Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация бюджет 2200-2500 BGN

Featured Replies

28,3 GB (30 454 691 551 bytes) Но копието е старо,просто го прехвърлих от хдд-то на новия диск.Като в момента всичко изглежда супер различно(всичко ми зарежда супер по-бързо оО).Обсадите почват след 2 минути и ще споделя(ако има аката на другата фракция)каква ще е разликата.

Чат файла ми е 1.19 ГБ,следователно играта е по-малка.Мисля си около 20 ГБ ако е ново копие(но нямам нерви да го свалям на ново )

Все пак ссд-то се водеше 10 пъти по-бързо от hdd-то,така че всичките трансфери на файлове се извършват много по-бързо,а ако играта постоянно трябва да зарежда нови,то ssd-то наистина би помогнало.
  • Отговори 85
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Frame per second днес с новото ССД е доста по-добре,като и фрийзчетата бяха значително по-малко.До тук всичко е доста по-добре! Като дойде новото видео предполагам,че ФПС-а ще скочи още повече.В момента ФПС-а ми скочи с около 10-30(в смисъл преди при битки с нпс-та и другата фракция,фпс-а ми беше около 20 и надолу,като сега ми е дори 40+).

Ще се получи работата за сега,а до феврури като пуснат новата версия ще съм посъбрала пари за нова кутия,дъно и процесор(кога очаквате новата генерация процесори? Доколкото разбрах споменавате за някаква нова генерация процесори).

Утре ще кача малко снимчици.Като получа новото мониторче и видео карта-пак ! :))

Не ти трябва нова генерация процесори. Достатъчно е при необходимост да се надгради с максимума или почти максимума за тая платформа. Обаче аз още си тегля играта. 30 GB с всички ъпдейти още толкова за инсталацията...луда работа. Изтрих 5-6 игри, само и само да събера тая, че нямам изобщо място на дисковете си. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Второто тримесечие вероятно но няма да са съвместими със сегашните дънни платки ако говорим за Skylake.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Второто тримесечие вероятно но няма да са съвместими със сегашните дънни платки ако говорим за Skylake.

Е,то това и на незнаещите като мен им е ясно :)) Ами ще видим дали ще ми издържи процесорчето до към Юни.Лошото при мен е,че ако нямам някакъв таргет,парите ми отиват за всякакви не много полезни работи... :) Но ще видим.Ще се опитам всячески да устоя на порива ! :))

Редактирано от Kristina Pencheva (преглед на промените)

Аз не виждам никакъв проблем в процесора. Половин час се разкарвах в тая игра и ето какво забелязах. Кадрите са ограничени на около 65.Процесора се товари максимум с две ядра и то не повече от 30-50%, което за GTX970  си е супер малко. РАМ паметта ми стига до 3.7 GB, но при мен по принцип поне едно 2 GB  от паметта отива към други приложения. Допускам, че по време на игра паметта може да мине и 4 GB,  а това може да означава и по-стабилно четене от диска, ако RAM  паметта е само 4 GB. Заетата видеопамет дсотигна максимум 900 MB  и то при 4К резолюция. Иначе си е около 500-600 MB. Единствено светодиода на харда не престава да мига. Според монитора на ресурсите, постоянно AION  чете малки файлове от около 10-30 KB. Това понякога предизвиква неравномерна картина, а при натоварен процесор на заден план дори накъсана картина. ( Имам един процес на монитора, който товари при игри едно от ядрата на процесора на 100%, та се налага винаги да го изключвам). Та от цялата работа ми стана ясно следното. Малкото РАМ може да повлияе на картината, харда постоянно чете нещо си, видеото при максимални детайли се товари на 40-50% при 1920х1080  и чак при 3840х2160 заковава на 99%, като кадрите също заковават на 55-60 fps. Значи, GTX650Ti  действително може да е причина за по-малкото кадри при максимални детайли. Това лесно може да се разбере, ако се намалят детайлите или резолюцията, примерно чрез опцията за фиксиране на fps,  каквото и да значи това според разработчиците. Но чак GTX970  за тая игра си е свръх хвърляне пари на вятъра. Достатъчна био била и една GTX750Ti  за да хване максималните 65 fps. 

• Автор

Аз не виждам никакъв проблем в процесора. Половин час се разкарвах в тая игра и ето какво забелязах. Кадрите са ограничени на около 65.Процесора се товари максимум с две ядра и то не повече от 30-50%, което за GTX970  си е супер малко. РАМ паметта ми стига до 3.7 GB, но при мен по принцип поне едно 2 GB  от паметта отива към други приложения. Допускам, че по време на игра паметта може да мине и 4 GB,  а това може да означава и по-стабилно четене от диска, ако RAM  паметта е само 4 GB. Заетата видеопамет дсотигна максимум 900 MB  и то при 4К резолюция. Иначе си е около 500-600 MB. Единствено светодиода на харда не престава да мига. Според монитора на ресурсите, постоянно AION  чете малки файлове от около 10-30 KB. Това понякога предизвиква неравномерна картина, а при натоварен процесор на заден план дори накъсана картина. ( Имам един процес на монитора, който товари при игри едно от ядрата на процесора на 100%, та се налага винаги да го изключвам). Та от цялата работа ми стана ясно следното. Малкото РАМ може да повлияе на картината, харда постоянно чете нещо си, видеото при максимални детайли се товари на 40-50% при 1920х1080  и чак при 3840х2160 заковава на 99%, като кадрите също заковават на 55-60 fps. Значи, GTX650Ti  действително може да е причина за по-малкото кадри при максимални детайли. Това лесно може да се разбере, ако се намалят детайлите или резолюцията, примерно чрез опцията за фиксиране на fps,  каквото и да значи това според разработчиците. Но чак GTX970  за тая игра си е свръх хвърляне пари на вятъра. Достатъчна био била и една GTX750Ti  за да хване максималните 65 fps. 

Има хора които играят с над 80 ФПС,и то при много народ.Бил си в началните зони,разликата между тях и обсадите е доста голяма.На обсади уиндоуския индикатор за РАМ/ЦПУ ми показва 40-60% на ЦПУ и 64% рам(8 ГБ).

Има някакво ограничение до 65 fps  при мен. При положение, че и при low  детайли имам пак толкова, а картата почва да се товари на 25%, то ограничението съществува. А откъде точно идва това ограничение  е трудно да се прецени от раз. Аз не видях опция за ограничаване на fps,  както примерно при DOTA 2. Но заключенията са такива. От харда постоянно се чете, процесора и видеото се товарят много малко, а кадрите са ограничени. Интересното е, че MSI Afterburner  ми показва около 1000 fps,  докато FRAPS  и играта 65. За първи път виждам подобно нещо, а съм гледал над 100 игри как се държат.  Всъщност, аз имам малко SSD  за кеш, което не бих се учудил, ако оказва влияние на по-гладката картина при мен. 

60 + ФПС няма смисъл , но както и да е.Утре чакаме резултати и с новата карта  :tongue2:

60 + ФПС няма смисъл , но както и да е.Утре чакаме резултати и с новата карта  :tongue2:

Лошото е, че и 60 fps  не държи гладко тая игра. С ВС има микронасичания явно от харда, а без ВС  тиъринг. Хвани едното, че удари другото. 

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.