсем малко защо. Дори една дефрагментация на обикновения хард диск помага доста, макар насичанията да не изчезват. Лично съм пробвал това при подобни игри и от много голяма сеч, се достигаше до съвсем малка през 5-10 секунди. Но с SSD  нещата са различни. Ето един клип, при който ясно се вижда разликата. Не знам защо все залагате на видеокарти, като видеокартата е едно от 4-те важни неща за игри. Без някое от тия 4 важни неща, няма добра игра. Останалите три са процесор, РАМ памет и хард диск. Като цяло хард диска е най-маловажната част, но не и при някои MMO  игри. RAM паметта е важна в случаите, които всеки знае. Без добър процесор колкото добра видеокарта да има човек, може да се окаже, че карта струваща 1000 лева, се представя като карта струваща 100 лева, но с подходящ процесор.  В случая аз предложих да се вземе най-напред SSD  и ако тогава няма подобрение в това MMO,  нека се минава нататък по стълбичката.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

bildera_ говорих най-общо за игрите а не за определен вид. При всички положения като седне пред машината ще и е по-голям кефа.

Кристина процесора си има охладител. Ако искаш нещо по-тихо е друг въпрос?

Ето инфо за кутията: CPU cooler height: 163mm.

NOCTUA NH-U12S - 114 лв.

Това си е екстремно решение ако искаш един от най-добрите варианти. Има и други както по-скъпи така и по-евтини.

Другите варианти на NOCTUA са по-скъпи та няма смисъл. Иначе NH-U14 ще стане а NH-U14S няма да стане.

Ако решите все пак да купувате нов процесор охладителя ще стане и за него та да не тръгнеш да продаваш стария с него.

Ето и едно ревю за охладителя.

Вентилатор за кутията.

Кристина ,може ли да кажете само със SSD в играта , която играете без новата видео карта как е положението ? 

• Автор

Едно време играех Л2(До Хеллбаунд) и играта е с доста по приличен " енджиин" от Аион,а и самата игра е много по-лека,и върви на доста по слаби пс-та,докато айона в това отношение е доста зле :/ .В момента инсталирам айон-а на новия ССД и ще споделя впечатленията по-късно(все пак още съм си със старото видео).

Аз си мисля ,че сега всичко ще заспи и ще бъде така както вие искате. Старото видео специално за тези игри си мисля ,че е напълно достатъчно . За тези игри ви трябват други неща след това видео . Прочетете мнението на bildera_  (на предишната страница най-долу)

Редактирано от venci_1913 (преглед на промените)

• Автор

То това важеше в началото на играта :/ На теория трябва да играя на хубави дитейли и адванс енджиин с това което имам,но реалноста е друга.Дифаут Енджиин-40-60 ФПС в главния град(при положение,че моят сървър е доста празничък в сравнение с немските) като в някои инстанции е 20-40.На обсади с много народ и шифт + ф12(което крие хората и им виждам само имената) + махане на всички анимации(защото като 200 човека бият една гадинка скилл анимациите причиняват много лаг)15-20 ФПС(като ако ни напада другата фракция пада  на 10-на....).

Преди тази машинка бях с двуядрен на 3.2 и Palit GTS 250 E-green и до някое време беше добре,но после стана зле.Като сега е още по-зле,а и ще става хептен на новата версия.Затова се и реших на ново ПС.

При тия изисквания ако SSD  не оправи нещата, нова конфигурация не виждам какво ще оправи, след като i5 2500K  и до ден днешен си е доста добър процесор дори без клок. А на това видео му стига и по-слаб процесор така, че процесорът няма как да го ограничава. Остава вече вариантите с калпави драйвери, калпаво направена игра като цяло, вируси, включително копачи. Та като казах вируси, системата проверявана ли е скоро? При положение, че тая игра има препоръчителни изисквания за 9800GT,  то не виждам как GTX650  ще спъва нещата. GTS250  е малко по-добра аот прерпоръчителната 9800GT,  а процесора е няколко пъти над необходимото.  Грешката не знам къде е, но сляпото купуване на нов хардуер не винаги води до желания резултат. Все пак ме замислихте да инсталирам тая игра и аз, та да видя как ще върви при мен. 

ПП: Сега видях на сайта им, че се предлага за Download и Lineage II,  с която игра дадох клип по-горе. А там ясно се вижда, че трябва SSD.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Процесора е заключения 2400. Дъното е GB Z77M-D3H та клок все пак е възможен.

С новото SSD ще имаме нова и чистичка инсталация та вирусите ще умрат!

• Автор

Последно проверих пс-то преди 2 седмици за вируси и всякакви други гадове(добре де,провериха ги вместо мен :)) ).

Всички ние нямаме търпение да кажете как е с SSD . За тази игра като гледам клипове в интернет най-важните неща май са  SSD  процесор .. Все си мисля ,че тази карта , която ще вземете за 700 лева си е малко набутвация. 

Последно проверих пс-то преди 2 седмици за вируси и всякакви други гадове(добре де,провериха ги вместо мен :)) ).

Дано да са ги проверили добре, защото един миньор не винаги може да се засече с коя да е антивирусна програма. Но мен ми се струва, че точно SSD  е големия проблем, ако приема, че Lineage II  е със същия енджин (не съм проверявал дали е така)

• Автор

Не са на един и същ.Доколкото знам Л2 беше на Ънриъл,докато Айон е на Cry Engine  на Crytech(и поради причината,че е много кофти енджиин и много лесен за хакване,НЦсофт след айон нямат нов договор с Crytech за друга игра).

Една приятелка ме навиваше да садя моркови в едно " санди" ммо новичко,но като видях колко хакове,бъгове и т.н. имат там(пак Cry еngine) се отказах  :))

Забравих да спомена,че си поръчах и мониторче от Скай.27 инчово.Гледах коментарите,имаше и предложения за 23,но.....искаше ми се по-големичко... :))

Не са на един и същ.Доколкото знам Л2 беше на Ънриъл,докато Айон е на Cry Engine на Crytech(и поради причината,че е много кофти енджиин и много лесен за хакване,НЦсофт след айон нямат нов договор с Crytech за друга игра).

Една приятелка ме навиваше да садя моркови в едно " санди" ммо новичко,но като видях колко хакове,бъгове и т.н. имат там(пак Cry еngine) се отказах :))

Забравих да спомена,че си поръчах и мониторче от Скай.27 инчово.Гледах коментарите,имаше и предложения за 23,но.....искаше ми се по-големичко... :))

27 инча си е големичко...Иначе какъв е размерът на играта?
  • Автор

27 инча си е големичко...Иначе какъв е размерът на играта?

28,3 GB (30 454 691 551 bytes) Но копието е старо,просто го прехвърлих от хдд-то на новия диск.Като в момента всичко изглежда супер различно(всичко ми зарежда супер по-бързо оО).Обсадите почват след 2 минути и ще споделя(ако има аката на другата фракция)каква ще е разликата.

Чат файла ми е 1.19 ГБ,следователно играта е по-малка.Мисля си около 20 ГБ ако е ново копие(но нямам нерви да го свалям на ново )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.