Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 600 лева.

Featured Replies

Оптимизациите са хвърляне на прах в очите.  Ето ти как е направена една оптимизация на F1_2013  спрямо F1_2012:

729221.jpg

729229.jpg

Тук повишението на кадрите се получава заради намаления ъгъл на видимост. В много игри има подобна опция, чрез която може да увеличиш много кадрите си, намалявайки ъгъла на зрителното поле.  Освен това ако забелязваш, картината е доста по-назъбена при новата игра. Това означава и необходимост от повече антиалайзинг, което би изравнило кадрите, а и дори би ги намалило спрямо по-старата игра за да се получи еднакво качество на картината. Та точно това и ще бъде оптимизацията на GTA 5,  не се и съмнявам. Може да бутнат малко влиянието на процесора или видеокартата, но това е нож с две остриета. Ако се намали влиянието  на процесора, то ще трябва и по-бърза видеокарта. И обратното. И сега си представи, че някой навремето с бърз процесор е бил доволен от качеството на картината, а днес му казват - процесор не ти е необходим, ъпгрейдвай с нова видеокарта. Как ще се почувстваш? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 82
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Максимума за мен е това:

Обща стойност: 658,52 лв. 
Ако ти идва много се взима R7 250X от никем или R7 260 от еМАГ.

Реших аз да направя една.Ето какво получих:

attachicon.gifUntitled 1.png

Бива. Но може да минеш и със по евтино дъно.

Сериозно ? Мисли разумно.. Кутия,захранване и то 500 вата за 40 лв. Дали стават за нещо ?

Няма ли да е по-добре да махна кутията и захранването и да взема това?

http://www.emag.bg/kutija-segotep-atx-mid-tower-zahranvasch-blok-500w-cherna-ps-111d-500/pd/D1XVRBBBM/

В конфигурацията с АМД по-горе единствено процесора си заслужава. Е и дъното е читаво, но вече доста старо. Захранването е боклук, а графичната карта с напомпана цена за това, което предлага като производителност. Също RAM-та за тези пари е нелогичен избор.

В конфигурацията с АМД по-горе единствено процесора си заслужава. Е и дъното е читаво, но вече доста старо. Захранването е боклук, а графичната карта с напомпана цена за това, което предлага като производителност. Също RAM-та за тези пари е нелогичен избор.

А коя рам за тези пари е логичен избор мога ли да те попитам? Дори процесора я поддържа,а е 5 лева по-скъпа от най-евтината Cl11 сигурно...Аз FX,освен 8350 или 8370 не бих си купил,не и преди да оптимизират игрите...Макар,че оптимизират ли ги както трябва ще дават еднакви резултати с i5-ците съм сигурен.Макар,че дори и да са по-евтини нямат вградено видео,като разликата е от порядъка на 30 лева...

• Автор

Обща стойност - 534.55 лв. с ДДС

Това със захранването Floston 450W и памета Hyper X Furry.Общо 664,94.Кутия ще видим дали ще намеря някъде по у дома ако не ще взема онази Sheena ATX Tower.Как е ?

Не знам дали осъзнавате, но тоя ужким 450 ватов Флостън е само 192 вата на 12 волтовата линия. Според графиката в тоя сайт, тоя процесор под пълен товар взима 227 вата...

Прочетете пак какво ви е написал XECUTIONER.

Обща стойност - 534.55 лв. с ДДС

Това със захранването Floston 450W и памета Hyper X Furry.Общо 664,94.Кутия ще видим дали ще намеря някъде по у дома ако не ще взема онази Sheena ATX Tower.Как е ?

На конфигурацията Нико_, какво не ти харесва?

На конфигурацията Нико_, какво не ти харесва?

Ще ти отговоря вместо автора. 

1. Скапана кутия.

2. Скапано захранване(за няколко лева отгоре се взима пак FSP, но поне с бронзов сертификат).

3. Скапано дъно.

4. Надценен процесор.

5. Надценена графична карта(за по-малко пари се взима R7 260 със същата производителност.

Имаш ли нещо друго да питаш?

• Автор

Не знам дали осъзнавате, но тоя ужким 450 ватов Флостън е само 192 вата на 12 волтовата линия. Според графиката в тоя сайт, тоя процесор под пълен товар взима 227 вата...

Прочетете пак какво ви е написал XECUTIONER.

Откъде разбра,че е 192 вата ?

Може да видите това https://www.youtube.com/watch?v=jdD9RZcV-Ho и това https://www.youtube.com/watch?v=CW5QcN_5OYI

Щом на 250X върви към 28-40fps,на 260X трябва да върви много по-добре.

Редактирано от AngelWithAShotgun (преглед на промените)

Откъде разбра,че е 192 вата ?

От тук и от учебника по физика за 8-ми клас май беше. Мощността ти е равна на тока умножен по напрежението. В случая напрежението ти е 12 волта (гледай табличката на захранването), а отдолу е посочено че на 12 волтовата линия се подава ток от 18 ампера (18А). Съответно 

P=U*I=12*18=192 вата. Следователно захранването ще ти даде 192 вата на на 12 волтовата линия.

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

• Автор

От тук и от учебника по физика за 8-ми клас май беше. Мощността ти е равна на тока умножен по напрежението. В случая напрежението ти е 12 волта (гледай табличката на захранването), а отдолу е посочено че на 12 волтовата линия се подава ток от 18 ампера (18А). Съответно 

P=U*I=12*18=192 вата. Следователно захранването ще ти даде 192 вата на на 12 волтовата линия.

Извини ме,изобщо не се сетих,че мога да го сметна.

Това не става. Имаш 5 конфигурации в темата. Коментирай ги, в коя какво не ти харесва. Така, като мяташ разни части, нищо няма да се получи.

Краткият отговор е НЕ. Посоченият антикварен модел е 20А та и да е достатъчен за системата е лош избор.

За сравнение EVGA 430W е 34A. Дори CORSAIR 350W е 25А.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Конфигурациите със ителските процесори не ми харесаха,защото има само по 2 ядра.Няма да се ползва само за игри,а и други програми които натоварват компютъра.За сега съм се спрял на тази която аз направих.Доколкото разбрах мога да мина и със по-евтино дъно и рам.Трябва ми захранване 500W хубаво.И някой може ли да ми обясни какво е това CrossFire X?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.